הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כדאי להיות קרבי או לא?

• פותח/ת השרשור eli
  • פורסם בתאריך
תקשיבו. אתם חייבים להפסיק לקשקש על זה שצבא עושה אותך בוגר יותר וגבר יותר וטוב יותר בהכל
במדינות מתוקנות אין גיוס חובה ובתור אחד שמכיר אישית הרבה מאוד אירופאים, ובקשר טוב, אני אומר לכם חד משמעי - הם לא פחות בוגרים או פחות אחראיים או כל שאר ההנפצות שנוטים לחלק פה לצה"ל. אתם ישראלים פטריוטים ובשבילכם צה"ל זה קדוש, אל תחשבו בטעות שאתם אובייקטיביים.
אתה מסיים שירות קרבי או צבא בכלליות יותר בוגר ממה שהתחלת כי התחלת בגיל 18 וסיימת בגיל 21 וזה גיל שאתה מתבגר בו בין אם אתה בצבא או בקולג'.
מבחינה סטטיסטית, אין יתרון באזרחות לאנשים שהיו קרביים אם זה מעניין מישהו (חוץ מתפקידי אבטחה וכו')
בכל מקרה תחליט בהתאם להשקפת העולם שלך, אבל תדע שזה לא יתן לך כלום חוץ ממימוש השקפת העולם שלך. אולי קצת ווסאח אבל מהר מאוד אתה תגלה שזה לא מעניין (א)נשים באוטובוס.

תלוי מה האופציה שלך בתור ג'וב.
אני התגייסתי לתפקיד ג'ובניק אבל זה תפקיד שמתמיינים אליו מראש, תפקיד שאני מרגיש שאני תורם הרבה למדינה.
לעומת זאת, אני רואה ג'ובניקים שלא עושים כלום כל היום וזה מעצבן כי אני לא מבין למה הם התגייסו בכלל..

תלוי מה האופציה שלך בתור ג'וב.
אני התגייסתי לתפקיד ג'ובניק אבל זה תפקיד שמתמיינים אליו מראש, תפקיד שאני מרגיש שאני תורם הרבה למדינה.
לעומת זאת, אני רואה ג'ובניקים שלא עושים כלום כל היום וזה מעצבן כי אני לא מבין למה הם התגייסו בכלל..
כי הם חייבים על פי חוק ? 😳

קרבי זה באמת רק לגיל צעיר כזה..
במילואים סתם תשבור תז*ן
על מה אתה מדבר? מילואים זה סבבה....
נפגש עם החברה שעשית איתם 3 שנים צבא למילואים, זה כמו לשבת בזולה של החברה במשך כמה שבועות

תסביר את עצמך קצת...
למה לא גדודים?
לאיזה כיוון כן כדאי בקרבי? ולמה.?
מה ההבדלים מבחינת שיקולים שמתגייס קרבי צריך להביא בחשבון?
אין שום בעיה עם הגדודים אבל הגדודים של היום זה לא הגדודים של פעם, היום היחס והעבודה של הגדודים יורדת...
ביחידות היחס הרבה יותר טוב והעבודה מעניינת יותר, אבל בכללי גם בגדודים זה אחלה...
לאיזה כיוון? אם קיבלת יום סיירות תעשה אותו, וכל הגיבושים שמציעים לך...מקסימום אם לא תעבור תגיע לגדוד ויהיה טוב.

נערך לאחרונה:
תסביר את עצמך קצת...
למה לא גדודים?
לאיזה כיוון כן כדאי בקרבי? ולמה.?
מה ההבדלים מבחינת שיקולים שמתגייס קרבי צריך להביא בחשבון?

גדודים זה 3 שנים של טחינה, הנפצות ושעמום. לאיזה כיוון כדאי ללכת? צמ"ה, מחלקת מרגמות במסייעות שבגדודי חי"ר ויחידות מובחרות, ואם להתחשב בסיפורים אז גם מג"ב אבל לא יצא לי לראות בפנים. אלה היחידות/תפקידים עם הכי פחות טחינה והכי הרבה ת"ש ממה שאני מכיר.

השיקולים שצריך להביא בחשבון זה מה הולך להיות התפקיד שלו אחרי המסלול, מה יהיו היציאות ומה יהיו התנאים בבסיס/מוצב.

אי אפשר לתת תשובה על השאלה הזאת בלי להכיר אותך.
באופן אישי, אני די בטוח שהייתי הולך לקרבי שוב פעם אם הייתי בגיל גיוס.

לך על זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית