הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחשבון תזונה "גולנגו"

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
אהלן!

האם במחשבון הנ"ל מחושב גם השמן והתיבול שבכל תבשיל או שזה התבשיל נטו?

לדוגמא, כשכתוב אורז אז זה כולל בערכים את השמן שבבישול?
כשכתוב חביתה אז זה כולל בערכים את השמן שבישלו בו את החביתה? וכן הלאה...

תודה:193ek:

כמובן שלא...ותבלינים לא נחשבים קלורית (אלא אם כן מדובר בתבלין עם ערכים כמו שום וכ'ו...)

• פותח/ת השרשור
ווואה, אז אני בבעיה, כי אני אוכל ארוחות שאין לי בקרה על צורת הבישול. אני לא נוכח בבישול.

תודה על התגובה המהירה!

אני לא דואג יותר מדי למרכיבים נוספים בדברים כמו השמן באורז וכ'ו. כי אצלנו בבית לפחות זה אורז די "נקי", אבל גם אם זה לא, פשוט תחשב כמות קצת יותר קטנה מהכמות של אורז נקי. כנ"ל לגבי דברים כמו עוף בתנור שמבושל בשקית אפיה עם רוטב וכל העינוגים הנלווים...אני פשוט מחשיב את זה כעוף נקי. לא רואה צורך בלהיות פדנט עד כדי כך.

• פותח/ת השרשור
הבנתי אותך.
אני גם בגישה שלא צריך להקפיד על הקטנה שבקטנה, פשוט שמתי לב שאני לא יורד במשקל בשבועיים האחרונים, אז תליתי את זה בזה.

אני מודד משקל רק בחדר כושר לאחר ארוחת צהריים לפני האימון ואני "תקוע" באותו דבר. ידוע לי שעדיף להימדד בבוקר לאחר שתן, אבל אין לי אפשרות כזאת.

הגיוני שהנוזלים של הארוחות עד כדי כך משמעותיים? הגיוני שאני יורד במשקל אבל הממכשיר מראה אותו דבר בגלל הנוזלים? זה לא אמור לרדת יחסי?!

הבנתי אותך.
אני גם בגישה שלא צריך להקפיד על הקטנה שבקטנה, פשוט שמתי לב שאני לא יורד במשקל בשבועיים האחרונים, אז תליתי את זה בזה.

אני מודד משקל רק בחדר כושר לאחר ארוחת צהריים לפני האימון ואני "תקוע" באותו דבר. ידוע לי שעדיף להימדד בבוקר לאחר שתן, אבל אין לי אפשרות כזאת.

הגיוני שהנוזלים של הארוחות עד כדי כך משמעותיים? הגיוני שאני יורד במשקל אבל הממכשיר מראה אותו דבר בגלל הנוזלים? זה לא אמור לרדת יחסי?!

1. אם זה ככה ש"אתה לא שולט בצורת ההכנה" של האוכל וראית שאתה תקוע במשקל פשוט תחשב את הקלוריות לפי 100~50 קלוריות פחות שכנראה חריגות במה שאתה לא יכול לחשב בתפריט כמו כמות שמן וכו'.

2. כן הנוזלים של הארוחות עד כדי משמעותיים. וזה לא יכול להיות יחסי כי אתה לא אוכל תמיד את אותו אוכל ואותה כמות ועוד גורמים. זה פשוט לא מדויק ולא מדד שאפשר להיות עקבי לפיו.

למה שלא פשוט תקנה משקל ותשקל בעקביות כמו שצריך? זה לא חייב להיות מאוד יקר יש גם משקלים בסביבות ה50 ש"ח.

• פותח/ת השרשור
פששש, גיא, תודה רבה על העזרה בשתי האשכולות!
ממש נהיית יועץ אישי שלי חחח
תודה!

Back
למעלה תחתית