אושר: מותר להכניס לקולנוע אוכל ושתייה מהבית

ההבדל שיש פאבים אחרים ועוד מקומות שמוכרים אלכוהול
בתי קולנוע יש מעט חברות וכולם עשו קרטל עם מחיר מסויים

אני לא הולך לקולנוע באמת, אני לא בא בטענות לקולנוע כי זכותו לקבוע איזה מחיר שבא לו

תילך לבדוק את מחירי הבירה הם דומים מאד בכול המקומות, שקל לפה שקל לשם. אבל זה לא הנקודה, הרעיון הוא שזכותו של בעל מקום לקבוע איזה מחיר שבא לו לשירותים שלו.

מה אתם משווים פאבים ומסעדות לקולנוע? אתה בא לקולנוע בשביל לראות סרט, האוכל זה סך הכל משהו נלווה
לעומת זאת במסעדה אתה בא רק בשביל לאכול.
תראו מה זה אנשים לכל דבר יש טענות!

ואם אני בא לקולנוע בשביל לשבת על הכורסאות לבהות בתקרה ולאכול פופקרון? אתה תגיד לי למה אני בא לקולנוע?
אם אני בא למסעדה בשביל להסתכל על המלצריות? או כדי לאמוד את איכות השולחנות במקום?
אתה לא תקבע לי למה אני בא למקום מסוים.

ההבדל שיש פאבים אחרים ועוד מקומות שמוכרים אלכוהול
בתי קולנוע יש מעט חברות וכולם עשו קרטל עם מחיר מסויים

אני לא הולך לקולנוע באמת, אני לא בא בטענות לקולנוע כי זכותו לקבוע איזה מחיר שבא לו
גם מחירי הבירה בפאבים מוגזמים, אז מה עכשיו אני יכול להביא שישייה מבחוץ? SAME SHIT

ואם אני בא לקולנוע בשביל לשבת על הכורסאות לבהות בתקרה ולאכול פופקרון? אתה תגיד לי למה אני בא לקולנוע?
אם אני בא למסעדה בשביל להסתכל על המלצריות? או כדי לאמוד את איכות השולחנות במקום?
אתה סתם מבלבל את השכל כי אין לך תשובה טובה לטענה שלו.
ואם אתה בא למסעדה/פאב בשביל סיבה כזאת אתה מזמין כוס קפה/בקבוק מים.

עודד מה שהולך בקולנוע זה מונופול בעניין האוכל
כי אתה לא יכול להביא כלום ואפשר למכור לך קולה ופופקורן במחיר גבוה ואתה עדיין תשלם
ככה שצריך כן להכניס תחרות, והם יתייעלו ויוזילו מחירים
ככה שאתה בתור אחד שצועק שוק חופשי וכל מני דברים בסגנון מראה בורות פה

ולגבי מחירי הכרטיסים אני מצביע ברגליים ולא הולך לקולנוע
בגלל שאתם הולכים המחיר יקר

אתה בטוח שאתה לומד כלכלה? איך יכול להיות מונופול בשטח פרטי? זה הדיל שמציעים לך, רוצה תקנה לא רוצה אל תקנה.

סוף סוף אני אוכל לבוא עם קפה לקולנוע.
חוצמזה, מה שנמכר במזנוני הקולנוע (נאצ'וס, פופקורן) מספיק מרעיש ומסריח, מה אכפת לי שאנשים יתחילו להביא מאכלים מרעישים ומסריחים אחרים.
מה שכן, זה כנראה באמת יביא להתייקרות הכרטיסים.

עודד מה שהולך בקולנוע זה מונופול בעניין האוכל
כי אתה לא יכול להביא כלום ואפשר למכור לך קולה ופופקורן במחיר גבוה ואתה עדיין תשלם
ככה שצריך כן להכניס תחרות, והם יתייעלו ויוזילו מחירים
ככה שאתה בתור אחד שצועק שוק חופשי וכל מני דברים בסגנון מראה בורות פה

ולגבי מחירי הכרטיסים אני מצביע ברגליים ולא הולך לקולנוע
בגלל שאתם הולכים המחיר יקר
כנראה שאתה לא לגמרי מבין מה זה שוק חופשי אם אתה חושב שצעד בכיוון הזה זו חקיקה בתנאי שוק

אני לא בעד חקיקה אבל אין כרגע קולנוע שמאפשר את זה
אולי נחכה שמישהו יפתח קולנוע כזה בנתיים שאנשים ממשיכים ללכת ולקנות ולשלם זה לא יקרה
כי הצרכנים פה דפוקים

^
מעניין אם יש קשר בין עליית המחירים לפיראטיות.
לא נראת השפעה כלשהי של הפיראטיות (לפחות לא בתעשיית בסרטים), עובדה היא שסרטים כיום ממשיכים לשבור שיאים בהכנסות.

בארה"ב יש מעט מאוד פירטיות, אולי 5% מכלל השוק. כשיוצא פה וינדוס חדש, יש אוהלים יומיים לפני בחניות של החנויות, כנ"ל לסרטים גדולים, בלתי אפשרי להיכנס לבתי הקולנוע (פה אין כיסאות לכל אחד. מי שמגיע ראשון ותופס כיסא, יושב שם כל הסרט - זה נובע מהעובדה שאם לכל אחד מביאים כיסא משלו, אנשים לא יקנו כרטיסים כי הם לא רוצים לשבת מקדימה ואז בית הקולנוע מפסיד, אבל אם הגעת כבר לקולנוע אתה תיכנס ותצפה בסרט, גם מהשורה הראשונה).
5%, לגמרי.

אני לא יודע מה איתכם, אבל אני נכנסתי ליס לפאנט בלב המפרץ עם אייס קפה, בקבוק ספרייט, תיק עם אוכל וכל מיניי.

אתה סתם מבלבל את השכל כי אין לך תשובה טובה לטענה שלו.
ואם אתה בא למסעדה/פאב בשביל סיבה כזאת אתה מזמין כוס קפה/בקבוק מים.

אני לא מזמין כי זה יקר!!! בעל המסעדה הוא חזיר קפיטליסט!!! אני רוצה להסתכל על מלצריות במסעדה ולהביא סטייק וקולה מהבית.

תילך לבדוק את מחירי הבירה הם דומים מאד בכול המקומות, שקל לפה שקל לשם. אבל זה לא הנקודה, הרעיון הוא שזכותו של בעל מקום לקבוע איזה מחיר שבא לו לשירותים שלו.

אני מבין שבהודעה הזאת אתה מצהיר שאתה אידיוט
איך שלא תסתכל על זה אתה יוצא אידיוט
1. אתה מנסה להתווכח עם טיעון מפגר שאתה לא עומד מאחריו
2. גם אם אתה עומד מאחרי הטיעון הזה, אז זה אומר שאתה מוכן לשלם 50-60 שקל על לבהות בתקרה ולאכול פופקורן
ובקשר למסעדה בשביל אנשים כמוך המציאו את החוק הזה "הזמנת מינימום"

אם אין לך טיעון אתה לא חייב להמציא משהו בכוח

אתה בטוח שאתה לומד כלכלה? איך יכול להיות מונופול בשטח פרטי? זה הדיל שמציעים לך, רוצה תקנה לא רוצה אל תקנה.

אני לא אומר שהמזנונים שם מונופול, אבל גם בזק בזמנו כשהיו מונופול הייתה לך את הברירה "רוצה תקנה לא רוצה אל תקנה".

אגב, ההבדל בין מונופול לבין יצרן רגיל הוא שיצרן רגיל הוא price taker והוא יציע כל כמות עבורה התפוקה השולית שלו מהמוצר שווה למחיר של המוצר. ואילו מונופול יוריד כמויות ויעלה מחירים, הוא קובע קודם כמות ולפי זה את המחיר ולא להיפך כמו יצרן תחרותי.

נערך לאחרונה:
אני לא אומר שהמזנונים שם מונופול, אבל גם בזק בזמנו כשהיו מונופול הייתה לך את הברירה "רוצה תקנה לא רוצה אל תקנה".

אגב, ההבדל בין מונופול לבין יצרן רגיל הוא שיצרן רגיל הוא price taker והוא יציע כל כמות עבורה התפוקה השולית שלו מהמוצר שווה למחיר של המוצר. ואילו מונופול יוריד כמויות ויעלה מחירים, הוא קובע קודם כמות ולפי זה את המחיר ולא להיפך כמו יצרן תחרותי.

חחחחחח

אם חברת החשמל תחליט שהיא price taker, אז היא כבר לא מונופול?

ואם אני מחר פותח מכולת וקובע כמות של לחם ולפי זה את המחיר, אני מונופול? איזה כיף לי! אני מצטרף לdark side של הטייקונים ובעלי ההון!

אם הממשלה מגבילה את המתחרות של חברה כלשהי היא מונופול. זהו. אני יכול למכור את הנזלת שלי ויהיה לי בלעדיות על נזלת עם הDNA של 12344. זה עדיין לא אומר שאני מונופול.

נערך לאחרונה:
אני לא מזמין כי זה יקר!!! בעל המסעדה הוא חזיר קפיטליסט!!! אני רוצה להסתכל על מלצריות במסעדה ולהביא סטייק וקולה מהבית.
תביא. רק אל תתפלא שמעיפים אותך. באים למסעדה בשביל לאכול כמו שבאים לקולנוע לראות סרט. לא בשביל לאכול.
דווקא הקבלה טובה הייתה לבחור מסעדה לפי המלצריות הכוסיות. הסיבה המישנית שבשבילה אתה בא למסעדה.

• פותח/ת השרשור
לא נראת השפעה כלשהי של הפיראטיות (לפחות לא בתעשיית בסרטים), עובדה היא שסרטים כיום ממשיכים לשבור שיאים בהכנסות.

5%, לגמרי.
זה מבוסס על נתונים משנת 2002, לפני תביעות קאזה ואימיול למינהם, כנ"ל ביטורנט, שהפחיד את האמריקאים באופן גורף. יכול להיות שזה יותר מ-5%, זה מה שבדקתי בכמה אתרי סטטיסטיקה למינהם וזה מה שאני זוכר.

• פותח/ת השרשור
או שבונים קולנוע שהשורה הראשונה רחוקה מהמסך facepalm
זה לא משתלם לבעל הקולנוע. במקום שאתה ממקם את השורה הראשונה בעולם הקולנוע והרווח שאתה עושה מהמסך, אתה יכול לבנות עוד אולם קולנוע שלם (אם תוסיף את השטח הזה מ 10-15 אולמות קולנוע יחד). זה ביזבוז כספי ותמיד יהיו את המאחרים או מה שזה לא יהיה שישבו בשורות הראשונות כי הם רוצים לראות את הסרט.

חחחחחח

אם חברת החשמל תחליט שהיא price taker, אז היא כבר לא מונופול?

ואם אני מחר פותח מכולת וקובע כמות של לחם ולפי זה את המחיר, אני מונופול? איזה כיף לי! אני מצטרף לdark side של הטייקונים ובעלי ההון!

אם הממשלה מגבילה את המתחרות של חברה כלשהי היא מונופול. זהו. אני יכול למכור את הנזלת שלי ויהיה לי בלעדיות על נזלת עם הDNA של 12344. זה עדיין לא אומר שאני מונופול.

שמע אתה אידיוט, באמת כאילו הוכחת את זה עכשיו. אין לי מה לענות לך אפילו מרוב טיפשות.
אל תתווכח בדברים שאתה לא מבין בהם, ומילא אתה מתווכח אז לפחות תפתח גוגל שיהיה לך טיפה בסיס ומעט ידע וככה לא תצא אידיוט בפומבי.

אגב זה כן אומר שאתה מונופול על הנזלת שלך, כי רק אתה מוכר אותה ואתה זה שקובע את הכמות והמחיר שלה.

וואי קראתי עכשיו עוד הפעם את מה שכתבת, פשוט בדיחה... ממש עצוב.

אז מונופול זה טוב או לא?
אם זה לא טוב אתה אמור להטיל רגולציה על הנזלת שלי, אם זה טוב אז ההודעה הראשונה שלך היתה חסרת תועלת כי אין בעיה עם מונופולים.

בקיצור עוד ויכוח עם פאניק נגמר בזה שהוא עושה צחוק מעצמו.

זה מבוסס על נתונים משנת 2002, לפני תביעות קאזה ואימיול למינהם, כנ"ל ביטורנט, שהפחיד את האמריקאים באופן גורף. יכול להיות שזה יותר מ-5%, זה מה שבדקתי בכמה אתרי סטטיסטיקה למינהם וזה מה שאני זוכר.
יכול להיות. הנתונים נראים די דומים http://ethicalfan.com/2012/04/piracy-volume-in-2011/

סוף סוף אפשר לבוא עם בקבוק קולה מבחוץ בלי שאיזה חנון יגיד לך שאסור...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית