חיטוב חטיפי חלבון מבית Zeuthand Events: מתכון

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
מרכיבי מפתח: ש"ש, חמאת בוטנים, אבקת חלבון, בוטנים/אגוזים/שקדים/קורנפלקס (דגני תירס).

מרביכים וכמויות שהשתמשתי בהם:

שיבולת שועל 300 גרם

20 גרם קונפלקס
*המלצה שלי: להוסיף ל50 גרם
*השתמשתי בקונפלקס ללא סוכר, גם ככה יש אמון דברים מתוקים במתכון, המטרה של הקונפלקס היא להוסיף משהו מוצק ופריך לחטיף...

30 גרם בוטנים
*ההמלצה שלי לאחר שהכנתי כבר, להוסיף ל60 גרם.
*ברשותי היו רק בוטנים מלוכים, ההמצה היא להשתמש בלא מלוכים, עדיף בכלל להשתמש בשקדים.
*אפשרות נוספת היא להשתמש בגרעיני חמניות (במקרה הזה אפשר שיהיו מלוכים), רצוי בלי קליפה
:nono:.
*אפשרי לוותר על בוטנים או חמניות לגמרה ולהסויף קונפלקס ל100+ גרם, אבל אז אתם מפסידים בטעם...

5 גרם סטיויה
*אני השתמשתי כי פחדתי שלא יהיה מספיק מתוק בגלל בוטנים מלוחים. זה היה מיותר, לא צריך פה לא סוכר ולא ממתיק.
הדברים המתוקים יבואו בהמשך התכון.

5 גרם קינמון
*אופציאונלי, האמת...אם אתם אולכים על טעם שוקולד לא צריך אותו, אני הוספתי מרוב הרגל...

וכמובן...4 כפות של אבקת חלבון
*היה ברשותי מיופיוזון בטעם קרם עוגיות.
*לאבקת חלבון מקום מאוד דומיננטי במתכון הזה מי פחינת הערכים והטעם הסופי.

200 מ"ל חלב
*המלצה שלי: 100-150 מ"ל. כי אצלי החטיפים יצאו קצת לא קשים מספיק. בגלל זה אם אתם רוצים שזה יראה כמו חטיף אמיתי ויהיה מוצק כמו חטיף אמיתי אל תגזימו על החלב (למראות שתרצו לעשות את זה בגלל בעיות הערבוב)

45 גרם נוטלה
*השתמתי בנוטלה כדי לקבל טעם שוקולד בחטיף.
*אפשרות נוספת להכין תערובת שוקולד בעצמכם בעזרת אבקת קקאו,חלב, ותחליף סוכר. אני הלכתי בדרך הקלה.

60 גרם חמאת בוטנים.
*מרכיב מאוד קריטי לא לוותר אליו.
*לדעתי האישית פה דווקא קלעתי בול עם הכמות אבל מי שרוצה ממש להרגיש את הטעם של בוטנים בחטיף יכול להוסיף עד 100 גרם

25 גרם דבש
*דבש מאוד חשוב דווקא לא מי פחינת הטעם אלא הוא מחבר את כל המרכיבים ביחד,עושה חטיף אחיד יותר למראות כמות נמוכה של נוזל
*ההמלצה שלי היא להוריד בכמות החלב ולא להתקמצן על הדבש (כמו שאני עשיתי לצערי), אפשר להוסיף עוד 30-50 גרם של דבש בנוסף...

10 מ"ל תמצית וניל
*אופציונלי לחלוטין, עוד פעם הופסתי בגלל ההרגל...

15 גרם קוקוס תחון
*במקרה הזה לא שמתי את הקוקוס בפנים אלא השתמשתי בו רק כעטיפה של החטיף

ציפוי: רצוי מאוד שלחטיף שלכם תהיה עטיפה. ככה זה גם יראה כמו חטיף נורמלי וגם ישלים את הטעם.
אני בחרתי בקוקוס, עכשיו החטיפים שלי ניראים כמו פרפרו-רושה פצועים facepalm...

אפשרויות נוספות לציפוי:
-שוקולד נוזלי: או להכין מי אבקת קקאו או לערבב נוטלה עם טיפה מים/חלב ולמרוח על החטיפים, או להמיס שוקולד מוצק עם טיפה נוזל ולהרתיח...
-בוטנים: פשוט לעטוף את החטיפים בבוטנים או בשקדים פרוסים. ציפוי מאוד נפוץ ומומלץ.
-ציפוי עוגה מוכן: אופציה פחות מתאימה לחטיף אבל גם אפשרי.

אופן הכנה:

שלב ראשון רגיל לחלוטין, ההפתעה הלא נעימה במיוחד באה אחר כך...

1. בקערה הגדולה מערבבים את המרכיבים היבשים

2. בקערה קטנה/צלחת שמים חלב עם חמאת בוטנים ונוטלה, וכל דבר נוזלי אחר.
ההמלצה שלי זה להרתיח או להביא למצב חם את תוכן הנוזלי כדי שיהיה יותר קל לערבב. מערבבים הכל...
אמור לצאת משהו כזה:
IMG_1400[1].JPG

3. שופחים את התוכן של הצלחת לקערה גדולה. ו...הקדמה קטנה:
בגלל שתערובת מאוד דביקה וכמעט ולא נוזלית, יא אפשר לעבוד עם כף או עם מקסר...ניסיתי, פשוט יא אפשר...אז מה עושים?
מרתיבים ידיים ונהנים מי התהליך, אתם צריכים לנסות לחבר את התוכן הנוזלי לתוכן היבש ועם תנועות לא עדינות במיוחד להביא הכל למצב כזה:
IMG_1402[1].JPG
*תהיו מוכנים לזה שחלק מי תערובת ידבק לכם לידיים, ההמלצה שלי, אל תנסו להילחם עם זה, תפעלו לפי האינטינקטים שלכם ו...תוכלו את מה שלא ניתן להחזיר.

4.על המגש שעליו כבר כפי שאתם כבר שמתם לב יש את הניילום אנחנו שמים הכל (אני פיזרתי קוקוס מעל ומתחת כציפוי, את זה צריך לעשות עם כל ציפוי שרק תבחרו)
מביאים עם תנועות לא עדינות במיוחד את התוכן למצב כזה:
IMG_1408[1].JPG

כפי שאתם רואים קיבלנו לנו חטיף אחד גדול שצריך להתקשות לו במקרר.

5. שמים הכל למקרר למשך כמה שעות טובות. אחרי שזה נהיה מספיק קשה כדי להפוך לחטיף גאה מוציאים את זה וחותכים לחטיפים נורמליים.

תוצאה סופית שלי:
IMG_1410[1].JPG

ערכים תזונתיים ל100 גרם (חטיף אחד יצא לי 70-100 גרם):

חלבון: 19.5-20 (כ13 גרם מי מקורות כמו חלב ואבקת חלבון. השאר זה ש"ש, בוטנים ומחאת בוטנים)
*כדי לקבל יותר חלבון צריך פשוט להוסיף סקופ או שתיים של אבקת חלבון...זה רק ישפר את הטעם...

פחמימות: 36 גרם

שומן 12 גרם
-------------------------------------------------------------------------------------------
הערה: חישוב של הערכים הוא חישוב לפי הכמויות שאני השתמשתי בהם. זו פעם ראשונה שהכנתי חטיפי חלבון לכן הכמויות לא היו אידיאליות. לכן רצוי שתלכו לפי ההמלצות שהבאתי לכם ותחשבו את הערכים מי חדש.

הערה נוספת: אין כל כך מה לעשות כדי להוריד פחממות. מרכיבי בסיס הם עדיין: חמאת בוטנים, ש"ש, ודבש...
אפשר לנסות לרדת לכוון ה30 וללכת על טעם פירות במקום שוקולד. ככה יהיה אפשר להוריד כמות הדבש וחמאת בוטנים למינימום ולעיף לגמרי את השוקולד.
בהרך אותו דבר לגבי השומן למראות שלדעתי 12 גרם ל100 (כ10 גרם לחטיף) זה כמות די סבירה...

הערה חשובה נוספת:
אני לא יודע אם אפשרי לקחת את חטיפים לבית ספר בבוקר ולאכול בצהריים וכאלה. למראות כמות נמוכה של חלב...זה עדיין חלב. עד 3 שעות עדיין לא אמורה להיות בעיה, יותר מי זה הייתי ממליץ להשתמש בחלב עמיד או במשקה סויה (דברים שלא צריכים מקרר) במקום חלב רגיל.
-------------------------------------------------------------------------------------------
P.S:
*כמובן שכל פעם יהיה אפשר לשפר ולגוון את המתכון. בשלב מאוחר יותר אני מאמין שחטיפים האלא יהיו אפילו יותר טעימים מי חטיפים המוכנים. וכמובן יותר זולים.

*יש לציין שכאשר מכירים את המתכון ואת התהליך היטב, שלב ההכנה הוא מאוד מהיר וקל (בסך הכל כל מה שעושים זה מערבבים את הכל ושמים על המגש לתוך המקרר).

*לכל אלא שעוד לא הכינו את הבלינצ'ס מי מתכון הקודם שלי,הנה לכם קצת חומר למחשבה:
IMG_1403[1].JPG
המתכון:http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=32442

שיהיה בתאבון ותשארו אנבוליים.;aagtwq 🤩;susss

נערך לאחרונה:
תודה על המתכון ניראה טעים!

תודה רבה , תמשיך להביא עוד מתכונים !
מוניטין

אגב אתה מכניס את העיסה למקרר או למקפיא?

נערך לאחרונה:
תודה רבה אחי אחלה מתכון..
רק קח עצה קטנה תנסה תמונות קצת יותר איכותיות שיראה יותר מרשים

• פותח/ת השרשור
תודה רבה , תמשיך להביא עוד מתכונים !
מוניטין

אגב אתה מכניס את העיסה למקרר או למקפיא?

למקרר לא למקפיא

תודה רבה אחי אחלה מתכון..
רק קח עצה קטנה תנסה תמונות קצת יותר איכותיות שיראה יותר מרשים

אני ישתדל למראות שאני מצלם עם אייפוד לכן האיכות של התמונות די מוגבלת מי ראש...

תודה על המתכון ניראה טעים!

לא רק נירא 😉

Back
למעלה תחתית