הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רמת גלוקוז לתפקוד הגוף

nadavba55

משתמש פעיל
561
1
נק' מוניטין:
-7
561
1
סתם משהו שמעניין אותי
לאחר ריקון הגליקוגן בכבד,הגוף אמור לשמור על רמת גלוקוז בדם
עכשיו אם אני לא טועה הגוף אמור להזרים מהדם על הכבד
חומצות.א -->פרוביט-->מעגל קרבס לגלוקוז
ועוד משהו האם יש עוד מעגל שמספק גלוקוז אולי ממקור שונה?
למשל מחומצות.ש אולי?

סתם משהו שמעניין אותי
לאחר ריקון הגליקוגן בכבד,הגוף אמור לשמור על רמת גלוקוז בדם
עכשיו אם אני לא טועה הגוף אמור להזרים מהדם על הכבד
חומצות.א -->פרוביט-->מעגל קרבס לגלוקוז
ועוד משהו האם יש עוד מעגל שמספק גלוקוז אולי ממקור שונה?
למשל מחומצות.ש אולי?

כאשר הגוף פונה לפירוק חומצות שומן למטרת אנרגיה( מכל סיבה שהיא) התהליך שקורה הוא:
טריגליצרידים מופרדים מהגליצרול, הגליצרול עצמו מומר לפירובט ולאחר מכן נכנס למעגל קרבס.
במקביל הטריגליצרידים מתפרקים לשני אטומי פחמן והופכים לאצטיל שנכנס גם הוא למעגל קרבס ע״י קו-אנזים A שאחרי על הובלת אצטיל למעגל קרבס.
השלב הבא במעגל קרבס הוא לחמצן אצטיל ל2 מולקולות פחמן , האנרגיה מתהליך זה מועברת לזרחון החמצוני--->קיבלנו ATP.

חשוב שתזכור שתהליך זה קורה בלי שום קשר לדלדול מאגרי גליקוגן בשריר ובכבד ובלי קשר לניצול חומצות אמינו חופשיות בגוף.

• פותח/ת השרשור
כאשר הגוף פונה לפירוק חומצות שומן למטרת אנרגיה( מכל סיבה שהיא) התהליך שקורה הוא:
טריגליצרידים מופרדים מהגליצרול, הגליצרול עצמו מומר לפירובט ולאחר מכן נכנס למעגל קרבס.
במקביל הטריגליצרידים מתפרקים לשני אטומי פחמן והופכים לאצטיל שנכנס גם הוא למעגל קרבס ע״י קו-אנזים A שאחרי על הובלת אצטיל למעגל קרבס.
השלב הבא במעגל קרבס הוא לחמצן אצטיל ל2 מולקולות פחמן , האנרגיה מתהליך זה מועברת לזרחון החמצוני--->קיבלנו ATP.

חשוב שתזכור שתהליך זה קורה בלי שום קשר לדלדול מאגרי גליקוגן בשריר ובכבד ובלי קשר לניצול חומצות אמינו חופשיות בגוף.

אז זה מה שקורה בעצם במצב מנוחה גילצורל הופך לחומצה פירוביט ונכנס למעגל קרבס??
ולמה שהגליקוגן מדולל הגוף מעדיף במעגל קרבס חומצות אמינו על גליצורל בשביל לספק גלוקוז??

אז זה מה שקורה בעצם במצב מנוחה גילצורל הופך לחומצה פירוביט ונכנס למעגל קרבס??
ולמה שהגליקוגן מדולל הגוף מעדיף במעגל קרבס חומצות אמינו על גליצורל בשביל לספק גלוקוז??

בדיוק ככה,וזה נכון לגבי כל פעולה שמצריכה ניצול שומן(בין היתר פעילות אירובית קלה עד בינונית).
כי תלוי באיזה מצב נתון הגוף נמצא(עצימות פעולה מסוימת)
זה כמו שהגוף ב85% מvol2max עובר לגליקוליזה ממעגל קרבס.
בגדול - מה שהגוף יכול לגייס למען פעולה מסוימת הוא ינצל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית