הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי מותר להכין תוכניות אימון ותזונה ? [המשך דיון מפורם אימונים]

• פותח/ת השרשור asdasd
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

asdasd

משתמש פעיל
893
2
נק' מוניטין:
20,976
893
2
מה ההבדל בין לבנות למישהו תוכנית, לבין להמליץ לו על תוכנית מוכנה?

• פותח/ת השרשור
התייחסתי ל"מעבר לכך, לא בונים פה תוכניות אימון ולא תפריטי תזונה.".

התייחסתי ל"מעבר לכך, לא בונים פה תוכניות אימון ולא תפריטי תזונה.".

למה נראה לך הגיוני שמישהו פה יבנה תוכנית לבן אדם שהוא לא מכיר?

• פותח/ת השרשור
אז על אותו המשקל, מה ההגיון בלהמליץ על תוכנית מוכנה לאדם שלא מכירים?
או שאתה מתכוון שאף אחד לא ישקיע מזמנו ויתאמץ למען מישהו שהוא לא מכיר?

1. כי ככה אפשר לכוון כיוון כולשהוא, כמו שיש שלדים לתזונה יש שלדים לתוכניות אימון שמהם מתחילים והם הבסיס והשינויים הם בהתאם לצרכים והמטרות שלך
2. אף אחד באמת לא ישקיע מזמנו ויתאמץ גם למען משהו שהוא מכיר.

תוכניות מוכנות הן תוכניות שנבדקו ונמצאו כעובדות. כל אחד צריך את ההיגיון להתאים אותן לצרכים שלו או לשאול.

באופן כללי, המלצה על תוכניות אימון באינטרנט זה מנהג די גרוע.

תוכניות מוכנות הן תוכניות שנבדקו ונמצאו כעובדות. כל אחד צריך את ההיגיון להתאים אותן לצרכים שלו או לשאול.

באופן כללי, המלצה על תוכניות אימון באינטרנט זה מנהג די גרוע.
סליחה שאני מכליל אבל זה לרוב עדיף מהתוכנית שהמדריך יבנה לך

סליחה שאני מכליל אבל זה לרוב עדיף מהתוכנית שהמדריך יבנה לך

אין ספק. בגלל זה אנשים באים ללמוד כאן. אני רק אומר שכל אחד צריך לדעת להתחשב בבעיות/מטרות שיש לו.

• פותח/ת השרשור
שניכם לא הבנתם את הכוונה שלי.
Dark Muse הציג בניית תוכניות למשתמשים בפורום כאיסור. הסיבה הרציונלית היחידה לכך היא שמשתמשים בפורום מכירים את האדם "בצד השני", ולכן התוכנית עלולה להוות סכנה בריאותית. אך באותה המידה, תוכנית מוכנה מראש (וכאן מרבים להמליץ על תוכניות כאלו) יכולה להוות סכנה בריאותית(לאנשים עם בעיות מסויימות, כמובן). לכן, כמו שאין איסור להמליץ על תוכנית מוכנה מראש, לא צריך להיות איסור לבנות אחת עבור מישהו(אשר גם היא, כמובן, נחשבת בתור המלצה בלבד).

Dark Muse הציג בניית תוכניות למשתמשים בפורום כאיסור. הסיבה הרציונלית היחידה לכך היא שמשתמשים בפורום מכירים את האדם "בצד השני", ולכן התוכנית עלולה להוות סכנה בריאותית. אך באותה המידה, תוכנית מוכנה מראש (וכאן מרבים להמליץ על תוכניות כאלו) יכולה להוות סכנה בריאותית(לאנשים עם בעיות מסויימות, כמובן). לכן, כמו שאין איסור להמליץ על תוכנית מוכנה מראש, לא צריך להיות איסור לבנות אחת עבור מישהו(אשר גם היא, כמובן, נחשבת בתור המלצה בלבד).
נראה לי שלא הבנת אותו נכון כל כך, הוא לא הציג את זה כאיסור אלא אמר שבכללי אף אחד לא יבנה לו פה תוכנית אימונים או תזונה ולא בגלל ש"אסור" אלא בגלל שאף אחד לא ישב באמת ויבנה למשהו שהוא לא מכיר כמו שאמרת כאן לפני כן, אם היינו בונים תוכניות לכל אחד שהיה בא לכאן:
א. הוא לא היה עושה חלק מהם
ב. היה פורש באמצע
ג. לא היה מאמין בשיטה שלנו ועושה בסופו של דבר מה בראש שלו
ד. כנגזרת של כל הדברים הללו אנו חשים שזה ביזבוז זמן טוטאלי כאשר לא מכירים את הבן אדם
ה. כמובן שיש את העניין הבריאותי שאין לך פיקוח עליו באינטנרט

זה ממש לא עניין של סכנה בריאותית. זה ממש לא מדאיג אותי.

כבר הסברתי את עצמי די טוב אני חושב.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שלא הבנת אותו נכון כל כך, הוא לא הציג את זה כאיסור אלא אמר שבכללי אף אחד לא יבנה לו פה תוכנית אימונים או תזונה ולא בגלל ש"אסור" אלא בגלל שאף אחד לא ישב באמת ויבנה למשהו שהוא לא מכיר כמו שאמרת כאן לפני כן, אם היינו בונים תוכניות לכל אחד שהיה בא לכאן:
א. הוא לא היה עושה חלק מהם
ב. היה פורש באמצע
ג. לא היה מאמין בשיטה שלנו ועושה בסופו של דבר מה בראש שלו
ד. כנגזרת של כל הדברים הללו אנו חשים שזה ביזבוז זמן טוטאלי כאשר לא מכירים את הבן אדם
ה. כמובן שיש את העניין הבריאותי שאין לך פיקוח עליו באינטנרט

לא איכפת לי אם בפועל בונים או לא, לא על כך דיברתי. אם מישהו רוצה לבנות למישהו תוכנית, שיבושם לו- השיקול אמור להיות אך ורק שלו.
פשוט ה"איסור" הנ"ל היה תמוה בעיני, זה הכל. אבל כל עוד זה לא איסור(כלומר חוק שאוסר על אנשים לבנות תוכניות אימון למשתמשים אחרים), הכל טוב ויפה.

• פותח/ת השרשור
זה ממש לא עניין של סכנה בריאותית. זה ממש לא מדאיג אותי.

כבר הסברתי את עצמי די טוב אני חושב.

אני מסכים עם דבריך, אבל הם לא נגעו בנקודה עליה דיברתי(איסור לבניית תוכניות אימון למשתמשים בפורום). בכל אופן,משה כבר הבהיר (אני מאמין) שאין באמת איסור כזה, אז זה כבר לא משנה.

אני גם מאמין שאין באמת איסור כזה.

מבחינת החוק אם נרצה לדייק, אסור להרכיב תפריטי תזונה למי שאינו מוסמך לכך (שאני אצחק עכשיו או אחרי זה?) ותוכניות אימונים למי שלא עבר הכשרה (כגון מדריך חד"כ), אני לא חושב שישימו משהו באזיקים כי הוא בנה למשהו תוכנית אימונים כזו או אחרת, כמו כן בכל מקום באתר מוזכר שהמלצות המשתמשים באתר ניתנות רק בגדר המלצות והן על אחריות המשתמש בלבד.

זה לא אחראי ומקצועי לבנות למישהו תוכנית ברשת שמיועדת ספציפית אליו (אם זה יזיק לו, זה גם פתוח לתביעה משפטית אולי). אם הוא לוקח תוכנית מוכנה של מישהו ומאמץ אותה, זה אחריות שלו בלבד.
פה בעצם מסתכם כל הדיון ASDADSD. לא אסרתי על אף אחד לעשות כך אבל אני גם די מצפה שלא יעשו.

• פותח/ת השרשור
מבחינת החוק אם נרצה לדייק, אסור להרכיב תפריטי תזונה למי שאינו מוסמך לכך (שאני אצחק עכשיו או אחרי זה?) ותוכניות אימונים למי שלא עבר הכשרה (כגון מדריך חד"כ), אני לא חושב שישימו משהו באזיקים כי הוא בנה למשהו תוכנית אימונים כזו או אחרת, כמו כן בכל מקום באתר מוזכר שהמלצות המשתמשים באתר ניתנות רק בגדר המלצות והן על אחריות המשתמש בלבד.

דיברתי על החוק בפורום, אבל בכ"ז מה שרשמת פה דיי מעניין. יש לך אולי את הנוסח המקורי של החוק?
הדבר היחידי שמצאתי שיכול להיות קשור לכך הוא בסעיף 443 לחוק העונשין( :"תעודה שניתנה מאת רשות מוסמכת לאדם אחר ומעידה על אותו אדם שיש לו כשירות מוכרת בחוק לענין פלוני, או שהוא נושא משרה פלונית, או שהוא זכאי לעסוק במקצוע, במלאכה או בעסק מסויימים או שהוא זכאי לזכות, לזכות יתר, לדרגה או למעמד פלוני – כל המנפק את התעודה ומתייצג בכזב כאדם ששמו נקוב בה, דינו כאילו זייף אותה."), ומזה יש להסיק כי אין בעיה חוקית לבנות תוכניות למינהן, כל עוד אתה לא מתחזה למדריך\תזונאי.

דיברתי על החוק בפורום, אבל בכ"ז מה שרשמת פה דיי מעניין. יש לך אולי את הנוסח המקורי של החוק?
הדבר היחידי שמצאתי שיכול להיות קשור לכך הוא בסעיף 443 לחוק העונשין( :"תעודה שניתנה מאת רשות מוסמכת לאדם אחר ומעידה על אותו אדם שיש לו כשירות מוכרת בחוק לענין פלוני, או שהוא נושא משרה פלונית, או שהוא זכאי לעסוק במקצוע, במלאכה או בעסק מסויימים או שהוא זכאי לזכות, לזכות יתר, לדרגה או למעמד פלוני – כל המנפק את התעודה ומתייצג בכזב כאדם ששמו נקוב בה, דינו כאילו זייף אותה."), ומזה יש להסיק כי אין בעיה חוקית לבנות תוכניות למינהן, כל עוד אתה לא מתחזה למדריך\תזונאי.

אין בעיה לבנות-יש בעיה שאם יקרה לו משהו [כמעט כל דבר] הוא יכול להפיל על זה שבנה לו בצורה בלתי מוסמכת ואז להסתכן בתביעה חמורה מאוד

• פותח/ת השרשור
אין בעיה לבנות-יש בעיה שאם יקרה לו משהו [כמעט כל דבר] הוא יכול להפיל על זה שבנה לו בצורה בלתי מוסמכת ואז להסתכן בתביעה חמורה מאוד

קודם כל, אם בניית תוכנית חושפת אותך לתביעה, אז יש בכך בעייתיות. בכל אופן, לדעתי אתה טועה. בסעיף 21 לחוק העונשין רשלנות מוגדרת להיות :"אי מודעות לטיב המעשה, לקיום הנסיבות או לאפשרות הגרימה לתוצאות המעשה, הנמנים עם פרטי העבירה, כשאדם מן היישוב יכול היה, בנסיבות הענין, להיות מודע לאותו פרט, ובלבד –
(1) שלענין הפרטים הנותרים היתה לפחות רשלנות כאמור;
(2) שאפשרות גרימת התוצאות לא היתה בגדר הסיבון הסביר. "
במקרה שלנו, לכן, זוהי לא רשלנות, ולכן אין בסיס לתביעה(הרי אדם ללא הסמכה ("אדם מן היישוב") לא "יכול היה, בנסיבות הענין, להיות מודע לאותו פרט").

מה שמעלה שאלה חדשה, אם אדם מוסמך יבנה לי תוכנית אשר תגרום לפציעתי, האם אני אוכל לתבוע אותו על רשלנות? רופאים(ועוד רבים וטובים) ניתן לתבוע(לפי סעיף 338), אבל מסעיף זה לא ניתן להסיק דבר על תזונאיות\מדריכי חד"כ.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית