הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר איך לשדרג את האוכל שלכם: טיפים

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
הפוסט הזה מיועד לבילדרים מתחילים שרק מתחילים את הדרך שלהם אל האולימפיה. כפי שאתם יודעים הדרך להצלחה היא דרך המטבח ולכן כמה טיפים יכולים לעזור. אבל גם למקצוענים שבינינו אני ממליץ לקרוא, אולי תמצאו גם אתם משהו חדש בשבילכם או לפחות תחדשו כמה דברים.

קפה:

אם מדובר בקפה נמס תנסו להוסיף טיפה קינמון. זה משנה את הטעם של הקפה והופך אותו מי משקה רגיל שרובנו פשוט מכורים אליו ולמשקה שיהיה אפשר פשוט להנות מכל לגימה ממנו.
לקפה שחור אפשר להוסיף או טיפה חלב מה שיעשה את הטעם יותר עדין או להוסיף כמה טיפות של מיץ לימון סחוט לאלו שכבר התרגלו כל כך לטעם של קפה שחור עד כדי כך שמעדיפים לא לשתות אותו, אז הלימון יכול לגרום לכם לאהוב קפה שחור מי חדש.
לאספרסו או קפה הפוך חזק אפשר לשים טיפה גלידת וניל מי למעלה, זה באמת עושה פלאים. חשוב לא לאכול את הגלידה עם הכפית לפני שהתחלתם לשתות תקפה בכלל אלא לתת לגלידה להמס חלקית לתוך הקפה ולשתות במקביל. לא צריך לפחד מי קלוריות שיש בגלידה.
א מדבור בכמות מאוד קטנה
ב. יש הרבה אפשרויות להכין גלידה באופן עצמאי ללא סוכר וכמעט וללא פחממות.

סלט:

לאלו שכבר יודעים לגוון בסלטים ויודעים שסלט יכול לבוא כארוחה שלמה אם יודעים לגוון וגם יודעים להיות יצרותיים קצת החלק הזה לא יהיה מועיל.
אבל לחלק שעדיין אוכלים את הסלט שלהם כי "חייבים לאכול 6 ירקות ביום". יהיו מופתעים לשמוע שךסלט אפשר להוסיף עוד אמון דברים חוץ מי מלפפון, הגבנייה וחסה. אני לא יתן פה מתכון מוכן לסלט אבל הנה לכם כמה אפשרויות:

נבטים - טעם מאוד עדין והנוזל הזה שיש בתוך הנבטים טריים מוסיף לסלט ירקות רגיל אמון נקודות. אני אישית כל כך התאבתי בטעם של הנבטים בשילוב עם השלישייה המנצחת "הגבנייה-מלפפון-חסה" שאני כבר לא מכין סלט בלידם. ועוד נקודה חשובה לאלו שלחוצים בזמן. לא צריך לחתוך אותם, פשוט מעבירים טיפה מים ושמים כמה קמצים לצלחת גדולה - קלי קלות.

גרעני חמנייה, בולגרית, טונה, חומוס, זיתים
- בכוונה שמתי הכל בקבוצה אחת כי זה ברור שתוספות כאלה יוסיפו אמון קלוריות לסלט שלכם. מצד שני לסט כזה כבר יהפוך למנה שלמה ואולי זה יפתיע אותכם אבל למנה טעימה (כן יותר טעימה מי אורז עם חזה עוף, ובהרבה).

שום - אני תמיד חותך כמה חתיכות של שום לסלט ירקות, שום זה מאוד בריא זה ידוע לכלונו, חלק גם יכולים להתחבר לטעם ששום מוסיף לסלט ירקות. יש אנשים שלא סובלים טעם של שום באופן כללי, לכן פה אני ממליץ לנסות ולבדוק.

רטבים - עדיין אולכים את הסלט שלכם עם שמן זית? מצויין, אבל תנסו להוסיף 20-30 מ"ל של רוטב כמו אלפיים או וינגרט לצלחת בינונית של סלט ותראו שאתם לא תרצו שהצלחת תגמר אחר כך...לאלו שמעדיפים לחסוך בשומנים יש מבחר רחב של רטבים 5% (למראות שהם יותר נוזליים אני לא מרגיש הבדל משמעותי בטעם).

תבלינים - תנסו לשחק אם תבלינים שונים, אני אישית אוהב סלט ירקות רגיל עם בזיליק וזאתר...

חזה עוף:

כמובן שחזה עוף הוא מאכל קבוע אצל מתאמנים רבים. והסיבה היא ברורה. חלבון איכותי בריכוז גבוה ואחוז שומן נמוך. כמו כן בהשוואה לסוגי בשר אחרים מחיר של קילו חזה עוף די סביר ולא פוגע כל כך בכיס. בעיה מתחילה שכאוכלים חזה עוף על בסיס יומי וכל כך מתרגלים לטעם שמתחילים להבין את גארי גודרידג' וחבריו או מוציאים כסף רב על בשר אדום... אז הנה כמה פתרונות בשבילכם:

להישתמש בתרסיס שמן ולהכין על המחבט, או פשוט לחשב את השמן ששמים על המחבט. בכל מקרא אל תפחדו, לא יצא לכם הרבה שמן. ממש לא חייבים שהבשר יטבע בתוך השמן כדי שיצא טעים. שכבה דקה אחידה של שמן על המחבט תספיק. חזה עוף שהוכן על המחבט יוצא הרבה יותר עדין מכל צורת הכנה אחרת.

ציפוי + ביצה - אם אנחנו כבר מדברים על חזה עוף צלוי, אז אפשר להכים שניצלים ביתיים מעולים אם נעטוף את החזה עוף בביצה נוסיף כמה טיפות של לימון ונצפה אותו בציפוי (זה לא יוסיף הרבה פחממות מספיק 30-40 גרם של ציפוי לחצי קילו חזה עוף...).

במידע ואתם מכינים את החזה עוף בתנור אתם צריכים להבין
א. זה יחסוך לכם זמן כמובן
ב. בשר יצא הרבה יותר קשה מי צלוי (בפנים) אבל אפשר לנסות להציל את המצב חלקית:

לשים הבגנייה חתוכה לשקית יחד עם החזה. הבשר יספוג חלקית את המיץ של ההגבנייה.

לשים רטבים ביחד עם החזה עוף - אותו עיקרון

ביצים:

כמה דרכים מעניינות לאכול ביצים במקום לבשל אותם או לאכול ביצת עין.

לעטוף את הלחם בביצים ולהכין טוסטים כאלה. יחד אם גבינה לבנה מעל וקפה נמס עם קינמון יוצאת ארוחת בוקר חלומית!

לערבב את הכמות הביצים הנדרשת עם ירק/גמבה/בצל ירוק. פשוט לערבב עם מזלג עד תערבות אחידה בצבע צהוב.

בתאבון לכולם ;aagtwq

נערך לאחרונה:
אתה....מלמד אותנו....לאכול?

אחי תעשה משהו עם העברית שלך...

• פותח/ת השרשור
אתה....מלמד אותנו....לאכול?

מלמד? ממש לא...

אחי תעשה משהו עם העברית שלך...

חחח האמת הפעם עברתי על הטעיות ותיקנתי כמה. אבל עכשיו כבר אין לי אפשרות לערוך את הפוסט הראשי אחרי התגובות...
בכל מקרה אני מצטער על השגיות כתיב, מנסה לכתוב בלי.

כל הכבוד על ההשקעה, יש פה כמה דברים מעניינים שאני אולי אנסה

מלמד? ממש לא...

חחח האמת הפעם עברתי על הטעיות ותיקנתי כמה. אבל עכשיו כבר אין לי אפשרות לערוך את הפוסט הראשי אחרי התגובות...
בכל מקרה אני מצטער על השגיות כתיב, מנסה לכתוב בלי.
נסלח לך כי אתה רוסי

תודה רבה על העצות והשיתוף..
אניממליץ לשים על הכל רוטב שום :D

כול הכבוד על ההשקעה

Back
למעלה תחתית