ייעוץ מה תמליצו?

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
מתלבט.כיום עושה דיאטה דלת פחמימה(30ג' ביום)מוציא באיזור ה2700קל' ביום ומכניס בסביבות ה2000,אוכל כל יום 100ג' שומן ועושה העמסה פעם בשבוע.כל יום עושה אירובי יחסית קליל חצי שעה ופעמיים בשבוע אימון בסיגנון הפרוטוקולים(מלבד אימוני כוח ולפעמים ריקון).עומד על כ-12%שומן.
האם באחוז שומן כזה מבחינת הדיאטה יהיה עדיף לנסות להעמיס פעם בשבועיים אפילו,להגדיל כמות פחמימה ועדיין להישאר באותה כמות קלוריות?

לפי דעתי אתה מעמיס פחמימות בעיתוי טוב, שלא נומר מעט מאוחר. אתה עושה המון אירובי ומתאמן הרבה ועל גירעון גדול יחסית (700); אני מאמין שמאגרי הגליקוגן שלך מתרוקנים אולי יום או יומיים לפני ההעמסה אבל זה תלוי בתחושה שלך. כמו שאמרת אתה רוצה להעמיס פעם בשבועיים. לדעתי זה מיותר לחלוטין.

עזוב אותך העמסות..אירובי קליל כל יום ופעמיים בשבוע אינטרוולים?אתה עולה לבמה בקרוב?

• פותח/ת השרשור
אין לי יומרות לעלות על הבמה אבל בקיץ אני מקציב לעצמי בד"כ תקופת זמן מסוימת להתחטב ואוהב לתת את המקס' בשביל.עושה את כבר 3קייצים כלומר 3שנים(חיטוב)ובכל פעם מגלה משהו חדש זו הסיבה שגם מבקש ייעוץ וחוות דעת בפורום.
מבחינת תחושה,יום-יומיים לפני ההעמסה אני מרגיש יחסית מרוקן אבל עדין על 2000קך' בערך ליום יש לי כוח לתפקד יפה גם באימונים מה גם שנוח לי מאד ללא פחמימות ועם הרבה שומן(גבנ"צ 28%,בקר שמנת מתוקה..🤘)השאלה היא האם להעמיס אחת לשבוע זה אידיאלי או ששווה לנסות ולהעמיס אחת ל10-14יום ולהעלות בתמורה את כמות הפחמימה...?

אם אתה על כמות פחמימה נמוכה יומית אתה יכול להעמיס אחת לשבוע.

אם אתה יכול למשוך אחת ל10 ימים עוד יותר טוב.

אין לי יומרות לעלות על הבמה אבל בקיץ אני מקציב לעצמי בד"כ תקופת זמן מסוימת להתחטב ואוהב לתת את המקס' בשביל.עושה את כבר 3קייצים כלומר 3שנים(חיטוב)ובכל פעם מגלה משהו חדש זו הסיבה שגם מבקש ייעוץ וחוות דעת בפורום.
מבחינת תחושה,יום-יומיים לפני ההעמסה אני מרגיש יחסית מרוקן אבל עדין על 2000קך' בערך ליום יש לי כוח לתפקד יפה גם באימונים מה גם שנוח לי מאד ללא פחמימות ועם הרבה שומן(גבנ"צ 28%,בקר שמנת מתוקה..🤘)השאלה היא האם להעמיס אחת לשבוע זה אידיאלי או ששווה לנסות ולהעמיס אחת ל10-14יום ולהעלות בתמורה את כמות הפחמימה...?
"מקסימום" זה לא בהכרח אומר שזה טוב לחיטוב שלך..לדעתי כמות אירובי כזו זה מיותר וזה סתם יתקע אותך בהמשך

• פותח/ת השרשור
אוהב לעשות אירובי כי זה מכניס אותי לכושר..בחורף אני בקושי עושה הליכה..מה שנחמד זה שהתאוששות היא סבבה,לא יורד במשקלים והרגליים לא עייפות.
לגבי העמסות פעם ב10 ימים 'מונלייט'..זה כבר גדול עליי ולאו דווקא מנטלית אלא פיזית כי יש לי 'קרייבינגס' חזקים...כל 6 ימים זה לא טוב..?

להפך ככל שאתה על א.ש נמוך יותר ההעמסה צריכה להיות לעיתים יותר קרובות, משחקי לפטין גרלין פפטיד וכל החרא מסביב...
מה שעדיף שתוריד אירובי ואל תגזים איתו...
אפשר לאכול קצת קלוריות ואפשר לעשות אירובי אבל שניהם ביחד זה מתכון לאסון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית