הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סרטון מתחרות הArnold 2009, מסוף שבוע שעבר

Seth Able

משתמש משקיע
4,116
118
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
30,686
4,116
118
http://www.youtube.com/watch?v=wQ08klZpbws

שני החבר'ה פה הם בני שמונה עשרה, בקטגורית ב105+ ושוקלים בערך 125 קילו ואפשר להגיד שהם בעצם מהווים את דור העתיד של המשקולנים האמריקאים, לקראת 2012.

Caleb Ward הוא מתאמן ותיק יחסית של גלן פנדלי, אפשר בכיף למצוא ביוטיוב סרטונים ממהלך ה"קריירה" שלו.

למי שחושב שבמשקל גוף כזה מדובר בבהמה שמנה ואיטית, אז א) בשביל לעשות תוצאות כאלה חייבים להיות מאוד מהירים ואתלטיים. ב) אולי הם קצת שמנים 😃. ג. תסתכלו פה:

http://www.youtube.com/watch?v=2aN_7YIym1w

וזה במשקל 120 קילו.

Pat Mendes הוא משקולן חדש יחסית. עד כמה שהבנתי הוא שיחק פוטבול בתיכון, השתתף בתחרות פאוורקלין של תיכונים (מסתבר שיש שם דבר כזה) עשה איזה 160 קילו ונכנס חזק לעסק. ככה שלמעשה יש לו רק שנה אחת של אימונים שמוקדשים רק להרמת משקולות (כמובן שהוא התאמן גם קודם).
הוא חתיכת סוס, הנה הוא עושה קצת סקוואטים:

מקדימה:
http://www.youtube.com/watch?v=0sBpufCubgo

ומאחורה:
http://www.youtube.com/watch?v=jFZjC3YVsYg

• פותח/ת השרשור
המשקלים בסרטון מהתחרות, למי שמתעניין הם:

Caleb:
הנפות: 147, 152 פסול, 153
דחיקות: 180, 192, 200 פסול

Pat:
הנפות: 155, 160, 166 פסול
דחיקות: 185, 195, 205 פסול

תודה סת' ✌️
אם אני לא טועה אני זוכר שראיתי עוד סירטון של קלייב (?) שביחד עם עוד כמה מרימי משקולות משתעשעים בקצת התעמלות קרקע.

אפשר שאלה טיפשית?

למה עושים חצי לאנג' בג'רק? לא יותר פשוט לעשות פוש פרס?
זה חלק מהטכניקה שדורשים או שפשוט היציבות (שרגל אחת קדימה ואחת אחורה) יותר גדולה ככה?

• פותח/ת השרשור
המטרה של הספליט (מה שאתה קורא לו חצי לאנג') היא לאפשר לתפוס את המוט בגובה נמוך יותר. בשביל להבין למה זה חשוב לנו, צריך קודם להבין בעצם מה ההבדל בין דחיקה לבין פוש פרס.

גם בדחיקה (jerk) וגם בפוש פרס אנחנו נותנים "דחיפה" עם הרגליים ובכך מתחילים את תנועת המוט. הדחיפה בפוש פרס ובדחיקה היא בדיוק אותה דחיפה. ההבדל מתחיל פחות או יותר כשסיימנו את הדחיפה הזאת. מה שיקרה עכשיו בפוש פרס זה שנשתמש בידיים בשביל לנעול את המוט למעלה.
כמו פה:

בדחיקה אנחנו בעצם נרצה להכנס מתחת למוט כשהידיים כבר ישרות.

אתה יכול לראות את זה פה, בהילוך איטי:

מכיוון שהדחיפה שניתן עם הרגליים היא לא מספיק חזקה (בהנחה ולא מדובר על משקל נמוך יחסית) להביא את המוט למצב בו הידיים יכולות לתפוס אותו כשהן נעולות, אנחנו חייבים בעצם להביא את עצמנו למצב בו אנחנו יותר נמוכים מאשר היינו. באופן עקרוני מקובל להגיד שעבור הספליט ג'רק אם הבאנו את המוט בעזרת הדחיפה מהרגליים פחות או יותר לגובה המצח, הדחיקה שלנו.

בשביל להביא את עצמנו לגובה נמוך יותר, יש 3 אפשרויות בשימוש היום: הראשונה והכי נפוצה (בהפרש גדול) היא הספליט, השניה היא הpower jerk (נקראית גם Push jerk):

שבה אנחנו פשוט מכופפים את הברכיים ופותחים מעט את הפיסוק (באופן מאוד דומה לפאוורקלין) בתפיסה.
השלישית היא הsquat jerk -

אין דרישה (של השופטים) לסוג מסויים של דחיקה, מה שחשוב הוא שכשהרגליים חוזרות לקרקע הידיים יהיו ישרות. דחיקה שיש בסופה press out - לחיצה קטנה, תהיה פסולה.

ברור לכן שפוש פרס לא עונה על הדרישות. זה לא כזה נורא, היות ובדחיקה אפשר להרים (למי שיש קצת נסיון עם הטכניקה) יותר משקל. בפוש פרס אנחנו די מוגבלים ע"י היכולת של הידיים שלנו להביא את המשקל לנעילה. בדחיקה פשוט צריך ללמוד להכנס מהר מתחת למוט, הידיים כמעט ולא משחקות שום תפקיד.

הסוגיה שהעלת, לגבי היציבות, היא בהחלט אחת הסיבות לפופולריות של הספליט. בספליט אפשר להכנס עמוק יותר (בצורה נוחה, לפני שיהפוך לסקוואט ג'רק) מאשר בפוש ג'רק ויש יותר מרווח לטעויות (ונדרשת פחות גמישות בכתפיים) מאשר בסקוואט ג'רק - אם בסקוואט ג'רק המוט לא מגיע בדיוק למקום הנכון, אתה תפספס את הדחיקה. גם בספליט ג'רק נדרש דיוק רב, אבל יש מעט יותר מקום לטעויות מאשר בסקוואט ג'רק הודות לבסיס הגדול יותר. אני מניח אגב שזאת אחת הסיבות לקח שהספליט סנאץ' נשאר בשטח יותר זמן מאשר הספליט קלין.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
חבר'ה חזקים מצפה לארה'ב עתיד טוב איתם חחח

הלוואי. האמריקאים רחוק מאחור בספורט הזה.
הנה משקולן רוסי בן 19, מאותה קטגורית משקל:

הוא מניף את הדחיקות הכי טובות של החבר'ה האלה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
לא יודע כמה ספציפית ההוא שקל כשנולד, אבל צ'מרקין נולד 6 קילו בערך.

הנה הוא פה, שוקל בערך פי 30 מזה:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מנדס לא הופך מרפקים כי הוא חדש בתחום נכון? כי הוא ממש מגיע לראק פוזישן במצב של הג'רק כבר.
אבל פאק כמה הם חזקים, והילד הרוסי עם ההנפה (אפשר לקרוא לו ילד?!) מטורף לחלוטין.

• פותח/ת השרשור
מנדס לא הופך מרפקים כי הוא חדש בתחום נכון? כי הוא ממש מגיע לראק פוזישן במצב של הג'רק כבר.
אבל פאק כמה הם חזקים, והילד הרוסי עם ההנפה (אפשר לקרוא לו ילד?!) מטורף לחלוטין.

מה ראק פוזישן?

בדחיקה הוא דווקא בסדר גמור. יש הרבה שמורידים קצת את המרפקים שם. אצל חלק זה קשור להרחבת האחיזה וחלק (כמוני גם) עושים את זה בלי קשר. בקלין הוא היה יכול להפוך קצת יותר, מניח שזאת בעיה של גמישות. הוא לא בחור קטן ולא הSHW הראשון שעובד ככה. בכל מקרה יש לו מספיק בשר בכתפיים בשביל שזה לא ישפיע 😃

מה ראק פוזישן?

בדחיקה הוא דווקא בסדר גמור. יש הרבה שמורידים קצת את המרפקים שם. אצל חלק זה קשור להרחבת האחיזה וחלק (כמוני גם) עושים את זה בלי קשר. בקלין הוא היה יכול להפוך קצת יותר, מניח שזאת בעיה של גמישות. הוא לא בחור קטן ולא הSHW הראשון שעובד ככה. בכל מקרה יש לו מספיק בשר בכתפיים בשביל שזה לא ישפיע 😃
נו ראק פוזישן 😣
המצב שהמוט נעול על הכתפיים אחרי 2 המשיכות.
גמישות זה לא דבר שמשתפר? אני זוכר שלי היה מאוד קשה לעשות את זה גם כשהמוט על הסטנד והיום זה סבבה לגמרי.

בשר לא חסר לו 😛

• פותח/ת השרשור
נו ראק פוזישן 😣
המצב שהמוט נעול על הכתפיים אחרי 2 המשיכות.
גמישות זה לא דבר שמשתפר? אני זוכר שלי היה מאוד קשה לעשות את זה גם כשהמוט על הסטנד והיום זה סבבה לגמרי.

בשר לא חסר לו 😛

גמישות משתפרת, אבל אני מניח שזה מאוד שונה כשאתה שוקל 80 קילו וכשאתה שוקל 125 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית