הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סומו דדליפט במקום דדליפט רגיל

winston_1994

משתמש מתחיל
46
0
נק' מוניטין:
-10
46
0
טוב אז עד עכשיו לא עשיתי דדליפט כי פחדתי על הגב ועל טכניקה לא נכונה ( הגמישות שלי על הפנים ממש ממש גרועה) אבל סומו דדליפט הטכניקה שלו נראית הרבה יותר קלה
יש הבדלים ביניהם והאם זה באמת נכון שהטכניקה יותר קלה?

דדליפט קלאסי עובד יותר על הגב התחתון והמייצבים, סומו דדליפט עובד יותר על הרגליים.
הטכניקה של הסומו אכן הרבה יותר קלה אבל לא הייתי ממליץ להתחיל עם סומו כי הקלאסי בונה לך בסיס שאין לו תחליף, אז לפי דעתי תלמד את הטכניקה של הקלאסי [עם כמה שזה מעצבן], תגיע למשקל גבוה יחסית [120-150] ואז אחרי שיהיה לך בסיס חזק, אם תרצה תעבור לסומו.

אני אומר את כל זה מניסיון כי התחלתי עם קלאסי, היה לי קשה עם הטכניקה אז עברתי לסומו אבל הבסיס שלי לא נבנה כמו שצריך אז חזרתי לקלאסי לתקופה ארוכה ועכשיו אני שוב עושה סומו.

טוב אז עד עכשיו לא עשיתי דדליפט כי פחדתי על הגב ועל טכניקה לא נכונה ( הגמישות שלי על הפנים ממש ממש גרועה) אבל סומו דדליפט הטכניקה שלו נראית הרבה יותר קלה
יש הבדלים ביניהם והאם זה באמת נכון שהטכניקה יותר קלה?

תשמע,200 קילו זה 200 קילו. חלקים מסויימים בגוף עובדים בקלאסי יותר דומיננטי וחלקים בסומו כנ''ל. עדיין, מישהו יקבל את ה200 קילו.
אז אני מציע שתנסה את שני הסגנונות ותראה לבד מי הולך לך יותר טוב.
אני הרבה יותר חזק בקלאסי אבל עובד כרגע הרבה יותר על סומו כדי לתת עוד דגש לרגליים. כל אחד ומה שמתאים לו.

תשמע,200 קילו זה 200 קילו. חלקים מסויימים בגוף עובדים בקלאסי יותר דומיננטי וחלקים בסומו כנ''ל. עדיין, מישהו יקבל את ה200 קילו.
אז אני מציע שתנסה את שני הסגנונות ותראה לבד מי הולך לך יותר טוב.
אני הרבה יותר חזק בקלאסי אבל עובד כרגע הרבה יותר על סומו כדי לתת עוד דגש לרגליים. כל אחד ומה שמתאים לו.
האמת שלא בהכרח כי טווח התנועה מתקצר משמעותית בסומו.. זה כמו שתעשה קלאסי ומיד אחר כך תעשה קלאסי עם בולמי זעזועים מתחת לפלטות שמגביהות את המוט, אי אפשר להתעלם מהעובדה שטווח התנועה מתקצר משמעותית..

האמת שלא בהכרח כי טווח התנועה מתקצר משמעותית בסומו.. זה כמו שתעשה קלאסי ומיד אחר כך תעשה קלאסי עם בולמי זעזועים מתחת לפלטות שמגביהות את המוט, אי אפשר להתעלם מהעובדה שטווח התנועה מתקצר משמעותית..

עם איזה חלק בתגובה שלי לא הסכמת?
ושוב,כשקל לחלק אחד החלק השני יישא בעומס.
ותאמין לי שבתור אחד שעבר מקלאסי לסומו-לא היה לי קל בכלל והמשקלים ירדו. הכל תלוי בפרופורציות שלך ובהרגלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית