הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קורס בתחתית.

• פותח/ת השרשור Billie
  • פורסם בתאריך

Billie

משתמש קבוע
1,542
89
נק' מוניטין:
2,492
1,542
89
מטולה
אהלן.
אני מנסה ללמוד את הטכניקה של HB סקוואט, כיוון שזה הסקוואט היחידי שמרשים במכון.
הבעיה היא שהגב מתעקם לי בתחתית, חזה קורס, המשקל עובר לקצות האצבעות ועוד.
ממה זה נובע?
חוסר גמישות בהמסטירנג?
ואיך אני מותח אותך? כי בתרגיל שמצמידים רגליים ישרות, ומכופפים לאצבעות ברגליים אני מצליח ואם אני עושה יותר חזק, אני מרגיש את המתיחה מאחורי הברך ומטה.
תודה רבה לעוזרים.
נ.ב אין לי למה להעלות סרטון טכניקה כעת. בשלב מאוחר יותר העלה.

למה בדיוק לא מרשים LB? מוזר לי שהמאמנים בכלל יודעים להבדיל.
בכל אופן, אני חושב שכדאי שתוריד משקל ותתרגל לתנועה ואחרי זה תתחיל להעלות.

• פותח/ת השרשור
תלמד טכניקה מסרטונים ואולי תבקש מאדם רציני במכון להראות לך טכניקה
מנסה, הבעיה היא חוסר הגמישות.
למה בדיוק לא מרשים LB? מוזר לי שהמאמנים בכלל יודעים להבדיל.
בכל אופן, אני חושב שכדאי שתוריד משקל ותתרגל לתנועה ואחרי זה תתחיל להעלות.
LB הגב כביכול יותר כפוף, מקביל לרצפה ( מקווה שהבנת ) בעוד שהיי באר יוצר סוג של 90 מעלות לרצפה, " גב ישר".
המשקל קל לי מאוד. בכל זאת קורס.

מנסה, הבעיה היא חוסר הגמישות.

LB הגב כביכול יותר כפוף, מקביל לרצפה ( מקווה שהבנת ) בעוד שהיי באר יוצר סוג של 90 מעלות לרצפה, " גב ישר".
המשקל קל לי מאוד. בכל זאת קורס.
אני יודע למה אתה מתכוון וזו הסיבה שאני עושה HB אבל אני לא רואה סיבה למה המאמנים מתערבים לך, יש אנשים שפשוט לא יכולים לעשות HB כי זה לא מסתדר להם מבחינה אנטומית.
המשקל לא קשור לביצועים שלך אחי, אלא אם אתה רגיל לתנועה או לא; זה כמו נגיד שבזמנו עשיתי פרס 50 ק"ג אבל כשהחלטתי לעשות פרס בישיבה כמו שאר הבילדרים סתם כדי לנסות, לא הצלחתי אפילו עם 35 ק"ג למרות שהיה קל, כי לא הייתי רגיל לתנועה. לדעתי תתאמן על המשקל במשקלים מאוד נמוכים [40-50] ואז תתחיל לעלות.

• פותח/ת השרשור
אני יודע למה אתה מתכוון וזו הסיבה שאני עושה HB אבל אני לא רואה סיבה למה המאמנים מתערבים לך, יש אנשים שפשוט לא יכולים לעשות HB כי זה לא מסתדר להם מבחינה אנטומית.
המשקל לא קשור לביצועים שלך אחי, אלא אם אתה רגיל לתנועה או לא; זה כמו נגיד שבזמנו עשיתי פרס 50 ק"ג אבל כשהחלטתי לעשות פרס בישיבה כמו שאר הבילדרים סתם כדי לנסות, לא הצלחתי אפילו עם 35 ק"ג למרות שהיה קל, כי לא הייתי רגיל לתנועה. לדעתי תתאמן על המשקל במשקלים מאוד נמוכים [40-50] ואז תתחיל לעלות.
אני כבר הבנתי שאין להתכווח עם מאמנים. הם פשוט יורידו אותך לרמה שלהם, וינצחו בשל הניסיון הרב.
בכל מקרה, תודה על העזרה.
עוד דעות?

איזה טיפשים. LB מוריד את הלחץ מהגב ומפחית את הסיכון לפציעה, הרבה יותר טוב למתחילים

איזה טיפשים. LB מוריד את הלחץ מהגב ומפחית את הסיכון לפציעה, הרבה יותר טוב למתחילים

ההיפך הוא הנכון - ב-HB יש יותר עומסי דחיסה וב-LB יותר עומסי גזירה. HB הוא הסקוואט היותר "בריא" לגב.

אלא אם כן אתה אידיוט שלא שולט בטכניקה ולא יודע להחזיק גב, שניהם לא מזיקים לגב.

נכון, וזו הסיבה ש"בריא" היה במרכאות. בכל אופן, הגב בנוי יותר טוב להתמודד עם עומסי דחיסה מאשר גזירה.

לגב זה לא משנה כל עוד זוקפי הגב והבטן עושים את העבודה שלהם. אולי התכוונת לעמוד השדרה.

אז רגע איזה מהסוגים מפעיל יותר לחץ על הגב?
לפי מה שהבנתי זה HB שמפעיל יותר לחץ וכן מארק ריפטו אמר את זה ולא אני לא סוגד לו.
הוא טוען שLB מפעיל פחוץ לחץ, או יותר "טוב" לגב של מתאמן מתחיל ובגלל זה הוא מעדיף שמתחילים יעבדו עם LB

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית