הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כל הבשר בארוחה אחת

• פותח/ת השרשור alskf
  • פורסם בתאריך

alskf

משתמש מתחיל
107
0
נק' מוניטין:
-1
107
0
שלום, אני חייל שמתאמן ושוקל 80 קילו מה שאומר שאני צריך להכניס בערך 160 גרם חלבון.
הבעיה שלפחות 120 יוצא לי מבשר עוף בצהריים והשאר מביצים בערב(חלב אני לא אוכל וטונה אני מוסיף אחרי אימונים ) זאת הדרך היחידה שלי לחלק והשאלה היא האם זה שאני מכניס כלכך הרבה בשר בארוחה אחת יעיל קודם כל מבחינת חילוק נכון של החלבון ושנית מהעבודה שהעיקול קשה וארוך או שאולי כבר עדיף להגיע לפחות חלבון ביום מאשר לעשות את ההעמסה הגדולה הזו?

יש פה בפורום שיגידו לך שזה בסדר ושפשוט יכח לחלבון יותר זמן להתעקל ויש כמו המרצה שהיה לי לתזונה (שגיא הלוי שהוא דרך אגב תזונאי ספורט) שיגידו שכל חלבון שנכנס בכמות של יותר מ כ20 גרם אחת ל 2-3 שעות ינוצל כמקור אנרגיה ולא כמקור לבניית שריר...

יש פה בפורום שיגידו לך שזה בסדר ושפשוט יכח לחלבון יותר זמן להתעקל ויש כמו המרצה שהיה לי לתזונה (שגיא הלוי שהוא דרך אגב תזונאי ספורט) שיגידו שכל חלבון שנכנס בכמות של יותר מ כ20 גרם אחת ל 2-3 שעות ינוצל כמקור אנרגיה ולא כמקור לבניית שריר...

המרצה שלך טמבל.

אתה יכול להכניס את כל האוכל שלך לארוחה אחת גם(PSMF),זה לא משנה בכלל,העיקר להכניס את כל הערכים עד סוף היום.

שגיא הלוי ידוע כאדם שמאמין במחקר. אשמח אם תבקש ממנו את הרפרנס לטענה הזו.

...רפרנס לטענה הזו.
אני מכיר כמה מחקרים של Douglas Paddon-Jones שתומכים בטענה, חיפוש זריז בגוגל בטח ימצא. אישית מה שמעניין אותי מופיע, למשל, כאן: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2760315/ (ציטוט: "To maximize muscle protein synthesis while being cognizant of total energy intake, we propose a dietary plan that includes 25–30g of high quality protein per meal.") אבל עד כמה שאני זוכר הוא עשה מחקרים גם לגילאים צעירים עם מסקנות דומות. גם מכאן http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2666737/?tool=pmcentrez אפשר להסיק שיש יתרון לחלוקה של החלבונים לכמה ארוחות (שוב עבור גילאים מתקדמים. מעניין למה הסימניות שלי מצביעות דווקא על מחקרים כאלה:-))

אך אני אוהב את המספרים האבסולוטים שלהם..."20 גרם"
תלוי במשהו ?גיל?משקל?משהו??? "לא 20 גרם"

חחח:152on: כזה אבסולוטי

אך אני אוהב את המספרים האבסולוטים שלהם...
ביחוד זה צורם לי בהמלצות לצריכת מלח, שם מומלץ לא לעבור 5 גרם ליום. לא רק שמתעלמים מהמשקל, מתעלמים גם מהשאלה כמה מלח הזעת (בליטר זיעה יש יותר משני גרם מלח) והשתנת (כנ"ל). המלצה הגיונית היתה מדברת על כמה מלח לצרוך בהתאם לכמות הנוזלים שאתה שותה.

אני מכיר כמה מחקרים של Douglas Paddon-Jones שתומכים בטענה, חיפוש זריז בגוגל בטח ימצא. אישית מה שמעניין אותי מופיע, למשל, כאן: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2760315/ (ציטוט: "To maximize muscle protein synthesis while being cognizant of total energy intake, we propose a dietary plan that includes 25–30g of high quality protein per meal.") אבל עד כמה שאני זוכר הוא עשה מחקרים גם לגילאים צעירים עם מסקנות דומות. גם מכאן http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2666737/?tool=pmcentrez אפשר להסיק שיש יתרון לחלוקה של החלבונים לכמה ארוחות (שוב עבור גילאים מתקדמים. מעניין למה הסימניות שלי מצביעות דווקא על מחקרים כאלה:-))

לפני שאני קורא את הכל, רשום כאן איך יותר מ30 גרם חלבון בארוחה יגרום לשאר החלבון להפוך ל"אנרגיה" ואיך בדיוק זה קורה?

מחקר ראשון, ציטוט:

Although this response may be influenced by physical activity (habitual and acute) and body size (lean muscle mass), the data suggests that, despite the additional protein and energy content, ingestion of more than 30 g of protein in a single meal may be an energetically inefficient means of stimulating muscle protein synthesis.

על איזה DATA הם מסתמכים פה בדיוק? אין פה שום הפנייה לשום רפרנס להצהרה הזו.

בנוסף, הם לא מתייחסים לאנשים צעירים או בכלל למתאמנים, ששם סינטוז החלבון גבוה הרבה יותר:
The benefits of regular resistance exercise in elders have been well described. However, unlike younger individuals, the chronic additive or synergistic effects of combined protein supplementation and resistance exercise on muscle mass and function are less clear (37–39)

בכללי המחקר הזה ממליץ לצרוך 25-35 גרם חלבון בארוחה לאנשים מבוגרים, כי הם לא מגיעים לכמויות חלבון מספקות בתזונה היומית שלהם. המחקר כשלעצמו לא בא להפריך את הטענה שלא ניתן לצרוך יותר מ 30 גרם חלבון בארוחה, לכן אני לא רואה איך הוא רלוונטי בכלל לדיון.

לגבי המחקר השני:
שים לב, שגם פה לא שוללים צריכה של יותר מ-30 גרם אלא רק אומרים שזה "מספיק לעורר תגובה ש..."
While the mechanism remains to be elucidated, it is clear that the improved satiety response requires >30 g of protein at a meal and that breakfast has the greatest impact on total daily energy intake

מהמסקנות הוא גם כותב:
To maintain healthy muscles and bones for adults, at least 30 g of protein should be consumed at more than one meal.
מילת מפתח " at least"
הוא ממשיך גם דרך אגב:
Breakfast is an important meal for dietary protein because the body is in a catabolic state after an overnight fast. A meal with at least 30 g of protein is required to initiate repletion of body proteins. Protein at breakfast is also critical for regulation of appetite and daily food intake.

אני לא חושב שאתה יכול להסיק את המסקנה שהסקת מהמחקרים הנ"ל.

המרצה שלו אולי טמבל, אבל אין לך דרך לדעת את זה. יש חילוקי דעות (גם) בעניין הזה, ובאופן מפתיע לא כל החכמים נמצאים באותו צד בדיון.
למה אין?
אתה יכול לנסות בעצמך..
תאכל 160 גרם חלבון בארוחה שתהיה נגיד 5 שעות סביב האימון ואל תאכל חלבון כל היום ותראה שאתה מתפתח יופי.
וקח תקופה שאתה אוכל 30 גרם חלבון ותראה את ההבדלים

משהו שנורא חסר בטענה של "30 גרם חלבון לארוחה"
מה זה ארוחה?,אם עכשיו הלכתי ואכלתי 30 גרם ואחרי 3 דק' אני הולך ואוכל עוד 30..אלו 2 ארוחות לא? אז ספגתי את כל ה60?או שיש הגדרה לארוחה?

אך אני אוהב את המספרים האבסולוטים שלהם..."20 גרם"
תלוי במשהו ?גיל?משקל?משהו??? "לא 20 גרם"

חחח:152on: כזה אבסולוטי

תאמת שהתענה הייתה 6 גרם אצל ילד קטן עד ל 20 גרם אצל בן אדם ממוצע (70 קילו)

מחקר ראשון, ציטוט:

על איזה DATA הם מסתמכים פה בדיוק? אין פה שום הפנייה לשום רפרנס להצהרה הזו.

בנוסף, הם לא מתייחסים לאנשים צעירים או בכלל למתאמנים, ששם סינטוז החלבון גבוה הרבה יותר:

בכללי המחקר הזה ממליץ לצרוך 25-35 גרם חלבון בארוחה לאנשים מבוגרים, כי הם לא מגיעים לכמויות חלבון מספקות בתזונה היומית שלהם. המחקר כשלעצמו לא בא להפריך את הטענה שלא ניתן לצרוך יותר מ 30 גרם חלבון בארוחה, לכן אני לא רואה איך הוא רלוונטי בכלל לדיון.

לגבי המחקר השני:
שים לב, שגם פה לא שוללים צריכה של יותר מ-30 גרם אלא רק אומרים שזה "מספיק לעורר תגובה ש..."

מהמסקנות הוא גם כותב:

מילת מפתח " at least"
הוא ממשיך גם דרך אגב:

ככה בדיוק הוא שלח לי באימייל ...

יש עשרות אם לא מאות...
אבל זה הראשון ששלפתי במקרה :

Display Settings:

Send to:

Appl Physiol Nutr Metab. 2007 Dec;32(6):1132-8.
Minimal whey protein with carbohydrate stimulates muscle protein synthesis following resistance exercise in trained young men.
Tang JE, Manolakos JJ, Kujbida GW, Lysecki PJ, Moore DR, Phillips SM.
Source
Exercise Metabolism Research Group, Department of Kinesiology, McMaster University, 1280 Main St. West, Hamilton, ON L8S 4K1, Canada.
Abstract
Whey protein is a supplemental protein source often used by athletes, particularly those aiming to gain muscle mass; however, direct evidence for its efficacy in stimulating muscle protein synthesis (MPS) is lacking. We aimed to determine the impact of consuming whey protein on skeletal muscle protein turnover in the post-exercise period. Eight healthy resistance-trained young men (age=21+/-1 .0 years; BMI=26.8+/-0.9 kg/m2 (means+/-SE)) participated in a double-blind randomized crossover trial in which they performed a unilateral leg resistance exercise workout (EX: 4 sets of knee extensions and 4 sets of leg press; 8-10 repetitions/set; 80% of maximal), such that one leg was not exercised and acted as a rested (RE) comparator. After exercise, subjects consumed either an isoenergetic whey protein plus carbohydrate beverage (WHEY: 10 g protein and 21 g fructose) or a carbohydrate-only beverage (CHO: 21 g fructose and 10 g maltodextran). Subjects received pulse-tracer injections of L-[ring-2H5]phenylalanine and L-[15N]phenylalanine to measure MPS. Exercise stimulated a rise in MPS in the WHEY-EX and CHO-EX legs, which were greater than MPS in the WHEY-RE leg and the CHO-RE leg (all p<0.05), respectively. The rate of MPS in the WHEY-EX leg was greater than in the CHO-EX leg (p<0.001). We conclude that a small dose (10 g) of whey protein with carbohydrate (21 g) can stimulate a rise in MPS after resistance exercise in trained young men that would be supportive of a positive net protein balance, which, over time, would lead to hypertrophy.
PMID:
18059587
[PubMed - indexed for MEDLINE]

תאכל אחי לבריאות 😃....בתכלס עדיף לחלק לארוחות ולא בהכרח בגלל הטענה שלמעלה אלה שלא תהיה רעב בהמשך וכאלה..

אז מה עושה מי שצורך 200 גרם חלבון ביום?

למה אין?
אתה יכול לנסות בעצמך..
תאכל 160 גרם חלבון בארוחה שתהיה נגיד 5 שעות סביב האימון ואל תאכל חלבון כל היום ותראה שאתה מתפתח יופי.
וקח תקופה שאתה אוכל 30 גרם חלבון ותראה את ההבדלים
נניח שעשיתי, ונניח שהשויתי למי שמפזר את החלבונים לאורך היום, ונניח שראיתי שאין הבדל. זה אומר שהמדריך הוא טמבל?
משהו שנורא חסר בטענה של "30 גרם חלבון לארוחה"
מה זה ארוחה?,אם עכשיו הלכתי ואכלתי 30 גרם ואחרי 3 דק' אני הולך ואוכל עוד 30..אלו 2 ארוחות לא? אז ספגתי את כל ה60?או שיש הגדרה לארוחה?
הרעיון הוא לאכול 30 גרם כל שלוש שעות בהנחה שהגוף יכול לספוג 10 גרם בשעה (אני לא מנסה להגן על הרעיון, אני רק מסביר אותו). אגב, אני באמת מתפלא שאין מחקרים פשוטים וברורים בעניין (לפחות אני לא נתקלתי בכאלה), כי אני לא רואה קושי רב במחקר כזה (בטח ובטח על עכברים או חולדות, אבל גם על אנשים זה לא צריך להיות יקר). אינטואיטיבית ההרגשה שלי היא שהגוף לא ממהר להפטר מהחלבונים ולהפוך אותם לאנרגיה, אחרי הכל הם משאב שהיה בצמצום לאורך האבולוציה האנושית, אבל מצד שני כשאני יכול אני מנסה לחלק את החלבון לאורך היום כדי להיות בצד הבטוח.

We conclude that a small dose (10 g) of whey protein with carbohydrate (21 g) can stimulate a rise in MPS after resistance exercise in trained young men that would be supportive of a positive net protein balance, which, over time, would lead to hypertrophy.]
זה לא נראה לי שייך לנושא שבמחלוקת. אין כאן השואה בין צריכת פרוטאין באופן מרוכז לבין חלוקת הצריכה במשך היממה.

למשה:
בגדול אני חושב שהביקורת שלך היא בהחלט לעניין. הערותי:
מחקר ראשון...
אני רק רוצה לצטט את אחת המסקנות שלהם:
Rather than recommending a large, global increase in the recommended dietary allowance (RDA) for protein for all elderly individuals, clinicians should stress the importance of ingesting a sufficient amount of protein with each meal.
אתה צודק שמדובר על אוכלוסיה של זקנים ולא של מתאמנים צעירים. בכל אופן, לדעתי מי שמסיק ממחקר כזה שמוטב לא לרכז את כל הפרוטאינים בארוחה אחת לא זכאי להקרא "טמבל". אבל אולי צריך להיות טמבל כמוני כדי לחשוב כך.

לגבי המחקר השני:

שוב, אני לא מכחיש שהביקורת שלך במקום, אבל רוח הדברים במחקר אינה בדיוק כמו שעולה מהתגובה שלך. שים לב, למשל, לכותרות בטבלה
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2666737/figure/F1/ (החלוקה לארוחות זוכה לכותרת "optimal"). גם במשפט שציטטת " at least 30 g of protein should be consumed at more than one meal" אתה אומר שפסוקית המפתח היא "at least" אני חושב שלא פחות חשוב החלק "at more than one meal".

לסיכום, אני לא טוען שיש הוכחה בדבר היתרונות בחלוקת החלבונים לארוחות, אני בעיקר מעוצבן על תרבות הדיון בפורום לפיה מי שלא חושב כמו ריפטו או מקדונלד (או מי שלא יהיה מיקירי האתר) הופך מיד ל"טמבל", "לא מבין מהחיים שלו" וכד'.

הערה: המערכת מרכזת את כל התגובות שלי לתגובה אחת, כך שקצת קשה להבין. החלק האחרון הוא תגובה למשה.

נערך לאחרונה:
נניח שעשיתי, ונניח שהשויתי למי שמפזר את החלבונים לאורך היום, ונניח שראיתי שאין הבדל. זה אומר שהמדריך הוא טמבל?
הרעיון הוא לאכול 30 גרם כל שלוש שעות בהנחה שהגוף יכול לספוג 10 גרם בשעה (אני לא מנסה להגן על הרעיון, אני רק מסביר אותו). אגב, אני באמת מתפלא שאין מחקרים פשוטים וברורים בעניין (לפחות אני לא נתקלתי בכאלה), כי אני לא רואה קושי רב במחקר כזה (בטח ובטח על עכברים או חולדות, אבל גם על אנשים זה לא צריך להיות יקר). אינטואיטיבית ההרגשה שלי היא שהגוף לא ממהר להפטר מהחלבונים ולהפוך אותם לאנרגיה, אחרי הכל הם משאב שהיה בצמצום לאורך האבולוציה האנושית, אבל מצד שני כשאני יכול אני מנסה לחלק את החלבון לאורך היום כדי להיות בצד הבטוח.

זה לא נראה לי שייך לנושא שבמחלוקת. אין כאן השואה בין צריכת פרוטאין באופן מרוכז לבין חלוקת הצריכה במשך היממה.

למשה:
בגדול אני חושב שהביקורת שלך היא בהחלט לעניין. הערותי:
אני רק רוצה לצטט את אחת המסקנות שלהם:
Rather than recommending a large, global increase in the recommended dietary allowance (RDA) for protein for all elderly individuals, clinicians should stress the importance of ingesting a sufficient amount of protein with each meal.
אתה צודק שמדובר על אוכלוסיה של זקנים ולא של מתאמנים צעירים. בכל אופן, לדעתי מי שמסיק ממחקר כזה שמוטב לא לרכז את כל הפרוטאינים בארוחה אחת לא זכאי להקרא "טמבל". אבל אולי צריך להיות טמבל כמוני כדי לחשוב כך.

שוב, אני לא מכחיש שהביקורת שלך במקום, אבל רוח הדברים במחקר אינה בדיוק כמו שעולה מהתגובה שלך. שים לב, למשל, לכותרות בטבלה
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2666737/figure/F1/ (החלוקה לארוחות זוכה לכותרת "optimal"). גם במשפט שציטטת " at least 30 g of protein should be consumed at more than one meal" אתה אומר שפסוקית המפתח היא "at least" אני חושב שלא פחות חשוב החלק "at more than one meal".

לסיכום, אני לא טוען שיש הוכחה בדבר היתרונות בחלוקת החלבונים לארוחות, אני בעיקר מעוצבן על תרבות הדיון בפורום לפיה מי שלא חושב כמו ריפטו או מקדונלד (או מי שלא יהיה מיקירי האתר) הופך מיד ל"טמבל", "לא מבין מהחיים שלו" וכד'.

הערה: המערכת מרכזת את כל התגובות שלי לתגובה אחת, כך שקצת קשה להבין. החלק האחרון הוא תגובה למשה.
תעשה ותראה
ואז תוכלו להסביר לי למה לא לרכז את כל החלבון שלי בארוחה אחת במידה ואני מפרק 10 גרם חלבון בשעה
אז אני יאכל את כל החלבון בפעם אחת
במשך 20 שעות החלבון יתפרק ואני עשיתי את שלי.גם לפי הטענה הזו אני לא רואה סיבה למה לא לאכול הכל בפעם אחת

נערך לאחרונה:
תאמת שהתענה הייתה 6 גרם אצל ילד קטן עד ל 20 גרם אצל בן אדם ממוצע (70 קילו)

ככה בדיוק הוא שלח לי באימייל ...

יש עשרות אם לא מאות...
אבל זה הראשון ששלפתי במקרה :

Display Settings:

Send to:

Appl Physiol Nutr Metab. 2007 Dec;32(6):1132-8.
Minimal whey protein with carbohydrate stimulates muscle protein synthesis following resistance exercise in trained young men.
Tang JE, Manolakos JJ, Kujbida GW, Lysecki PJ, Moore DR, Phillips SM.
Source
Exercise Metabolism Research Group, Department of Kinesiology, McMaster University, 1280 Main St. West, Hamilton, ON L8S 4K1, Canada.
Abstract
Whey protein is a supplemental protein source often used by athletes, particularly those aiming to gain muscle mass; however, direct evidence for its efficacy in stimulating muscle protein synthesis (MPS) is lacking. We aimed to determine the impact of consuming whey protein on skeletal muscle protein turnover in the post-exercise period. Eight healthy resistance-trained young men (age=21+/-1 .0 years; BMI=26.8+/-0.9 kg/m2 (means+/-SE)) participated in a double-blind randomized crossover trial in which they performed a unilateral leg resistance exercise workout (EX: 4 sets of knee extensions and 4 sets of leg press; 8-10 repetitions/set; 80% of maximal), such that one leg was not exercised and acted as a rested (RE) comparator. After exercise, subjects consumed either an isoenergetic whey protein plus carbohydrate beverage (WHEY: 10 g protein and 21 g fructose) or a carbohydrate-only beverage (CHO: 21 g fructose and 10 g maltodextran). Subjects received pulse-tracer injections of L-[ring-2H5]phenylalanine and L-[15N]phenylalanine to measure MPS. Exercise stimulated a rise in MPS in the WHEY-EX and CHO-EX legs, which were greater than MPS in the WHEY-RE leg and the CHO-RE leg (all p<0.05), respectively. The rate of MPS in the WHEY-EX leg was greater than in the CHO-EX leg (p<0.001). We conclude that a small dose (10 g) of whey protein with carbohydrate (21 g) can stimulate a rise in MPS after resistance exercise in trained young men that would be supportive of a positive net protein balance, which, over time, would lead to hypertrophy.
PMID:
18059587
[PubMed - indexed for MEDLINE]
אני חושב שהמחקר הנל מתרכז בזה שהם חושבים שכמות כזו של חלבון כמו שהם ציינו אחרי אימון אימון תביא להיפרטרופיה..לא דובר פה על חוסר ספיגה של חלבון שהוא מעל 30 גרם לארוחה.
ובנוסף,לא נראה כי המתאמנים לקחו מנת חלבון אשר גדולה מ30 גרם על מנת להוכיח את הטענה שאפשר לספוג רק 30 גרם בארוחה
אני חושב שהוא חשב ששאלת אותו שאלה אחרת...במידה ולא.אני לא מבין איך המחקר מוכיח את הטענה
גם מדובר פה רק על חלבון גבינה.צריך לדייק

הרעיון הוא לאכול 30 גרם כל שלוש שעות בהנחה שהגוף יכול לספוג 10 גרם בשעה (אני לא מנסה להגן על הרעיון, אני רק מסביר אותו).

זה רעיון שהוא אפילו לא הגיוני מבחינה ריאלית, תחשוב הגיונית, בן אדם ששוקל 90 קילו, מתאמן, צריך 180 גרם חלבון ליום, תחלק ב30 גרם לארוחה, יוצא לך 6 ארוחות ביום, תכפיל ב3 שעות [ארוחה כל 3 שעות], יוצא לך 18 שעות שבהם אתה צריך לאכול, נגיד ומקרה כזה היה אפשרי, היו נשארים לך בדיוק 6 שעות שינה במידה ואתה נרדם על השניה שסיימת לאכול, וזו תהיה הסיבה העיקרית לסיבה שהבן אדם לא מתפתח..

יודע מה פשוט תבדוק על עצמך.
אני אוכל 2 ארוחות ביום כבר כמה חודשים.
מה זה אומר שאני מגיע ל50 גרם חלבון ביום?אגב אני שוקל בערך 95 קילו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית