הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כל הבשר בארוחה אחת

• פותח/ת השרשור alskf
  • פורסם בתאריך

alskf

משתמש מתחיל
107
0
נק' מוניטין:
-1
107
0
שלום, אני חייל שמתאמן ושוקל 80 קילו מה שאומר שאני צריך להכניס בערך 160 גרם חלבון.
הבעיה שלפחות 120 יוצא לי מבשר עוף בצהריים והשאר מביצים בערב(חלב אני לא אוכל וטונה אני מוסיף אחרי אימונים ) זאת הדרך היחידה שלי לחלק והשאלה היא האם זה שאני מכניס כלכך הרבה בשר בארוחה אחת יעיל קודם כל מבחינת חילוק נכון של החלבון ושנית מהעבודה שהעיקול קשה וארוך או שאולי כבר עדיף להגיע לפחות חלבון ביום מאשר לעשות את ההעמסה הגדולה הזו?

עד לתקופה האחרונה שבה התפתחה החקלאות (כ-10000 שנה), בני האדם היו מתקיימים מצייד, וסביר להניח שהיו צורכים את רוב החלבון שלהם בארוחה אחת גדולה.
אם ההגבלה של ה-30 גרם הייתה קיימת, כולנו היינו מתים מזמן מתת-תזונה, מכיוון שצריכת החלבון המומלצת לאדם ממוצע אפילו שאינו מתאמן היא כ-50 עד 60 גרם ליום.

תאמת שהתענה הייתה 6 גרם אצל ילד קטן עד ל 20 גרם אצל בן אדם ממוצע (70 קילו)

ככה בדיוק הוא שלח לי באימייל ...

יש עשרות אם לא מאות...
אבל זה הראשון ששלפתי במקרה :

Display Settings:

Send to:

Appl Physiol Nutr Metab. 2007 Dec;32(6):1132-8.
Minimal whey protein with carbohydrate stimulates muscle protein synthesis following resistance exercise in trained young men.
Tang JE, Manolakos JJ, Kujbida GW, Lysecki PJ, Moore DR, Phillips SM.
Source
Exercise Metabolism Research Group, Department of Kinesiology, McMaster University, 1280 Main St. West, Hamilton, ON L8S 4K1, Canada.
Abstract
Whey protein is a supplemental protein source often used by athletes, particularly those aiming to gain muscle mass; however, direct evidence for its efficacy in stimulating muscle protein synthesis (MPS) is lacking. We aimed to determine the impact of consuming whey protein on skeletal muscle protein turnover in the post-exercise period. Eight healthy resistance-trained young men (age=21+/-1 .0 years; BMI=26.8+/-0.9 kg/m2 (means+/-SE)) participated in a double-blind randomized crossover trial in which they performed a unilateral leg resistance exercise workout (EX: 4 sets of knee extensions and 4 sets of leg press; 8-10 repetitions/set; 80% of maximal), such that one leg was not exercised and acted as a rested (RE) comparator. After exercise, subjects consumed either an isoenergetic whey protein plus carbohydrate beverage (WHEY: 10 g protein and 21 g fructose) or a carbohydrate-only beverage (CHO: 21 g fructose and 10 g maltodextran). Subjects received pulse-tracer injections of L-[ring-2H5]phenylalanine and L-[15N]phenylalanine to measure MPS. Exercise stimulated a rise in MPS in the WHEY-EX and CHO-EX legs, which were greater than MPS in the WHEY-RE leg and the CHO-RE leg (all p<0.05), respectively. The rate of MPS in the WHEY-EX leg was greater than in the CHO-EX leg (p<0.001). We conclude that a small dose (10 g) of whey protein with carbohydrate (21 g) can stimulate a rise in MPS after resistance exercise in trained young men that would be supportive of a positive net protein balance, which, over time, would lead to hypertrophy.
PMID:
18059587
[PubMed - indexed for MEDLINE]
המחקר הזה לא קשור בכלל לדיון. זה מדבר על חלבון מי גבינה + פרוקטוז כנגד פרוקטוז ומלטודקסטרין על סינטוז החלבון בשריר. אין פה שום איזכור לכמות מקסימלית של חלבון שניתן לספוג בשעה, ארוחה, יום וכו'. אני חושב ששגיא הלוי מנסה להרשים את התלמידים שלו באנגלית ולא מצפה שהתלמידים שלו יקראו את מה שהוא מביא להם, אז הוא סתם שולח להם רפרנסים כדי שיחשבו שהוא "תותח", בעצם הוא לא שונה מרוב התזונאים בארץ, שאין להם מושג מה הם קוראים.
לא מראים בפקולטה לתזונה לאף תלמיד מחקר אחד בכל התואר הראשון שלהם, שזה דיי עצוב. שלא נדבר חס וחלילה על ניתוח מחקרי ולקיחת מסקנות. מה שהכי עצוב, שאין להם מושג גם מה זה Scientific Method, אבל זה רק מראה שפיסכומטרי של 600 וממוצע בגרויות של 85 (כולל בונוסים) מספק בשביל להיכנס לתוכנית.

למשה:
בגדול אני חושב שהביקורת שלך היא בהחלט לעניין. הערותי:
אני רק רוצה לצטט את אחת המסקנות שלהם:
Rather than recommending a large, global increase in the recommended dietary allowance (RDA) for protein for all elderly individuals, clinicians should stress the importance of ingesting a sufficient amount of protein with each meal.
אתה צודק שמדובר על אוכלוסיה של זקנים ולא של מתאמנים צעירים. בכל אופן, לדעתי מי שמסיק ממחקר כזה שמוטב לא לרכז את כל הפרוטאינים בארוחה אחת לא זכאי להקרא "טמבל". אבל אולי צריך להיות טמבל כמוני כדי לחשוב כך.

לא ראיתי איפה קראתי לך טמבל, אני רק אמרתי שהמסקנה שהסקת לא קשורה למחקר שהם עשו ולמסקנות שהם הגיעו אליהם או מלכתחילה מה שהם ניסו לחקור. הם אומרים sufficient amount of protein with each meal ובשבילהם sufficient זה 25-30 גרם. לא מוזכר שאסור לעבור את זה.

שוב, אני לא מכחיש שהביקורת שלך במקום, אבל רוח הדברים במחקר אינה בדיוק כמו שעולה מהתגובה שלך. שים לב, למשל, לכותרות בטבלה
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2666737/figure/F1/ (החלוקה לארוחות זוכה לכותרת "optimal"). גם במשפט שציטטת " at least 30 g of protein should be consumed at more than one meal" אתה אומר שפסוקית המפתח היא "at least" אני חושב שלא פחות חשוב החלק "at more than one meal".

את הטבלה הם לקחו מהמחקר השני ששלחת לי.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2760315/?tool=pubmed
שכמו שציטטתי לך כבר, הם בעצמם כותבים שזה "לא ידוע" ו "DATA SUGGESTS" בלי להפנות לרפרנס של ה DATA עצמו. זה פסאדו-מדע וטענות של כותבים מדעיים ללא ביסוס ממשי. זו דעתם, לא עובדה.
לאחר הצגת טבלה מס' 1 במחקר שמפנה לטבלה מהמחקר השני, הם כותבים:

The anabolic drive maintains high efficiency of protein use for nitrogen retention even when daily protein is consumed as a single large meal. However in older adults, the quantity and quality of protein at individual meals is important. Adults require a minimum of 15 g of EAA or at least 30 g of total protein to fully stimulate skeletal muscle protein synthesis [21,25].
שזה לא משנה אם תצרוך את זה בארוחה אחת, בתור אדם צעיר. וגם לאנשים מבוגרים, הכמות משנה, אך מדברים על מינימום ולא על מקסימום. הם מפנים אותך לרפרנס מס' 25:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10658002

שים לב לליצנות במחקר הזה. 6 משתתפים בלבד. מדובר על אימון משקולות (לא אמרנו שאנחנו מדברים על אוכלוסיה מבוגרת שלא מתאמנת? מה הקשר למתאמנים עכשיו?) והכי מצחיק, המחקר לא היה על זקנים, אלא על אנשים צעירים יחסית "The mean age, height, weight, and leg volume were 34 ± 3 yr,"
תשים לב לרפרנסים המקדימים שהם מביאים לך שם, אל תסתמך על מה שהם כותבים. אנשים יעשו הכל כדי לקבל את ה PHD שלהם או לעשות מחקר שיביא להם עוד כספים לעשות מחקרים נוספים, עקומים אם ניתן לומר, שלא קשורים למציאות למה שהם טוענים.

לסיכום, אני לא טוען שיש הוכחה בדבר היתרונות בחלוקת החלבונים לארוחות, אני בעיקר מעוצבן על תרבות הדיון בפורום לפיה מי שלא חושב כמו ריפטו או מקדונלד (או מי שלא יהיה מיקירי האתר) הופך מיד ל"טמבל", "לא מבין מהחיים שלו" וכד'.

זה ממש לא קשור לריפטו או מקדונלד. כשמישהו טוען משהו, מבקשים ממנו להוכיח את הדברים. את המאמר בפורטל כתב בכלל אלאן אראגון וגם הוא כתב בסוף המאמר, שאין עדיין הוכחה לאם זה נכון או לא נכון - אז עד אז אנחנו אומרים שזה לא קיים עד שלא יוכיחו אחרת ולכן אין טעם לפרק את המנות שלך ל-30 גרם בכל ארוחה. למה אנחנו צריכים להגן על טענה שאנשים ממציאים? אם מחר אני אגיד לך שיש איתי פילים ורודים בחדר, ותוכיח שזה לא נכון - האם תוכל להוכיח זאת? האם תרצה בכלל? מי שמעלה טענה, חובת ההוכחה עליו. אין הוכחה לכך (עדיין) ולכן הטענה הזו של הספיגה של 30 גרם חלבון בארוחה אינה רלוונטית.

הערה: המערכת מרכזת את כל התגובות שלי לתגובה אחת, כך שקצת קשה להבין. החלק האחרון הוא תגובה למשה.
😃😃

לא ראיתי איפה קראתי לך טמבל😃😃
לא התכוונתי שאתה קראת לי, אבל לא משנה, זה כבר עניין ישן.
אני מסכים שהמאמרים שהבאתי לא מוכיחים את הטענה (אלה פשוט מאמרים שהיו זמינים לי) ואני ממשיך לטעון שהם נותנים אינדיקציה מספיקה בשביל לחלק את החלבון אם אין מניעה לעשות זאת. בינתיים חיפשתי עוד קצת באינטרנט ולא מצאתי מאמרים שמוכיחים ישירות את הטענה על אותם 30 גרם. אם אמצא, אחזור הנה, אחרת מיציתי את מה שיש לי להגיד בנושא.

• פותח/ת השרשור
אני שמח שעוררתי דיון איכותי
יודע מה פשוט תבדוק על עצמך.
אני אוכל 2 ארוחות ביום כבר כמה חודשים.
מה זה אומר שאני מגיע ל50 גרם חלבון ביום?אגב אני שוקל בערך 95 קילו

בנוגע אליך נדב איך היית מגדיר את ההתקדמות שלך בחודשים האלה ? חשוב לי לשמוע בכנות
אני אחדד ואוסיף רובד על השאלה שלי ,ואשאל מה דעתכם בנוגע לעניין שרוב החלבון הוא בשר עוף\הודו יום אחרי יום האם זה גם בסדר או שכבר עדיף לטחון ביצים וטונה בשמן? כלומר בעיקר מבחינת סוג החלבון האם הוא נחשב לאיכותי וגם מבחינת גיוון ..?

אני שמח שעוררתי דיון איכותי

בנוגע אליך נדב איך היית מגדיר את ההתקדמות שלך בחודשים האלה ? חשוב לי לשמוע בכנות
אני אחדד ואוסיף רובד על השאלה שלי ,ואשאל מה דעתכם בנוגע לעניין שרוב החלבון הוא בשר עוף\הודו יום אחרי יום האם זה גם בסדר או שכבר עדיף לטחון ביצים וטונה בשמן? כלומר בעיקר מבחינת סוג החלבון האם הוא נחשב לאיכותי וגם מבחינת גיוון ..?

בקשר להתקדמות,אומר לך את האמת אני מתאמן כבר 10 שנים ועשיתי הרבה תוכניות אימונים שונות ושיחקתי עם התפריטים,ובשנה,שנתיים האחרונות לא היתה שום התקדמות משמעותית

לא התכוונתי שאתה קראת לי, אבל לא משנה, זה כבר עניין ישן.
אני מסכים שהמאמרים שהבאתי לא מוכיחים את הטענה (אלה פשוט מאמרים שהיו זמינים לי) ואני ממשיך לטעון שהם נותנים אינדיקציה מספיקה בשביל לחלק את החלבון אם אין מניעה לעשות זאת. בינתיים חיפשתי עוד קצת באינטרנט ולא מצאתי מאמרים שמוכיחים ישירות את הטענה על אותם 30 גרם. אם אמצא, אחזור הנה, אחרת מיציתי את מה שיש לי להגיד בנושא.
אז למה הבאת אותם מלכתחילה?

אז למה הבאת אותם מלכתחילה?
מה לא ברור ב"אני ממשיך לטעון שהם נותנים אינדיקציה מספיקה בשביל לחלק את החלבון אם אין מניעה לעשות זאת"?

אני חייב לציין שהתגובות שלך באשכול הזה (כולל זאת שמתחילה ב"אז תעשה ונראה") לא עושות לי יותר מדי חשק להכנס איתך לדיאלוג. מצידי תאכל את כל החלבונים שלך לשבוע בארוחה אחת. בתיאבון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית