הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אני צריך חדר כושר בשביל המטרה הזאת?

יושב_על_הכס

משתמש פעיל
450
283
נק' מוניטין:
466
450
283
כל החיים שלי הייתי בתת משקל והמטרה שלי לעלות במסה כמה שיותר מהר תוך כדי שמירה על אותם אחוזי שומן (לא חייב אבל עד כמה שאפשר)
קראתי קצת והבנתי שהמפתח לעלייה במסה זה קלוריות אז הוספתי עוד 500 קלוריות מעל הניטרלי.
והשאלה שלי היא כזאת:
אם אני אתאמן לבד (שכיבות שמיכה, מתח, מקבילים וכו'..) האם אני יעלה במשקל באותה מהירות כמו שהייתי עולה בחדר כושר?(בהנחה שהייתי אוכל אותו דבר בשני
המקרים ובחדר כושר הייתי עושה את התכנית SS)
כי אני לא מבין איך תכנית היפרטרופיה (לדוגמא) תגרום לבן אדם לעלות במשקל במהירות רבה יותר, הרי משקל זה לפי הקלוריות שמכניסים ביום...

אתה אוכל באותו מאזן חיובי [+500], ככה או ככה אתה תעלה במשקל בערך בשווה, השאלה אם תעלה הרוב בשומן [כמו שנראה זה מה שיקרה באימונים בבית] או הרוב שרירים ומסת שריר.

• פותח/ת השרשור
אז למה אנשים הולכים לחדר כושר כשהם רוצים לעלות במסה?
כי מאימוני מתח ומקבילים וריצות הם יכולים לעלות הרוב במסת שריר בדיוק כמו בחדר כושר...

אז למה אנשים הולכים לחדר כושר כשהם רוצים לעלות במסה?
כי מאימוני מתח ומקבילים וריצות הם יכולים לעלות הרוב במסת שריר בדיוק כמו בחדר כושר...
לא בדיוק, במקבילים מתח וכו' [SW] אתה עובד רק על משקל גוף, ואתה יכול לעבוד רק על סיבולת.
אומנם תיתפתח, אבל בקצב איטי יותר וגדילה קטנה משמעותית מאשר מבחדר כושר.

....... ברמה של התחלה אתה תוכל לעלות במאסה ממקבילים ,מתח ושכיבות שמיכה , תנסה לאט לאט להוסיף עלייך משקל במקום להעלות חזרות , מכיר אנשים שהתפתחו יפה מעבודה בבית (כמובן שבהמשך תהיה חייב להרשם לחדר כושר כדי להתקדם)

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין אותכם....מה זאת אומרת "ברמה של התחלה תוכל לעלות מסה ואז לא" מסה זה לפי הקלוריות,
אם אני יאכל מספר מסוים של קלוריות מעל הניטרלי ככה אני יעלה ולא לפי איזה אימונים אי אעשה.
כמובן שנכנס העניין של השומן VS שריר ואם אני ירוץ הרבה ויעשה הרבה מתח ומקבילים הגוף לא ישתמש בקלוריות בשביל להגדיל את המסת שריר?

בקיצור אני ממש מבולבל וצריך עזרה...

אני לא מבין אותכם....מה זאת אומרת "ברמה של התחלה תוכל לעלות מסה ואז לא" מסה זה לפי הקלוריות,
אם אני יאכל מספר מסוים של קלוריות מעל הניטרלי ככה אני יעלה ולא לפי איזה אימונים אי אעשה.
כמובן שנכנס העניין של השומן VS שריר ואם אני ירוץ הרבה ויעשה הרבה מתח ומקבילים הגוף לא ישתמש בקלוריות בשביל להגדיל את המסת שריר?

אחי תקרא את זה - זה ייפתור לך הרבה בעיות

אתה תעלה במה? גם אם תאכל 1000 קלוריות מעל הניטראלי, אתה תשמין, במידה ואתה לא מתאמן ולא אוכל נכון.
ממקבילים ומתח בתור מתאמן מתחיל, אתה תצבור מסה של התחלה, אבל כעבור זמן מסויים, אתה תתקע במסה הקיימת ולא תוכל לפתח עוד מסה, אתה פשוט תעבוד על סיבולת.

• פותח/ת השרשור
אחי תקרא את זה - זה ייפתור לך הרבה בעיות

מה לקרוא?
Psyco - אתה אומר שבגלל העבודה על הסיבולת הגוף יפסיק לפתח את השרירים וישתמש בקלוריות
העודפות ל"ייצור שומן"?

נערך לאחרונה:

אני מאמין שהם התכוונו לזה שבהתחלה אתה תוכל לעלות במסה רק ע"י תרגילים כמו שאתה תעשה (נגד משקל גוף), אבל בסופו של דבר המשקל גוף שלך כבר לא יהיה מספיק כדי להביא למספיק גירוי של השריר על מנת שהוא יגדל.. (כאילו הוא כן אבל מעט, לא כמו משקולות שאתה יכול תמיד להוסיף משקל)
אומנם אתה תעלה במשקל גוף אבל היחס עדיין לא אותו יחס לדעתי

• פותח/ת השרשור
אני מאמין שהם התכוונו לזה שבהתחלה אתה תוכל לעלות במסה רק ע"י תרגילים כמו שאתה תעשה (נגד משקל גוף), אבל בסופו של דבר המשקל גוף שלך כבר לא יהיה מספיק כדי להביא למספיק גירוי של השריר על מנת שהוא יגדל.. (כאילו הוא כן אבל מעט, לא כמו משקולות שאתה יכול תמיד להוסיף משקל)
אומנם אתה תעלה במשקל גוף אבל היחס עדיין לא אותו יחס לדעתי

למה לא אותו יחס?ככל שבן אדם שוקל יותר ככה תרגילים כמו מתח ומקבילים נהיים לו קשים יותר אז אם כבר היחס גדל...

עריכה: יש עוד משהו שהטריד אותי כבר הרבה זמן.
הוכיחו ששריר לא הופך לשומן, אז אם בנאדם העלה מסת שריר גבוהה עם אחוזי שומן נמוכים ולאחר מכן הפסיק
את האימונים לתקופה ממושכת שבמהלכה הקפיד להגיע לערכים ניטרליים הוא ישאר באותו מצב בדיוק?

נערך לאחרונה:
המטרה במסה זה לא לעלות במשקל אלא לעלות במסת השריר אשר עם העלייה במסת השריר כמובן גם באה העלייה במשקל וגם בשומן.
באימונים של SW הגוף שלך יקבל פחות גירויים מאשר באימוני משקולות ששמה תוכל לעלות משקלים במהירות בתור מתחיל כאשר באימוני משקל גוף רגילים הגוף יתרגל למשקל ומאז העלייה תהיה פחות בשריר ויותר בשומן כי השרירים לא מקבלים את המקסימום גירויי כמו בהתחלה לעומת מכון כושר שאתה כל פעם ממשיך לעלות משקלים.

גם עם Street Workout אפשר להגיע לתוצאות יפות תוך מספר שנים תוך הקפדה על תזונה, שינה ואימונים אך עדיין בחדר כושר תמיד תוכל להשיג יותר בזמן הזה.
אבל כדי להוציא את המקסימום מה-SW קיימים הרבה תרגילים מורכבים. מתח שכיבות שמיכה ומקבילים זה לא מספיק.

נערך לאחרונה:
מה לקרוא?
Psyco - אתה אומר שבגלל העבודה על הסיבולת הגוף יפסיק לפתח את השרירים וישתמש בקלוריות
העודפות ל"ייצור שומן"?
סליחה שכחתי להדביק את הקישור http://www.kilogram.co.il/74/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%A2%D7%9C%D7%90%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%A1%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%A8/

עם מה תעלה במאסת שריר ברגליים בגב כתפיים וכו', בעיקר ברגליים?
אם אתה מתעקש לעבוד בבית יש את התרגילים שבספר gymnastic bodies שהם טובים יחסית להכל חוץ מרגליים (אחרי רמה מסויימת)

הוכיחו ששריר לא הופך לשומן, אז אם בנאדם העלה מסת שריר גבוהה עם אחוזי שומן נמוכים ולאחר מכן הפסיק
את האימונים לתקופה ממושכת שבמהלכה הקפיד להגיע לערכים ניטרליים הוא ישאר באותו מצב בדיוק?
שומן לא הופך ישירות לשריר, אבל זה לא אומר שהשומן והשריר לא ישנו את המסה שלהם. גם בתקופה של תזונה נייטרלית אם לא תתאמן הגוף שלך יפרק קצת מהשריר ויהפוך אותו לאנרגיה כדי להשיג את שיווי המשקל המתאים לו (לגוף) בין מסת השומן ומסת השריר- שיווי משקל שהשתנה כשהפסקת להתאמן. עודפי האנרגיה (אם התזונה נייטרלית וקצת שריר התפרק הרי שיש לך עודף) ייצברו בצורת שומן, כך שמבחינת התוצאה נטו זה כאילו רקמת שריר הפכה לשומן - מן הסתם זה המקור לשגיאה הנפוצה.

רצוי עם חדר כושר, אתה יכול לעלות משקל גם בלי חדר כושר.
אבל אם תעבוד על תרגילים מורכבים ותעלה משקל בעזרת תזונה אתה תעלה בשריר, בניגוד לאכילה כל היום.

למה לא אותו יחס?ככל שבן אדם שוקל יותר ככה תרגילים כמו מתח ומקבילים נהיים לו קשים יותר אז אם כבר היחס גדל...

עריכה: יש עוד משהו שהטריד אותי כבר הרבה זמן.

אני לא חושב שזה אותו היחס, כי היחס שהשריר שלך יתרגל להתנגדות הזאת (המשקל שלך), לעומת מה שהמשקל שלך יגדל זה לא אותו דבר..
אתה תעלה במשקל בצורה איטית יותר, נגיד תעלה 3 קילו בחודש.. בחד"כ העלייה במשקלים היא הרבה יותר גבוהה

Back
למעלה תחתית