הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נרשמתי חדר כושר

Alonattias95

משתמש מתחיל
148
0
נק' מוניטין:
0
148
0
משקל : 67 ק"ג
גובה : 1.74 ס"מ

נרשמתי לחדר כושר אחרי תקופה ארוכה ממש (יותר משנה) שלא התאמנתי.
המטרה שלי היא להעלאות במסת שריר למטרת למטרת התרחבות ולאחר מכן חיטוב. אני רוצה פיתוח גוף.
המליצו לי על SS, למרות ששחכתי כבר לעשות את כל התרגילים של SS אבל יש מדריך אז זה בסדר.

מצד שני המדריך אמר לי שSS זה תוכנית לכוח ופחות לפיתוח גוף. ואמרתי לו שבSS אתה עולה יותר מהר במסה.
הוא אמר לי שמע, תעשה שבועיים תוכנית מסויימת (נגיד FBW קל) רק שהשרירים יהיו רגילים לחזרה לחדר כושר . ואז נבנה לך תוכנית ABC. מה אתם חושבים ? הוא צודק ? או להמשיך עם SS.

FBW המבוססת על תרגילים מורכבים תהיה אידיאלית עבורך

Ss תהיה אידאלית בשבילך. זוהי תכנית שמתמקדת בכוח אבל המסה עולה בצורה יפה מאוד- אי אפשר להפריד. בתכניות מכוונות כוח גם המסה תעלה, ולחילופין תכניות מכוונות מסה, גם הכוח יעלה.
Ss מתאימה גם מהפן של תרגול טכניקה בכל התרגילים המורכבים שישמשו אותך בעתיד לכל תכנית שתעשה.

• פותח/ת השרשור
Ss תהיה אידאלית בשבילך. זוהי תכנית שמתמקדת בכוח אבל המסה עולה בצורה יפה מאוד- אי אפשר להפריד. בתכניות מכוונות כוח גם המסה תעלה, ולחילופין תכניות מכוונות מסה, גם הכוח יעלה.
Ss מתאימה גם מהפן של תרגול טכניקה בכל התרגילים המורכבים שישמשו אותך בעתיד לכל תכנית שתעשה.
אני באמת לא יודע מה לעשות כל אחד אומר לי משהו אחר . חלק FBW חלק SS ואני רוצה כבר להתחיל תוכנית

לפי מה קבעת שss תהיה אידיאלית בשבילו ?

לפי מה קבעת שss תהיה אידיאלית בשבילו ?
זו תוכנית שרוב עקרונותיה, החלוקה, בחירת התרגילים וההתקדמות יתאימו לרוב המתאמנים המתחילים.
בתוכנית שכזו ניתן לצבור הרבה כוח (בסיס נהדר להמשך) וגם מאסה, בעיקר בשל אפקט ההתחלה.
אני יוצא מנקודת הנחה שההמלצה ל-SS נובעת מהרעיון שניתן להצליח לדבוק בה, ושיתר הפרמטרים התומכים את התוכנית מתבצעים כראוי (שינה, מנוחה, תזונה, אורח חיים נוח).
SS היא לא 100% אידיאלית, ולדעתי אין דבר כזה הכי אידיאלי, אבל יש בהחלט -עדיף-
גם סוג של FBW תהיה טובה אבל צריך לתת את הדעת עליה ולהרכיב נכון לפי עקרונות מסויימים.

בראיה אישית, מרבית התוכנית הבנויות מראש והידועות עשויות להתאים למגוון רחב של מתאמנים לפי מטרותיהם. המה גם שניתן לבצע שינויים פרטניים, ושוב, לדעת איך ולמה

• פותח/ת השרשור
זו תוכנית שרוב עקרונותיה, החלוקה, בחירת התרגילים וההתקדמות יתאימו לרוב המתאמנים המתחילים.
בתוכנית שכזו ניתן לצבור הרבה כוח (בסיס נהדר להמשך) וגם מאסה, בעיקר בשל אפקט ההתחלה.
אני יוצא מנקודת הנחה שההמלצה ל-SS נובעת מהרעיון שניתן להצליח לדבוק בה, ושיתר הפרמטרים התומכים את התוכנית מתבצעים כראוי (שינה, מנוחה, תזונה, אורח חיים נוח).
SS היא לא 100% אידיאלית, ולדעתי אין דבר כזה הכי אידיאלי, אבל יש בהחלט -עדיף-
גם סוג של FBW תהיה טובה אבל צריך לתת את הדעת עליה ולהרכיב נכון לפי עקרונות מסויימים.

בראיה אישית, מרבית התוכנית הבנויות מראש והידועות עשויות להתאים למגוון רחב של מתאמנים לפי מטרותיהם. המה גם שניתן לבצע שינויים פרטניים, ושוב, לדעת איך ולמה
מה אתה ממליץ ?

עבור מתאמנים מתחילים - בהחלט.
לכל השאר - לא.
בהחלט ניתן להפריד בין התחזקות לבין עלייה -מקסימלית- במסת השריר.
כמובן שבתוכניות כוח עולים במסת השריר, אין מנוס מזה.. אבל צריך לקחת בחשבון פרמטרים כמו תדירות\נפח\עצימות וסוגי תרגילים שונים שמשפיעים בצורה שונה על היפרטרופיה ועבודה על סוגי סיבים שונים.

כמובן שהתחזקות זה משהו שעומד בבסיסו של כל תוכנית, כאשר בחלק ההתקדמות רצופה יותר ובחלק יכולה להתפרש בצורה לינארית על פני כמה סבבים שונים.

בהחלט.

עבור מתאמנים מתחילים - בהחלט.
פותח האשכול הוא מתאמן מתחיל, לכן המלצתי כך
לגבי אחרים - כל מקרה לגופו
יש מצבים שגם SS תעזור וזה תלוי במטרות
בהחלט ניתן להפריד בין התחזקות לבין עלייה -מקסימלית- במסת השריר.
נכון, הרי לא בהכרח כוח מקסימלי=מאסת שריר מקסימלית
זה מגיע יד ביד, אבל לא באופן גורף
וככל שהמתאמן יהיה מתקדם יותר, כך יצטרך לגרות יותר את השריר על ידי העלאת העומס הפרוגרסיבי
ושוב, פותח האשכול מוגדר כמתחיל (אפילו כמעט טוטאלי), ולכן המלצתי על SS שממנה יקבל גם מאסה טובה, במידה וישמור על מרכיבים נוספים אידיאליים מסביב

וככל שהמתאמן יהיה מתקדם יותר, כך יצטרך לגרות יותר את השריר על ידי העלאת העומס הפרוגרסיבי
ושוב, פותח האשכול מוגדר כמתחיל (אפילו כמעט טוטאלי), ולכן המלצתי על SS שממנה יקבל גם מאסה טובה, במידה וישמור על מרכיבים נוספים אידיאליים מסביב
קיבלתי רושם שהתגובה הייתה כללית מידיי, טעות שלי.
כמתאמן מתחיל אני מסכים שזאת תוכנית שמשרתת את המטרות.

• פותח/ת השרשור
שאלות:

1) זה מה שאני אמור לעשות ?
A:
Squat 3X5
Bench press 3X5
Deadlift 1X5

B:
Squat 3X5
Standing barbell press 3X5
Power Clean 5X3/Pullups 3X5

2) בהתחלה אפשר לעשות מתח (Pullups) במקום Power Clean ? כי זה תרגיל קשה להתחלה.

3) אם המדריך בכל מקרה אומר לי לא SS אז אני אתעקש וכן אעשה SS ? ויאמר לו ללמד אותי את בסיס התרגילים ?

4) לפני האימון יש איזה חימום שאני יכול לעשות ? (היום הייתי באימון ניסיון וחברים שלי מתאמנים בכך שהם מרימים את המוט ריק פשוט בלי משקל ..)
או שלעשות חימום אחר אם תכתבו לי כאן מה אפשר לעשות אשמח.

5) חברים שלי היו היום באימון והם עושים אימון של שעה ואפילו יותר .
הSS תוך 25-30 דקות אפשר לסיים אותו בעקרון. זה בסדר ?

6) לעשות שבועיים תוכנית כלשהי להרגיל את השרירים ? או להתחיל ישר מSS פשוט עם משקל נמוך

תודה רבה לעונים זה השאלות האחרונות מצטער על החפירה אני פשוט רוצה לדעת לפרטים.

• פותח/ת השרשור
מה שהברבי מברזל רשמה

קיבלתי רושם שהתגובה הייתה כללית מידיי, טעות שלי.
כמתאמן מתחיל אני מסכים שזאת תוכנית שמשרתת את המטרות.

אם אפשר עזרה בשאלות למעלה

שאלות:

A:
Squat 3X5
Bench press 3X5
Deadlift 1X5

B:
Squat 3X5

כן

כן

3) אם המדריך בכל מקרה אומר לי לא SS אז אני אתעקש וכן אעשה SS ? ויאמר לו ללמד אותי את בסיס התרגילים ?

כן

4) לפני האימון יש איזה חימום שאני יכול לעשות ? (היום הייתי באימון ניסיון וחברים שלי מתאמנים בכך שהם מרימים את המוט ריק פשוט בלי משקל ..)

על חימום דיברו כבר בפורום תחפש

יכול לקחת יותר מחצי שעה כי יש לך חימום + מנוחה בין סטים שיכולה להגיע גם לחמש דקות לסט, אבל אל תסתכל על כמה זמן לוקח לך לסיים זה לא רלוונטי כרגע

6) לעשות שבועיים תוכנית כלשהי להרגיל את השרירים ? או להתחיל ישר מSS פשוט עם משקל נמוך

להתחיל וככה תתרגל

תודה רבה לעונים זה השאלות האחרונות מצטער על החפירה אני פשוט רוצה לדעת לפרטים.

A:
Squat 3X5
Bench press 3X5
Deadlift 1X5

B:
Squat 3X5
כן.
בהמשך אפשר ורצוי להוסיף לאימון הראשון 2 סטים של צ'ין אפס ולאימון השני 2 סטים של מקבילים.
כן, יש כאן לא מעט כאלה (כולל אותי) שראיתי שעשו את ss עם מתח או חתירה במקום פאוורקלין, במשך כל התכנית.
לא נראה לי שאתה חייב דין וחשבון למדריך במכון. הבעיה שהרבה מהמדריכים בחדרי כושר לא באמת יידעו ללמד אותך (או לבצע בעצמם) את התרגילים שאתה צריך. לכן מומלץ או לקחת מאמן אישי שמתמחה באימוני כוח או לפחות לראות סרטונים (ממליץ על rippetoe או alan thrall), ולצלם את עצמך מבצע.
הייתי מתחיל עם מוט ריק, או במקרה של סקוואט כמה סטים בלי משקל בכלל, ומטפס עד למשקלי עבודה.
כשתגיע למשקלי עבודה מאתגרים זה יקח הרבה יותר מ 25-30 דקות.
תתחיל ss עם משקל נמוך, לפני שאתה מגיע למשקל מאתגר תוודא שהטכניקה טובה.

Back
למעלה תחתית