הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הוגש כתב אישום נגד אלי האנה עקב מכירת סטרואידים

החוק אומר שאסור למכור תרופות ללא מרשם זה לוא דווקא מכוון לסטרואידים ודברים כאלה ואחרים, כמו כן הוא מואשם ברשלנות "רפואית" הוא לא רופא אבל הוא לא באמת הכיר את האנשים שהוא מכר להם לכן זו סוג של רשלנות, והעלמת מס ומע"מ מהמדינה בשווי מילוני שקלים.
לדעתי הוא יקבל קנס בשווי כמה מיליונים וילך הביתה.

• פותח/ת השרשור
כלא קשה לי להאמין, אבל בטח כלא שיומר בעבודות שירות, הוא עבר על חוק הלבנת הון ובזה לא משחקים, זה יותר חמור מאשר מכירת תרופות ללא מרשם לאנשים פרטיים.

שימו לב שהתביעה על סה"כ 13 מליון ש"ח, זה לא צחוק, קשה לי להאמין שיש לו סכומים כאלו.
בארץ ברגע שמגישים כתב אישום, חובת ההוכחה על הנאשם ולא על המאשים(בניגוד לארה"ב), כאן אתה אשם עד שלא הוכחת אחרת, כמה שזה עצוב.

למה קשה לך להאמין?
איזו סקסולוגית שבקושי מכירים נכנסה לכלא לכמה חודשי מאסר על העלמת מס.
על סכומים כאלו הוא יקבל כלא כלא. ומה הקשר המשפט האחרון משין?
המדינה מאשימה אותו בהעלמת מס וכנראה שיש להם בסיס להגיש כתב אישום, אחרת לא היה כתב אישום.
זאת חובתו של הנאשם להוכיח שהאשמות נגדו לא נכונות?

אתה חף מפשע עד שלא הוכח אחרת, הבעיה היא שהמדינה מוכיחה שהוא לא...

• פותח/ת השרשור
היית פעם במשפט? אני מעריך שלא.
במדינת ישראל כל עוד אתה לא מוכיח את חפותך, אתה אשם, בין אם זה תעבורה ובין אם זה פליליים.

זה ממש לא כמו בארה"ב, בארה"ב על התביעה להוכיח שאתה אשם, כאן בארץ, מספיק כתב אישום עם כמה סעיפים שמכניסים לך ואז אתה צריך להתמודד עם זה.

לא מגישים כתב אישום אם אין ראיות מספיקות לאשמה. המשפט נועד שאדם יוכל לטעון לחפותו כנגד הראיות.
הוא לא אשם עד שהשופט קובע שהוא אשם. בארה"ב התביעה פשוט צריכה להוכיח את האשמה לחבר המושבעים ולשופט, וגם כאן בארץ זה עובד ככה. הכתב אישום נועד על מנת להגיש בן אדם למשפט ולהציג את הראיות בפני השופט, לא להכריז "הופה הנה יש לנו אשם", אחרת לא היה צורך במשפט מכלתחילה.

שופט יכול להתרשם שהכתב אישום לא מספק ולשחרר את הנאשם מחמת הספק. זה קורה הרבה עם עבריינים. שומעים הרבה בחדשות על "ביקורת של השופטים על חוקרי המשטרה" כנגד עבריינים גדולים בגלל שבד"כ הכתבי אישום שהם מגישים אינם טובים די על מנת להרשיע.

היית פעם במשפט? אני מעריך שלא.
במדינת ישראל כל עוד אתה לא מוכיח את חפותך, אתה אשם, בין אם זה תעבורה ובין אם זה פליליים.
שטויות, במידה והוגש נגדך כתב אישום הינך נאשם, לא אשם. יש הבדל בין השניים.
זה ממש לא כמו בארה"ב, בארה"ב על התביעה להוכיח שאתה אשם, כאן בארץ, מספיק כתב אישום עם כמה סעיפים שמכניסים לך ואז אתה צריך להתמודד עם זה.
אז אתה טוען שבארץ, במשפט פלילי, נטל חובת ההוכחה הוא על הנאשם. לדעתי אתה טועה, וכראיה לכך אתה מוזמן לעיין בסעיף 158 לחוק סדר הדין הפלילי.

לא מגישים כתב אישום אם אין ראיות מספיקות לאשמה. המשפט נועד שאדם יוכל לטעון לחפותו כנגד הראיות.
הוא לא אשם עד שהשופט קובע שהוא אשם. בארה"ב התביעה פשוט צריכה להוכיח את האשמה לחבר המושבעים ולשופטלא כ"כ רלוונטי, אבל אתה טועה. בארה"ב (לפחות בחלק מהמדינות) לנאשם יש בחירה בין שופט לבין חבר מושבעים, ובמידה והוא בחר בחבר המושבעים - חבר המושבעים הוא זה שקובע אם האדם אשם או לא., וגם כאן בארץ זה עובד ככה. הכתב אישום נועד על מנת להגיש בן אדם למשפט ולהציג את הראיות בפני השופט, לא להכריז "הופה הנה יש לנו אשם", אחרת לא היה צורך במשפט מכלתחילה.

שופט יכול להתרשם שהכתב אישום לא מספק ולשחרר את הנאשם מחמת הספק.לאו דווקא מחמת הספק. (אם נהיה קטנוניים) זה קורה הרבה עם עבריינים. שומעים הרבה בחדשות על "ביקורת של השופטים על חוקרי המשטרה" כנגד עבריינים גדולים בגלל שבד"כ הכתבי אישום שהם מגישים אינם טובים די על מנת להרשיע.

השארתי הרבה קצוות פתוחים, אין לי זמן כרגע. אני אתעמק בנושא מאוחר יותר.

נערך לאחרונה:
אני לא יודע אם לצחוק או לבכות!!

ע"פ הכתבה, מצד אחד הם מאשימים אותו בסיכון בריאות של הלקוחות שלו. מצד שני, העובדה שהוא גרף הון מהסחר שלכאורה עסק בו מודגשת יותר.

• פותח/ת השרשור
מן הסתם, המדינה רוצה כסף, זה בדיוק אותו דבר שתביא חבילה במכס ויש שמה סטרואידים, למדינה לא אכפת לה מה יש שמה, אלא לקחת ממך כסף.
לכן, הקטע שהוא סחר בתרופות ורשלנות, זה עוד שטויות, מה שבעיקר הוא יאכל אותה זה על ההלבנת הון, אי הצהרה על עוסק מורשה (גם עברת מס), עברה על חוק המע"מ ופקודת מס הכנסה(קשור להצהרת עוסק מורשה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית