הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ראשי הציבור החרדי: אינטרנט זה חטא. ילדים שבביתם תימצא התועבה יסולקו מבית הספר

אממ סתם שאלה בשביל שאני לא יגיד סתם שהתקשורת עשו לך שטיפת מוח , מי אמר לך שרבנים שמחזירים מישו בתשובה גורמים לו להאמין שלבנות שלנו אין זכויות והן שוות לתחת ?(שדרך אגב שתדע שרבנים אומרים שבזכות בנות ישראל נגאלנו ובזכות בנות ישראל נגאל , תפילה של נערה בוקעת את כל הרקיעים )ומי אמר לך שהרבנים אמרו לאותו אחד שאסור להיות הומוהים ?

לא אמרתי שהם אמרו משו אחר , (לגבי הנושא של הבנות אין לי ספק שהם אמרו משו אחר וגם רשמתי לך שהם אומרים שבזכות בנות ישראל נגאלנו ובזכות בנות ישראל נגאל) .

אבל אני שואל מאיפה לך שהם אמרו את זה ? (יותר דגש על הקטע של הבנות)
הצגת את הקטע של ההומהים כאילו בא הומו אז הם אומרים לו וואי אוי ואבוי אסור אתה תמות אתה פה אתה שם , זה ממש לא ככה הם מסבירים את הסיבות למה לא , מה ההשלכות של זה , שזה לא דרך הטבע , שזה לא דבר טבעי . כל דבר נעשה בחוכמה ובהבנה .

- קח לדוגמא , כמובן שכל אחד מתחבר לרבנים אחרים ולסגנון דיבור אחר , אבל סתם לידע כללי חשוב לי שתבין שלרבנים יש גישה אחרת מימה שאתה מתאר ... הם אוהבים אותנו ברמה שאתה לא יכול לתאר באמת .

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מכיוון שאנחנו חיים במדינה עם עוד מעל 6 מליון איש אי אפשר לשאול כל בנאדם על מה הוא רוצה לשלם ועל מה לא , לצערך אתה משלם על משו שנראלך לא חשוב בעליל ואתה טוען שזה שזה כפייה דתית וסחיטה , כנ"ל אותי החילוניים עושקים ואני משלם על דברים שאני לא צריך ורק להם יש שימוש בו ורק הם רואים בו חשיבות (קח בחשבון שאני לא דתי) אני מציג לך את העובדות כמו שהם , ולכן המדינה בוחרת מה חשוב ומה לא ומי ישלם על מה וכמה .

לגבי מה שהבאת , לא מכיר את הרב אמנון יצחק , יש לי רב שאני אוהב לראות את ההרצאות שלו . , בכל מיקרה הרב אמר שאי אפשר לתת שוחד לבורא , לא חוכמה כל השנה לעשות חטאים לבוא בכיפור לקנות תפילה בבית כנסת ב100 אלף ולחשוב שאתה צדיק , זה כמו לתת לבורא שוחד , להגיד לו שמע אני יתן לך כל שנה 100 אלף תדאג לי , אני לא טוען שזה מה שקרה פה כי לא ראיתי את כל מה שהרב אמנון יצחק דיבר עליו לכן אני לא יכול להגיב על זה , אבל הבנתי שהוא רב שהחזיר המון המון המון אנשים בתשובה אז כל הכבוד לו ושימשיך ככה . מה גם שחטאים ומצוות זה לא קשור אחד לשני , אז כל מצווה שבנאדם עושה זה מבורך ואם בנאדם תרם כסף למרות שהוא עושה חטאים הוא עדיין זכאי למצווה שלו . דרך אגב טוענים שצדיקים גמורים לא יכולים להגיע לדרגה של רשעים משו כזה , ככה שמצווה של בנאדם שמטבעו עושה חטאים גדולה יותר ממצווה של צדיק שעוסק כל היום במצוות כמובן שאין להוריד מהערך של המצווה שלו .

לכל אדם יש זכות להשאיר את כספו שהוא מרוויח בכיס שלו. לבן אדם יש זכות על הרכוש שהוא קונה בכספו. לכן הממשלה צריכה להתערב כמה שפחות במה שמתחולל בארנק שלי, ולהוציא כמה שפחות מהכסף שלי על דברים. שירותי דת זה לא חלק מהדברים שאני צריך, מי שירצה - יכול לארגן אותם לעצמו.
חופש כלכלי אומר שאני רשאי להשתמש בכסף שאני מרוויח וברכוש שלי איך שבא לי. בלי שיקחו ממני מיסים על תפילות לאלילים פגאניים או להקרבת קורבנות.

אממ סתם שאלה בשביל שאני לא יגיד סתם שהתקשורת עשו לך שטיפת מוח , מי אמר לך שרבנים שמחזירים מישו בתשובה גורמים לו להאמין שלבנות שלנו אין זכויות והן שוות לתחת ?(שדרך אגב שתדע שרבנים אומרים שבזכות בנות ישראל נגאלנו ובזכות בנות ישראל נגאל , תפילה של נערה בוקעת את כל הרקיעים )ומי אמר לך שהרבנים אמרו לאותו אחד שאסור להיות הומוהים ?

תשובה ?

לכל אדם יש זכות להשאיר את כספו שהוא מרוויח בכיס שלו. לבן אדם יש זכות על הרכוש שהוא קונה בכספו. לכן הממשלה צריכה להתערב כמה שפחות במה שמתחולל בארנק שלי, ולהוציא כמה שפחות מהכסף שלי על דברים. שירותי דת זה לא חלק מהדברים שאני צריך, מי שירצה - יכול לארגן אותם לעצמו.
חופש כלכלי אומר שאני רשאי להשתמש בכסף שאני מרוויח וברכוש שלי איך שבא לי. בלי שיקחו ממני מיסים על תפילות לאלילים פגאניים או להקרבת קורבנות.

צודק אני עובד מאוד קשה בשביל הכסף ולא רואה סיבה לממן את השרים בממשלה , המון מתקנים שמופעל בהם חשמל על חשבוני בימי שישישבת , העברת כסף לרשות , לא רואה סיבה לממן את הסטודנטים במכללות , לא רואה סיבה לכך שבצבא מפקדים (שחלקם אונסים או לוקחים שוחד או בוא נאמר לא פועלים לפי השורה) יסעו ברכבים שאני ממן להם , ויאכלו על חשבוני . ולא התייחסתי עוד לערבים שחיים בישראל ומקבלים המון המון הטבות בחינם בלי לעשות שום מחויבות כלפי המדינה .

בוא נקים מחאה אחי תביא אתה אוהל אני יביא את השאר : )

צודק אני עובד מאוד קשה בשביל הכסף ולא רואה סיבה לממן את השרים בממשלה , המון מתקנים שמופעל בהם חשמל על חשבוני בימי שישישבת , העברת כסף לרשות , לא רואה סיבה לממן את הסטודנטים במכללות , לא רואה סיבה לכך שבצבא מפקדים (שחלקם אונסים או לוקחים שוחד או בוא נאמר לא פועלים לפי השורה) יסעו ברכבים שאני ממן להם , ויאכלו על חשבוני . ולא התייחסתי עוד לערבים שחיים בישראל ומקבלים המון המון הטבות בחינם בלי לעשות שום מחויבות כלפי המדינה .

בוא נקים מחאה אחי תביא אתה אוהל אני יביא את השאר : )

רוב הממשלה מיותרת ומבזבזת כסף. המון גופים שהממשלה צריכה להפריט ולתת לשוק לעשות את שלו בלי התערבות ממשלתית מיותרת שהורסת הכל. יש כמה דברים מינימליים שמדינות מסוגלות לספק ובהם כן שווה להשקיע כסף ציבורי שנאסף ממיסים. עם רוב מה שרשמת אני די מסכים, זה לא נוגד את הדעה שלי לגבי חרדים ושירותי דת.
מחאה שבאה מתוך בורות ופופוליזם ולא מתוך ידע, לא תניב שום דבר. עובדה ש"צדק חברתי" רק הביא עלינו עוד מיסים והתייקרויות, פשוט כי אין להם מושג בשום דבר.

להביא תצטט את מי שאתה רוצה לשאול אותו את השאלה, אחרת אי אפשר לדעת למי אתה פונה.
תשובה: אף אחד לא אמר לי שום דבר, תקרא תורה ותלמוד ותבין את זה בעצמך.

למה נשים לא יכולות להתפלל ביחד עם הגברים? למה נשים לא יכולות להיות כוהנות בבית המקדש? תסביר אתזה.
יש איסור על משכב זכר בתנ"ך..אין צורך להכחיש. כולם יודעים אתזה.

עד חרם דרבנו גרשום לגבר יהודי היה מותר לשאת יותר מאשר אישה אחת גם ללא הסכמתן של נשותיו הנוכחיות וכן הותר לו לגרש כל אחת מנשותיו גם ללא הסכמתה ולהחזיק פילגשים. בנוסף, לגברים ניתנת עדיפות על פני נשים במשפטי הירושה כאשר הם במעמד משפחתי זהה. עובדות אלו גרמו לכך שנשים היו תלויות בגברים וחרדות למעמדן.
ביהדות האורתודוקסית נשים פסולות לעדות ומלכהן בתפקידים ציבוריים.
על נשים נאסר לקרוא בתורה בציבור, ולא היה נהוג ללמדן תורה פרט למינימום ההכרחי לשם קיום המצוות (בעיקר מצוות לא תעשה).
החל מאמצע המאה ה-20 בהשפעת הפמיניזם הכללי ובהשפעת השוויון היחסי בו זוכות נשים ביהדות הקונסרבטיבית והרפורמית, החל זרם פמיניזם דתי המבקש להחיל ערכים פמיניסטיים על המחשבה וההלכההיהודיים-אורתדוקסיים.

נלקח מוויקיפדיה, או שאולי גם ויקיפדיה עברו שטיפת מוח
😲

למה גדר מפרידה בין נשים לגברים בכותל? ומצטער שהציטוט מויקיפידה רעועה.

נערך לאחרונה:
יש תפקיד לאישה ויש תפקיד לגבר ,יש דברים שהאישה אמורה ויכולה לעשות והגבר לא וכנ"ל ההפך .

אני ממש לא רואה במה שכתבתם הוכחה לכך שהאישה שווה לתחת .

בכל מיקרה אני צריך לעשות הכנות לשבת שיהיה שבת שלום אחים יקרים , אם אתם מבלים שמרו על עצמכם ואם אתם שומרים אז שיהיה עונג שבת לכולנו .
ישמחו במלכותך שומרי שבת .. איי איזו מתנה זאת באמת שחוויתי בלי סוף בחיים אבל אחרי שהתחלתי לשמור שבת אי אפשר להסביר מזה . שבת שלום 😃

יש תפקיד לאישה ויש תפקיד לגבר ,יש דברים שהאישה אמורה ויכולה לעשות והגבר לא וכנ"ל ההפך .
אני ממש לא רואה במה שכתבתם הוכחה לכך שהאישה שווה לתחת .

בכל מיקרה אני צריך לעשות הכנות לשבת שיהיה שבת שלום אחים יקרים , אם אתם מבלים שמרו על עצמכם ואם אתם שומרים אז שיהיה עונג שבת לכולנו .
ישמחו במלכותך שומרי שבת .. איי איזו מתנה זאת באמת שחוויתי בלי סוף בחיים אבל אחרי שהתחלתי לשמור שבת אי אפשר להסביר מזה . שבת שלום 😃
את זה אתה אמרת, אבל אני ממש לא מסכים. כל אחד זכאי לעשות מה שהוא רוצה-כמובן שאם זה מפר מאחרים את הזכות לחירות, קניין וחיים אז לא.

כן ולקחת על ברכה ביום כיפור 30 אלף שקל זה לא חטא?
רוב הדתים במדינה הזאת אלה דתיים שעשו מהדת בלוף שגם תדבר הכי פשוט כמו עשרת הדיברות הם לא שומרים ויש רק קומץ קטן שעדיין שומר על התורה כמו שהיא ואיך שהיא צריכה להיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית