הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרוסלוג

• פותח/ת השרשור
על פי מה בוחרים לאימונים האלו את השמות?😣

תלוי...
יש אימונים שקרויים על שם בחורות. לרוב זה בחורות שהתאמנו עם גרג גלסמן (המאמן הראשי של קרוספיט) בתחילת דרכו והוא קרא לאימונים על שמן.
יש אימונים שקרויים על שם חיילים אמריקאים שנהרגו בשנים האחרונות. לרוב מדובר בחברה מיחידות מיוחדות שעשו קרוספיט. האימונים האלה נקראים hero WODs והם לרוב קשים בצורה שלא תאמן.
ויש אימונים שיש להם שמות מוזרים עם סיבות שונות ומשונות שלא את כולן אני יודע.
יש גם המון אימונים שאין להם שם והם חוזרים בתדירות יותר נמוכה. האימונים עם השם הם אימוני ה- benchmark שנותנים לך לעקוב אחרי ההתקדמות שלך לאורך הזמן.

• פותח/ת השרשור
heart rate recovery הוא גם אחד המדדים לכושר. אבל באמת שאני לא יודע על זה מספיק בשביל להיכנס לויכוח איתך. בתכלס עניתי לקורן שכתב שהאימון נשמע מרושע שהוא באמת היה מרושע והדרך שאני הרגשתי שהוא היה כזה היה שגם אחרי רבע שעה עדיין הרגשתי ומדדתי דופק גבוה.

תלוי...
יש אימונים שקרויים על שם בחורות. לרוב זה בחורות שהתאמנו עם גרג גלסמן (המאמן הראשי של קרוספיט) בתחילת דרכו והוא קרא לאימונים על שמן.
יש אימונים שקרויים על שם חיילים אמריקאים שנהרגו בשנים האחרונות. לרוב מדובר בחברה מיחידות מיוחדות שעשו קרוספיט. האימונים האלה נקראים hero WODs והם לרוב קשים בצורה שלא תאמן.
ויש אימונים שיש להם שמות מוזרים עם סיבות שונות ומשונות שלא את כולן אני יודע.
יש גם המון אימונים שאין להם שם והם חוזרים בתדירות יותר נמוכה. האימונים עם השם הם אימוני ה- benchmark שנותנים לך לעקוב אחרי ההתקדמות שלך לאורך הזמן.

כל כמה זמן בערך האימונים חוזרים על עצם, לדגומה אתמול עשית "nasty girls"מתי בפעם הבאה תעשה אותו שוב? על מנת לראות את ההתקדמות.
תודה על התשובה:victory:

נערך לאחרונה:
heart rate recovery הוא גם אחד המדדים לכושר. אבל באמת שאני לא יודע על זה מספיק בשביל להיכנס לויכוח איתך. בתכלס עניתי לקורן שכתב שהאימון נשמע מרושע שהוא באמת היה מרושע והדרך שאני הרגשתי שהוא היה כזה היה שגם אחרי רבע שעה עדיין הרגשתי ומדדתי דופק גבוה.

זה לא היה כדי להכנס לוויכוח. ציפיתי שמישהו יסביר לי פעם אחת ולתמיד למה heart rate recovery זה מדד למשהו (מעבר לקורלציה שמצאו שזה חשוב כמה הוא יורד בדקה הראשונה אחרי מאמץ מקסימלי וכל השטויות האלה).

• פותח/ת השרשור
כל כמה זמן בערך האימונים חוזרים על עצם, לדגומה אתמול עשית "nasty girls"מתי בפעם הבאה תעשה אותו שוב? על מנת לראות את ההתקדמות.
תודה על התשובה:victory:

אין זמן קבוע. אם אתה עוקב אחרי האימונים מהאתר הראשי אז הם חוזרים על אימוני ה- benchmark בדרך כלל פעם בחודשיים או שלושה אבל זה מאוד משתנה, לפעמים פתאום חודש אחרי חודש יהיה את אותו אימון ולפעמים תעבור שנה בין האימונים (ננסי הופיעה החודש אחרי מנוחה של כמעט שנה).
אם אתה מחליט לבד איזה אימונים אתה עושה (כמוני כרגע) אז זה תלוי בך. אין ממש טעם לעשות את אותם אימונים שוב ושוב עם רווחים קטנים כי גם לא תראה שיפור כל כך מהר וגם תאבד חלק מהרנדומליות של האימונים כי כל הזמן תעשה את אותם אימונים. פעם בחודשיים לכל אימון נשמע לי די טוב.

• פותח/ת השרשור
זה לא היה כדי להכנס לוויכוח. ציפיתי שמישהו יסביר לי פעם אחת ולתמיד למה heart rate recovery זה מדד למשהו (מעבר לקורלציה שמצאו שזה חשוב כמה הוא יורד בדקה הראשונה אחרי מאמץ מקסימלי וכל השטויות האלה).

אני חושב שזה פשוט עוד אחד מהמדדים שקל לבדוק ושנמצא שיש לו קורלציה עם כל שאר האדפטציות של אימון גופני. אני לא חושב שיש משהו בסיסי חשוב במדד עצמו. בדיוק כמו ש- VO2max גבוה לא ממש חשוב פרט לקורלציה שיש לו עם כושר ויכולת ספורטיבית (בתחומים מסוימים).
אם אתה מנסה להגיד שכל המדדים האלה לא ממש חשובים ואין טעם להתעסק עם איתם יותר מדי, אז אני מסכים. הדבר היחיד שבאמת מעניין אותי הם הביצועים שלי באימון. הדופק שהגעתי אליו או כמה זמן לקח לי לרדת ממנו חזרה זה לא באמת חשוב.

האמת שלא ניסיתי להגיד את זה, אלא חיפשתי הסבר. אבל אני מסכים איתך.

• פותח/ת השרשור
אימון להיום - כמו שבוע שעבר רק +2.5 קילו
Deadlift 5-5-5
117.5-127.5-137.5
Benchpress 67.5 Kg 5-5-5
Seated Row 55 kg 5-5-5

יום ראשון נעשה PR בפוש פרס בשביל קורן.

אתה לא יודע שבדדליפט אסור להוסיף פחות מ 5 קילו? 😛

• פותח/ת השרשור
אתה לא יודע שבדדליפט אסור להוסיף פחות מ 5 קילו? 😛

חחחח...

אבל האמת שאני מרגיש שהתקדמתי בדדליפט יותר מכל הדברים האחרים בזמן האחרון. זה סבבה, אבל נראה לי שאני יעבוד קצת על דברים אחרים בתקופה הקרובה. צריך לעבוד קצת על החולשות שלי (דחיקות וקלינים).

אתה יכול להוסיף אותם בסוף האימון. אין צורך לוותר על הדדליפט בשביל זה.

• פותח/ת השרשור
לאימון היום קוראים - אנג'י. זה אימון סיבולת שריר ואחד מהאימונים היותר ארוכים של קרוספיט.
צריך לבצע (חייבים לסיים תרגיל אחד לפני שעוברים לבא בתור):
100 מתח
100 כפיפות מרפקים (פושאפס)
100 כפיפות בטן
100 סקוואט (ללא משקל)

מכיוון שאני לא רוצה לעבור לגור בחדר כושר אז אני מתאים את האימון ליכולות שלי:
25 מתח, 50 פושאפס, 75 כפיפות בטן, 100 סקוואט.
לקח לי 24 דקות שזה 2 דקות פחות מהשיא שלי.
כמובן שהמתח לוקח הרבה יותר מדי זמן וזה בעיקר כי אני לא יכול לעשות kip על המתח בחד"כ כי הוא קרוב מדי לקיר. אני מניח שאני יכול לגלח ~5 דקות אם היה לי מתח נורמלי לעבוד עליו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית