הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אולי יצא לכם להכיר מישהו מהאנשים הנחמדים הללו

http://www.lbs.co.il/archive/index.php/t-23133.html
הדעה שלו לגבי הג'וק בקופסת גפרורים
אני עדיין לא הצלחתי לחשוב על תשובה מסריחה אחת שתהווה הגיון למה באמת זה בסדר להרוג ג'וק ולא חתול.הרסת לי את החיים.
איך באמת אפשר להסביר לבן אדם שמגדל חרקים שזה "בסדר" להרוג אותם אבל חתול לא?(ולקרוא לו משוגע לא בא בחשבון,הוא יכול לגדל מה שבא לו)
לא קראתי ממש לעומק אבל קראתי את התגובות שאתה מדבר עליהן, דעתי היא שהרג של בעלי חיים צריך להיות חוקי אך ורק כשיש סיבה טובה לכך. לצורך מאכל והגנה עצמית, גם אם לא מדובר בסיכון חיים, הן סיבות טובות בעיני.
למשל יתוש שעוקץ אותך מבחינתי זה לגיטימי להרוג. או ג'וק שאתה מוצא בבית שלך שמפריע לך (בגלל שהוא מגעיל, בגלל שהוא גר במטבח שלך ויכול להעביר מחלות וכו'). או נמלה שמטפסת עליך וכו'.
לגביי חתולים, הם לא מזיקים לך, בטח ובטח לא ברמה שאין לך מה לעשות. אם חתול בא ו"מציק" לך (שזה נדיר מאוד), מספיקה תנועה חדה אחת והוא בורח. אם הוא נכנס לך לבית, זה בגלל שהשארת את הדלת פתוחה. נמלים לא מבינות דברים כאלה ואם תעיף אותן מהרגל שלך הן יחזרו. ולסגור את הדלת לא חוסם את הכניסה לנמלים, ג'וקים וכו'.
מקווה שהבנת אותי. אני פשוט לא חושב שצריך להרוג חיה כלשהי כשאין לזה סיבה. הנאה מהתעללות בחיות היא סיבה פסולה בעיני.

אין לי מושג מה החוק אומר בנושא, זו דעתי האישית.

לא קראתי ממש לעומק אבל קראתי את התגובות שאתה מדבר עליהן, דעתי היא שהרג של בעלי חיים צריך להיות חוקי אך ורק כשיש סיבה טובה לכך. לצורך מאכל והגנה עצמית, גם אם לא מדובר בסיכון חיים, הן סיבות טובות בעיני.
למשל יתוש שעוקץ אותך מבחינתי זה לגיטימי להרוג. או ג'וק שאתה מוצא בבית שלך שמפריע לך (בגלל שהוא מגעיל, בגלל שהוא גר במטבח שלך ויכול להעביר מחלות וכו'). או נמלה שמטפסת עליך וכו'.
לגביי חתולים, הם לא מזיקים לך, בטח ובטח לא ברמה שאין לך מה לעשות. אם חתול בא ו"מציק" לך (שזה נדיר מאוד), מספיקה תנועה חדה אחת והוא בורח. אם הוא נכנס לך לבית, זה בגלל שהשארת את הדלת פתוחה. נמלים לא מבינות דברים כאלה ואם תעיף אותן מהרגל שלך הן יחזרו. ולסגור את הדלת לא חוסם את הכניסה לנמלים, ג'וקים וכו'.
מקווה שהבנת אותי. אני פשוט לא חושב שצריך להרוג חיה כלשהי כשאין לזה סיבה. הנאה מהתעללות בחיות היא סיבה פסולה בעיני.

אין לי מושג מה החוק אומר בנושא, זו דעתי האישית.

אז מותר לאכול חתול או לא?

אז מותר לאכול חתול או לא?
כמו שאמרתי, אין לי מושג מה החוק הנוכחי אומר
אם אתה שואל לדעתי - אז כן. כמובן שהשחיטה צריכה להתבצע במקום כמו בית מטבחיים, לא בפארק ציבורי או בחוף ים ציבורי. אותו דבר לגביי שחיטה של פרות ותרנגולות, כמובן.
למרות שאותי באופן אישי זה מגעיל אפילו לחשוב על זה, ושובר את הלב החלש שלי, אני לא רואה שום סיבה מוצדקת ששחיטה ואכילת פרה תהיה חוקית ושחיטה ואכילת חתול לא תהיה חוקית.

נערך לאחרונה:
כן. איזה אתה רוצה?

נראה לי ש"החייזר" הישן והטוב יהיה בסדר.

אני חושב שלפי המצב בפורום, אפשר ללכת על "בר מוח".

האמת שזה הכינוי שהביאו לי לספר מחזור. למרות שבכלל אמרו לי שיקראו לי בר כוח בגלל הסוסיות שלי במבחני מתח ושכיבות שמיכה, זה מה שקיבלתי בסוף.

כמו שאמרתי, אין לי מושג מה החוק הנוכחי אומר
אם אתה שואל לדעתי - אז כן. כמובן שהשחיטה צריכה להתבצע במקום כמו בית מטבחיים, לא בפארק ציבורי או בחוף ים ציבורי. אותו דבר לגביי שחיטה של פרות ותרנגולות, כמובן.
למרות שאותי באופן אישי זה מגעיל אפילו לחשוב על זה, ושובר את הלב החלש שלי, אני לא רואה שום סיבה מוצדקת ששחיטה ואכילת פרה תהיה חוקית ושחיטה ואכילת חתול לא תהיה חוקית.

כלבים נושכים ומעבירים שלל מחלות, ג'וקים לא עושים כלום.

נערך לאחרונה:
כלבים נושכים ומעבירים שלל מחלות, ג'וקים לא עושים כלום.
אתה יכול לחסום את הכניסה לכלבים, לא צריך להרוג כלב בשביל להוציא אותו מהבית ושלא יחזור, בניגוד לג'וק. ואני מניח שיש לא מעט אנשים שנגעלים מזה שג'וק גר על הסכו"ם או הצלחות שלהם. כלבים לא גרים שם, ובאופן כללי הם לא גרים בבתים של אנשים שלא רוצים שהם יגורו שם.

תהיה רציני.

אתה יכול לחסום את הכניסה לכלבים, לא צריך להרוג כלב בשביל להוציא אותו מהבית ושלא יחזור, בניגוד לג'וק. ואני מניח שיש לא מעט אנשים שנגעלים מזה שג'וק גר על הסכו"ם או הצלחות שלהם. כלבים לא גרים שם, ובאופן כללי הם לא גרים בבתים של אנשים שלא רוצים שהם יגורו שם.

תהיה רציני.

זה עדיין לא משנה, יש מספיק שימושים לבעלי חיים - אכילה, ניסויים, בידור בקרקס, מירוצים, קרבות כלבים וכו'. אתה יכול להסתכל על הנורמות בחברה ולרשום לי על כל דבר אם הוא חוקי או לא ולאיזה סוג של בעלי חיים אבל זה יצא מוזר ו"מפלה" מאוד.

זה עדיין לא משנה, יש מספיק שימושים לבעלי חיים - אכילה, ניסויים, בידור בקרקס, מירוצים, קרבות כלבים וכו'. אתה יכול להסתכל על הנורמות בחברה ולרשום לי על כל דבר אם הוא חוקי או לא ולאיזה סוג של בעלי חיים אבל זה יצא מוזר ו"מפלה" מאוד.
אז אתה בעצם אומר שמה שאמרת קודם לא תופס, ושזה נושא קצת מסובך? כי אני מסכים עם זה.
ולא, אני לא מפלה, אני פשוט דוגל בשיטה של להגן על עצמך מפני בעלי חיים בצורה המינימלית שצריך. אם אפשר לא להרוג---> לא צריך. וכמו שאמרתי, אפשר להבריח כלבים, אי אפשר להבריח ג'וקים ויתושים.
זה שיש שימושים נוספים לבעלי חיים זה נכון, ולדעתי השימושים שמתעללים בבע"ח צריכים להיות מחוץ לחוק, שוב - כאשר לא צריך. ניסויים זה משהו שצריך. קרבות כלבים שמבדרים אנשים ברברים שלא סיימו תיכון, אפשר לחסוך.
מקווה שהבנת...

זה באמת מצחיק, שאם הכת שלך היא "יהדות" אז מותר ואם הכת שלך היא "שטן\משהו אחר" אז אסור.

מלמלת כמה מילים לחבר הדימיוני שלך - מפה כל דבר שתעשה הוא מוסרי.

פאק, אני אשכרה חשבתי שבאמת בשחיטה כשרה החיות מתות הכי מהר שאפשר. אפשר לדעת אם זאת באמת שחיטה "כשרה" לפי הנורמות או ש"יצא" להם לא כשר?(אני שואל רציני)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אז אתה בעצם אומר שמה שאמרת קודם לא תופס, ושזה נושא קצת מסובך? כי אני מסכים עם זה.
ולא, אני לא מפלה, אני פשוט דוגל בשיטה של להגן על עצמך מפני בעלי חיים בצורה המינימלית שצריך. אם אפשר לא להרוג---> לא צריך. וכמו שאמרתי, אפשר להבריח כלבים, אי אפשר להבריח ג'וקים ויתושים.
זה שיש שימושים נוספים לבעלי חיים זה נכון, ולדעתי השימושים שמתעללים בבע"ח צריכים להיות מחוץ לחוק, שוב - כאשר לא צריך. ניסויים זה משהו שצריך. קרבות כלבים שמבדרים אנשים ברברים שלא סיימו תיכון, אפשר לחסוך.
מקווה שהבנת...

השורה התחתונה שלי ושל אלכס (אני חושב) היא שאי אפשר להיות באמת עקבי בזה. צמחוני יכול להגיד - למה בן אדם עשיר יכול לרצוח פרה בשביל לאכול אותה? שיאכל חסה.
בנאדם בדעה שלך יכול להגיד שהוא יכול. אז למה למי שנהנה מקרבות כלבים אסור?

בקיצור אם אתה רוצה להיות עקבי אתה צריך להחליט שבעלי חיים שייכים לאחת הקבוצות - בעלי זכויות טבעיות, או רכוש.
מן הסתם אתה רוצה להיות ה"שופט" שיקבע מה ואיך עושים לחיות. ככה זה קורה בכל העולם - יש בממשלה אנשים שממיינים מה מותר ומה אסור ביחס לחיות.
אבל זה בחיים לא יכול להיות מבוסס על משהו חוץ מהרגש של ה"מחליטים".

פאק, אני אשכרה חשבתי שבאמת בשחיטה כשרה החיות מתות הכי מהר שאפשר. אפשר לדעת אם זאת באמת שחיטה "כשרה" לפי הנורמות או ש"יצא" להם לא כשר?(אני שואל רציני)

אני לא יודע, אבל הייתי שואל אותם שאלה אחרת - הם עושים עם זה "כפרות", שזה מנהג שעושים עם תרגולת (עושים את זה מול הבית שלי בבית כנסת חח). מה זה הפטנט הזה לצוץ עם כבשה ולסובב אותה? זה כאילו סופר תרנגולת? זה מגדיל את הברכה? facepalm

השורה התחתונה שלי ושל אלכס (אני חושב) היא שאי אפשר להיות באמת עקבי בזה. צמחוני יכול להגיד - למה בן אדם עשיר יכול לרצוח פרה בשביל לאכול אותה? שיאכל חסה.
בנאדם בדעה שלך יכול להגיד שהוא יכול. אז למה למי שנהנה מקרבות כלבים אסור?

בקיצור אם אתה רוצה להיות עקבי אתה צריך להחליט שבעלי חיים שייכים לאחת הקבוצות - בעלי זכויות טבעיות, או רכוש.
מן הסתם אתה רוצה להיות ה"שופט" שיקבע מה ואיך עושים לחיות. ככה זה קורה בכל העולם - יש בממשלה אנשים שממיינים מה מותר ומה אסור ביחס לחיות.
אבל זה בחיים לא יכול להיות מבוסס על משהו חוץ מהרגש של ה"מחליטים".
בקיצור אתה לא מבין את מה שאני אומר. אני חושב שפגיעה בבעלי חיים צריכה להיות רק לשם צרכים. בכל מקרה זו לא צריכה להיות התעללות. לתפוס כלב ולתלוש לו את הזנב כשהוא חי זה לא משהו שאנחנו צריכים לעשות. זו סתם התעללות. אבל לצורך אכילה - שחיטה בצורה מפוקחת, שלא בפארק הילדים הסמוך לביתך, צריכה להיות חוקית.
לגביי הפרה, אין לי שום בעייה עם זה שעשירים יוכלו לממן בשר בקר ועניים יוכלו לממן עוף. זה לא עניין שלי, וזה לא קשור לחיות. תזונה זה צורך הכרחי של האדם, היא כוללת בתוכה בשר וזה צריך להיות חוקי, ללא קשר למי יכול להרשות את זה לעצמו ומי לא.
בשר זה מעבר ל"משהו ליהנות ממנו", זה צורך. זה צורך לגיטימי שאני מקבל. להתעלל בחיות לשם ההתעללות, זה לא צורך, ואני לא מקבל את זה. זה פסול. בנוסף, האדם זו החיה היחידה שהורגת חיות שלא לצורך מאכל אלא לצרכי הנאה. זו לא דרך הטבע וזה פשוט לא תקין.

שוב, זו דעתי על מה שצריך להיות - לא יודע כמה מתוך זה מיושם בחוק.

כמו שאמרתי, זאת דעתך ודעתו של צמחוני\מעריץ קרבות כלבים\סוגד לכת השטן תהיה שונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית