נק' מוניטין:
9,550
- 5,874
- 2,127
- נהלל, טבעון, וינגייט
לא קראתי ממש לעומק אבל קראתי את התגובות שאתה מדבר עליהן, דעתי היא שהרג של בעלי חיים צריך להיות חוקי אך ורק כשיש סיבה טובה לכך. לצורך מאכל והגנה עצמית, גם אם לא מדובר בסיכון חיים, הן סיבות טובות בעיני.http://www.lbs.co.il/archive/index.php/t-23133.html
הדעה שלו לגבי הג'וק בקופסת גפרורים
אני עדיין לא הצלחתי לחשוב על תשובה מסריחה אחת שתהווה הגיון למה באמת זה בסדר להרוג ג'וק ולא חתול.הרסת לי את החיים.
איך באמת אפשר להסביר לבן אדם שמגדל חרקים שזה "בסדר" להרוג אותם אבל חתול לא?(ולקרוא לו משוגע לא בא בחשבון,הוא יכול לגדל מה שבא לו)
למשל יתוש שעוקץ אותך מבחינתי זה לגיטימי להרוג. או ג'וק שאתה מוצא בבית שלך שמפריע לך (בגלל שהוא מגעיל, בגלל שהוא גר במטבח שלך ויכול להעביר מחלות וכו'). או נמלה שמטפסת עליך וכו'.
לגביי חתולים, הם לא מזיקים לך, בטח ובטח לא ברמה שאין לך מה לעשות. אם חתול בא ו"מציק" לך (שזה נדיר מאוד), מספיקה תנועה חדה אחת והוא בורח. אם הוא נכנס לך לבית, זה בגלל שהשארת את הדלת פתוחה. נמלים לא מבינות דברים כאלה ואם תעיף אותן מהרגל שלך הן יחזרו. ולסגור את הדלת לא חוסם את הכניסה לנמלים, ג'וקים וכו'.
מקווה שהבנת אותי. אני פשוט לא חושב שצריך להרוג חיה כלשהי כשאין לזה סיבה. הנאה מהתעללות בחיות היא סיבה פסולה בעיני.
אין לי מושג מה החוק אומר בנושא, זו דעתי האישית.