הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ככה משכנעים מישהו להתגייס לקרבי?

• פותח/ת השרשור COSMOS
  • פורסם בתאריך
וווואו זה באמת ככה? יאללה כבר מתי נובמבר 12 אני מת להתגייס ולקבל את כל ההטבות האלה!!1

הרבה מאוד מהאנשים שאני מכיר ששירתו בקרבי נדפקו בריאותית לכל חייהם ונבעטו פשוט מהיכן שהיו (אם זה מהגדוד, מהתפקיד, מהיחידה).
אני באופן אישי מכיר כל כך הרבה אנשים שנדפקו משירות קרבי, וחבל, כי אפשר למנוע הרבה מאוד מקרים כאלה.

הרבה מאוד מהאנשים שאני מכיר ששירתו בקרבי נדפקו בריאותית לכל חייהם ונבעטו פשוט מהיכן שהיו (אם זה מהגדוד, מהתפקיד, מהיחידה).
אני באופן אישי מכיר כל כך הרבה אנשים שנדפקו משירות קרבי, וחבל, כי אפשר למנוע הרבה מאוד מקרים כאלה.

למה אתה מתכוון ב "נדפקו בריאותית"(שברי מאמץ,פריצות דיסק וכו'?)

תוריד את המסעות - תוריד את כמות הפציעות חחח

וכן, זה ידוע שבקרבי נפצעים, אבל אין מה לעשות..

למה אתה מתכוון ב "נדפקו בריאותית"(שברי מאמץ,פריצות דיסק וכו'?)
שברי מאמץ עוד מילא, אני מכיר כמה שקיבלו פריצת דיסק, אחד שנוטל למשך כל חייו כדורים ללחץ דם גבוה, אנשים עם כאבי גב ורגליים תמידיים. לא נעים לחיות בתחושה כזאת ש'אני נכה בגלל שהרופא הצבאי לא שם עלי כל כך זין באותו היום'.
תוריד את המסעות - תוריד את כמות הפציעות חחח

וכן, זה ידוע שבקרבי נפצעים, אבל אין מה לעשות..
אין מה לעשות? מה עם רפואה נורמלית? מה עם סינון האנשים שהולכים לקרבי ולא גיוס עיוור של מאות אנשים שלא מתאימים לקרבי (לא נפשית ולא פיזית), ומה עם סגל קצת יותר מיומן מאיזה מ"כית פאקצה ורס"פ שחושב שהשמש זורחת לו מהתחת?

שברי מאמץ עוד מילא, אני מכיר כמה שקיבלו פריצת דיסק, אחד שנוטל למשך כל חייו כדורים ללחץ דם גבוה, אנשים עם כאבי גב ורגליים תמידיים. לא נעים לחיות בתחושה כזאת ש'אני נכה בגלל שהרופא הצבאי לא שם עלי כל כך זין באותו היום'.

אין מה לעשות? מה עם רפואה נורמלית? מה עם סינון האנשים שהולכים לקרבי ולא גיוס עיוור של מאות אנשים שלא מתאימים לקרבי (לא נפשית ולא פיזית), ומה עם סגל קצת יותר מיומן מאיזה מ"כית פאקצה ורס"פ שחושב שהשמש זורחת לו מהתחת?

לא חושב שהבעיה זה הרופא, וגם לא המ"כית (בקרבי?) או הרס"פ, שאם כבר אז החופ"ל צריך להיות הבעיה. בן אדם צריך להיות אחראי מספיק ולא לצאת לתרג"ד או מסע או כל דבר אחר אם הוא חושש שהוא עומד להפצע, לדבר עם המפקדים והקצינים שלו ולא לנסות לרקוד בשתי החתונות ולהיות לוחם שיושב כל היום במאזין, לדבר תכלס - שומע גבר, אני רוצה לרדת לג'וב, הבריאות יותר חשובה. לא להיות בגישה של "לכולם גם כואב", ולהתמודד עם האגו ועם הנסיונות שכנוע של המפקדים. התפקיד של הרופא מסתכם תכלס בלאבחן את הבעיה (אם אכן קיימת) ולתת בטים.

יש גם פציעות שאין להם סימנים, פריצת דיסק יכולה לקרות בלי שום סימנים מטרימים, ככה פתאום, קח לדוגמה את sweetbamba, ממה הוא קיבל את זה? מלרוץ עם תד"ל ששוקל 10 קילו ביד? משהו כזה, לא זוכר בדיוק.
ואיזה סינון כבר אפשר לעשות, איך יודעים אם בן אדם הולך להפצע מללכת עם ציוד 120 ק"מ בשבוע? אפשר לבדוק דבר כזה? הרי כל אחד יכול להפצע מדבר כזה.

הכי קל להאשים את המערכת כי ברור הרי שהיא רחוקה משלמות, אבל ראיתי כבר מספיק חיילים שכל היום "כואב לי איי הגב" ואו שלא עושים עם זה כלום חוץ מלבקש רופא או מנסים רק לעקוץ ולהיות לוחמים בטיסטים.

עומסים של מלחמות פוצעים ולהתאמן למלחמה פוצע. כמה שהאימונים נהיים יותר חלביים זה לא ישתנה.

אמרתי שאין מה לעשות כי ככה זה הצבא, ברור שיש מה לעשות, הבעיה שהצבא לא מספק לזה מספיק חשיבות.
לדוגמה: לשני אנשים מהצוות שלי יש וריקוצלה, אמרו להם "אין מה לעשות, תהיו חזקים, זה ישאר ככה אבל לא יחמיר"
אה נכון, הם ימשיכו להיתאמן, לסחוב משקל אבל זה לא יחמיר? בסדר...

אמרתי שאין מה לעשות כי ככה זה הצבא, ברור שיש מה לעשות, הבעיה שהצבא לא מספק לזה מספיק חשיבות.
לדוגמה: לשני אנשים מהצוות שלי יש וריקוצלה, אמרו להם "אין מה לעשות, תהיו חזקים, זה ישאר ככה אבל לא יחמיר"
אה נכון, הם ימשיכו להיתאמן, לסחוב משקל אבל זה לא יחמיר? בסדר...
תדבר עם מישהו מהיחדה שלך מהשנות ה90 או תחילת ה 2000 תגיד לי אם הצבא לא עושה מעשים בקשר לפציעת חיילים. המסלול שאני עשיתי (09) ומהסלול שחיילים עושים היום בסיירת גולני כבר שמיים הארץ. ועברו בקושי 3 שנים.

גם אני במסלול של סיירת, אני יודע על ההבדלים האלו.
ברור שיש שוני באימונים בשביל למנוע פציעות, אבל לא מספיק.
וגם כשיש פציעות, עדיין לא מטפלים בזה כמו שצריך

גם אני במסלול של סיירת, אני יודע על ההבדלים האלו.
ברור שיש שוני באימונים בשביל למנוע פציעות, אבל לא מספיק.
וגם כשיש פציעות, עדיין לא מטפלים בזה כמו שצריך

אתה בפאקינג צבא. אתה מתאמן למלחמה. מלחמות זה חרא. בחרתם בזה. אתה יכול לצאת מקרבי מתי שאתה רוצה.
לא שהצבא חכם. ויש הרבה מקומות לשנות את האימונים הגופניים, בטח על רקע הפורום הזה. אבל מה שמדמה מלחמה יפצע חיילים ומסכם של 120 קילומטר ב 3 לילות יפצע חיילים.
אני זוכר ששאלתי את אחד המפקדים היו לי ( משהו 05) על הניתוח בשתי הברכיים שהוא עבר והכאבי הגב (הוא טוען גם שהטלסקופים הצהלים דפקו לו את עין ימין חחחחח).שאלתי אותו " מה? המסלול פעם היה קריעה אה? דפקו לך את הגוף". הוא ענה לי שהסלול היה קשה אבל רוב הפציעות שלו הן מלבנון השניה.ולא מקליעים. ממשקלים והליכה

צודק, מלחמה זה חרא. בוא נבטל את כול המלחמות? הכי פשוט לא?
אני ברחתי בזה? ברור, בסופו של דבר מישהו צריך לעשות את העבודה הקשה הזאת של להגן על המדינה (לא ספציפית אני, אבל אם כולם יצאו מקרבי, מה יהיה?)

כן בוא נבטל את המלחמות. זה בדיוק מה שאמרתי.כמה זמן אתה בכלל בצבא גנרל?

חחחחחחח סתכלו בסוף הכתבה את התגובות כל הממורמרים שבאמת שירתו בקרבי בהתפעלות ממה שכתבו שם 😛

ציניות בנאדם, ציניות.
אני סך הכול חצי שנה בצבא.
אתה אמרת "מלחמות זה חרא, אתה בחרת להיות קרבי"
ברור שאני יבחר, מישהו צריך להגן על המדינה הזאת. ולא איזהשהי רוח רפאים שהדתיים מאמינים בה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית