הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע אולטרה מרתוניסט מנצח מרוץ 160 ק"מ בלי פחמימות

😵
לרוץ 10 ק"מ זה קשה על דל פחמימה אז 160 ק"מ זה מטורף!! ובאמת מעניין זה שיותר טוב לריצות כאלה ארוכות להיות על דיאטה דלת פחמימות

אני לא ממהר לקנות את זה. אני מכיר יותר מידי אנשים שניסו דל פחמימה בענפי סיבולת (כולל את עצמי), לתקופות לא קצרות, וזה היה כישלון חרוץ. בנוסף, לא שמעתי על אף ספורטאי עילית בתחום הסיבולת שאוכל דל פחמימה.
למען הסר ספק, כמה דברים שחשוב שתדעו על תחום האולטרה מרתון:
זה ענף קטן. אני לא יודע אם להגדיר אותם אצני עילית, הבעייה היא שאין איגוד מסודר לתחום הזה והבעייה העיקרית היא - שגם אלו שמנצחים מרוצים, לא עושים תוצאות שקרובות לעילית במרחקים "קונבנציונאלים" (נגיד מרתון). אם אצני עילית (למשל מתחום המרתון) יעשו הסבה למרחקי אולטרה מרתון, הם לוקחים את כולם "בהליכה". הרמה של תחום האולטרה מרתון היא מאוד נמוכה ביחס למרחקים האולימפיים, כנראה בגלל הבדלי הפופולריות, הכסף והארגון. ככה שהשיאים שאתם רואים ברוב המירוצים הם שיאים שנשברים כמעט מידי שנה; זה לא ענף מפותח שהגיעו בו לשיאים "בלתי שבירים".
הענף הזה עובד לפי מירוצים, כל מירוץ בפני עצמו. אין דבר כזה אלוף עולם או משהו בסגנון, יש הרבה סוגים של מירוצים להרבה מרחקים ובכל מירוץ מנצח משלו. ויותר חשוב מזה - בכל מירוץ מרחק משלו, תנאי מסלול משלו, מזג אוויר משלו, טיפוס מצטבר משלו וכו', הרבה פעמים זה מסלולים של טיפוס הר כלשהו או הגעה מנקודת תצפית א' לאתר תיירות ב' וזה שרירותי לחלוטין, ככה שבסוף המירוץ טיפסת נגיד 1523 מ' וירדת 741. זה שרירותי מאוד כמעט תמיד, ככה שאין אפשרות להשוות בין רצי אולטרה מרתון, כמעט בכל המקרים. אין איזשהו סטנדרד כמו במרחקים אולימפיים ככה שניתן להשוות בין אצנים גם אם הם לא רצו יחד באותו יום את אותו מירוץ.
בנוסף, המירוץ שעליו מדובר בכתבה, לפי מה שכתוב התחיל ב1974. זה אומר שהוא התקיים 28 שנים, פחות כמה שנים לפי דבריהם אבל נניח שהוא התקיים 28 שנים. זה אומר שהוא התקיים 28 פעמים. השיא במסלול הזה ישבר עוד הרבה פעמים, ותהיו בטוחים שהתוצאה שהוא עשה היא לא משהו מעבר לזמן הכי מהיר שמישהו רץ את המסלול הזה. תחרות שהתקיימה 28 פעמים, לא הגיעה למיצוי המקסימלי של התוצאות שניתן להשיג בה. לצורך השווה, כמה מרתונים התקיימו? כמה ריצות 10,000 התקיימו?
אתם מבינים את העניין.

ולא חלילה שאני רומז שהוא רץ גרוע... זו ממש לא הכוונה ואין לי ספק שרק בשביל לסיים 100 מייל צריך להיות משהו מיוחד מאוד. אבל לפני שכולם קופצים פה על "ידענו, דל פחמימה מנצח מירוצים וזה התפריט האידיאלי לספורטאי העתיד!", כדאי שתדעו את הדברים שהצגתי.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית