תוכניות חסכון משתלמת, המלצות?

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
אהלן!

יש ברשותי סכום(קרוב ל-100,000 ש"ח) שכרגע נמצא סגור בבנק הפועלים בתוכנית חסכון עם ריבית של 3%.
התוכנית כללה שנה שלמה שאני לא יכול לגעת בכסף ורק להוסיף וכרגע אחרי שהשנה עברה אני יכול למשוך את הסכום כל חודש.
הם טוענים שמסלול יותר משתלם מזה אין להם להציע ושזאת אחלה תוכנית עם אחוז טוב יחסית.

מישהו מכם מכיר תוכניות בבנקים אחרים שיותר משתלהם בהן להחזיק סכום כסף כזה?
למשל אמרו לי שבבנק אוצר החייל יש אפשרות לריבית של 5% בתוכנית חסכון.

יש המלצות?

בתור אחד שעבד בבנק, 5% ריבית בחיסכון יכול להיות אבל רק בתוכנית לטווח ארוך, לפי דעתי החל מ5 שנים ומעלה..זה תלוי בך, כמה זמן אתה יכול לסגור את הכסף.
בנוסף הייתי מציע לך לבדוק מק"מ (יועץ השקעות) בדרך כלל הריביות גבוהות יותר, אם כי לא משמעותי ביותר. חשוב שאם אתה קובע פגישה עם היועץ, אל תשכח לשאול אותו כמה ריבית נטו אתה תקבל, כי כמו שאתה יודע הם "שוכחים" להגיד לך דברים כמו דמי משמרת ועמלות קנייה מכירה שאוכלות לך את הרווח והופכות את הדבר ללא כדאי.

הריבית היום של בנק ישראל היא 2.28, אם בנק אחר יתן לך יותר מזה, זה בשביל למשוך אותך בתנאים מסויימים (כמו מרוויח מעל 7 אלף בחודש) וכמובן אתה סוגר את זה לשנה + (אני מדבר על פק"מ כמו שהזכרת בהודעה שלך)

• פותח/ת השרשור
התנאים שציינת אכן נכונים בקשר אלי, ואומרים שכרגע הריבית שלי היא 3%, סביר להניח שלא אמצא ריבית נוחה יותר כרגע ללא קאץ' כלשהו?

בידיוק, כשסגרת את התוכנית הייתה הסכמה על אחוז מסויים שכמובן אחד הפקטורים היו הריבית של בנק ישראל, במידה וסגרת את זה לתוכנית לשנה, או לעשר שנים לא משנה מה הריבית הנוכחית של בנק ישראל תמשיך לקבל על מה שסגרת (לטוב ולרע). אם בנק יתן לך מעל ריבית בנק ישראל זה תחת תנאים (הכנסה חודשית, סכום שסוגר, תקופת סגירה) מסויימים וללקוחות חדשים.

שמע אני הייתי מציע לך לקבוע פגישה עם יועץ השקעות בסניף שלך ולבדוק איזה אופציות יש לך, אני מניח שהחסכון שלך לא צמוד למדד, ככה שיוצא שבתכלס אתה כמעט לא מרוויח על הכסף שלך ואם המדד יעלה מעל 3% בשנה, אתה מפסיד כסף. תקבע פגישה ותראה מה האופציות שלך.

שמע אני הייתי מציע לך לקבוע פגישה עם יועץ השקעות בסניף שלך ולבדוק איזה אופציות יש לך, אני מניח שהחסכון שלך לא צמוד למדד, ככה שיוצא שבתכלס אתה כמעט לא מרוויח על הכסף שלך ואם המדד יעלה מעל 3% בשנה, אתה מפסיד כסף. תקבע פגישה ותראה מה האופציות שלך.

אילו אופציות יועץ השקעות יכול לתת לך?

מק"מ (שנה) או אג"ח ממשלתי לדוגמא (תלוי לכמה זמן אתה רוצה לסגור) הסיכון כמובן אם מדינת ישראל תפשוט את הרגל אז סביר שלא תראה את הכסף. אל תראה בזה המלצה, לך ליועץ שיסביר לך כמו שצריך.

מק"מ (שנה) או אג"ח ממשלתי לדוגמא (תלוי לכמה זמן אתה רוצה לסגור) הסיכון כמובן אם מדינת ישראל תפשוט את הרגל אז סביר שלא תראה את הכסף. אל תראה בזה המלצה, לך ליועץ שיסביר לך כמו שצריך.

אג"ח ממשלתי שמביא מעל 3% ברוטו (!) מתחיל במח"מ של 4 שנים בערך. שזה אומר שהכסף שלו יסגר ל4 שנים.

דברים משתלמים מתחיל מ5% ברוטו בערך, והם כבר ל10-11 שנים. אז השאלה הנשאלת היא לאיזה טווח אתה רוצה להשקיע?

בכל מקרה לא שמעתי על תוכניות של 5% ל5 שנים אבל אם כן זה הכי משתלם. ואני אשמח שתספרו לי גם איפה נותנים אותן.

אג"ח ממשלתי זאת השקעה טובה (ו"בטוחה") אבל כרגע זה לא משתלם.

אג"ח ממשלתי שמביא מעל 3% ברוטו (!) מתחיל במח"מ של 4 שנים בערך. שזה אומר שהכסף שלו יסגר ל4 שנים.

דברים משתלמים מתחיל מ5% ברוטו בערך, והם כבר ל10-11 שנים. אז השאלה הנשאלת היא לאיזה טווח אתה רוצה להשקיע?

בכל מקרה לא שמעתי על תוכניות של 5% ל5 שנים אבל אם כן זה הכי משתלם. ואני אשמח שתספרו לי גם איפה נותנים אותן.

אג"ח ממשלתי זאת השקעה טובה (ו"בטוחה") אבל כרגע זה לא משתלם.
קשה לי להבין איך 3% או אפילו 5% נחשבים טובים... לא עדיף, בסכום יחסית גדול כמו שיש לו, לקנות נכס\משרד ולהשכיר את השטח? תוך מספר שנים הוא יכול להכפיל את הסכום שיש לו, בלי לחכות כל שנה לקבל ריבית בלי לעשות שום דבר..
אני מדבר מנקודת מבת של אדם ללא ניסיון פיננסי, אני רק מתענייין. גם לי יש סכום שנמצא בתוכנית השקעות כרגע ואני מתעניין בדרכים להשתמש בכסף הזה לטובת השקעה מסויימת ולא להסתכל על הסכום יושב ולא עושה כלום. אני מרגיש שצריך לנצל אותו.

קשה לי להבין איך 3% או אפילו 5% נחשבים טובים... לא עדיף, בסכום יחסית גדול כמו שיש לו, לקנות נכס\משרד ולהשכיר את השטח? תוך מספר שנים הוא יכול להכפיל את הסכום שיש לו, בלי לחכות כל שנה לקבל ריבית בלי לעשות שום דבר..
אני מדבר מנקודת מבת של אדם ללא ניסיון פיננסי, אני רק מתענייין. גם לי יש סכום שנמצא בתוכנית השקעות כרגע ואני מתעניין בדרכים להשתמש בכסף הזה לטובת השקעה מסויימת ולא להסתכל על הסכום יושב ולא עושה כלום. אני מרגיש שצריך לנצל אותו.

אתה מדבר מתוך נקודת מבט של הישראלי הטיפש שחושב שנדל"ן זו ההשקעה הכי טובה. (בלי להעליב כמובן)
נעזוב את זה שב100 אלף הוא לא יכול לקנות כלום. נגיד שכן (ואל תשכח כמובן שכמה שהנכס יותר רחוק מהמרכז (=יותר זול) יש פחות ביקוש ויותר סיכוי שלא תמצא למי להשכיר אותו, או שתוכל להשכיר רק במחיר זנות לתקופות מסוימות).
נכסים במקום שיאפשר לך ביקוש סביר להשכרה מושכרים בערך ב4% לשנה ממחיר הנכס. זה גם ככה לא "תשואה" משהו משהו.
וזה גם כאב ראש משפטי. ועיסקי, אתה צריך למצוא מישו שישב שם, אחרת אתה מפסיד כסף.
השקעה בנדל"ן כשאתה לא קבלן שבונה את המקום בעצמו הופכת להיות ריווחית ביחס לאופציות האחרות רק בסכומים גדולים מאוד (מאוד).

כל זה רשמתי לך כסוג של "לידע כללי". להמליץ למישהו לקנות נכס ולהשכיר אותו כשבקושי יש לו 100K זה מלכתחילה דיי מגוחך...

אתה מדבר מתוך נקודת מבט של הישראלי הטיפש שחושב שנדל"ן זו ההשקעה הכי טובה. (בלי להעליב כמובן)
נעזוב את זה שב100 אלף הוא לא יכול לקנות כלום. נגיד שכן (ואל תשכח כמובן שכמה שהנכס יותר רחוק מהמרכז (=יותר זול) יש פחות ביקוש ויותר סיכוי שלא תמצא למי להשכיר אותו, או שתוכל להשכיר רק במחיר זנות לתקופות מסוימות).
נכסים במקום שיאפשר לך ביקוש סביר להשכרה מושכרים בערך ב4% לשנה ממחיר הנכס. זה גם ככה לא "תשואה" משהו משהו.
וזה גם כאב ראש משפטי. ועיסקי, אתה צריך למצוא מישו שישב שם, אחרת אתה מפסיד כסף.
השקעה בנדל"ן כשאתה לא קבלן שבונה את המקום בעצמו הופכת להיות ריווחית ביחס לאופציות האחרות רק בסכומים גדולים מאוד (מאוד).

כל זה רשמתי לך כסוג של "לידע כללי". להמליץ למישהו לקנות נכס ולהשכיר אותו כשבקושי יש לו 100K זה מלכתחילה דיי מגוחך...
אתה מתנגד לרעיון של השקעה בנדלן או רק פה נקודתית בגלל הסכום?

הוא לא מתנגד לרעיון בכללי, הוא מתנגד בנקודת זמן הנוכחית. נדל"ן הוא השקעה בדיוק כמו תוכנית חסכון ומניות, מה הטעם להשקיע כסף ולקבל 4-5% ברוטו ועוד בלי להתחשב בעובדה שלא כזה קל להפטר מנדל"ן כמו מניות לדוגמא.

ממה שרשמת הבנתי שאתה בכללי מתנגד לרעיון.

יש חלק במשפט

"
"

שלא הבנת במקרה? אם לא הבנת, אני אסביר.

הוא לא מתנגד לרעיון בכללי, הוא מתנגד בנקודת זמן הנוכחית. נדל"ן הוא השקעה בדיוק כמו תוכנית חסכון ומניות, מה הטעם להשקיע כסף ולקבל 4-5% ברוטו ועוד בלי להתחשב בעובדה שלא כזה קל להפטר מנדל"ן כמו מניות לדוגמא.

השקעה של סכומים קטנים בנדל"ן לא ריווחית, עובדתית. אין קשר לנקודת זמן. יכול להיות שכרגע זה זמן פחות מתאים (ככה אומרים) אבל לא רשמתי את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית