הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתגייס למג''ב עוד חודש , לאן לשאוף ? איו''ש,ירושלים,עוטף,צפון,דרום ?

YoeL AbutbuL

משתמש מתחיל
127
4
נק' מוניטין:
22
127
4
מועדון ספורט רמת פולג, נתניה
שלום לכולם עוד חודש וקצת אני מתגייס למשמר הגבול
אני שואף להגיע ליסמ''ג
אך לאחר ששמעתי שיש מקומות שהם סבל ויש מקומות שכיף לשרת רציתי לדעת איפה הכי כיף לשרת ? והתנאי שירות הם ההכי טובים ?
איו"ש אומרים לי שכיף ואומרים לי שרע כי יש מקומות טובים ויש את חברון שזה החרא של החרא אני צודק ?
ירושלים יש שאומרים שטוב ויש שאומרים שחרא לא יודע למה
צפון ודרום לא ידוע לי עליהם

תודה רבה לעוזרים 😃

דוד שלי במג״ב כבר שנתיים , חברון זה המיץ של הפינה של הזבל ! הוא הכי נהנה מבחינת תנאים והכל בבסיס ביד מרדכי שבדרום

אם אתה שואף ליסמ"ג כנראה ויתרת על ימ"ס...
יחידות היסמ"ג בדרום מעולות, לא מזמן פתחו יחידה ימ"ר ראשונה של מג"ב מקום מעולה פעילות מעניינת
חברון זה המיץ של הזבל, עוטף ירושלים זה המיץ של המיץ של הזבל...אם אתה לוחם מג"ב רגיל אז הפעילות הכי מעניינת היא באיו"ש בשכם.
אם והגעת ליסמ"ג כל יחידות היסמ"ג עם תנאים מעולים פשוט תבחר יחידה שקרובה לבית, תמנע מיסמג"ים בירושלים.
יש יסמגי"ם בדרום יש במרכז ויש בצפון. אין יסמגי"ם באיוש אם אני זוכר נכון.

• פותח/ת השרשור
וואלה פינגווין חיכיתי לתשובה שלך רק בדללך החלטתי לפתוח פה אשכול יא תותח תודה על המידע יש לי עוד כמה שאלות אליך
כשאתה אומר עוטף חרא אתה מתכוון גם לפנים ירושלים יענו בעיר העתיקה הר הבית וזה ?
שתים אמרו לי יסמג זה קומבינות זה נכון ?
ולהגיע למרכז זה הכי קומבינות אני צודק ?

בתור מגבניק לשעבר ששירת בעוטף ,
אין דבר כזה '' צריך קומבינות להגיע ליסמ''ג או מרכז או מה שלא יהיה''
מג''ב כי קומבינה מהלכת זה יש לך אולי 5 % שהמזל משחק לך .
תשאף להגיע לדרום או מרכז בסדיר אם יסמ''ג אז תנסה להימנע מירושלים, אומנם יש אשקן אבל רוב הזמן אתה תשמור 12 שעות בעתיקה אם ויטופ ביולי אוגוסט (אתה לא רוצה לדעת, תאמין לי)
אם אתה מחפש אקשן יש פלוגה שיושבת בכלא עופר ל''ח זו פלוגה שנחשבת יחידה יחידה שעובדת נון סטופ אם הציוד הכי טוב באיו''ש .
גם בעוטף היה כיף היו ימים שהיית מפרק 80-120 טילי גז במשמרת אבל זה לא שווה את זה .. סמוך עלי.

בקיצור לך לצה''ל

וואלה פינגווין חיכיתי לתשובה שלך רק בדללך החלטתי לפתוח פה אשכול יא תותח תודה על המידע יש לי עוד כמה שאלות אליך
כשאתה אומר עוטף חרא אתה מתכוון גם לפנים ירושלים יענו בעיר העתיקה הר הבית וזה ?
שתים אמרו לי יסמג זה קומבינות זה נכון ?
ולהגיע למרכז זה הכי קומבינות אני צודק ?
יסמ"ג זה זה הרבה קומבינות, גם אם תיהיה הכי טוב בלי מזל לא תכנס ליסמ"ג אם יש לך קומבינה הכי קטנה ומישו יכול למשוך אותך זה מעולה
כל איזור ירושליים מפוצץ מחסומים והרבה פלוגות רגליות, לעמוד שם עם ציוד בקיץ או בגשם מטורף זה לא כיף בכלל...יש רק פלוגה אחת עם סיורים שם אם אני זוכר נכון
מרכז זה קומבינות אבל גם משעמם אין מה למגבניק לעשות במרכז, בדרום/צפון יש לפחות פעילות במרכז זה נטו מועדונים ואולי מכות וזהו.

• פותח/ת השרשור
אוקי אז המטרה היא להגיע לצפון\לדרום\לאיו''ש(חוץ מחברון) כלומר לעשות בעיות ולעשות הכל על מנת לא להגיע לחברון לירושלים ולעוטף ?

חח כן אחי זה פחות או יותר מה שאתה צריך...אני ממליץ לנסות ולהגיע לימ"ס אבל זה בחירה של כל אחד עם עצמו.

• פותח/ת השרשור
חלום שלי הימ״ס וכולם אמרו לי שאני מתאים בגלל שאני גדול ושרירי אבל לא יודע כלום אומרים שאי אפשר לעבור את הגיבוש אבל אני ינסה כמובן ..
ועוד שאלה אחי זה נכון שהיסמג והימס יוצאים חמשושים ?
וגיבוש ימס אפשר לגשת מיד לאחר הטירונות ויסמג צריך לחכות ארבעה חודשים ולא מיד לאחר הטירונות כמו ימס ?

חלום שלי הימ״ס וכולם אמרו לי שאני מתאים בגלל שאני גדול ושרירי אבל לא יודע כלום אומרים שאי אפשר לעבור את הגיבוש אבל אני ינסה כמובן ..
וגיבוש ימס אפשר לגשת מיד לאחר הטירונות ויסמג צריך לחכות ארבעה חודשים ולא מיד לאחר הטירונות כמו ימס ?
זה בסדר חלום של 98% מהטירונית להגיע לימ''ס זה ישתנה.
אין יציאות קבועות לימ''ס וליסמ''ג ( יש המון הקפצות)
וכן אפשר ממש בסוף הטירונות לגשת לגיבוש רק אם המפקדים ימליצו ( אל ךתתחנף יותר מידי)

גדול ושרירי זה לא מה שיעביר אותך גיבוש, הכוח בגיבוש נגמר אחרי 3 שעות כל ה70 שעות הבאות זה נטו בראש
היסמ"ג עושים חמשושים עם סגירה מידי פעם, הימ"ס עושים סגירות לפי צוותים זה יוצא סגירה אחת לשלוש שבועות-+ . כמובן שיש הקפצות וסגירות כלליות.

• פותח/ת השרשור
אבל וואלה פינגווין אני מורעל לירושלים לא לעוטף לירושלים עצמה מאז שאני קטן חלמתי להיות בירושלים העתיקה ולשמור עליה לא יכול להיות לי שם תנאים טובים איכשהו מה עם בסיס יהודאי ? שמעתי עליו מלא מה אתה אומר אחי ?

יהודאי בסיס מעולה יש כמה יחידות שיושבות שם מטיל"ן ירושליים ימ"ס ירושליים אם אני זוכר נכון יש גם יחידות בילוש שם בסגנון יסמ"ג/ימ"ג
שוב אם יש לך מישו שימשוך אותך לשם אז זה טוב...אם לא ותגיע למחסומים של העוטף זה לא טוב

אני מורעל לירושלים לא לעוטף לירושלים עצמה מאז שאני קטן חלמתי להיות בירושלים העתיקה ולשמור עליה

פלוגה ג' היא האחרית על העתיקה.
פלוגה עם אחלה חברה אבל נורא קשה שם . כל הצוותים הם רגליים בלי סיור זה אומר להיות 3 רבעים מהשירות שלך על הרגליים .

• פותח/ת השרשור
סלמתאק אז פינגווין אני מתכוון למה שארז אמר פלוגה ג'
אתם רוצים להגיד לי שגם לפלוגה ג' זה קומבינות להתקבל ? ...
איזה מרגיז זה ותסבירו לי רגע איך זה בדיוק עובד אני מסיים טירונות ויגידו לי איפה אני ישרת בדיוק ? האם יש לי דרך לערער על זה או לסרב ?

גדול ושרירי זה לא מה שיעביר אותך גיבוש, הכוח בגיבוש נגמר אחרי 3 שעות כל ה70 שעות הבאות זה נטו בראש
היסמ"ג עושים חמשושים עם סגירה מידי פעם, הימ"ס עושים סגירות לפי צוותים זה יוצא סגירה אחת לשלוש שבועות-+ . כמובן שיש הקפצות וסגירות כלליות.
עשית את הגיבוש הזה?
אם כן, מה לפי דעתך ההכנה הכי טובה לגיבוש כזה? מנטלית ופיזית.. אם היית בגיבוש תפרט מה בדיוק היה שם אין לי מושג איך זה הולך...
בגדול גם אני מכוון למיוחדות של מג"ב שכמובן השאיפה הגדולה זה לימ"ס.. אני ידוע שאתה מגבניק, ויכול להיות שיש לך מספיק ידע לעזור לי.

סלמתאק אז פינגווין אני מתכוון למה שארז אמר פלוגה ג'
אתם רוצים להגיד לי שגם לפלוגה ג' זה קומבינות להתקבל ? ...
איזה מרגיז זה ותסבירו לי רגע איך זה בדיוק עובד אני מסיים טירונות ויגידו לי איפה אני ישרת בדיוק ? האם יש לי דרך לערער על זה או לסרב ?

ממש לא קומבינות אבל אין שום דרך לבקש לפני לאיפה להגיע זה הכל עניין של איפה צריכים אותך .
ד''א אני מבטיח לך שבמהך הטירונות אתה תשנה את דעתך לגבי פלוגה ג' ולא תרצה להגיע לשם.

אתה מסיים טירונות 4 חודשים( היום היא כבר ממש קלה) מוציאים אותך לרגילה ובסיומה מזמנים את כל גדוד הטירונים הנוכחי למגרש טדי בירושלים , שם יקבצו אותך ויקראו בכל לאן כל מגיע משם אתה עולה לאוטובוסים שלוקחים אותך לבסיסים שתיהיה ומציידים אותם .

יהודאי בסיס מעולה יש כמה יחידות שיושבות שם מטיל"ן ירושליים ימ"ס ירושליים אם אני זוכר נכון יש גם יחידות בילוש שם בסגנון יסמ"ג/ימ"ג
שוב אם יש לך מישו שימשוך אותך לשם אז זה טוב...אם לא ותגיע למחסומים של העוטף זה לא טוב

איפה היית ?

• פותח/ת השרשור
1ארז פינגווין היה בשכם אחי הוא אמר
2אבל למה אני ישנה את הדעה שלי ? בוא תסביר לי אחי כי אני לא מבין ..
3חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אתה רציני שזה מה שעושים או שאתה מסתלבט ? מה רגילה ? מה מגרש טדי ? חחחחחחחחחחחח על מה ולמה רגילה ?
4ומה שאתה אומר שזה רק צריך לקוות שאני יפול במקום טוב אין דרך לערער על זה או לסרב ללכת לשם ?

עשית את הגיבוש הזה?
אם כן, מה לפי דעתך ההכנה הכי טובה לגיבוש כזה? מנטלית ופיזית.. אם היית בגיבוש תפרט מה בדיוק היה שם אין לי מושג איך זה הולך...
בגדול גם אני מכוון למיוחדות של מג"ב שכמובן השאיפה הגדולה זה לימ"ס.. אני ידוע שאתה מגבניק, ויכול להיות שיש לך מספיק ידע לעזור לי.

כן עשיתי, אני ידבר איתך בפרטי.

איפה היית ?

נפצעתי בקורס וירדתי למג"ב שכם...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית