הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט מהאימון של אתמול

יפה מאוד חזק אתה, אהבתי במיוחד את הסקוואט RM 3 180 KG זה מעולה
בדחיקה אין לי מושג מה נחשב לטוב אבל אני משער שזה מרשים באותה מידה
(ד"א שמתי לב שיש לך בריחה של הברכיים פנימה בעלייה בסקוואט וגם בדחיקה, אתה עושה את זה במתכוון או שזה לא רצוני? סתם מסקרנות)

שמתי לב שלהרבה מרימי משקולות בסגנון אולימפי יש בעיה עם כניסת ברכיים פנימה.
יש איזה סיבה מיוחדת או סתם צירוף מקרים?

שמתי לב שלהרבה מרימי משקולות בסגנון אולימפי יש בעיה עם כניסת ברכיים פנימה.
יש איזה סיבה מיוחדת או סתם צירוף מקרים?
נראלי כי יותר קל לדחוק ככה...

פאק אני חייב להודות שאתה מטורף 😲 כל הכבוד...
בן כמה אתה? :S
ויש כמה קבוצות של נוער...

• פותח/ת השרשור
רשמתי אחת אתמול והיא נעלמה ואז רשמתי אחת היום וגם היא נעלמה.
על כל פנים, לעמרי: אני לא מחזיר את המשקולת בחזרה לעמודים כי סיימתי את האימון ואין לי כח לפרק אותה בגובהה העמודים ורק אז להוריד את המוט וחוץ מזה שזה החלק שאני הכי אוהב בסקוואט.
לגבי הברכיים שנכנסות פנימה, בגלל שמדובר במשקלים גדולים הדבר לא מגיע ממשהו רצוני אלא מזה שהגוף עושה את התנועה המוכרת לו, ההשערה שלי לגבי למה זה קורה היא שפשוט הגוף מנסה להביא את הברכיים לנקודה בה כח היישום של השרירים גדול יותר ואולי גם ע"י הבאת הברכיים פנימה יש עליה קטנה של האגן למעלה (זוהי השערה בלבד אבל מבוססת על ניתוח קיניסיולוגי).
לסופר בטן: מצטער אם זה ישמע קצת עוקצני אבל למה בדיוק החלטתה שהכנסת הברכיים פנימה היא בעיה? בייחוד אחרי שאתה אומר שראיתה שהרבה משקולנים עושים את זה...

מקווה מאוד ששהודעה הזאת לא תימחק כי נימאס לי לחזור על ההודעות.

רשמתי אחת אתמול והיא נעלמה ואז רשמתי אחת היום וגם היא נעלמה.
על כל פנים, לעמרי: אני לא מחזיר את המשקולת בחזרה לעמודים כי סיימתי את האימון ואין לי כח לפרק אותה בגובהה העמודים ורק אז להוריד את המוט וחוץ מזה שזה החלק שאני הכי אוהב בסקוואט.
לגבי הברכיים שנכנסות פנימה, בגלל שמדובר במשקלים גדולים הדבר לא מגיע ממשהו רצוני אלא מזה שהגוף עושה את התנועה המוכרת לו, ההשערה שלי לגבי למה זה קורה היא שפשוט הגוף מנסה להביא את הברכיים לנקודה בה כח היישום של השרירים גדול יותר ואולי גם ע"י הבאת הברכיים פנימה יש עליה קטנה של האגן למעלה (זוהי השערה בלבד אבל מבוססת על ניתוח קיניסיולוגי).
לסופר בטן: מצטער אם זה ישמע קצת עוקצני אבל למה בדיוק החלטתה שהכנסת הברכיים פנימה היא בעיה? בייחוד אחרי שאתה אומר שראיתה שהרבה משקולנים עושים את זה...

מקווה מאוד ששהודעה הזאת לא תימחק כי נימאס לי לחזור על ההודעות.

בקשר לברכיים , ממה שאני מבין כשאתה דוחף אותן החוצה אתה מגדיל את מעורבות של ההיפ פלקסורס .
אגב זה בדרך כלל לא קשור למשקל אלא למשהוא שצריך לזכור לעשות .

כבר מחקו לי 2 הודעות מהשרשור הזה והייתי רוצה לקבל הסבר ממי שמוחק.

ניסינו לשדרג את גרסת הפורם לגרסא חדשה יותר, לא הלך העלנו גיבוי ולכן כמה הודעות בודדות נמחקו.

• פותח/ת השרשור
בקשר לברכיים , ממה שאני מבין כשאתה דוחף אותן החוצה אתה מגדיל את מעורבות של ההיפ פלקסורס .
אגב זה בדרך כלל לא קשור למשקל אלא למשהוא שצריך לזכור לעשות .

הבעיה היא שכשקמים מישיבה עובדים האקסטנסורים ולא הפלקסורים של הירך עוד השערה שאני יכול לספק היא שאולי יש נסיון להאריך שרירים שעוברים מעל שני מפרקים (רקטוס פמוריס וההמסטרינג) וככה ליצור בהם יותר כח.

האמת שחשבתי תמיד שברכיים שנכנסות פנימה עלולות להנזק, אני טועה?

לדעתי בטווח הארוך אתה צודק. סביר להניח שעומס לא סימטרי לא עושה טוב לברכיים. יכול להיות שהגוף מסתגל לזה באופן כלשהו ויכול להיות שלא, לא מכיר מספיק את המפרק של הברך, אבל באופן כללי זה לא נראה לי רעיון כזה טוב.

יש מאמנים (בהרמת משקולות) שמנחים את המתאמנים שלהם לעשות את זה, בשביל להצליח לקום מקלין כבד או בשביל לעזור לשמור כוח ברגליים לדחיקה. אני חושב שיש כאלה שמציעים לעשות את זה גם במשקלים נמוכים (אולי מתוך מחשבה שכדאי להרגיל ככה את הברכיים ולגרום להסתגלות) וגם בסקוואטים.

נראה לי שאצל הסינים זה במיוחד בולט -

הנה Zhang Guozheng עושה את זה גם בסקוואט, גם בקלין וגם בדחיקה -

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מעניין אותי דווקא תגובה של מישהו שכן יודע להסביר מה ההבדל בין שהברכיים נשארות בחוץ לבין הכניסה שלהן פנימה מבחינת ההשפעה על מפרק הברך.

תודה על הסירטונים בכל אופן, תמיד כיף לראות מוטציות!

לדעתי בטווח הארוך אתה צודק. סביר להניח שעומס לא סימטרי לא עושה טוב לברכיים. יכול להיות שהגוף מסתגל לזה באופן כלשהו ויכול להיות שלא, לא מכיר מספיק את המפרק של הברך, אבל באופן כללי זה לא נראה לי רעיון כזה טוב.

יש מאמנים (בהרמת משקולות) שמנחים את המתאמנים שלהם לעשות את זה, בשביל להצליח לקום מקלין כבד או בשביל לעזור לשמור כוח ברגליים לדחיקה. אני חושב שיש כאלה שמציעים לעשות את זה גם במשקלים נמוכים (אולי מתוך מחשבה שכדאי להרגיל ככה את הברכיים ולגרום להסתגלות) וגם בסקוואטים.

נראה לי שאצל הסינים זה במיוחד בולט -

הנה Zhang Guozheng עושה את זה גם בסקוואט, גם בקלין וגם בדחיקה -

http://www.youtube.com/watch?v=3Y8yKSJbpFI

http://www.youtube.com/watch?v=cxy3CVruT1k

אז אתה אומר שאפשר להרים ככה יותר משקל בסקוואט?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית