הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט מהאימון של אתמול

• פותח/ת השרשור
אני בן 19 עוד מעט 20.
לא יצא לי לשמוע עדיין על מאמנים שמנחים את הספורטאי להכניס את הברכיים פנימה
לגבי מפרק הברך, המסקנה המתבקשת היא שאסימטריה גורמת לנזק במפרק אבל מפרק הברך הוא מפרק מורכב מאוד ושונה בשני צידיו ולכן לא הייתי קופץ למסקנות ללא ניתוח מעמיק של הכוחות הפועלים על המפרק ובתוכו, חוץ מזה שהייתי הולך דווקא להשערה ההפוכה אולי הכנסת הברכיים פנימה מקטינה את הנזק למפרק? החלק המדיאלי של הקוואד קטן וחלש יותר מחלקו הלטרלי וע"י הכנסת הברך פנימה אנחנו מקטינים את האסימטריה של הכוחות (זוהי כאמור השערה, כל זמן שלא נעשתה בדיקת EMG לשרירים מסביב וחישוב מדויק של פיזור כוחות לא ניתן להסיק מסקנות אמיתיות).

מרשים ביותר!
כמה שנים אתה כבר מתאמן ברצינות בהרמות אולימפיות ועם הסקוואט בכלל?

לגבי הברכיים בסקוואט - בספרו של jim williams (אחד מהפאוורליפטרים הגדולים כמה שנים אחורה) הוא רשם דבר מעניין , למרות שתמיד בסקוואט של פאוורליפטינג אומרים על flaring out (flare כלומר להזיז את הברכיים כלפי חוץ. הוא אומר שיש הבדלים גם לגבי רגלי o ורגלי X. ואם אני זוכר נכון אל תתפסו אותי במילה (אני יכול כמובן לבדוק שוב בספר) לגבי רגלי O הוא ממליץ לקחת את הברכיים פנימה ולגבי רגלי X החוצה.
מקווה שלא רשמתי את זה הפוך, בגדול הנטייה של הגוף של כל אחד זה לעשות תנועה מסויימת וצריך לעשות הפוך כדי לשמור על "יציבות" ולא להרחיק/להתקרב יותר מדי.כלומר צריך "להתנגד" לקריסה פנימה/החוצה הטבעית.

• פותח/ת השרשור
רגליים O הן רגליים שצורתן כעיגול כלומר הירך הולכת החוצה והטיביה הולכת פנימה
\ /
/ \
ורגלי X הן רגליים בהן הירך הולכת פנימה והטיביה החוצה
/ \
\ /
הצורה הנורמלית בגברים היא X כאשר הזוית בין הירך לטיביה היא בין 10-14 מעלות.

http://content.answers.com/main/content/img/oxford/Oxford_Sports/0199210896.genu-valgum.1.jpg

נראה לי שמתבקש שתסביר מה זה O ומה זה X

מה שאי אפשר להסביר בתמונה מכוערת, לא שווה הסבר.
10429-150x150.jpg

לתינוק המכוער מצד ימין יש רגלי X ולתינוק המכוער מצד שמאל יש רגלי O.

יש לי Q ANGLE ברגליים (נראה לי שזה רגלי X אבל לא חמור כל כך כמו בתמונה למשל). חוץ מ CMP שחטפתי בגלל אימונים בגיל קטן (סמיתמשין ופשיטת ברכיים).
עברתי פיזיותרפיה קשה בגלל הפטלה ועכשיו זה מפריע לי לשבת נגיד במושבים שיש קרש באוטובוס שהרגליים לא יכולות לזוז, אז אני מעדיף לעמוד.

בסקוואט אבל אין לי בעיה דווקא, אפילו הפיזיותרפיסט המליץ לחזק את הרגליים ולבנות בהדרגתיות כוח. הבעיה אולי היא בנעילת הברך אבל למי אכפת...

ברך נורמלית נמצאת תמיד במידה מסויימת של genu valgum (רגלי X) בגלל האורינטצייה של ראש הפמור בתוך האצטבולום מה שגורר זוית אלכסונית של גוף הפמור במפגש עם משטח העצם הכמעט אופקי של הטיביה.
genu valgum מוגזם לרוב מתרחש בעקבות זוית קטנה מידי של צוואר הפמור ביחס לגוף (coxa vara) או פרונצית יתר של כף הרגל, אבל קירוב של הברכיים יוביל פחות או יותר לאותו מצב. במצב כזה מפרק הברך חווה מאמצי מתיחה גדולים יותר בחלקו המידיאלי בעוד שמנגד החלק הלטרלי חווה עומסי דחיסה גדולים ואם אני זוכר נכון יש גם תוספת של עומסי פיתול בגלל רוטציה של הפמור, שזה פחות או יותר המכניזים הנפוץ ביותר לקרע של המניסקוס המידיאלי למרות שקרוב לוודאי שקיימת אדפטציה כלשהי למנח הזה.

לגבי למה זה קורה במהלך סקוואט ואפילו עוזר קצת אני לא מכיר תיאוריה אחת מגובשת מספיק אבל ההנחה הלא כל כך מבוססת שלי היא שבנוסף לתנועה פנימה של הברכיים אחת כלפי השנייה יש תוספת קטנה של תנועה כלפי מעלה.

• פותח/ת השרשור
אני מניח שהוא התכוון לתנועה של הגוף כלפי מעלה, אפשר להסתכל על מבנה הרגלים כעל משולש ואז כאשר זוית הראש (הזוית בין הרגליים) קטנה בגלל שמקרבים אותם אחת לשניה גם היתר גדל (או במילים אחרות האגן עולה למעלה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית