הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות על אינסולין (בנושא סוכרת)

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
אהלן
אם אני טועה במשהו תקנו אותי,
לפי מיטב הבנתי סוכרת סוג 1 זה מצב שבו הלבלב לא מפריש אינסולין, וסוכרת סוג 2 זה מצב שבו יש עמידות גבוהה לאינסולין, ככה שהוא משפיע מעט.
הטיפול בסוכרת סוג 1 מתבצע באמצעות אינסולין באופן ישיר, במידה והחולה רוצה לעשות תקופת מסה ולגדול, הוא יצטרך לאכול לא מעט, מה שיצריך אותו להזריק יותר. האם במצב כזה (או בכל מצב אחר) יכולה להתפתח אצלו גם סוכרת סוג 2? כלומר שהלבלב שלו לא ייצר אינסולין (בגלל שיש לו סוכרת סוג 1) וגם שתהיה לו עמידות גבוהה לאינסולין?
אם כן, איך זה שאף פעם לא שומעים על מישהו כזה שיש לו סוכרת סוג 1 וגם 2? (או אולי זה רק אני שלא שמע על זה...)

במקרה של חולה סוכרת סוג 1, שמזריק אינסולין באופן קבוע, שרוצה להתאמן, להתחזק ולגדול, יש צורה נטולת סיכונים "למקסם" את האינסולין שהוא מזריק בכל מקרה, או שלא כדאי להתעסק בזה? ברמת המתאמן המתחיל זה נשמע לי טיפשי להתעסק בזה, אבל מה לגביי מתאמן בינוני, מתקדם וכו'?

תודה רבה לעוזרים

סוכרת סוג 2 זה מצב שבוא הלבלב לא הצליח להפיק מספיק אינסולין ובקח נוצרה הסוכרת סוג זה מאפיין לרוב זקנים או אנשים עם בעיות לעומת זאת סכרת סוג 1 זה מצב שתאי הבטן נהרסו והלבלב לא מפיק בכלל אינסולין עדין לא הצליחו להבין מדוע זה קורה ולמה וזה לא קשור לתזונה זה יכול פתאום לקרות לך לעומת סוג 2 שזה גם בגלל תזונה

אני יודע שחולה בסוג 1 שמתאמן או עושה פעילות ספורטיבית מאגר הסוכרים שבכבד אצלו מתרוקן ובמידה והוא ממשיך להזיק את אותה כמות אינסולין המצב כבר לא טוב ובמקרה הכי גרוע הוא יכול להיכנס להיפוגליקמיה

• פותח/ת השרשור
סוכרת סוג 2 זה מצב שבוא הלבלב לא הצליח להפיק מספיק אינסולין ובקח נוצרה הסוכרת סוג זה מאפיין לרוב זקנים או אנשים עם בעיות לעומת זאת סכרת סוג 1 זה מצב שתאי הבטן נהרסו והלבלב לא מפיק בכלל אינסולין עדין לא הצליחו להבין מדוע זה קורה ולמה וזה לא קשור לתזונה זה יכול פתאום לקרות לך לעומת סוג 2 שזה גם בגלל תזונה

אני יודע שחולה בסוג 1 שמתאמן או עושה פעילות ספורטיבית מאגר הסוכרים שבכבד אצלו מתרוקן ובמידה והוא ממשיך להזיק את אותה כמות אינסולין המצב כבר לא טוב ובמקרה הכי גרוע הוא יכול להיכנס להיפוגליקמיה
לפי ויקיפדיה, סוכרת סוג 2 זו עמידות גבוהה לאינסולין:
http://he.wikipedia.org/wiki/סוכרת

• פותח/ת השרשור
מוצאים את החשק לכתוב פה תגובות באמת
אממ... מה אתה רוצה? שתכתוב משהו מטעה ואני לא אתקן אותך עם צירוף המקור? לא שויקיפדיה זה ה-מקור, אני לא פוסל אפשרות שאני טועה אבל לפחות תגיב לזה. מה יש לך מה אתה נעלב שאומרים שאתה טועה?
😵

סכרת סוג 1 כמו שנאמר מתבטאת בכך שהלבלב לא מפריש אינסולין.למה זה קורה? יכול להיות מ1000 סיבות.
תורשתי,טראומה כול שהיא וכו...
סוג 2 היא שהגוף מתחיל לפתח עמידות לאינסולין,וההורמון פשוט לא עושה את התפקיד שלו שהוא עזרה בקליטה של גלוקוז,אמינו... לתא

• פותח/ת השרשור
סכרת סוג 1 כמו שנאמר מתבטאת בכך שהלבלב לא מפריש אינסולין.למה זה קורה? יכול להיות מ1000 סיבות.
תורשתי,טראומה כול שהיא וכו...
סוג 2 היא שהגוף מתחיל לפתח עמידות לאינסולין,וההורמון פשוט לא עושה את התפקיד שלו שהוא עזרה בקליטה של גלוקוז,אמינו... לתא
זה מה שאני כבר יודע, זה לא עונה על השאלות \:

לשאלתך...מיש שיש לו סוכרת סוג 1 ורוצה להתאמן ולגדול פשוט צריך לבצע בדיקות סוכר לעיתים קרובות ולוודא שהוא מאוזן...יש מפתח גוף מאוד מוכשר שחולה סוכרת סוג 1 שהגיע לתוצאות מעולות על אף ולמרות היותו חולה סוכרת סוג 1..

• פותח/ת השרשור
לשאלתך...מיש שיש לו סוכרת סוג 1 ורוצה להתאמן ולגדול פשוט צריך לבצע בדיקות סוכר לעיתים קרובות ולוודא שהוא מאוזן...יש מפתח גוף מאוד מוכשר שחולה סוכרת סוג 1 שהגיע לתוצאות מעולות על אף ולמרות היותו חולה סוכרת סוג 1..
תודה על התגובה,

1. האם אותו מתאמן יכול לתזמן את הזריקות שלו בהתאם לאימונים כך שיפיק מהם יותר? ואם כן, האם זה בעזרת פרוטוקול רגיל של אינסולין?
2. בנוסף, האם זה יכול לגרום אצלו לעמידות גבוהה לאינסולין, ככה שלמעשה תתפתח אצלו גם סוכרת סוג 2? (ובכלליות האם יכולה להתפתח סוכרת סוג 2 לחולי סוכרת סוג 1, גם בלי קשר לתזמוני זריקות בהתאם לאימונים)
3. מה השם של אותו מפתח גוף? נשמע שכדאי לגגל אותו =]

תודה רבה

תודה על התגובה,

1. האם אותו מתאמן יכול לתזמן את הזריקות שלו בהתאם לאימונים כך שיפיק מהם יותר? ואם כן, האם זה בעזרת פרוטוקול רגיל של אינסולין?
2. בנוסף, האם זה יכול לגרום אצלו לעמידות גבוהה לאינסולין, ככה שלמעשה תתפתח אצלו גם סוכרת סוג 2? (ובכלליות האם יכולה להתפתח סוכרת סוג 2 לחולי סוכרת סוג 1, גם בלי קשר לתזמוני זריקות בהתאם לאימונים)
3. מה השם של אותו מפתח גוף? נשמע שכדאי לגגל אותו =]

תודה רבה
1. לא..כי זה רק יביא אותו לרמת סוכר תקינה בדם
2. בשימוש לא נכון אפילו גרוע מכך
3. לא יודע עם הוא רוצה שאני אפרסם את שמו..אם מישהו יודע שהוא יגיד

• פותח/ת השרשור
1. לא..כי זה רק יביא אותו לרמת סוכר תקינה בדם
2. בשימוש לא נכון אפילו גרוע מכך
3. לא יודע עם הוא רוצה שאני אפרסם את שמו..אם מישהו יודע שהוא יגיד
1. רגע, למה אנשים שאין להם סוכרת יכולים להרוויח מאינסולין וחולי סוכרת לא? אם הגוף שלי מייצר X אינסולין לאחר אימון ואני צריך להזריק 2X בשביל "להרוויח" משהו, למה כשאדם סוכרתי מזריק 2X הוא "לא מרוויח"? כמובן בהנחה שאתה צורך פחמימה בכמות הדרושה (עד כמה שזכור לי 10 גר' ליחידה)
2. היפוגליקמיה יכולה להרוג, ידוע לי, אבל לא ידעתי שאפשר לחלות בסוכרת סוג 1 ו-2 בו זמנית. אני מניח אם ככה שגם חולי סוכרת סוג 1 "רגילים" יכולים להגיע למצב כזה, תחת תזונה לקויה למשך שנים.
3. חשבתי שאתה מדבר על מישהו מפורסם, בינלאומי. בכל מקרה אם אפשרי אשמח לדעת ואם לא, לא נורא 😃

1. רגע, למה אנשים שאין להם סוכרת יכולים להרוויח מאינסולין וחולי סוכרת לא? אם הגוף שלי מייצר X אינסולין לאחר אימון ואני צריך להזריק 2X בשביל "להרוויח" משהו, למה כשאדם סוכרתי מזריק 2X הוא "לא מרוויח"? כמובן בהנחה שאתה צורך פחמימה בכמות הדרושה (עד כמה שזכור לי 10 גר' ליחידה)
2. היפוגליקמיה יכולה להרוג, ידוע לי, אבל לא ידעתי שאפשר לחלות בסוכרת סוג 1 ו-2 בו זמנית. אני מניח אם ככה שגם חולי סוכרת סוג 1 "רגילים" יכולים להגיע למצב כזה, תחת תזונה לקויה למשך שנים.
3. חשבתי שאתה מדבר על מישהו מפורסם, בינלאומי. בכל מקרה אם אפשרי אשמח לדעת ואם לא, לא נורא 😃

1. כמות האינסולין שתצטרך להזריק היא מוגזמת. ומרמה מסויימת הוא נהיה רעיל לכליות.
2. אפשרי אבל קשה לי להאמין שחולב סוכרת סוג 1 יביא את עצמו למצב הזה.
3. מדובר על מישהו ברמה ארצית

• פותח/ת השרשור
1. כמות האינסולין שתצטרך להזריק היא מוגזמת. ומרמה מסויימת הוא נהיה רעיל לכליות.
2. אפשרי אבל קשה לי להאמין שחולב סוכרת סוג 1 יביא את עצמו למצב הזה.
3. מדובר על מישהו ברמה ארצית
סבבה, תודה רבה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית