הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ| אבקת חלבונים אחרי אימון כושר בסיסי בבית?

• פותח/ת השרשור Nadnad
  • פורסם בתאריך

Nadnad

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלוםאני מתאמן בבית בצורה בסיסית יחסית - סטים של מתח,סמיכה,מקביליות, בטן.
לקחת אבקת חלבון אחרי אימונים כאלה או שזה ״יותר מידי״, כי מצד אחד אני מתאמץ חזק באימונים אבל מצד שני זה בסיסי וגם די קצר, בלי משקולות וכאלה...
לקחת אבקת חלבונים בכל זאת?
אני לפני גיוס והייתי שמח קצת לקבל מסה ולהוסיף כוח...
דרך אגב, יש בעיה להתאמן ככה בלילה לפני השינה?בנוסף לחלבונים צריך גם פחמימות, לחם וכאלה?
תודה רבה ומצטער על הצעירות

אין טעם לתסף חלבונים, אתה מתאמן בבית, די בסיסי, את החלבון הזה תשיג מאוכל.

• פותח/ת השרשור
תודה.
הבעיה שאני נמצא בפנימייה וזה לא כמו בבית. אחרי האימון אני כרגע אוכל 2 פרוסות לחם וטונה.זה סבבה? או שכבר עדיף אבקה?

תודה.
הבעיה שאני נמצא בפנימייה וזה לא כמו בבית. אחרי האימון אני כרגע אוכל 2 פרוסות לחם וטונה.זה סבבה? או שכבר עדיף אבקה?
זה לא משנה מתי אתה אוכל את זה, הערכיים הסופיים הם הדבר שחשוב.

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה מתי אתה אוכל את זה, הערכיים הסופיים הם הדבר שחשוב.
מה לגבי חלון ההזדמנויות?או שאתה אומר שזה לא כזה קריטי, אפילו שאני רעב אחרי אימון אז זה יוצא ככה בכל מקרה.
בדקתי כמה גרם חלבון אני לוקח ביום: יוצא לי נגיד לאכול חצי/קופסת גבינה לבנה 5% שזה יוצא 21 גרם חלבון בערך, פלוס מנת בשר בצהריים שאין לי מושג כמה חלבון יש (חתיכת שניצל אחת בערך).
אני אוכל אחרי אימון טונה והבעיה שזה קצת מגעיל וגם שקראתי שכספית לא כל כך טוב. יש גם עניין של מחיר שעולה יותר יקר מאבקת חלבון.
האם כן כדי לקחת במצב שלי אבקת חלבונים?(3 אימונים בשבוע סטים של מקביליות מתח בטן וסמיכה, משתדל לתת את כל הכוח באימון)
אי שוקל 64 קילו (גובה 173 ס"מ)
תודה רבה!

נערך לאחרונה:
מה לגבי חלון ההזדמנויות?או שאתה אומר שזה לא כזה קריטי, אפילו שאני רעב אחרי אימון אז זה יוצא ככה בכל מקרה.
בדקתי כמה גרם חלבון אני לוקח ביום: יוצא לי נגיד לאכול חצי/קופסת גבינה לבנה 5% שזה יוצא 21 גרם חלבון בערך, פלוס מנת בשר בצהריים שאין לי מושג כמה חלבון יש (חתיכת שניצל אחת בערך).
אני אוכל אחרי אימון טונה והבעיה שזה קצת מגעיל וגם שקראתי שכספית לא כל כך טוב. יש גם עניין של מחיר שעולה יותר יקר מאבקת חלבון.
האם כן כדי לקחת במצב שלי אבקת חלבונים?(3 אימונים בשבוע סטים של מקביליות מתח בטן וסמיכה, משתדל לתת את כל הכוח באימון)
אי שוקל 64 קילו (גובה 173 ס"מ)
תודה רבה!
אין חלון הזדמנויות, זה מיתוס.
ההפך, אם אתה רעב אחרי אימון, לא תרצה לאכול אחרי קופסאת טונה.
ואם זה שיקולים של מחיר, אז אפשר.
יותר פשוט להתחיל לאכול חזה עוף [פחות מ26 שקל לקילו].

• פותח/ת השרשור
סבבה...הלוואי והיית לי אופציה לאכול חזה עוף 😃 יכול להיות שלפעמים אני יעשה. כן, יש כאן שיקול של מחיר וגם טעם (טעמתי כבר אבקת חלבון) וגם את העניין עם הכספית. אני לא רוצה לקחת יותר חלבון ממה שצריך אבל לא נראה לי שאני מקבל מספיק חלבון(נגיד 21 מגבינה לבנה ועוד מנת בשר כמו שניצל (כמה זה?)).
חבר שלי אמר לי שאפילו מומלץ לאכול לפני את החלבונים מאשר חצי שעה אחרי האימון כי ככה זה יותר אפקטיבי. נכון?
ממש תודה רבה!

סבבה...הלוואי והיית לי אופציה לאכול חזה עוף 😃 יכול להיות שלפעמים אני יעשה. כן, יש כאן שיקול של מחיר וגם טעם (טעמתי כבר אבקת חלבון) וגם את העניין עם הכספית. אני לא רוצה לקחת יותר חלבון ממה שצריך אבל לא נראה לי שאני מקבל מספיק חלבון(נגיד 21 מגבינה לבנה ועוד מנת בשר כמו שניצל (כמה זה?)).
חבר שלי אמר לי שאפילו מומלץ לאכול לפני את החלבונים מאשר חצי שעה אחרי האימון כי ככה זה יותר אפקטיבי. נכון?
ממש תודה רבה!
למה אין אופציה?
כספית לא ממש מעניין, אכלתי טונה למשך כשנתיים ולא חוויתי שום בעיות כלשהן..
אין דבר כזה "יותר מידי חלבון", חלבון לא מזיק.
שניצל [לא חזה עוף] אלא קפוא\מופשר מוכן, באיזור ה12 גרם חלבון, פשוט בושה facepalm
חבר שלך אידיוט, אף מחקר לא הראה אפקטיביות בצריכת חלבון לפני אימון.

• פותח/ת השרשור
למה אין אופציה?
שניצל [לא חזה עוף] אלא קפוא\מופשר מוכן, באיזור ה12 גרם חלבון, פשוט בושה facepalm
דיברתי עכשיו עם חברה של המשפחה שהיא תזונאית והגענו שביום ממוצע אני מגיע ל85 גרם חלבון(20 מגבינה,24 מבשר והשאר מאורז,חומוס וכו').
עכשיו נשאר לי רק להשלים את החסר בחלבונים, ולא הזכרתי לה את האבקת חלבונים (היא נראה לי מהלחוצות...)
אם ככה נראה לי אני אקנה אבקת חלבונים...או שיש פיתרון אחר(לא טונה)?יש איזה משו עם הרבה חלבון?

דיברתי עכשיו עם חברה של המשפחה שהיא תזונאית והגענו שביום ממוצע אני מגיע ל85 גרם חלבון(20 מגבינה,24 מבשר והשאר מאורז,חומוס וכו').
עכשיו נשאר לי רק להשלים את החסר בחלבונים, ולא הזכרתי לה את האבקת חלבונים (היא נראה לי מהלחוצות...)
אם ככה נראה לי אני אקנה אבקת חלבונים...או שיש פיתרון אחר(לא טונה)?יש איזה משו עם הרבה חלבון?
יש לך תפריטים לפי משקל בפורטל אם אתה רוצה, אתה יכול להשיג חלבון בעיקר מ: חזה עוף, טונה, חמאת בוטנים, קוטג, בשר

לא הגיוני, אם אתה אוכל 100 גרם גבנ"צ + 100 גרם חזה עוף נקי [כשאתה אוכל שניצל] זה 50, אורז, חומוס וכו', זה בעיקר פחמימות, מעט מאוד חלבון ל100 גרם.
תבדוק מה שאתה אוכל במחשבון קלוריות ותראה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם. אין פה יותר מידי מבחר וביום אני אוכל גבינה לבנה,ירקות,בשר,אורז וספגטי,תפוחי אדמה ולחם. אני אבדוק כמה בערך יוצא ביום...אם אני אראה שאני לא מגיע אז אני אקנה אבקה. בכל מקרה, אחרי אימון ספרינטים יש עניין לקבל חלבון? וצריך בימים שמתאמנים לקבל יותר חלבון,יענו 2 גרם לקילו?תודה

תודה רבה לכולם. אין פה יותר מידי מבחר וביום אני אוכל גבינה לבנה,ירקות,בשר,אורז וספגטי,תפוחי אדמה ולחם. אני אבדוק כמה בערך יוצא ביום...אם אני אראה שאני לא מגיע אז אני אקנה אבקה. בכל מקרה, אחרי אימון ספרינטים יש עניין לקבל חלבון? וצריך בימים שמתאמנים לקבל יותר חלבון,יענו 2 גרם לקילו?תודה
אחרי ספרינטים עדיף פחמימה כי זה מה שהוצאת בספרינטים. אבל זה לא משנה אתה צריך להסתכל על התפריט לכל להיום ולא על כל ארוחה בנפרד.
ולא, צריך כל יום אותה כמות חלבון.

כל עוד יש לך מספיק צריכת חלבון אחרי האימון זה לא משנה..

למה אין אופציה?

חביבי - מסוכן מאוד מה שאתה אומר כאן. חלבון יתר יכול להרוס את הכליות עד לרמה שיהיה צורך בהשתלה. צריך להזהר עם כמות החלבון. עדיף לקחת פחות מאשר יותר.
ממליץ להתייעץ עם רופא / תזונאי לפני החלטות שכאלו.

לגבי חלון ההזדמנויות - לא מיתוס. מחקרים רבים הראו שאכילת חלבונים+פחמימות תוך שעה אחר האימון תורמת לבנייה איכותית ומהירה יותר של שריר.

מוזמן לקרוא באינטרנט

חביבי - מסוכן מאוד מה שאתה אומר כאן. חלבון יתר יכול להרוס את הכליות עד לרמה שיהיה צורך בהשתלה. צריך להזהר עם כמות החלבון. עדיף לקחת פחות מאשר יותר.

לגבי חלון ההזדמנויות - לא מיתוס. מחקרים רבים הראו שאכילת חלבונים+פחמימות תוך שעה אחר האימון תורמת לבנייה איכותית ומהירה יותר של שריר.

מוזמן לקרוא באינטרנט
אני רוצה לראות מחקר אחד רציני שמראה שזה לא מיתוס! ודרך אגב החלון הזדמנויות שמדברים עליו באינטרנט בתקופה האחרונה הוא עד 48 שעות מאז האימון ולא עד 40 דקות אחרי האימון ...
עוד משו לא נראה לי שילד שצורך 85 גרם חלבון שרובו בכלל לא מלא יכול להגיע לעודף חלבון אם הוא יידחף עוד קצת חזה עוף או דגים.... וכל הבלאגן בכליות צר לי לאכזב אותך כיום יש הרבה אנשים שצורכים פי 4 חלבון ממשקל גוף ולפי התיאוריה שלך הם כבר היו אמורים לא לתפקד ממזמן ......

מוזמן לקרוא באינטרנט
תדבוק את דברייך לפני שאתה כותב שטויות.
אתה יודע מה, נלך בעדך, הצגת טענה נגדית, לפחות תוכיח או תן רפרסנים ומחקר לדברייך.
עד אז, Shut Up And Squat! ;susss

בבקשה, דוגמא אחת מיני רבות:
http://weight-loss.emedtv.com/whey-protein/whey-protein-overdose.html

ציטוט:
"Chronic overconsumption of any protein (including whey protein) can be unhealthy, as it can stress the kidneys and may even lead to kidney damage."

התייעצתי עם רופא אשר מומחה בכליות (עוסק בדיאליזה במקצועו) - ואכן הוא אישר שניתן לקבל הרעלת חלבון ולגרום נזק לכליות. ישנן עדויות גם לנזק לכבד (לא חיפשתי מאמרים בנושא).

אז... Shut up and Squat ;)

אפשר גם לקבל הרעלת מים אם תשתה יותר מדי. בשביל להגיע לזה תצטרך לאכול כמויות דמיוניות שממילא לא תגיע אליהן. תריץ חיפוש בפורום מחקרים, לבנאדם בריא לא צריכה להיות בעיה לצרוך פי 3-4 חלבון ממשקל הגוף (3-4 גרם לכל ק"ג משקל גוף).

Back
למעלה תחתית