הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההשפעות וההבדלים? - ספרים

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
אני נתקל מספיק פעמים בהמלצות לקריאת ספרים, ועד כמה זה משפיע ותורם. אבל אני תוהה לעצמי, במה בדיוק תורמים ספרים, ואיך הם משפיעים לטובה להבדיל מצפיה? תורם להתפתחות מסויימת במוח?כמו כן, האם יש הבדלים בין קריאת זאנרים שונים(מתח לעומת רומן לעומת פילוסופי וכול), כלומר האם אדם שקורא מותחן מפיק את אותו ההשפעה\תרומה מקריאת רומן?משום מה היו לי קשיים לנסח את עצמי ואת השאלות האלה, אבל אני מקווה שאני מובן...

אני נתקל מספיק פעמים בהמלצות לקריאת ספרים, ועד כמה זה משפיע ותורם
היתרון של חומר כתוב, ספר, מאמר, כתבה או בעומק שאפשר להציג לקורא ובמידה רבה נדרש מאמץ המקורא להבין את כוונת הכותב. החסרון כמובן הוא שקריאה לוקחת יותר זמן לעומת צפייה ודורשת גם מידה מסויימת של דמיון/יכולת המחשה.
נכון לעכשיו עדיין ספרים (כולל ספרים אלקטרוניים) הם הדרך היעילה להעביר כמות גדולה של מידע ולכן במקרים רבים שווה לקרוא את ספרים.
לגבי התועלת מקריאה של ז'אנרים שונים, יש רמות שונות של מאמץ שנדרש מהקורא, יש ספרים שהם סוג של סרט ומתארים לך תמונה אחר תמונה ויש ספרים שדורשים ממך מאמץ להבין את העלילה או את הרעיונות, כך שפחות חשוב סוג הספר אלא רמת הכתיבה.
באופן אישי אני אוהב לקרוא ולדעתי זה משפיע לטובה גם על היכולת להתנסח בכתב ובעל פה.

ספרים עולים על סרטים בהמון מובנים. כמו שכבר נאמר זה מפתח את הדמיון ויכולת ההמחשה שלך וזה דרך אפקטיבית להעביר ולשמר כמות מסיבית של חומר. מלבד אלה ספרים מקנים לקורא עם השנים יכולת ריכוז וסבלנות גבוהים בהרבה ומעשירים את השפה. בטח שמעת כבר שנאמר על ספרים שהם "עולם ומלואו", נכון דזה נשמע קלישאה מעצבנת שההורים יגידו אבל קח רגע לחשוב, כמה זמן כבר ספרים קיימים ומשרתים את האדם? תשווה את זה לזמן של סרטים ותבין שאתה יכול למצוא הרבה יותר ידע ועניין בספרים. בקשר לשאלה של ג'אנרים, ישנם ספרי אימה מתח הרפתקאות רומנים בדיוק כמו בסרטים. באימה תימצא טימטום ילדותי(כך לפי דעתי), בהרפתקאות תימצא דימיון ברומנים העשרה וסחיפה ובפילוסופיה.. זה כבר מורכב יותר. זה הכל על הקצה של הקצה, ובקיצור, חבל לשאול.. תתחיל להתנסות, תקרא.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית