הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר דני לקח ראשון ביוניברס!

מצב
השרשור נעול
כל הכבוד לדני,באמת הישג עצום,(ובתור ישראלי זה זכותו ללבוש תדגל בגאווה, אין קשר לשירות צבאי) אם הוא ישפר תידיים והחזה, ,עם המבנה הגנטי שלו, הוא יהיה בלתי מנוצח, ויגיע עוד יותר רחוק...
במקומו הייתי מעלה דגל של ישראל ודורך עליו במקרה הטוב..תרצו או לא-רק ככה הוא היה מקבל כותרת ומקדם את הספורט (במידה וזאת המטרה שלו)..
-המדינה לא שילמה לו שקל על ההכנות שלו,ובספק אם שלחה לו סמס בהצלחה
זה שבאדי בילדרים עובדים במכון לא הופך אותם לספורטאים, זה כמו שבחורות מתחרות מלכת יופי הולכות לספינינג או אנאערף בשביל להתחטב..
בסופו של דבר, בזמן התחרות שלהם הם עומדים כמו פסל על במה.
הדרך להצלחה שלהם כרוכה בספורט,כל מי שרוצה להתחכם ולהתעלם מזה לא יכול בסופו של דבר..
תחרות היופי הזאת שונה בהרבה מאוד תחומים מכל תחרות יופי אחרת
המשאבים שנדרשים על מנת להתברג במקום טוב ב"תחרות יופי" הזו הם גדולים מאוד מכל תחרות יופי אשר משווים אותה אליה(אפילו שלפעמים נדמה לי-שזה אך ורק בתור הקצנה והלצה).
המשאבים שמפתח גוף מקצועי משקיע על מנת להתברג במקום טוב בתחרות היופי הנ"ל..לדעתי גדולים אפילו יותר ממה שספורטאי מקצועי משקיע.

רק להבהיר דברים-אני לא באדיבילדר ואני לא מתיימר להיות-נהפוכו-אני שונא את התחום מכיוון שהוא מלא במיתוסים טיפשיים ולא מבוססים..אבל לא יכול להתעלם ולא להעריך את ההשקעה המטורפת שכרוכה בלהיות באדיבילדר מקצועי.וזה מה שאני חושב שכל ספורטאי באשר הוא צריך להעריך..

וכן לא אכפת להם כמה התאמנת העיקר איך אתה נראה על הבמה-אבל,איך זה שונה מכל ספורט אחר? האם בכדורגל אכפת להם כמה פעמים התאמנת בשבוע או שנולדת עם זה?העיקר שתנצח..האם זה ככה בשחמט? כדורסל?
אם הג'ודאי הטוב ביותר באירופה עולה וילד בן 18 מפיל אותו מכיוון שמתאמן רק שנה-האם למישהו אכפת כמה הילד התאמן? לא.העיקר שהפיל ולקח מקום ראשון.אמנם דרך הנצחון היא שונה וחד משמעית בענפי הספורט,אך פה אני מדבר על כמות הפעמים שבן אדם משקיע בשבוע בשביל הספורט
ואל תנסו למכור לי את השטות שאי אפשר להחליט מי יותר טוב לפעמים ונוצרות מחלוקות לגבי המקום הראשון-ככה זה גם בכדורגל וכדורסל-מסי או רונאלדו...לברון או בריאנט? מי הכי גדול בכל הזמנים?
בסופו של דבר בכל הענפים הללו אנשים מחליטים-ככה גם בפיתוח גוף.
שוב אני לא טוען שזה ספורט-אבל ההשקעה של זה דומה מאוד (ולדעתי אפילו גדולה יותר) מאשר כל ספורט אחר-צריך להתאמן-להשקיע ולהקריב -בין אם זה כדי לעלות עם תחתון על הבמה או לרכב בצרפת בטורדה פרנס,זה משהו שכולנו צריכים להעריך

נערך לאחרונה:
איך קבעת כזאת עובדה מטופשת סלח לי?
אם חצי מספורטאי הארץ היו מקריבים כמו שדני עצמו מקריב כבר מגיל 16 המצב בארץ היה נראה הרבה יותר טוב
אני מכיר שחקני כדורגל מקצוענים שלא משקיעים חצי ממה שדני או כל באדיבילדר משקיע..אמנם התחרות היא אינה ספורט-אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שאתה סובל הרבה מאוד ואתה חייב משמעת עצומה כדי להגיע לתוצאות טובות
קראת מה כתבתי? כי זה ממש לא נראה ככה.
1. הקריטריון לא הולך לפי השקעה אלא לפי תוצאות, כמו שאמרתי (באופן תיאורטי) מבחינתם תביא מדליה אולימפית בלי להתאמן וקיבלת ספורטאי. וזה גם ממש לא רלוונטי.
2. הוא לא משקיע יותר מספורטאי סיבולת, לדוגמה - שחיינים, רוכבי אופניים, טריאתלטים. כדורגל זה לא ספורט סיבולת. זה פשוט ענף שדורש סיבולת יחסית טובה. אה, ושוב - הכדורגלנים שאתה מדבר עליהם הם הטופ בישראל (כמובן שזה רחוק מהטופ העולמי, אבל הם שחקני עילית לכל דבר שככל הנראה תראה בליגת העל עוד כמה שנים)

אה, ועוד סעיף נוסף שחשוב לציין:
3. לכדורגלנים יותר קל להשיג מלגות, כסף, תנאים, ובחורות. וכן, גם אני חושב שהמצב הזה דפוק, אבל אין מה לעשות זה הענף הכי פופולרי.

• פותח/ת השרשור
1. הקריטריון לא הולך לפי השקעה אלא לפי תוצאות, כמו שאמרתי (באופן תיאורטי) מבחינתם תביא מדליה אולימפית בלי להתאמן וקיבלת ספורטאי. וזה גם ממש לא רלוונטי.
2. הוא לא משקיע יותר מספורטאי סיבולת, לדוגמה - שחיינים, רוכבי אופניים, טריאתלטים. כדורגל זה לא ספורט סיבולת. זה פשוט ענף שדורש סיבולת יחסית טובה. אה, ושוב - הכדורגלנים שאתה מדבר עליהם הם הטופ בישראל (כמובן שזה רחוק מהטופ העולמי, אבל הם שחקני עילית לכל דבר שככל הנראה תראה בליגת העל עוד כמה שנים)

3. לכדורגלנים יותר קל להשיג מלגות, כסף, תנאים, ובחורות. וכן, גם אני חושב שהמצב הזה דפוק, אבל אין מה לעשות זה הענף הכי פופולרי.
אני עדיין חולק על הטענה שספורטאי סיבולת משקיעים יותר מדני.. אני מאמין שיש להם אורח חיים קצת יותר משוחרר משלו.

ומה לעשות שכדורגל זה ענף פופולרי. הייתה משקיע מליונים בשחקן פינג-פונג מבטיח או בשחקן כדורגל מבטיח?

אני עדיין חולק על הטענה שספורטאי סיבולת משקיעים יותר מדני.. אני מאמין שיש להם אורח חיים קצת יותר משוחרר משלו.

ומה לעשות שכדורגל זה ענף פופולרי. הייתה משקיע מליונים בשחקן פינג-פונג מבטיח או בשחקן כדורגל מבטיח?
באדי בילדינג זו בטלנות ליד אופניים \ שחייה \ טריאתלון. הם עבדים, במלוא מובן המילה. 30 שעות אימון שבועיות נטו בחלק מהמקרים (ולפעמים יותר). אורח החיים שלו כנראה יותר קפדני משלהם מבחינת תזונה אבל הוא לא קרוב ללהתאמן כמוהם. אגב זה לא מקרי שלמתאמן הממוצע בחד"כ אין כוח לרוץ ולעשות אירובי וכו'. יש כל כך הרבה מה להגיד על זה... אין לי כוח להכנס לזה, אבל אם וכאשר תהיה ספורטאי סיבולת ברבע משרה אני מבטיח לך שתבין.

ואכן זה המצב בנוגע לכדורגל. זה דפוק שהשחקנים שלנו הם ערסים וברובם לא ספורטאים בשום מובן מעבר לעובדה שהם משחקים כדורגל טוב (שוב, ביחס לרמה המקומית). הענף לא יתקדם במצב הזה, וההשקעה הכספית ברוב המקרים לא מחזירה את עצמה ככה שיש הרבה מה לתקן. אבל זה נושא אחר לגמרי.

באדי בילדינג זו בטלנות ליד אופניים \ שחייה \ טריאתלון. הם עבדים, במלוא מובן המילה. 30 שעות אימון שבועיות נטו בחלק מהמקרים (ולפעמים יותר). אורח החיים שלו כנראה יותר קפדני משלהם מבחינת תזונה אבל הוא לא קרוב ללהתאמן כמוהם. אגב זה לא מקרי שלמתאמן הממוצע בחד"כ אין כוח לרוץ ולעשות אירובי וכו'. יש כל כך הרבה מה להגיד על זה... אין לי כוח להכנס לזה, אבל אם וכאשר תהיה ספורטאי סיבולת ברבע משרה אני מבטיח לך שתבין.

ואכן זה המצב בנוגע לכדורגל. זה דפוק שהשחקנים שלנו הם ערסים וברובם לא ספורטאים בשום מובן מעבר לעובדה שהם משחקים כדורגל טוב (שוב, ביחס לרמה המקומית). הענף לא יתקדם במצב הזה, וההשקעה הכספית ברוב המקרים לא מחזירה את עצמה ככה שיש הרבה מה לתקן. אבל זה נושא אחר לגמרי.
כל מילה בסלע .

• פותח/ת השרשור

אני בטוח שאם תבדוק את הפז"מ השבועי של באדיבילדר ברמה של דני תראה שגם הוא לא בטלן בכלל, אבל בכללי אני חושב שההשוואה הזאת לא טובה. אתה לא יכול להשוות אימון אירובי כלשהו (אופניים, ריצה, שיחה) לאימון כוח. זה בדיוק ההפך הטוטאלי.
לגבי הקטע של הספורטאי סיבולת ברבע משרה.. תגדיר.. לפני שהייתי באימוני כוח הייתי משחק כדורסל 7-8 אימונים בשבוע לא כולל אימונים בחדר כושר(ליצן) וריצות שהייתי עושה שבחלקן הייתי מגיע גם ל 6-8 ק"מ.. (אני מודע לכך שהגזמתי לגמרי באותה תקופה אבל עזוב את זה).. בקיצור זה עונה על ספורטאי סיבולת ברבע משרה? אני יכול לומר לך שהחיטוב האחרון שעשיתי שהוא חובבני (אך נלקח ברצינות יש לציין) היה נחשב בשבילי לתקופה הרבה יותר מתישה. אומנם התאמנתי הרבה הרבה פחות ממה שציינתי למעלה, אבל התזונה הלקויה והמצב המנטלי-פיזי כללי עושה את האימון(שהוא ברמה למתאמן טבעי לגמרי) הרבה יותר קשה.

אתה אולי לא הבנת מה כתבתי
אני התייחסתי לזה שאמרת שספורטאי סיבולת עובדים יותר קשה מבאדיבילדר.
איך אתה יכול לקבוע כזה דבר?

-אימוני אירובי ואנאירובי שונים לחלוטין-זמן השקעה לא בהכרח אומר מי עובד קשה יותר ויותר משקיע
-מה הקשר המתאמן הממוצע בחדכ שאין לו כוח לעשות אירובי?
-לא זכור לי שאתה היית באדיבילדר בחצי משרה כדי לומר מה קשה יותר ומה פחות
-אתה פשוט הבאת את דעתך לא על סמך ידע אלא על סמך העדפה לספורט שאתה אוהב יותר,וזה הופך את התגובה שלך לליצנית.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית