סרטון לחיצה חזה 140 ק"ג- משקל גוף 73 ניסיון ראשון

AviadTheCoach

משתמש מתחיל
83
0
נק' מוניטין:
240
83
0

פעם ראשונה שאני מנסה את המשקל הזה, לאחר שבשבת הצלחתי לסיים חזרה מלאה עם 135,חמש דקות אחרי ניסיון של חזרה ושלושת רבעי עם 130.

הסרטון מהיום עם 140ק"ג (ללא חולצת לחיצה), מאמין שהייתי מסיים את זה גם אם לא היו מתערבים לי בסוף החזרה,
תראו בעצמכם.

חצי שעה לפני החזרה הזאת ניסיתי ללבוש את החולצת לחיצה, שרוול ראשון עבר, שרוול שני עבר בייסורים, הצווארון הולבש מעל הראש שלי תוך הפעלת לא מעט כוח מצד מי שעזר לי, ואז הוא נבהל שצריך להפעיל כוח, והוריד את זה ממני.
עוד שבוע אני אנסה שוב ללבוש את החולצה.מאמין שזה יעלה בסוף אבל צריך להפעיל הרבה כוח, ועדיין אין לי שמץ איך זה ירגיש כשכל החולצה תהיה מונחת עליי כמו שצריך.

אשמח לשמוע את דעתכם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יפה מאוד. מסכים שכנראה היית נועל את זה אם לא היו מתערבים. שונא ספוטרים כאלה.

נראה טוב מאוד, לדעתי היית יכול לסגור לבד .
נקודות לשיפור :
חבל שאתה מתעקש להוציא לבד מבזבז לך הרבה כח .
אתה צריך גם להקפיד שהתחת שלך לא עולה מן הספסל .
וחוץ מזה זה הייתי מתרכז בסגירה כי נראה לי ששם הנקודה החלשה שלך , בכל מקרה זה נראה
שאתה תוכל להעמיס עוד משקל אם תעבוד על זה .

• פותח/ת השרשור
נראה טוב מאוד, לדעתי היית יכול לסגור לבד .
נקודות לשיפור :
חבל שאתה מתעקש להוציא לבד מבזבז לך הרבה כח .
אתה צריך גם להקפיד שהתחת שלך לא עולה מן הספסל .
וחוץ מזה זה הייתי מתרכז בסגירה כי נראה לי ששם הנקודה החלשה שלך , בכל מקרה זה נראה
שאתה תוכל להעמיס עוד משקל אם תעבוד על זה .

קודם כל תודה על המחמאה.
לגבי ההוצאה - עוד העירו לי את זה וזה מתחיל לחלחל, אני חושב שאתה צודק.ואני אתחיל לתרגל את זה.(לפחות שווה לי לנסות כמה פעמים ואז להחליט ולא להיות כל כך מקובע)

לגבי הנקודה השנייה, אני עוד עובד למצוא את המיקום שיהיה הכי מתאים בשבילי עם הרגליים.
בגדול כאשר לוקחים את כפות הרגליים אחורה ומפנים את הברך כלפי מטה התחת לא יכול לעלות מהספסל, וזה נכון גם אם מניחים את הרגליים בפיסוק רחב יחסית(ואז הבסיס יותר גדול).
אני עוד משחק לאחרונה קצת עם המיקום של הרגליים, פעם קצת יותר קרוב/רחוק, יותר רחב/צר ומנסה לבדוק איך אני יכול להיעזר יותר ברגליים, מנסה ללמוד ליישם את מה שאני לומד.

לגבי הנקודה שלישית - אני מאמין שבתוך שבוע - 3 שבועות אני אקבל board press 2 & 3 ואז אני אוכל לקדם את הנקודות החלשות , אולי אפילו אוסיף עוד קרש ואז אהפוך את זה לboard press 4 .

בנוסף החלטתי שעכשיו במשך חודש - חודשיים אני לא אעשה פיריודיזציה בחזה ואני אשלב שוב קצת אימונים סטייל westside barbell.
יהיה לי בקרוב את הקרשים, יש לי גומיות מיוחדות של פאוורליפטינג,יש לי חולצת לחיצה שאני עדיין צריך להצליח ללבוש אותה. ואני אנסה להשיג גם שלשלאות.
ואחרי זה אני אחזור לפיריודיזציות שלי.

• פותח/ת השרשור
יפה מאוד!
פי שתיים ממשקל הגוף כל הכבוד , אבל תנסה ללחוץ רק עם החזה בלי להרים תתחת

לגבי לשמור על שהתחת ישאר דבוק לספסל - זה נכון כדי להימנע מפציעות וגם מבחינת חוקי תחרות.
לגבי להרים רק עם החזה? למה לעזאזל להשתמש רק בשרירי החזה?
ככל שמכניסים יותר שרירים אפשר להרים יותר משקל, וצריך ללמוד לתזמן את זה?

זאת לא "לחיצת חזה" זה bench press - ואין לי פה מטרה לעבוד על שרירי החזה יש לי מטרה להרים יותר משקל בתרגיל הזה לפי חוקי התחרות.

אני מבין אותך, זה נראה באמת שהייתי מצליח לבד וזה גם לא נראה שהספוטר התערב כל כך או עזר אולי להפך אפילו הפריע, אולי זה נראה ככה רק לי?

אגב ההקשתה הזאת בגב. אני גם עושה סוג של הקשתה אבל לא בצורה כזאת משהו הרבה יותר נמוך ותמיד נטפלים אלי בטענות שזה לא טוב וכו'. אפשר סוג של הסבר שאני אוכל להסביר לאנשים על ידי למה זה לא מפריע?

עוד משהו ראיתי תגובות שאומרת לך להצמיד את התחת לספה (ואילו גם החוקים כפי שאתה אומר), זה לא יקשה מעט על ההקשתה של הגב?

אני מבין אותך, זה נראה באמת שהייתי מצליח לבד וזה גם לא נראה שהספוטר התערב כל כך או עזר אולי להפך אפילו הפריע, אולי זה נראה ככה רק לי?

אגב ההקשתה הזאת בגב. אני גם עושה סוג של הקשתה אבל לא בצורה כזאת משהו הרבה יותר נמוך ותמיד נטפלים אלי בטענות שזה לא טוב וכו'. אפשר סוג של הסבר שאני אוכל להסביר לאנשים על ידי למה זה לא מפריע?

עוד משהו ראיתי תגובות שאומרת לך להצמיד את התחת לספה (ואילו גם החוקים כפי שאתה אומר), זה לא יקשה מעט על ההקשתה של הגב?

ההקשתה בגב חשובה כדי לייצר יותר כוח וזאת משתי סיבות:
1. החזה עולה יותר גבוה מה שמקצר את המרחק שהמוט צריך לעבור.
2. המוט מתקרב מכתפיים, כלומר, המנוף נהיה יותר יעיל.

הסיבה שהישבן נשאר על הספסל היא מפני שצריך למתוח את הגבול במקום כלשהו בין לחיצה עם גב שטוח, ללחיצה ב"גשר" מלא.

ההקשתה בגב חשובה כדי לייצר יותר כוח וזאת משתי סיבות:
1. החזה עולה יותר גבוה מה שמקצר את המרחק שהמוט צריך לעבור.
2. המוט מתקרב מכתפיים, כלומר, המנוף נהיה יותר יעיל.

הסיבה שהישבן נשאר על הספסל היא מפני שצריך למתוח את הגבול במקום כלשהו בין לחיצה עם גב שטוח, ללחיצה ב"גשר" מלא.
כשהגב מוקשת הוא בפשיטה מלאה ובמצב הכי "קשיח" שהוא יכול להיות, ולכן הוא שומר על עמוד השידרה ומעביר כוח בשרשרת קינטית באופן היעיל ביותר.

הגב בפשיטה רבה יותר שהישבן לא על הספסל...
אבל אז יש תזוזה בגב ובגוף וזה כבר יכול להביא לפציעות...
וגם ככול שהגב מוקשת יותר אתה נכנס גם ל"שיפוע שלילי" בחזה, ושם אתה יותר חזק... (לאדע למה אבל זה פשוט ככה...

אבל אז יש תזוזה בגב ובגוף וזה כבר יכול להביא לפציעות...
וגם ככול שהגב מוקשת יותר אתה נכנס גם ל"שיפוע שלילי" בחזה, ושם אתה יותר חזק... (לאדע למה אבל זה פשוט ככה...

שלא יהיה ספק, צורת הלחיצה העדיפה (לרוב המתאמנים) היא כאשר הישבן על הספסל.

אבל, שהישבן לא על הספסל אתה:
משתמש יותר בכוח הרגליים.
משתמש יותר בגב.
ומשתמש במכניקה עדיפה, מכיוון שטווח התנועה והמנוף טובים יותר.

איזה ספוטר מחורבן...

יפה אביעד, אבל כמו פעם שעברה, אתה בהחלט מרים את הישבן מהספסל. אם זאת מבחירה אז סבבה, אבל אם לא, אז תוריד משקל 🙄

• פותח/ת השרשור
אני מתחיל להבין למה בחוקי תחרות , חייבים להיות עם מכנסיים קצרים בלחיצה.

אני אמשיך לתרגל את הset up ואת הטכניקה שלי, לרמה כזאת שאני אוכל להשתמש ברגליים כמו שצריך בלי שהתחת יעלה מהספסל.

יודע מה צריך לעשות, רק צריך קצת fine tuning ומודעות (בגלל זה גם חשוב לצלם מדי פעם וללמוד את זה)

לגבי לשמור על שהתחת ישאר דבוק לספסל - זה נכון כדי להימנע מפציעות וגם מבחינת חוקי תחרות.
לגבי להרים רק עם החזה? למה לעזאזל להשתמש רק בשרירי החזה?
ככל שמכניסים יותר שרירים אפשר להרים יותר משקל, וצריך ללמוד לתזמן את זה?

זאת לא "לחיצת חזה" זה bench press - ואין לי פה מטרה לעבוד על שרירי החזה יש לי מטרה להרים יותר משקל בתרגיל הזה לפי חוקי התחרות.

זה מה שהתכוונתי ניסחתי קצת לא נכון

אז בעצם צריך לבצע את ההקשתה כשהתחת על הספסל על מנת למנוע פציעות וגם כי זה יותר בטיחותי? מאשר במקרה שישנה הקשתה בגב והתחת לא על הספסל?

משהו על ההקשתה , יש איזה שהוא מושג של "אובר-הקשתה" ? כשההקשתה כבר לא יעילה או כשהיא מסכנת ? או שפשוט צריך לעשות תמיד סוג של הקשתה מקסימלית?

מה ההבדלים בין ביצוע בנץ' פרס עם הקשתה וללא הקשתה בכלל?
אני מבין שהמשקלים יותר גדולים כי אפשר לאסוף יותר כוח כי ישנו יותר שימוש של שאר שרירים בגוף . מה עוד?

• פותח/ת השרשור
אז בעצם צריך לבצע את ההקשתה כשהתחת על הספסל על מנת למנוע פציעות וגם כי זה יותר בטיחותי? מאשר במקרה שישנה הקשתה בגב והתחת לא על הספסל?

משהו על ההקשתה , יש איזה שהוא מושג של "אובר-הקשתה" ? כשההקשתה כבר לא יעילה או כשהיא מסכנת ? או שפשוט צריך לעשות תמיד סוג של הקשתה מקסימלית?

מה ההבדלים בין ביצוע בנץ' פרס עם הקשתה וללא הקשתה בכלל?
אני מבין שהמשקלים יותר גדולים כי אפשר לאסוף יותר כוח כי ישנו יותר שימוש של שאר שרירים בגוף . מה עוד?

ההקשתה עצמה צריכה להיות בהתאם לגמישות, והקשתה שעדיין מרגישה בנוח.
במקביל צריך לתרגל את זה ולשפר את הגמישות.

בזמן האחרון אני רואה (ישראלים) שעובדים עם הטכניקה הזאת (שהגב באוויר קצת ומתוח)
למה?
דרך אגב
כול הכבוד על המישקל אחי

אני בטוח שמה שראית שהליצנים האלו עושים זה בועטים את הרגליים שלהם באוויר מקפיצים את הגוף שלהם מזיזים את הראש מצד לצד הכל כדי שהמשקל יעלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית