הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העלאת משקל מאימון לאימון

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך

Banned

משתמש פעיל
518
104
נק' מוניטין:
146
518
104
היי לכולם,
רציתי להתייעץ במשהו, נניח שאני מרגיש באימון ממש טוב ומרגיש שאני יכול לעלות 5 קילו בתרגיל מסויים (לדוגמה בנצ' או דדליפט)
האם כדאי לי לעשות זאת? או ללכת על הדרך הבטוחה עם עלייה קטנה ומתונה ותמיד להסתכל לטווח הרחוק (לדוגמה כל חודש עלייה של 15 קילו לדוגמה)

הכי טוב לתכנן מראש מה אתה תעשה, קוראים לזה בלוק.
אני אישית אוהב לתכנן בלוקים של חודש - שבוע ראשון משקלים קלים, שבוע שני המשקלים עולים, שבוע שלישי המשקלים זהים לשבוע הרביעי של הבלוק הקודם, ושבוע רביעי שוברים שיאים. הכל בבלוק מתוכנן עד הסוף, ברמה שאני יודע כמה משקל וחזרות אני אעשה בתרגיל עזר הכי קטן ולכאורה שולי שיש. אתה ממש לא צריך לעשות כמו שאני אישית אוהב, אבל כן תנסה לתכנן דברים קדימה לכמה שיותר פרטים קטנים.
אגב אם אתה אחד שאוהב ללכת עם ההרגשה שלו תוכל לתכנן תוכניות עם שימוש בRPE/ RIR, אם אתה לא יודע מה זה תשאל.

• פותח/ת השרשור
הכי טוב לתכנן מראש מה אתה תעשה, קוראים לזה בלוק.
אני אישית אוהב לתכנן בלוקים של חודש - שבוע ראשון משקלים קלים, שבוע שני המשקלים עולים, שבוע שלישי המשקלים זהים לשבוע הרביעי של הבלוק הקודם, ושבוע רביעי שוברים שיאים. הכל בבלוק מתוכנן עד הסוף, ברמה שאני יודע כמה משקל וחזרות אני אעשה בתרגיל עזר הכי קטן ולכאורה שולי שיש. אתה ממש לא צריך לעשות כמו שאני אישית אוהב, אבל כן תנסה לתכנן דברים קדימה לכמה שיותר פרטים קטנים.
אגב אם אתה אחד שאוהב ללכת עם ההרגשה שלו תוכל לתכנן תוכניות עם שימוש בRPE/ RIR, אם אתה לא יודע מה זה תשאל.
תודה על התגובה, אני בתכל'ס רק מתאמן מתחיל אז לא יודע אם אני עדיין ברמה של בלוקים וכאלו
המשקלים שלי כרגע הם 80 בנצ'
130 דדליפט
50 פרס
אז כרגע אני עושה SS רק בלי סקוואט, ואני משתדל ללכת לפי התוכנית, אז בגלל זה שאלתי אם כדאי לי עליה דיי מתונה והסתכלות חודשית או לפי 'הרגשה'

למה לא סקוואט?
אני בתכל'ס רק מתאמן מתחיל אז לא יודע אם אני עדיין ברמה של בלוקים וכאלו
שמע, זה לא כל כך עניין של רמה, זה יותר עניין של אם נתקעת או לא. במקומך מה שהייתי עושה זה בונה בלוק, ופשוט מאפשר לי להמשיך את הבלוק במידה וסיימתי את השבוע האחרון עם הרגשה שאני יכול להתקדם עוד. תכלס זה מה שאני בעצמי עושה, התאמנתי פאוורליפטינג תקופה ונאלצתי להפסיק להרבה זמן, עכשיו כשאני חוזר לחדר כושר אני מתכנן את הבלוק עם אופציה להמשיך אחרי סוף הבלוק וקצת יותר זורם. בסופו של דבר אני אישית מכוון לסיים בלוק עם 0RIR בסקוואט, בנץ ודדליפט (בתרגילי עזר אני מגיע לכשל בחלקם) בשבוע האחרון. הגיוני שבבלוקים הראשונים אני אגיע לשבוע האחרון וישאר לי עוד מה להתקדם, במקרה כזה אני אוסיף פשוט עוד שבוע עד שאגיע למצב המתאים מבחינת מאמץ.

היי לכולם,
רציתי להתייעץ במשהו, נניח שאני מרגיש באימון ממש טוב ומרגיש שאני יכול לעלות 5 קילו בתרגיל מסויים (לדוגמה בנצ' או דדליפט)
האם כדאי לי לעשות זאת? או ללכת על הדרך הבטוחה עם עלייה קטנה ומתונה ותמיד להסתכל לטווח הרחוק (לדוגמה כל חודש עלייה של 15 קילו לדוגמה)
לדעתי במידה וממש קל לך אז כן, אבל באופן כללי הייתי מציע לך להשתדל להיות סביב 1-3 חזרות בטנק רוב הזמן ולהתקדם שם.

• פותח/ת השרשור
היי מעדכן אם זה מעניין מישהו מפה, אני עדיין עולה מאימון לאימון במשקלים
כרגע אני על 100X5 בנצ'
150X5 דדליפט
ו70X5 פרס
הבנצ' מתחיל להרגיש דיי כבד, והדדליפט אני עדיין עם overhand grips והאחיזה שלי מתחילה לאכזב, מקווה לא לעבור לרצועות ולמצוא פתרון

כרגע אני על 100X5 בנצ'
150X5 דדליפט
ו70X5 פרס
לss זה מרשים ביותר!
הדדליפט אני עדיין עם overhand grips והאחיזה שלי מתחילה לאכזב, מקווה לא לעבור לרצועות ולמצוא פתרון
למה לא להחליף אחיזה פשוט? או אחיזה משולבת שהיא יד אחד בסופינציה ויד אחת בפרונציה (יד אחת עם הכף יד אליך ויד שניה עם הגב יד אליך), או אחיזת הוק שהיא אחיזה שה2-3 אצבעות הקרובות לאגודל מחזיקות בו מעל המוט.

• פותח/ת השרשור
לss זה מרשים ביותר!

למה לא להחליף אחיזה פשוט? או אחיזה משולבת שהיא יד אחד בסופינציה ויד אחת בפרונציה (יד אחת עם הכף יד אליך ויד שניה עם הגב יד אליך), או אחיזת הוק שהיא אחיזה שה2-3 אצבעות הקרובות לאגודל מחזיקות בו מעל המוט.
אני לא נראה לי אעשה אחיזה משולבת, אני יותר מדי מפחד מזה (גם אם אעשה הכל נכון ויש את הסיכוי הקטן, מעדיף כבר רצועות)
להוק גריפ יש יותר סיכוי, רק צריך לראות איך עושים את זה בלי שיכאב בצורה משמעותית
וראיתי ביוטיוב שיש חבר'ה שעושים דדליפטים מאוד כבדים עם אחיזה רגילה, אז אני כן רוצה להתקדם בזה כמה שיותר

להוק גריפ יש יותר סיכוי, רק צריך לראות איך עושים את זה בלי שיכאב בצורה משמעותית
אני עושה הוק גריפ וזה לא כואב לי, תראה איך ברייס קורצ'ק מקאלגרי בארבל עושה (הוא ממש עשה על זה סרטון), ויש עוד דדליפטרים חזקים שמדברים על זה ביוטיוב.
וראיתי ביוטיוב שיש חבר'ה שעושים דדליפטים מאוד כבדים עם אחיזה רגילה, אז אני כן רוצה להתקדם בזה כמה שיותר
לא משנה כמה הדדליפט כבד, אם הוא משתמש באחיזה רגילה הוא לא כבד ביחס לפוטנציאל שלו. האחיזה הקלאסית תמיד תתעייף הרבה לפני כל שאר התנועות בתרגיל (הפשיטה בברך, הפשיטה באגן, הפשיטה בגב).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית