מאבד את השכמה השמאלית בבנץ באופן קבוע

manotaur

משתמש מתחיל
95
7
נק' מוניטין:
7
95
7
היי,
במשך שנים אני מתמודד עם בעיה בבנץ' פרס שקשורה לכיווץ השכמות ולשמירה עליהן מקובעות לאורך הסט.

לדעתי יכול להיות שזה קשור לעקמת ולחוסר סימטריה בגב.
גם בבנץ' עליון, אחרי שאני מתמקם על הספסל, הגוף שלי מרגיש כאילו הוא "בורח" אוטומטית לצד מסוים.

לאחרונה הורדתי את המשקל בבנץ' ל-110 ק"ג ועשיתי 5 חזרות, אבל הבעיה עדיין הייתה קיימת ולא הצלחתי לעבור את ה-5 חזרות.
הורדתי ל-100 ק"ג וגם שם הצלחתי רק 5 חזרות. אותו דבר קרה גם ב-90 וב-80 ק"ג
לא משנה מאיזה משקל אני מתחיל, אני כמעט תמיד נתקע סביב 5 חזרות.
אז אני לא חושב שהבעיה היא בהכרח כוח, אלא שמשהו ב-setup או בטכניקה משתבש במהלך הסט.

ניסיתי כבר כמה דברים:
  • לשנות את ה-setup
  • לדחוף יותר עם הרגליים
  • להוציא את המוט עם ספוטר
  • לשים יותר דגש על כיווץ וקיבוע השכמות
אבל בכל פעם משהו בסופו של דבר "מתפקשש" ואני מאבד את המנח.

צירפתי תמונה של הגב שלי. האם לדעתכם העקמת היא מקור הבעיה?
ואם כן, יש לכם טיפים או תרגילים שיכולים לעזור לי לשפר את ה-setup והיכולת לשמור על השכמות מקובעות לאורך הסט?

אגב במכון שלי אין לי דאמבלים מעל 30 קילו והסמית משין תמיד תפוס, אז זו לא חלופה אפשרית

back.jpeg

העקמת לגמרי יכולה להוסיף.

מה שאני עשיתי כדי לתקן את זה זה במקום לנסות לקחת את 2 השכמות אחורה ולמטה, לקחת שכמה אחת יחסית יותר אחורה ושכמה אחת יחסית יותר למטה. בנוסף אני מרשה לראש שלי להתעקם מעט במקום לשמור על צוואר ישר. אני מאמין גם שאם אסתכל על עצמי מלמעלה לוחץ אני אראה שמהאגן ומטה הגוף שלי ישר עם הבנץ והטורסו מעט נוטה הצידה. זה לא מפריע לי אלא מאפשר לי דווקא ללחוץ בנוחות.

ואם אין לך ספוטר מקצוען אל תשתמש בספוטר.

בכל מקרה אני ממליץ לך גם לנסות לעבוד על חזרות גבוהות, תתחיל מצידי ב50 קילו ותוסיף 10 כל אימון, אבל לא להצליח יותר מ5 זה חריג וכנראה בעיקר מנטלי במשקלים היותר נמוכים שלך.

Back
למעלה תחתית