הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

המסע להיות בהמה - לוג טקסס

• פותח/ת השרשור
אימון אחרי עוד חצי לילה לבן (מאותה סיבה), ועדיין כאבים בשורש כף יד ימין, אז קיצצתי במספר הקלינים, ועשיתי פאוורסנאצ'ים מתלייה.
האנג (מעל הברך) פאוורסנאץ': 50X3X2.
קלינים: 75X1X3.
פרס: PR = 60X5,5,5,5,5F נפח. והשיאים מתחילים להישבר...🤪
בשני הסטים הראשונים יכולתי לתת עוד חזרה-שתיים, וגם בסט האחרון היה לי מספיק כוח לחזרה החמישית, אבל איבדתי את התזמון עם ההישענות (אני לא עובד עם באונס מעצם הסטרנום, אני עובד לפי הטכניקה "החדשה" של ריפטו מ-SS3, שזה בעצם מה שמכונה "הפרס האולימפי".).
כפיפות מרפקים: 37.5X7.
רציתי לעשות יותר, אבל עומס ליצנים גם על הכלוב, וגם על המוטות גרם לי לעצור.

נערך לאחרונה:
גם לי יש פציעה בשורש כף היד. כרונית במקרה שלי, אם אפשר להגדיר את זה ככה. מה קרה אצלך?

• פותח/ת השרשור
כנראה דלקת/התחלה של דלקת. קניתי רצועות לפרקים באיביי, אני מניח שיגיעו תוך מספר ימים, ואני מורח בנגיי וולטרן.
זה בעיקר מפריע לפרונט סקוואטים ולתפוס קלינים כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
HB סקוואט: 120X5. קלללל....
בנץ': 82.5X7,7,6,6.
LB סקוואט: 130X3. קשה משציפיתי, אבל אני לוקח בחשבון שאחרי ה-HB הביצועים ב-LB לא יהיו אופטימליים.
מתח: 16.5X5,5,3. עקב עומס ליצנים על המתקן, שאצלנו הוא גם כבל קרוס, הלכתי למתלה אחר שהגוף והמשקל התלוי מתנגשים בו (בעיקר בירידה), וזה בהחלט פוגע בביצועים.
אינטרוואלים על אופניים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
דדליפט מהגבהה (10 ס"מ): 110X3X6.
בנץ': 50X5, 60X5, 70X5, 80X5, 90X4F. היה יותר קל מהפעם הקודמת, אבל החרא הזה פשוט לא עולה. ;maeq
פרונט סקוואט: 85X3X5. לקחתי בהשאלה מגלעד רצועות למפרקים, בגלל המחושים שיש לי בשורש כך היד. רצועות משל עצמי אמורות להגיע לי מאיביי כל יום.
מתח: 28X3, 18X5, 11.5X5, BWX8.
מקבילים: 36.5X4, 26.5X8.
פלור פרס: 60X5, 70X5, RM5 = 80, RM2 = 90, RM1 = 95.
נשבר לי ה-ז' מהבנץ' המסריח שלי. כל התרגילים, אפילו פרס מתקדמים, ורק הבנץ' לא רוצה לזוז. אני אנסה למשוך התקדמות בבלוק הנפח של גלן עד שאני אכשל בבנץ' נפח. בינתיים, אני מוסיף תרגילי עזר לפי שיטת ה-ME של ווסט סייד. מה שכן, יש מצב שהפלור פרס עזר לי להבין מה הבעיה שלי בבנץ' - ניצול יותר טוב של הקשת בגב כדי לדחוף את הכתפיים/שכמות לתוך הספסל.

• פותח/ת השרשור
ויתרתי על קלינים כי הרצועות לשורש כף היד עוד לא הגיעו. אני בינתיים על כדורי אנטי דלקת ארקוקסיה.
האנג פאוורסנאץ': 50X3,3,5. קלי קלות. אני אתחיל להתקדם לקראת היעד הראשון - פלטה.
פרס: PR = 62.5X4,4,4,3,3 לחזרות ולנפח.
HB סקוואט: 100X5. בכל זאת כדי שאי אפשר יהיה להגיד שלא עשיתי כלום.
כפיפות מרפקים: 37.5X7,7,4. לא יודע מה קרה בסט השלישי.
רציתי לעשות גם אינקליין, אבל מכוח ההרגל בחימום הוצאתי אותו ו"הסעתי" אותו יותר מדי קדימה, והפלתי את זה על הבטן. 🤡 נראה לי אני אדחה את זה לכשאסיים את בלוק הנפח של גלן (לדעתי זה בערך שבועיים עד שהבנץ' יתקע בנפח). ואז, בבלוק העצימות של השלישיות אני אכניס את זה כתרגיל עזר נוסף לכתפיים.

• פותח/ת השרשור
דדליפט: 142.5X5.
בנץ': 85X6,6,5,5,4.
LB סקוואט: 130X3. ויתרתי על פרונט כי עדיין לא הגיעו הרצועות לשורש כף היד, ועדיין כואב (אם כי הכדורים האנטי דלקתיים בהחלט עוזרים, ואני מאמין שעד הסבב הבא של הפרונט כבר הכל יסתדר).
מתח: 16.5X6,5,5.
אינטרוואלים על אופניים.

• פותח/ת השרשור
HB סקוואט: PR = 115X8,6,6,5 לנפח ולחזרות. בחזרות האחרונות המוט "קבר" אותי בבור והצלחתי איכשהו לקום בלי באונס. 😵
בנץ': 50X5, 60X5, 70X5, 80X5, PR = 90X4. סופסוף...זה עדיין לא חמישייה, אבל כל הנפח ותרגילי העזר מתחילים סופסוף לתת את אותותיהם.
סומו דדליפט: 60X5, 80X5, 100X5, 120X5, 140X2. בסטים הראשונים זה הרגיש כמו צ'יט חבל על הזמן בגלל טווח התנועה המקוצר, אבל כשהמשקל התחיל לעלות פתאום התחלתי להרגיש שרירים שלא ידעתי שקיימים. עד ה-120 כולל החזקתי הוק גריפ, ב-140 משולבת.
מתח: 29X3, 19X5, 11.5X6, BWX10.
מקבילים: 36.5X4, 26.5X8.

לזה קוראים אימון נפח. הדומס שצפויים לי מחר...😣

• פותח/ת השרשור
האנג פאוורסנאץ': PR = 52.5X3X3. סט ראשון לא הייתי חם מספיק, אז היה גבולי מבחינת האם היה או לא היה פרס אאוט. סה"כ המשקל היה קל, ובסטים אח"כ זה הסתדר.
קלין: 60X3. זה היה אמור להיות חימום, אבל ראיתי ששורש כף היד עדיין כואב, אז לא המשכתי הלאה.
פרס: PR = 62.5X4,4,4,4,3 לנפח.
כפיפות מרפקים: PR = 37.5X9,7.
קצת הייפרס וריוורס הייפרס עם משקל הגוף, מתיחות והביתה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
HB סקוואט: 125X4.
בנץ': PR = 87.5X5,5,5,4,4 לנפח. בסט השלישי ניסיתי לעשות עם חגורה, ולראות איך אני מגיב לזה - זה רק הפריע לי. היה לי מספיק כוח לסגור חמש חמישיות בלי זה...באימון הבא אני הולך עוד פעם על 90 לחמישייה, ובהתאם לזה נחליט האם שבוע הבא יהיה שבוע ה-deload, או שנגרור עוד קצת את בלוק הנפח.
LB סקוואט: 132.5X3.
מתח: 19X6,5,5.
אינטרוואלים על אופניים.

נערך לאחרונה:
לפי המשקלים נראה שאתה עדיין מתאמן בינוני שיכול לנצל את הלינארית/טקסס מטוד, למה לא אותן ודווקא תוכנית משולבת שבנית?

• פותח/ת השרשור
סקוואט ודדליפט אני עושה במתכונת של טקסס ברוטציה + קלין ופאוור סנאצ'ים כתרגילי התאוששות ועבודת כוח מתפרץ. בלחיצות אני מאמין בהרבה נפח.

• פותח/ת השרשור
דדליפט מהגבהה (10 ס"מ): 115X3X6. לא קשה.
בנץ': 50X5, 60X5, 70X5, 80X5, 90X5F, PR = 100X1, 102.5F. טוב, לא הצלחתי לסגור חמישייה עם ה-90, למרות שהכשל בחמישית בא לי בהפתעה, כי סה"כ היה קל - כנראה פיקששתי איפשהו בטכניקה. החלטתי ללכת על סינגלים - ה-100 היה קל, ה-102.5 הפתיע אותי שהוא לא עלה. אני מניח ש-RM1 אמיתי שלי נכון לעכשיו הוא בערך 105 אם לא הייתי מגיע לסינגלים אחרי נפח של דדליפט, נפח של בנץ' וכשל. שבוע הבא deload בלחיצות המרכזיות - יורדים לשלישיות, בהתאם למתכונת של גלן.
פרונט סקוואט: 85X5X3. לא קשה.
מתח: 31.5X2, 21.5X5, 11.5X5, BWX8.
מקבילים: 36.5X3, 26.5X9.

עדכון מ"ג: 76~. עליתי בערך 6 ק"ג מאז התחלת המסה.

דדליפט מהגבהה (10 ס"מ): 115X3X6. לא קשה.
בנץ': 50X5, 60X5, 70X5, 80X5, 90X5F, PR = 100X1, 102.5F. טוב, לא הצלחתי לסגור חמישייה עם ה-90, למרות שהכשל בחמישית בא לי בהפתעה, כי סה"כ היה קל - כנראה פיקששתי איפשהו בטכניקה. החלטתי ללכת על סינגלים - ה-100 היה קל, ה-102.5 הפתיע אותי שהוא לא עלה. אני מניח ש-RM1 אמיתי שלי נכון לעכשיו הוא בערך 105 אם לא הייתי מגיע לסינגלים אחרי נפח של דדליפט, נפח של בנץ' וכשל. שבוע הבא deload בלחיצות המרכזיות - יורדים לשלישיות, בהתאם למתכונת של גלן.
פרונט סקוואט: 85X5X3. לא קשה.
מתח: 31.5X2, 21.5X5, 11.5X5, BWX8.
מקבילים: 36.5X3, 26.5X9.

עדכון מ"ג: 76~. עליתי בערך 6 ק"ג מאז התחלת המסה.
במידה והיא מורכבת משריר בעיקר, אחלה עלייה 😃
מזל טוב על שיא.

• פותח/ת השרשור
האנג (מעל הברך) פאוורסנאץ': 20X3, 30X3, 40X3, 50X3, 55X2F,1,1.
קלין: 60X3, 70X3, 75X6X1.
פרס: 62.5X3X3.
כפיפות מרפקים: 40X6,3.
רצ"ב סרטון של הפרס - הבהרה: זה לא פוש פרס, התנופה באה מתנועה של האגן, לא של הברך:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
דדליפט: 150X3. מעולם לא עשיתי את המשקל הזה לחזרות קודם לכן, אבל אני לא מחשיב את זה כ-PR בגלל שזה סה"כ צפוי. רצ"ב סרטון.
בנץ': 87.5X3X3.
פרונט סקוואט: 95X3.
מתח: 21.5X5,4,3.
אינטרוואלים על אופניים.

הדדליפט:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
דבר ראשון כל הכבוד על ה-PR.
דבר שני אם אפשר לשאול, למה העמידה הצרה?

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון כל הכבוד על ה-PR.
דבר שני אם אפשר לשאול, למה העמידה הצרה?

Too narrow a stance is not a thing encountered very often. There have been great deadlifters- Vince Anello and George Hechter come to mind - who pulled with a very narrow stance, with
heels nearly touching and knees out. This is called a "frog stance," and many lifters have used it
effectively. We learned the knees-out position in Step 3 of our deadlift method. In the Squat chapter,
we discussed at length the advantages of externally rotating the femurs for its effects on depth, the
ability to lock the pelvis and the lower back together, and the stretch reflex (see discussion here).
This concept is also applicable in movements - such as starting a pull from the floor - that don't
elicit a stretch reflex. If a hip extension is involved in the movement, the lower back obviously
needs to be locked with the pelvis and in hard extension, but what is less obvious is the role of the
adductors and external rotators. If the knees-out position can tighten up the groin muscles, they can
function more effectively as both back-angle anchors and hip extensors in the pull. Since hip
extension is involved in any pull, a knees-out position can improve the extensors' participation in
the pull. Olympic weightlifters often employ this knees-out starting position to fix problems off the
floor and to allow for a better back angle.
A more knees-out position also effectively shortens the distance between the bar and the hips
when the knees are shoved out of the way a little. This modification of the effective length of the
thighs - similar to the effects of a snatch grip or a sumo stance, where the angle acts to shorten the
effective length of an otherwise fixed segment - makes a more vertical bar path easier to obtain off
the floor. This may be very important for lifters who have longer femurs and are trying to get into a
better start position. (Some very good competitive deadlifters have learned to use a round upper
back to produce this same shortening of the distance between hips and bar, producing a better set of
pulling mechanics at the hips. This method is NOT recommended for novices.) But even for lifters
with normal proportions, a little external rotation of the femurs alters the balance of muscle action
around the hips in a positive way, helping to produce a more effective hip extension off the floor.
KK
WA.
L V
MA.
ttA
Figure 4-40. The angle of the stance affects the horizontal distance between knees and hips, with a toes-forward stance
producing a longer moment arm between the hips and the bar, and a toes-out stance shortening the effective distance and
thus the moment arm. This shortening effect is magnified by the lifter's widening into the sumo stance. (M.A.= moment
arm)

...
😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית