הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הרצאה של איתי זיו

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
במסגרת קורס מדריכי ריצה שאני לומד בו, קיבלנו אתמול הרצאה על אימוני כוח לרצים מאיתי זיו.
קודם כל הוא מרצה מאוד מוצלח, מדבר בצורה ברורה עם דוגמאות ובכלל כריזמטי.
הוא מאוד בעד תרגילים מורכבים דיבר כמה פעמים על דדליפט וסקווט, הוא הדגיש את החשיבות בטכניקה טובה
ונתן דוגמא לאנשים שאפילו לקום מכסא לא יכולים בצורה נכונה והם יתקשו לבצע סקווט בכל רמת קושי שהיא.
הוא לא כ"כ בעד דיפ-סקווט לטענתו גם טווח חלקי מספיק .
הוא כל הזמן חזר והדגיש את הצורך להתאים בין יכולות המתאמן ולמטרות שלו.
בקיצור היה מעניין

דווקא הבנתי שהוא אנטי מורכבים וטוען שדדליפט זה חרא וסקוואט אם עושים אז רק שמינית.

http://www.kilogram.co.il/1157/כל-הסיבות-לעשות-סקוואט-מלא/

ראה תגובות במאמר. כשנשאל ד"ר איתי זיו למה הוא חושב כך ושיגבה את טענותיו, הוא ברח כאילו לא היה שם מלכתחילה.
כנראה שתלמידיו לוקחים את כל מה שהוא אומר כמובן מראש ואף אחד לא מנסה להתקיל אותו בשל חשש או חוסר ידע.

• פותח/ת השרשור
אני מכיר את המאמר ואת התגובות ושאלתי אותו לגבי דיפ סקווט - או סקווט רגיל 😃
התשובה שלו הייתה כמו בתגובות, העומס על המפרקים גדול יותר ולכן הוא מייעד את התרגיל למתאמנים ברמה גבוהה יותר
כמובן שזה לא היה המקום להתווכח/לדון על כך.
דווקא הבנתי שהוא אנטי מורכבים וטוען שדדליפט זה חרא וסקוואט אם עושים אז רק שמינית
זה גם מה שאני שמעתי ולכן שמחתי לשמוע שזה לא המצב, לפחות מההתרשמות הקצרה שלי.

אם אתה עושה סקוואט חלקי אתה עושה יותר נזק מתועלת
ההמסטרינג והגלוטאוס עובדים בסקוואט עמוק
ובסקוואט גבוה אתה בעיקר מחזק את הקוואדס דבר שמגדיל את הפער בינהם וגורם נזק ופציעות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית