הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דלקת בכתף - חייב עזרה

Dorlevi

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
0
40
0
אז ככה, עשיתי מתח לא נכון ובלי מתיחות לפני 3 חודשים וקיבלתי סוג של דלקת בכתף שמאל.
מאז אני לא יכול להתאמן בכל מה שקשור לגוף עליון ידיים..
מאז ניסיתי לעשות עיסויים, וזה לא עזר ממש. אז הלכתי לרופא והוא אמר לי לקחת כדורים (etopen) לשבוע פעמיים ביום.
לקחתי את זה והיום סיימתי, אני לא יודע ממש אם זה עבר לחלוטין כי לא ניסיתי להתאמן (אני לא רוצה שזה יחזור שוב)
מה שאני רוצה לדעת זה אם לנסות לחזור להתאמן ומתי? ואם יש משהו נוסף שאני יכול לעשות כדי שזה יעבור כבר?
בבקשה עזרה אני מת להתאמן כבר 😃

תשאל את הרופא אם אפשר לחזור להתאמן.
לא מציע לך לחזור לפני התייעצות, אני מכיר כמה חברים שעושים פיזוטרפיה בכתף עד היום.

האם יש כרגע כאבים במנוחה? אם לא , האם יש כאבים בעת הרמה/משיכה/דחיפה של משקלים קלים בסביבה יומ-יומית (לא חדר כושר)?

לדעתי אתה יכול לחזור , אבל תתחיל מחימום טוב (חימום טוב = תנועתיות הולכת וגוברת של מפרק הכתף והשכמה. לא מתיחות סטטיות) . לאחר מכן , תתחיל במשקלים נמוכים , חזרות מבוקרות (אקסצנטרי איטי ) ולא בתרגילים שמדמים את התנועה שגרמה לך לפציעה הראשונית (מתח/פולי עליון). אתה יכול להוסיף קומפרסים של קרח למשך 15 דקות לאחר כל אימון , וסה"כ 3-5 פעמים של 15 דק' קרח במהלך היום.

תעדכן כאן איך הולך.

אם 5 מוגזם לך , אתה יכול להשתמש בטווח התחתון (3) .
אל תדאג , אתה לא תגרום נזק. כמובן שלא להניח קרח על הכתף החשופה. תעטוף את הקרח במגבת בד או משהו דומה. ותניח באזור לכ 15 דקות.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, בימים האחרונים עשיתי חימום טוב לכתפיים והידיים ואחרי זה קצת שכיבות שמיכה בסטים של 10..
לא הרגשתי בזמן המאמץ את הדלקת אבל בתנועות מסוימות בחימום הרגשתי אותה ממש טיפה. אני מפחד שזה יחזור לי ולא יעבור למרות הכדורים..
מה אתה אומר?

אוקיי, בימים האחרונים עשיתי חימום טוב לכתפיים והידיים ואחרי זה קצת שכיבות שמיכה בסטים של 10..
לא הרגשתי בזמן המאמץ את הדלקת אבל בתנועות מסוימות בחימום הרגשתי אותה ממש טיפה. אני מפחד שזה יחזור לי ולא יעבור למרות הכדורים..
מה אתה אומר?
אם אתה רוצה להיות בטוח ב100% שזה יעבור ולא רוצה לקחת 1% של סיכון תנוח עוד כמה ימים

• פותח/ת השרשור
התקשרתי לרופא ואמרתי לו שלקחתי את הכדורים ואני עדיין לא בטוח אם זה עבר ואני יכול לחזור להתאמן..
הוא אמר שאני אחזור להתאמן בהדרגה. זה מה שאני עושה בשבועות האחרונים מתאמן טיפה מדי פעם ושם קרח באזור.
בתנועות מסויימות שנאי מתאמן אני עדיין מרגיש את החולשה בכתף וזה לא עובר בינתיים..
אני כבר מיואש...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית