עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הגיוני מאוד אם טוב טוב הגמד מתאמן אצלכם בחדר כושרלמאמנת בחדר כושר שלי יש איזה מחלת נפש עם סוגרים, אם אני עושה דדליפט בלי סוגרים זה יכול ליפול למישהו על הראש
לצערי זה המצב היום...
והדבר הכי מעצבן- ראיתי שהרבה אנשים אומרים שלימדו אותם שבנץ', דדליפט, סקוואט וכו' טובים, אבל החברה שלמדו בקורס לא הקשיבו וזרקו שטויות שסקוואט פוגע בברכיים וכו'... לדעתי צריכים להעלות את הציון העובר של הקורס למשהו בסביבות 75. זה נשמע גבוה יחסית, אבל זה הדבר הנכון לדעתי כשרואים את התוכניות העמוסות של המדריכים שיגרמו לפציעות או את הכסף שאנשים זורקים לפח ולא רואים תוצאות במכון. בלי קשר גם לעשות בדיקה מעמיקה ולראות מי מלמד ברצינות- SQ DL BP וכו' צריכים להיות תרגילי בסיס בכל תוכנית (למעט סיבות מיוחדות כמו פציעות מיוחדות) ותוכניות כמו SS צריכות להיות מוצעות בצורה הכי טבעית על ידי המאמן.
רק אני אם הייתי מדריך הייתי מלמד 1-2 טכניקה ואומר להם ללמד את חברים שלהם? :(בו נניח שאתה עכשיו מדריך באיזה חדר כושר באיזה קאנטרי עם מיליון זקנים שרק רצים על ההליכון וילדים שעושים מכונות וקצת יד קדמית ואתה יושב שם רק כדי לשבת ומקבל על זה כסף. איך זה נשמע לך? אני מנחש שטוב לא עושים כלום כל היום אפשר לדבר עם אנשים לשחק בטלפון לקרוא ספר ודברים כאלה
לעומת זאת אתה במכון כושר עם ילדים קטנים ופלצנים שכל מה שמעניין אותם זה לצאת גברים הם רוצים לעשות סקוואטים דדליפט כל דבר אחר- ללמוד לבד הם לא יכולים. אתה צריך ללמד אותם אן אתה לא תלמד אוותם הם יעשו בחרא טכניקה. הם ישימו משקל רק כדי להתלהב על חבריהם. לא כיף נכון ?
ואם אתה תתן לכל ילד לעשות SS תלמד כל אחד מהם טכניקה תבזבז אין ספור כח וזמן רק כדי ללמד את הילדים האלה שאפילו לא רוצים להשקיע ברובם והם במכון רק כדי להיות במכון ובתגובה הם ישתלטו על הראק של אנשים שבאמת רוצים להתאמן (לא מדבר על כפיפת מרפקים) תצטרך לפקח על הטכניקה שלהם, על המשקלים שלהם כי אחרי הכל דדליפט וסקוואט זה לא פולי עליון וכבר לא יהיה לך זמן לעצמך ותצטרך כל הזמן לעבוד.
מה עדיף אפשרות א' או אפשרות ב' בשביל כמה שקלים לשעה ?
פשוט מאד- אם מישהו רציני הוא ישאר עם סקוואט ודדליפט. בן אדם שיבוא להסתלבט לא ילמד את הטכניקה ויעדיף את המכונות. אפשר להציע והוא יחליט. בכל מקרה- זו עבודה, לא משלמים להם כדי שאנשים יפצעו/לא יראו תוצאות.בו נניח שאתה עכשיו מדריך באיזה חדר כושר באיזה קאנטרי עם מיליון זקנים שרק רצים על ההליכון וילדים שעושים מכונות וקצת יד קדמית ואתה יושב שם רק כדי לשבת ומקבל על זה כסף. איך זה נשמע לך? אני מנחש שטוב לא עושים כלום כל היום אפשר לדבר עם אנשים לשחק בטלפון לקרוא ספר ודברים כאלה
לעומת זאת אתה במכון כושר עם ילדים קטנים ופלצנים שכל מה שמעניין אותם זה לצאת גברים הם רוצים לעשות סקוואטים דדליפט כל דבר אחר- ללמוד לבד הם לא יכולים. אתה צריך ללמד אותם אן אתה לא תלמד אוותם הם יעשו בחרא טכניקה. הם ישימו משקל רק כדי להתלהב על חבריהם. לא כיף נכון ?
ואם אתה תתן לכל ילד לעשות SS תלמד כל אחד מהם טכניקה תבזבז אין ספור כח וזמן רק כדי ללמד את הילדים האלה שאפילו לא רוצים להשקיע ברובם והם במכון רק כדי להיות במכון ובתגובה הם ישתלטו על הראק של אנשים שבאמת רוצים להתאמן (לא מדבר על כפיפת מרפקים) תצטרך לפקח על הטכניקה שלהם, על המשקלים שלהם כי אחרי הכל דדליפט וסקוואט זה לא פולי עליון וכבר לא יהיה לך זמן לעצמך ותצטרך כל הזמן לעבוד.
מה עדיף אפשרות א' או אפשרות ב' בשביל כמה שקלים לשעה ?
בתור מדריך בהתהוות אני מתבייש לקרוא את הדברים האלו..
והאמת אני גם די מטיל בהם ספק.. קשה לי להאמין שמאמנים מוסמכים שעברו את הקרוס שאני עובר כרגע יוציאו משפטים כאלו מהפה, אפילו אם עבר 40 שנה מהקורס.
גורם לי להעריך את המדריכי חדר כושר אצלי במכון , אחד מאחד סוג של פוואליפטר לשעבר והשני מעודד תרגילים של פווארליפטינג ובנוסף הוא אמר לי משהו שדי הצדקתי אותו, הוא אמר לי '' שמע זה לא שאני לא מודע לחשיבות התרגילים המורכבים פשוט בשביל 24 שקל לשעה לא בא לי ללמד כל ילדון שבא לפה את התרגילים האלה שלוקחים המון זמן ללמד , אז אני נותן להם את תכניות ברירת המחדל שיש פה בחדר כושר''
תכלס צודק
"אל תשתה את כל האבק!ת האלה זה הורס את הכליות וגם משמין ".
"יש לך ביסוס לזה ?"
"כן,רופא המשפחה שלי אמר"
"אל תרים משקולות לכ''כ קצת חזרות(5) זה פוגע בגדילה"
"יש לך הסבר פיזיולוגי על זה"?
"זה מקבץ את התאים בגוף"facepalm
"נער בגיל שלך לא יכול להעמיס כ''כ הרבה משקל ל10 חזרות , אתה צריך להבין שהגידים שלך עדיין מתפתחים וזה פוגע בהם וזה לא משנה אם הטכניקה נכונה,אתה לא מבין שיש הבדל בין כוח לחוזק ....כדי שתתחיל לעבוד על עשרים חזרות."
"אתה יודע מה כך למשל מישהו שעושה 100קילו לחיצת חזה ל2 חזרות ותיתן לו מוט ריק אבל תבקש מימנו שירים את המוט ל20 חזרות תירא שהוא לא יצליח".
יש יותר טימטום מזה ?facepalmfacepalmfacepalmfacepalm:🙁
חחח אני מדבר מלא עם מדרכים אני אחד שאוהב לשמוע את כל הדעות...זה הייתה מדריכה שאמרה לי שהיא כבר 40 שנה במקצוע וקשה לה להאמין שיש מישהו שיודע יותר טוב מימנה , היא אמרה לי "יש לי תאור בפיזולוגיה ובזה ובזה ובזה אני כבר 40 שנה עוסקת בזה"המאמן שלך צודק לגבי מה שסימנתי הוא לא יצליח לעשות 20 חזרות הוא יצליח 120 חזרות זה מה שאני הצלחתי שהיה לי כוח של 100X3 חחח תשמע שהבאתה פה דברים הזויים לגמרי בחיים לא שמעתי על כאלה מאמנים דפוקים (לא הרבה) ובתור מאמן אני מתבייש שקיימת כזאת רמה בתחום
ותשאל אותו איך בדיוק התאים בגוף מתקבצים ואנחנו לא הופכים לגמדים?!
חחח אני מדבר מלא עם מדרכים אני אחד שאוהב לשמוע את כל הדעות...זה הייתה מדריכה שאמרה לי שהיא כבר 40 שנה במקצוע וקשה לה להאמין שיש מישהו שיודע יותר טוב מימנה , היא אמרה לי "יש לי תאור בפיזולוגיה ובזה ובזה ובזה אני כבר 40 שנה עוסקת בזה"
(היא לא אמרה לי בזה ובזה אבל היא אמרה כל מיני דברים שאני לא זוכר , שכן קשורים לתחום ) . רק שתבין שהיא נחשבת למישהיא שמבינה והיא אחרית על הכול בחדר כושר facepalm
זה צריך להיות תקף לכמעט כל תחום בחיים.אחת הבעיות שאני רואה כמתאמן היא שיותר מדי מדריכים בוודאות לא התאמנו אף פעם לפי תוכנית כל שהיא ומתייחסים למקצוע שלהם כתחליף למלצרות / מוקדן במרכז שירות וכד'. מדריכים כאלה לא מעוניינים ובמקרים רבים גם לא מסוגלים לתרום ידע מעבר למה שהם זוכרים מהקורס וגם אז לא בטוח שהם הבינו מה שהסבירו להם.
מבחינתם משמרת טובה, זה משמרת שלא קרה בה כלום.
אבל חייבים להיות הוגנים שיש גם מספיק מתאמנים שכל מה שמעניין אותם זה 70 סטים ידיים וחס וחלילה לעבוד על הרגליים.
זה צריך להיות תקף לכמעט כל תחום בחיים.
כמו שאתה לא רוצה שהברמן שלך יהיה מישהו שלא שתה אף פעם אלכוהול, מאמן חייב להיות מישהו עם רקע פעיל בתור מתאמן בספורט אותו הוא רוצה לאמן. זה צריך להיות תנאי ראשוני.
מהצד השני גם אדם שבטוח שהשמש זורחת מהתחת שלו ושהנסיון שלו הוא הדבר היחיד שעובד לא יהיה מאמן טוב. ניסיון אישי הוא חלק די קטן ממה שעושה מאמן מוצלח.זה צריך להיות תקף לכמעט כל תחום בחיים.
כמו שאתה לא רוצה שהברמן שלך יהיה מישהו שלא שתה אף פעם אלכוהול, מאמן חייב להיות מישהו עם רקע פעיל בתור מתאמן בספורט אותו הוא רוצה לאמן. זה צריך להיות תנאי ראשוני.
זה שהוא הראה שאפשר בשקט לא אומר שיש בעיה עם זה.כמה תגובות מההתחלה די עיצבנו אותי...
מארק ריפטו התעצבן פעם על כל המפגרים בפורום שלו שבכו לו שהמדריכים צועקים עליהם שהם מפילים את המשקולות אחרי דדליפט כבד והוא הוציא סרטון שבו הוא הראה איך מתחרה צעיר בארצות הברית עושה דדליפט עם איזה 200 קילו באימונים שלו ולא זורק אותו על הרצפה. לא הצלחתי למצוא את הסרטון ,אבל אני בטוח שהוא עבר פה מתישהו.
גם מארק ריפטו מדריך אידיוט?
מהצד השני גם אדם שבטוח שהשמש זורחת מהתחת שלו ושהנסיון שלו הוא הדבר היחיד שעובד לא יהיה מאמן טוב. ניסיון אישי הוא חלק די קטן ממה שעושה מאמן מוצלח.
אתה לקחת את זה לקיצון. אני לא חושב שיש הרבה אנשים שיאהבו מאמן שחושב שהשמש זורחת לו מהתחת ורק מה שהוא עושה או אומר נכון.מהצד השני גם אדם שבטוח שהשמש זורחת מהתחת שלו ושהנסיון שלו הוא הדבר היחיד שעובד לא יהיה מאמן טוב. ניסיון אישי הוא חלק די קטן ממה שעושה מאמן מוצלח.