הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה-אימון אירובי

• פותח/ת השרשור bar728
  • פורסם בתאריך

bar728

משתמש פעיל
427
2
נק' מוניטין:
91
427
2
אני רוצה להתחיל אירובי יש דרך לשפר את הסיבולת (בלי ריצה מקסימום הליכה 😳)?

1. בגדול לא
2. אם אתה לא אוהב ריצה תעשה פעילות אחרת: אופניים, סקי, אלפטיקל, מדרגות וכו'
3. אם תלך מהר (מהירות 7-7.5) בשיפוע זו האופציה היחידה

זה גם תלוי מה רמת הכושר הנוחכית שלך. יש לא מעט אנשים (מתחילים ובעלי עודף משקל) שהליכה (6-7 קמ"ש) לא תהיה קלה להם בכלל.
אם זה המצב, אפשר להתחיל בהליכות ולעבור בהדרגה לריצה.

הללויה אחשלו!

האמת שלא צריך לעשות קרוספיט ממש, אבל אפשר להשתמש בעקרונות. לא צריך לעשות אימונים ארוכים ומשעממים בשביל סיבולת שריר וסיבולת לב ריאה. הרבה יותר מעניין ואפקטיבי לא פחות יהיה לעשות אימוני metabolic conditioning בסיגנון קרוספיט. הרעיון הוא אימון של 15 דקות (פלוס מינוס 10 דקות) שבו מבצעים תרגילים שונים ברצף (עם מנוחות או בלי) לרוב שלושה עד חמישה סיבובים. התרגילים עצמם לא קשים בפני עצמם אבל כשמשלבים אלמנט של זמן זה די קורע.
סתם לדוגמה, אימון שאפשר לעשות -
400 מטר ריצה, 30 כפיפות בטן, 15 כפיפות מרפקים. שלושה סיבובים כמה שיותר מהר.

עם קצת ניסיון אפשר למצוא את מספר החזרות והתרגילים שיגרמו לך לשנוא את הרגע שנולדת. אם צריך דגש על סיבולת לב ריאה אז הרבה תרגילים שונים וריצה כדי לא להגיע למצב שנתקעים על חוסר כח, ואם צריך לשפר סיבולת שריר אז יותר חזרות מכל תרגיל כדי להגיע למצבים שכבר אי אפשר לעשות עוד חזרות.

אם אתה רוצה לקרוא על קרוספיט -
אתה יכול ללכת לאיבוד באתר הראשי של קרוספיט. כל המידע נמצא שם רק צריך למצוא אותו ולהרכיב את הפאזל -www.crossfit.com
אם אתה מחפש מידע בעברית הייתי מתחיל בבלוג של דעאל (יש בצד שמאל לינקים למאמרים מתורגמים).
אם יש לך שאלות, תרגיש חופשי לשאול.

• פותח/ת השרשור
מסובך מדי התחלתי להתבלבל באתר..אני מעדיף את השיטה הרגילה(הליכה עד למצב של ריצה) חח מאשר שברי מאמץ 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית