הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קורס עזרה ראשונה

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
היי,
רציתי לעשות קורס עזרה ראשונה במד"א ולהתחיל להתנדב, הבעיה היא שאין מד"א בחולון, זה עולה 620 ש"ח, וזה מגיל 15 ומעלה (קשה לי להאמין שיש פה הרבה שלא מכירים אותי ויודעים שאני בן 14 עם כל הריבים שהיו, אבל הנה אמרתי את זה שוב).
מה אפשר לעשות?
איפה אפשר ללמוד קורס עזרה ראשונה במחיר שפוי ולהתנדב, או כל דבר בסגנון?
יש מצב לבקש מהמחנך שלי (רכז שכבה, מחנך וסגן מנהל) להקדים לי את המחויבות אישית ולהתחיל להתנדב בחינם בכיתה ח' וככה לחסוך זמן בבגרויות ולעזור לקהילה?
אני ממש רוצה להתנדב שם...:(

סתם לקחת קורס ולקבל תעודה אפשר לעשות במלא מקומות מדא יקרים מאוד

זה לא אותו קורס. מד"א דורשים ממך 240 שעות (משהו כזה), בזמן שקורס עזרה ראשונה שעושים מדריכי כושר למינהם וכל מי שעוסק במקצועות דומים לכך זה 6-8 שעות בלבד.

יש מספר קורסים שונים שמועברים ע"י מד"א לבני נוער... לפחות מהידע שלי כמדריך ובתקופתי (שזה די מזמן...):
1. קורס "נאמן החייאה" מועבר בד"כ בבתי ספר במספר שעות בודדות, כולל מעבר מהיר על סכימת החייאה ותרגול - יכול להיות שזה גם מה שמועבר בקורס מדריכים...
2. קורס "מגישי עזרה ראשונה" (מע"רים) - תיאורתית נדרש בהיקף של 60 שעות, בפועל אצלי בקורס הייתי מעביר אותו כפול מזה ויותר.

אם אתה שואל בגלל שהנושא מעניין אותך אני ממליץ לך לבדוק קורסים של "פרחי רפואה" - הם מציעים קורסים די נחמדים לבני נוער בגילך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כל הקטע זה גם להתנדב...
זה לא אותו קורס. מד"א דורשים ממך 240 שעות (משהו כזה), בזמן שקורס עזרה ראשונה שעושים מדריכי כושר למינהם וכל מי שעוסק במקצועות דומים לכך זה 6-8 שעות בלבד.
240 שעות?? רשום 44 שעות, כמה שזה ירד:s59:
יש מספר קורסים שונים שמועברים ע"י מד"א לבני נוער... לפחות מהידע שלי כמדריך ובתקופתי (שזה די מזמן...):
1. קורס "נאמן החייאה" מועבר בד"כ בבתי ספר במספר שעות בודדות, כולל מעבר מהיר על סכימת החייאה ותרגול - יכול להיות שזה גם מה שמועבר בקורס מדריכים...
2. קורס "מגישי עזרה ראשונה" (מע"רים) - תיאורתית נדרש בהיקף של 60 שעות, בפועל אצלי בקורס הייתי מעביר אותו כפול מזה ויותר.

אם אתה שואל בגלל שהנושא מעניין אותך אני ממליץ לך לבדוק קורסים של "פרחי רפואה" - הם מציעים קורסים די נחמדים לבני נוער בגילך.
1. היה לנו קורס החייאה, לצערי פיספסתי אותו...
2. מע"רים זה בדיוק מה שרציתי וזה נחוץ להתנדבות לפי מיטב הבנתי, מגיל 15 ומעלה...
לא ממש מעניין, זה בעיקר בשביל ללמוד את זה מתוך עניין (טיפה עניין), ידע כללי והתנדבות... לא נראה לי שעם פרחי רפואה יתנו לי להתנדב, מה גם שלא מצאתי ממש מידע על הקורסים שלהם באתר שלהם...

לפני מספר שנים רב, אני עשיתי קורס מע"רים שלקח 6 וחצי שבועות, 5 פעמים בשבוע, 7-8 שעות כל יום.

כל הקטע זה גם להתנדב...

240 שעות?? רשום 44 שעות, כמה שזה ירד:s59:

1. היה לנו קורס החייאה, לצערי פיספסתי אותו...
2. מע"רים זה בדיוק מה שרציתי וזה נחוץ להתנדבות לפי מיטב הבנתי, מגיל 15 ומעלה...
לא ממש מעניין, זה בעיקר בשביל ללמוד את זה מתוך עניין (טיפה עניין), ידע כללי והתנדבות... לא נראה לי שעם פרחי רפואה יתנו לי להתנדב, מה גם שלא מצאתי ממש מידע על הקורסים שלהם באתר שלהם...

לא יתנו לך להתנדב מפרחי רפואה וגם לא לפני גיל 15. פרחי רפואה זה קורס העשרה לבני נוער על עולם הרפואה... הצעתי לך שתבדוק אם מקצוע הרפואה מעניין אותך.

לפני מספר שנים רב, אני עשיתי קורס מע"רים שלקח 6 וחצי שבועות, 5 פעמים בשבוע, 7-8 שעות כל יום.
אפשר לשאול מה היא הסיבה לכך שעשית את הקורס?
כי אני מכיר כמה אנשים שעושים את זה בשל סיבות אחרות מאשר הסיפוק של העזרה וההתנדבות.

לא יתנו לך להתנדב מפרחי רפואה וגם לא לפני גיל 15. פרחי רפואה זה קורס העשרה לבני נוער על עולם הרפואה... הצעתי לך שתבדוק אם מקצוע הרפואה מעניין אותך.

זה לא הכי נכון, הקורס של פרחי מדא לוקח שנה ככה שהוא יכול להתחיל אותו מגיל 14 ולהתנדב בגיל 15
הקורס הוא אותו הדבר כמו קורס 60 רק שבמקום ללמוד את כל הקורס בשבוע עושים "פעילות" של שעה בשבוע וככה מורחים את הקורס במשך שנה

אני התנדבתי במדא בגלל מגמת ביולוגיה רפואית ופרשתי אחרי 8 חודשים כשסיימתי מחויבות, לא נהנתי מזה מאוד בגלל שבפועל כמעט ואתה לא עוזר לאנשים אלא רק עושה עבודה שחורה של מילוי טפסים, רוב המקרים במשמרת זה זקנים שנפלו בבית שאתה רק עוזר לסחוב אותם

זה לא הכי נכון, הקורס של פרחי מדא לוקח שנה ככה שהוא יכול להתחיל אותו מגיל 14 ולהתנדב בגיל 15
הקורס הוא אותו הדבר כמו קורס 60 רק שבמקום ללמוד את כל הקורס בשבוע עושים "פעילות" של שעה בשבוע וככה מורחים את הקורס במשך שנה

אני התנדבתי במדא בגלל מגמת ביולוגיה רפואית ופרשתי אחרי 8 חודשים כשסיימתי מחויבות, לא נהנתי מזה מאוד בגלל שבפועל כמעט ואתה לא עוזר לאנשים אלא רק עושה עבודה שחורה של מילוי טפסים, רוב המקרים במשמרת זה זקנים שנפלו בבית שאתה רק עוזר לסחוב אותם

אני לא יודע מה זה פרחי מד"א... אני מכיר פרחי רפואה שזה אירגון נפרד.. ובתקופתי לא היה שיתוף פעולה בין פרחי רפואה למד"א בצורה כזו והקורסים שעברתי (אנחנו מדברים על 15 שנה אחורה 😃) היו בנושאי פיזיולוגיה ולא על החומר המועבר בקורס מער"ים. בכל מקרה להתנדב אפשר כמו שאמרתי רק מגיל 15.
והתנדבות זאת התנדבות, לא תמיד יש אקשן אבל אתה בהחלט עוזר וזה יפה ומבורך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית