הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בגלוטוס מקסימוס

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
לפני 2 אימונים עשיתי דדליפט ואחרי הסט התחילו לי דקירות באיזור הטוסיק וחשבתי שזה סתם ושזה יעבור לי עד האימון הבא. אבל זה לא עבר והיה לי סקוואט באימון אחריו. עד בערך רבע סקוואט אין כלום וכשאני יורד טיפה יותר מהרבע סקוואט לחצי מתחיל לכאוב, כשאני שובר מקביל זה שיא הכאב.
בגדול אני מרגיש את הדקירות בחלק העליון של הטוסיק, ממש לא רחוק מעצם הזנב, בצד שמאל, זה גולש טיפה למטה ומוקרן אל האמסטרינג והשוקיים.
צבעתי בתמונה הבאה את המקום (ככל שכחול יותר כך מורגש שם יותר כאב)
http://img191.imageshack.us/img191/2227/59912673.jpg
בנתיים אני שם קרח ומחמם את האיזור, מה כדאי לעשות?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
piriformis syndrome?
קראתי קצת וזה נשמע הגיוני. בכל מקרה אני לקחתי היום נורופן וזה עזר מאוד אבל לא לגמרי. החלק העליון בטוסיק כבר לא מורגש כשאני יורד לסקוואט אבל החלקים המוקרנים עדיין קצת מורגשים, בעיקר בשוקיים. בכל מקרה מה אתה מציע לעשות במידה וזאת הבעיה? אני אלך מחר על הדדליפט ובחימום אני כבר אדע אם זה בעייתי להמשיך או שזה בסדר.

כאב די מוכר. תן לזה כמה ימים, זה לרוב עובר לבד.
אני מקווה מאוד שאתה צודק..

קראתי קצת וזה נשמע הגיוני. בכל מקרה אני לקחתי היום נורופן וזה עזר מאוד אבל לא לגמרי. החלק העליון בטוסיק כבר לא מורגש כשאני יורד לסקוואט אבל החלקים המוקרנים עדיין קצת מורגשים, בעיקר בשוקיים. בכל מקרה מה אתה מציע לעשות במידה וזאת הבעיה? אני אלך מחר על הדדליפט ובחימום אני כבר אדע אם זה בעייתי להמשיך או שזה בסדר.

שלי היה דבר דומה זה היה כי הגזמתי עם מתיחות בסקוואט עמוק. אני לא זוכר איך זה עבר, אבל זה עבר.

• פותח/ת השרשור
שלי היה דבר דומה זה היה כי הגזמתי עם מתיחות בסקוואט עמוק. אני לא זוכר איך זה עבר, אבל זה עבר.
הבנתי, כמה זמן לקח לזה לעבור בערך אתה זוכר?
זה לא בא לי בטיימינג טוב :/

גם אני הרגשתי משהו דומה ועבר לי, אבל מה הכוונה הגזמת עם המתיחות? פשוט יש מצב שגם אני עשיתי אותו דבר...
לא כדאי למתוח יותר מידי את הגב תחתון לפני סקוואטים?

היום אחרי האימון הרגשתי משהו דומה למה שאתה מתאר, אבל רק בישבן, וצד שמאל.

piriformis condition הוא אופציה אפשרית , אבל הןא נחשב פחות שכיח. תרגילים מומלצים הם בעיקר מתיחות - ואם אתה מטפל עצמאית אז שימוש ב foam rolling

ברגע שציינת הקרנה , הדבר הראשון שעולה לראש הוא דווקא מקור של גב תחתון או SI joint.

בכל אופן , איך הכאבים כרגע?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
piriformis condition הוא אופציה אפשרית , אבל הןא נחשב פחות שכיח. תרגילים מומלצים הם בעיקר מתיחות - ואם אתה מטפל עצמאית אז שימוש ב foam rolling

ברגע שציינת הקרנה , הדבר הראשון שעולה לראש הוא דווקא מקור של גב תחתון או SI joint.

בכל אופן , איך הכאבים כרגע?

נרגעו יחסית אז הם עדיין קיימים. אני מרגיש אותם עכשיו רק במצב אחד, רק כשאני יורד למשל בסקוואט ואז עוצר את עצמי בתחתית, אז אני מרגיש בעיקר את החלק העליון בטוסיק. את הכאבים המוקרנים אני לא מרגיש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית