הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בדיקות דם- תוצאות

• פותח/ת השרשור ITZIKB
  • פורסם בתאריך

ITZIKB

משתמש פעיל
934
3
נק' מוניטין:
541
934
3
טוב אז אני אוכל פליאו בערך 4-5 חודשים ועשיתי אתמול בדיקות דם וזה התוצאות, הבדיקה הקודמת מתייחס לתקופה שהייתי אוכל רגיל
[h=5]גלוקוז- 92
HDL--53 (בבדיקה הקודמת זה היה 39)
LDL---259.5(בבדיקה הקודמת זה היה 160)
טריגליצרידים- 78(בבדיקה הקודמת זה היה 70)
כולסטרול בכללי- 328[/h][h=5][/h]אני יודע שמבחינת היחסים זה אמור להיות תקין אבל בכל זאת יש סיבה שה-LDL יהיה כזה גבוה?

לא שאני מבין גדול אבל מהידע שיש לי מהפורטל ובדברים אחרים זה לא אמור להיות מספר גדול כזה, במיוחד בדיאטת פליאו המרכיבה את הדברים החיוניים לגוף. חישבת בעצמך או שלקחת את התוצעה מהרופא?נחכה ליראות מה יגידו אחרים..

נערך לאחרונה:
זה נחשב לכולסטרול גבוה, בערכים כאלה רופא המשפחה כנראה יפנה אותך לטיפול תרופתי להורדת כולסטרול. מה מצב ההמובגלובין , B12 שלך?

• פותח/ת השרשור
כל שאר הערכים בסדר גמור, עקרונית השומנים בדם עדיין נמוכים וה-HDL עלה שזה מעולה בפני עצמו, אולי זה יתאזן אם הזמן.
הרופא כבר מזמן הפנה אותי לסטטינים, אני מספיק חכם כדי לסרב לזה.

תוצאות כאלו נפוצות בד"כ אם אכלת דברים עשירים בפחמימות ו/או שומן יום לפני הבדיקה. בד"כ ג'אנק פוד ודומיו. אם לא, הייתי חוזר על הבדיקה ורואה מה קורה עם זה.

• פותח/ת השרשור
תוצאות כאלו נפוצות בד"כ אם אכלת דברים עשירים בפחמימות ו/או שומן יום לפני הבדיקה. בד"כ ג'אנק פוד ודומיו. אם לא, הייתי חוזר על הבדיקה ורואה מה קורה עם זה.

אני כמעט ולא נוגע בפחמימה, רק חלבון ושומן מהחי, אבל אם תשים לב ה-HDL עלה והיחס שלו עם הטריגלצירדים הוא מתחת ל-2 אז לפי מה שאומרים זה מעיד על חלקיקי LDL גדולים שזה בסדר לא?

לדעתי זה מוזר שה LDL עלה ככה .

אתה מוסיף ויטמין D ואומגה שלוש ?
אתה עשיתה שינויי עם הספורט בתקופה האחרונה ?

הייתה חולה או נתון תחת לחץ ?
מנשנש ג'אנק לפעמים ?

• פותח/ת השרשור
לדעתי זה מוזר שה LDL עלה ככה .

אתה מוסיף ויטמין D ואומגה שלוש ?
אתה עשיתה שינויי עם הספורט בתקופה האחרונה ?

הייתה חולה או נתון תחת לחץ ?
מנשנש ג'אנק לפעמים ?
מנשנש אולי פעם בשבוע לא יותר מזה וגם לא יותר מדי, בד''כ זה פיצה או לאפה שווארמה.
אני לוקח ויטמין D וגם אומגה 3.
לגבי ספורט אני עושה רק משקולות, אירובי בכלל לא

תתחיל להוסיף אירובי אחרי האימוני כוח
אם אתה אוכל פליאו זה בסדר אבל אם אתה גם אוכל פליאו (מלא שומן רווי) וגם מזייף ואוכל פחמימה אתה יוצר בעיה

מה התפריט שלך ? ותוכנית האימונים שלך ? אתה מתאמן מספיק כבד ?

מה זה לא נוגע בפחמימה. פליאו זה לא דיאטה דלת פחמימה.

• פותח/ת השרשור
תתחיל להוסיף אירובי אחרי האימוני כוח
אם אתה אוכל פליאו זה בסדר אבל אם אתה גם אוכל פליאו (מלא שומן רווי) וגם מזייף ואוכל פחמימה אתה יוצר בעיה

מה התפריט שלך ? ותוכנית האימונים שלך ? אתה מתאמן מספיק כבד ?

ביום יום לא מזייף בכלל, בבוקר למשל אני אוכל שמנת 27 אחוז, אחרי איזה 6 שעות מנת בשר או דג ובד''כ 4-5 ביצים ביום וגם איזה 6-7 פרוסות גבינה צהובה.
אני עושה את ה-AB של לייל מקדנולד אם קצת תוספות, אבל עושה סקוואט דדליפט וכל מה שצריך אבל לא כבד כמו פעם כי המעבר לפליאו החליש אותי כי ירדתי במשקל גוף איזה 13 קילו.
לגבי הזיוף זה כמו שאמרתי, בד''כ פעם בשבוע או לפעמים פעם בשבועיים וסה''כ איזה לאפה או פיצה לא יותר מזה, זה אפילו לא בגדר של העמסה.
בלי קשר אני מתסף בויטמינים, מגנזיום וכו'

מה זה לא נוגע בפחמימה. פליאו זה לא דיאטה דלת פחמימה.

הכוונה לא קמח, דגנים וכו'.
פעם ביומיים איזה פרי, וקצת ירקות מדי יום אבל לא עמילניים, בד''כ רק בצל, מלפפון ועגבניה.

גם בצל עגבנייה מלפפון זה פחמימה. פילאו זו לו תזונה דלת פחמימה.

• פותח/ת השרשור
גם בצל עגבנייה מלפפון זה פחמימה. פילאו זו לו תזונה דלת פחמימה.

בטח שהיא דלה, היא אמנם לא אפס אבל דלה, העדיפות זה לחלבון ושומן,ובלי קשר יש כל מיני השקפות גם בפליאו עצמו, יש כאלה שיאכלו מפחמימות שנחשוב לבטוחות כמו בטטה ואורז ויש כאלה שגם בזה לא יגעו.

בטח שהיא דלה, היא אמנם לא אפס אבל דלה, העדיפות זה לחלבון ושומן,ובלי קשר יש כל מיני השקפות גם בפליאו עצמו, יש כאלה שיאכלו מפחמימות שנחשוב לבטוחות כמו בטטה ואורז ויש כאלה שגם בזה לא יגעו.

טעות בידך - הנה עוד אדם שחושב כמוני אולי לו אתה תאמין.

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=37299&page=2&p=477717&viewfull=1#post477717

עכשיו גם שמתי לב שמשה אמר לך את זה לפני 10 ימים. והסכמת ועכשיו אתה שוב חוזר על דברים לא נכונים.

• פותח/ת השרשור
טעות בידך - הנה עוד אדם שחושב כמוני אולי לו אתה תאמין.

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=37299&page=2&p=477717&viewfull=1#post477717

ממש לא חבוב, יש פליאו ויש קיצונים יותר שנקראים אפס פחמימות. בפליאו עצמו יש כל מיני השקפות והרבה מתנהלים איך שבא להם, מבחינתי ואיך שאני לוקח את זה דל, אני כמעט ולא עובר את ה-50 גרם פחמימה ביום, בעיניי 50 גרם זה דל. אף אחד לא אומר שבפליאו את חייב לאכול המון בטטות או אורז, משאירים לך את כאופציה וגם אם כן אז בצורה מועטה. הבסיס זה לאכול הרבה חלבון ושומן מהחי וירקות ללא הגבלה(לא כולל עמילנים), פירות במידה מועטה(שוב זה אופציה)

וחוץ מזה לא שאלתי מה הפירוש של פליאו, רשמתי איך אני אוכל ושאלתי לגבי הבדיקות דם, תקרא לזה איזה תזונה שבא לך
לא הסכמתי פשוט לא רציתי להתווכח על זה, אני לא נדבק לתוויות, אני מתעניין בעיקר ולא בשטויות

נערך לאחרונה:
לא משנה אם אתה אוכל דל פחמימה אז זה דל פחמימה הפילאו פה פחות עקרוני. נסה אולי לבצע העמסות יותר חוקיות - בלי פיצה ושווארמה פעם בשבוע. (אם אתה באמת צורך 50 גרם ליום פחמימה כולל ירקות כולל הפחמימה מהטחינה ומהאבקת חלבון והכל)

• פותח/ת השרשור
לא משנה אם אתה אוכל דל פחמימה אז זה דל פחמימה הפילאו פה פחות עקרוני. נסה אולי לבצע העמסות יותר חוקיות - בלי פיצה ושווארמה פעם בשבוע. (אם אתה באמת צורך 50 גרם ליום פחמימה כולל ירקות כולל הפחמימה מהטחינה ומהאבקת חלבון והכל)

אבל השאלה אם ה-LDL יעלה לנצח או שזה רק אפקט התחלתי? לא בא לי בעוד חצי שנה לראות שהוא מגיע פתאום ל-500

נדמה לי שגם לייל כתב את זה (אני לא בטוח אפשר לבדוק הספר לא אצלי כרגע) ואצלי מניסיון בדל פחמימה הLDL ירד.

• פותח/ת השרשור
נדמה לי שגם לייל כתב את זה (אני לא בטוח אפשר לבדוק הספר לא אצלי כרגע) ואצלי מניסיון בדל פחמימה הLDL ירד.

אני יבדק שוב בעוד כמה חודשים, אבל אני מרגיש הרבה יותר טוב בלי קשר, יותר אנרגטי, פחות רעב בהרבה, ישן רצוף בלילה, אולי ככה הגוף שלי מגיב בהתחלה.
אני יוסיף אירובי וישתדל לוותר כמה שיותר על הג'אנק השבועי ויהפוך את זה אולי לפעם בחודש, העיקר בינתיים שהיחס של הטריג' וה-HDL נשמר טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית