הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בדיקות דם- תוצאות

• פותח/ת השרשור ITZIKB
  • פורסם בתאריך

ITZIKB

משתמש פעיל
934
3
נק' מוניטין:
541
934
3
טוב אז אני אוכל פליאו בערך 4-5 חודשים ועשיתי אתמול בדיקות דם וזה התוצאות, הבדיקה הקודמת מתייחס לתקופה שהייתי אוכל רגיל
[h=5]גלוקוז- 92
HDL--53 (בבדיקה הקודמת זה היה 39)
LDL---259.5(בבדיקה הקודמת זה היה 160)
טריגליצרידים- 78(בבדיקה הקודמת זה היה 70)
כולסטרול בכללי- 328[/h][h=5][/h]אני יודע שמבחינת היחסים זה אמור להיות תקין אבל בכל זאת יש סיבה שה-LDL יהיה כזה גבוה?

אם אתה עושה אימוני כח עצימים אתה צריך לצרוך פחמימה כולל בדיאטה דלת פחמימה - יש אפשרות לעשות העמסות שבועיות ייתכן שאצלך אולי הן צריכות להיות חוקיות יותר - למתן צריכת שומן ולצרוך פחמימה עם אינדקס גליקמי גבוה ב24 שעות הראשונות עם תחילת ההעמסה. ואפשר לשלב בהמשך פחמימה עם מורכבת יותר למתן את רמות האינסולין וכך למלא כמו שצריך את מאגרי הגליקוגן.

פלוס בדל פחמימה כדאי לפני ההעמסה לרוקן את המאגרים לגמריי.

וגם לא גבינות צהובות

כשעשיתי פלאו גם הכולסטרול שלי קפץ למעלה.
אם זה טוב? רע? לא יודע.
אי אפשר לדעת הרבה דברים. אי אפשר לדעת מה בתכלס האדם הקדמון אכל.

אני מזמן "התייאשתי" מכל הגימיקים האלה. משום מה הם אף פעם לא עומדים במה שהם טוענים. הם טובים בעיקר בלהכניס כסף למי שמעביר את הסמינרים וכותב את הספרים.

יכול להיות שאחרי עשרת אלפים שנה של פיתוח חקלאות ואכילת מזונות עשירי פחמימות וגלוטן הגנטיקה שלנו הספיקה להשתנות ואנחנו צריכים את זה. אבולוציה...

• פותח/ת השרשור
וגם לא גבינות צהובות

כשעשיתי פלאו גם הכולסטרול שלי קפץ למעלה.
אם זה טוב? רע? לא יודע.
אי אפשר לדעת הרבה דברים. אי אפשר לדעת מה בתכלס האדם הקדמון אכל.

אני מזמן "התייאשתי" מכל הגימיקים האלה. משום מה הם אף פעם לא עומדים במה שהם טוענים. הם טובים בעיקר בלהכניס כסף למי שמעביר את הסמינרים וכותב את הספרים.

אם אתה לא רגיש לגבינות אין בעיה שתאכל את זה. ומה גימיק בלהיות בריא??
אם יש משהו שהאדם הקדמון אכל זה בעיקר בשר, אחרת הוא היה מת.
בלי קשר כל האנשים שאוכלים פליאו או אפס פחמימות מעידים על זה שהם מרגישים מעולה, כולל אני, ודווקא פה אין שום כסף, יש לך הכל בחינם, רק תקרא

יכול להיות שאחרי עשרת אלפים שנה של פיתוח חקלאות ואכילת מזונות עשירי פחמימות וגלוטן הגנטיקה שלנו הספיקה להשתנות ואנחנו צריכים את זה. אבולוציה...

אם זה היה ככה לא היה סוכרת בעולם ועוד שלל מחלות

10000 שנה זה כלום במונחים של אבולוציה

אין בעיה שתאכל כל דבר, אבל זה לא פלאו. מילא גבינה שמכינים בצורה מסורתית, עוד מילא. אבל גבינה צהובה?

אם זה היה ככה לא היה סוכרת בעולם ועוד שלל מחלות

10000 שנה זה כלום במונחים של אבולוציה

זה לא לגמרי נכון, תסתכל על מה שקורה בשטח.. חיסון שפעת חדש כל שנה, לסוס מבוית כרומוזום אחד פחות מסוס פרא.. חוץ מיזה לא אמרתי שאנחנו ממש הסתגלנו לתזונה הזאת, אלא יותר ניתקענו באמצע.. כמו שאמרת אלה תהליכים ארוכים.
דבר שני הומוספיאנס קיימים רק 100-200 אלף שנה שזה ממש גזע בפני עצמו. אתה באמת חושב ששינויים מינורים בתןך הגזע לא יכולים להתרחש ב-10 אלף שנה? נו באמת..

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אין בעיה שתאכל כל דבר, אבל זה לא פלאו. מילא גבינה שמכינים בצורה מסורתית, עוד מילא. אבל גבינה צהובה?

פלאו זה אורח חיים בריאותי, בתוכו יש כמה אסכולות, זה נכון שפעם באמת לא הייתה גבינה אבל היות והשומן שלה הוא רווי לכל דבר הוא נחשב לבריא ולכן אם אין רגישות אין מניעה מלאכול, בכל זאת אנחנו חיים בעולם מודרני ואנחנו הולכים לסופר בשביל בשר ולא צדים האוכל בעצמנו, אי אפשר להתאים את עצמו במאה אחוז.

זה לא לגמרי נכון, תסתכל על מה שקורה בשטח.. חיסון שפעת חדש כל שנה, לסוס מבוית כרומוזום אחד פחות מסוס פרא.. חוץ מיזה לא אמרתי שאנחנו ממש הסתגלנו לתזונה הזאת, אלא יותר ניתקענו באמצע.. כמו שאמרת אלה תהליכים ארוכים.
דבר שני הומוספיאנס קיימים רק 100-200 אלף שנה שזה ממש גזע בפני עצמו. אתה באמת חושב ששינויים מינורים בתןך הגזע לא יכולים להתרחש ב-10 אלף שנה? נו באמת..

ברור שיש אנשים שיכולים להתמודד טוב יותר עם פחמימה מאשר אחרים, לכן חלק חולים וחלק בריאים, בלי קשר גם מעורב פה עניין גנטי לכל דבר, אבל שורה תחתונה פחמימות זה פחות בריא, בלי קשר אתה גם לא יודע מה יהיה בעתיד, אתה רוצה להמר על הבריאות שלך? אני מחליט מראש לוותר איפה שאני יכול

ברור שיש אנשים שיכולים להתמודד טוב יותר עם פחמימה מאשר אחרים, לכן חלק חולים וחלק בריאים, בלי קשר גם מעורב פה עניין גנטי לכל דבר, אבל שורה תחתונה פחמימות זה פחות בריא, בלי קשר אתה גם לא יודע מה יהיה בעתיד, אתה רוצה להמר על הבריאות שלך? אני מחליט מראש לוותר איפה שאני יכול
ברור שאני לא הייתי רוצה להמר על בריאותי אבל זה קשה מאוד להמנע מזה לפי דעתי... והסבילות של אחדים(ואולי רבים) לפחמימה זה לא מיקרי, כמו שאמרת זה עניין "גנטי" (אבולוציה..). אני מבין את קו המחשבה שלך, מאוד טיפוסי לבן אדם שמתאמן כוח וגם רוצה לאכול בריא, אני גם חושב שבשר זה בכל זאת יהיה בדרך כלל יותר אופטימלי, אבל צריך להסתכל פה קודם כל במבט אובייקטיבי לפי שמסתכלים במבט סובייקטיבי כדי להבין מה הדיאטה הכי מתאימה לנו (מה שלפעמים אינדיוידואלי), כמו בכל דבר בערך..

נערך לאחרונה:
איציק, בדוק תפקודי בלוטת התריס. אם ה- FT3 שלך נמוך מדי, התאים בגוף לא יקלטו את הכולסטרול ולכן רמתו בדם תהיה גבוהה.

• פותח/ת השרשור
איציק, בדוק תפקודי בלוטת התריס. אם ה- FT3 שלך נמוך מדי, התאים בגוף לא יקלטו את הכולסטרול ולכן רמתו בדם תהיה גבוהה.

כן שמעתי על זה, השאלה אם זה מזיק אם זה המצב? כי יכול להיות שהרמה תהיה גבוהה אבל החלקיקים יהיו גדולים
ה-TSH שלי הוא 4 והבנתי שזה יחסית גבוה.

כן שמעתי על זה, השאלה אם זה מזיק אם זה המצב? כי יכול להיות שהרמה תהיה גבוהה אבל החלקיקים יהיו גדולים
ה-TSH שלי הוא 4 והבנתי שזה יחסית גבוה.

אני לא יודע האם זה מזיק מבחינת הכולסטרול, אבל לבלוטה יש תפקיד מאוד חשוב בגוף וכדאי שהיא תעבוד בצורה תקינה.
עד כמה שאני יודע, TSH בערך של 4 אינו תקין. לך לרופא/ת משפחה ובקש לקבל בדיקת FT3ו- FT4 ואם לא תקבל, בצע את הבדיקה במעבדה פרטית. בדיקת 3 הפרמטרים האלה עולה בערך 400 ש"ח.

זה לא נכון. ד"ר אתקינס טיפל ב25000 אנשים שהיו חולים במחלות קשות - מחלות לב, סוכרת, בעיות עיכול, השמנת יתר, הפרעות נפשיות, קנדידה ועוד ועוד... כל האנשים האלה אכלו בשר ושומן והמעיטו בסוכר, גלוטן ובפחמימות. וכל האנשים האלה, לפני שהוא טיפל בהם - הם היו אוכלים דיאטה עשירה בפחמימות, כמובן לפי המלצות משרד התזונה האמריקאי.
אני קורא את הספר של ד"ר אתקינס ואני לא מתחרט על זה לרגע.

זה לא נכון. ד"ר אתקינס טיפל ב25000 אנשים שהיו חולים במחלות קשות - מחלות לב, סוכרת, בעיות עיכול, השמנת יתר, הפרעות נפשיות, קנדידה ועוד ועוד... כל האנשים האלה אכלו בשר ושומן והמעיטו בסוכר, גלוטן ובפחמימות. וכל האנשים האלה, לפני שהוא טיפל בהם - הם היו אוכלים דיאטה עשירה בפחמימות, כמובן לפי המלצות משרד התזונה האמריקאי.
אני קורא את הספר של ד"ר אתקינס ואני לא מתחרט על זה לרגע.

אני נוטה להאמין לזה, אבל בסופו של דבר יד עוד הרבה דוקטורים וספרים והבטחות אז אני לוקח הכל בעירבון מוגבל.. לוקחים החלטות אחרי חשיבה מעמיקה וכמובן.נסיון. תגיד אתה עקבת אחרי התזונה שלו? (סוג של פליאו לא?)

אני נוטה להאמין לזה, אבל בסופו של דבר יד עוד הרבה דוקטורים וספרים והבטחות אז אני לוקח הכל בעירבון מוגבל.. לוקחים החלטות אחרי חשיבה מעמיקה וכמובן.נסיון. תגיד אתה עקבת אחרי התזונה שלו? (סוג של פליאו לא?)
אני לא עושה את דיאטת אתקינס, אני הולך לפי תזונת paleo. אני מאמין שאני אוכל בערך 100 גרם פחמימה ביום, אולי קצת יותר. אני אוכל ככה כבר שלושה שבועות.
בעיקרון אני די מרוצה מהתוצאות, אני כבר לא אובססי לאוכל ולפחמימות ואני גם מרגיש פחות עייף. אבל אני לא ממש יכול להוות דוגמא בגלל שבמקביל לדיאטה הפסקתי עם תרופה פסיכיאטרית (בהסכמת הפסיכיאטר כמובן)

• פותח/ת השרשור
אני לא עושה את דיאטת אתקינס, אני הולך לפי תזונת paleo. אני מאמין שאני אוכל בערך 100 גרם פחמימה ביום, אולי קצת יותר. אני אוכל ככה כבר שלושה שבועות.
בעיקרון אני די מרוצה מהתוצאות, אני כבר לא אובססי לאוכל ולפחמימות ואני גם מרגיש פחות עייף. אבל אני לא ממש יכול להוות דוגמא בגלל שבמקביל לדיאטה הפסקתי עם תרופה פסיכיאטרית (בהסכמת הפסיכיאטר כמובן)

זה ציטוט של אדם חכם בנושא תזונה, הוא אוכל לפי עיקרון של אפס פחמימה, בעיניי יותר טוב מפליאו, אני גם שואף לזה לאט לאט
''ה"צורך" לחומרים מזינים - איננו צריכים להסתובב על כוכב לכת שלנו לחפש את התזונה האחרונה הלהיט או מזון נוגד-חמצון, או מאכל-על superfoods. בוא אני אגיד לך משהו אחר. אין מזון-על, אפילו בשר.

איך אני יכול להגיד דבר כזה? ובכן, אם אתה מסתכל על כל האוכלוסייה הבריאה ששרדה אכילת מזונות הבסיסיים הזהים במשך מאה שנים ללא מחלה, זה אמור להגיד לך שכל התזונה שלהם הייתה ממש שונה. היו כאלו שאכלו דגים כל חייהם ומעולם לא טעמו סטייק פורטרהאוס (מסכנים) עדיין היו בריאים לחלוטין. היו כמה שאכל רק קאריבו כל חייהם עם לא כל דג, ובכל זאת הם היו 100% בריאים.

זה לא את המזונות אשר מגנים, זה ההיעדרות מאלה שמדרדרים שמגנה על הבריאות. אל תאכל מאכלים רעים ואתה תהיה בריא לפי כל קנה מידה אובייקטיבית.ה - RDA הוא בדיחה - כמות מומלצת יומית. אין להם מושג איזה חלק מכל חומר מזין אנחנו צריכים או הוא אופטימלי. אם היה להם מושג, אז היו יותר אנשים בריאים. רוב האנשים מנסים לעקוב אחר ה RDA אבל זה בהחלט לא תורם להם!

הגוף שלנו יכול לסנתז כל חומר מזין או מה שלא שאנחנו צריכים, אבל אנחנו צריכים מוצרים מן החי. זה אפילו לא משנה איזה סוג של בשר, כל עוד היא של בשר, דגים, עופות, וכ"ו. תאכול את זה ולהתרחק מירקות ודגנים, ולא תהיינה לך בעיות.

מדוע מוצרים מן החי?

כי זה הדבר הכי הקרוב למה שהגוף שלנו היה אוכל אם לא היה אוכל. רוב האנשים מוצאים שכאשר הם צמים, ולכמה שיותר זמן, הם הופכים ליותר בריאים בהתאם לאורכו! יותר זמן בצום, יותר בריא! [עד סוף האנרגיה כמובן] מחלות רבות וכל מיני דברים נרפאים רק מצום. עם זאת, אין דבר כזה צום באמת כיוון שהגוף תמיד במצב אכילה. היא אוכלת שומן ומעט חלבון בצום. לכן, אם אתה יכול לחקות התנהגות זו באכילה שלך, למה שלא תצפה להיות הכי בריא שתוכל להיות? אף אחד לא לוקח ויטמינים בצום אך הם נעשים בריאים באופן רציני ביותר! זה גם צריך לומר לך משהו.''

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית