ייעוץ ערך תזונתי שקרי?

• פותח/ת השרשור G.Pas
  • פורסם בתאריך

G.Pas

משתמש פעיל
406
64
נק' מוניטין:
260
406
64
אהלן,

אם ידוע לנו שגרם פחמימה הוא 4 קלוריות, גרם חלבון הוא 4 קלוריות וגרם שומן הוא 9 קלוריות,

למה מצאתי בבית שלי מוצר - סובין שיבולת שועל, שהערכים שלו מוזרים לחלוטין, בואו תראו - הכל לפי מה שכתוב מאחורה בערכים התזונתיים:

קלוריות ב-100 גרם : 246
חלבון ב-100 גרם : 17.3
פחמימה ב-100 גרם: 66.22
שומן ב-100 גרם: 7

עכשיו לפי חישוב של החלבון, השומן והפחמימות זה יוצא 397 קלוריות ל-100 גרם, וממש לא 246 כפי שצויין.

מה לדעתכם הקטע פה? יש סיכוי שהם פשוט משקרים בערכים התזונתיים?

אהלן,

אם ידוע לנו שגרם פחמימה הוא 4 קלוריות, גרם חלבון הוא 4 קלוריות וגרם שומן הוא 9 קלוריות,

למה מצאתי בבית שלי מוצר - סובין שיבולת שועל, שהערכים שלו מוזרים לחלוטין, בואו תראו - הכל לפי מה שכתוב מאחורה בערכים התזונתיים:

קלוריות ב-100 גרם : 246
חלבון ב-100 גרם : 17.3
פחמימה ב-100 גרם: 66.22
שומן ב-100 גרם: 7

עכשיו לפי חישוב של החלבון, השומן והפחמימות זה יוצא 397 קלוריות ל-100 גרם, וממש לא 246 כפי שצויין.

מה לדעתכם הקטע פה? יש סיכוי שהם פשוט משקרים בערכים התזונתיים?

יכול להיות בגלל הסיבים התזונתים שאין להם ערך קלורי,אבל הם תופסים נפח בקופסה,לכן ל-100 הכמות נמוכה יותר

יכול להיות בגלל הסיבים התזונתים שאין להם ערך קלורי,אבל הם תופסים נפח בקופסה,לכן ל-100 הכמות נמוכה יותר
כמות כזו גדולה?
לא נראה לי
גם רוב שיבולת השועל שאני רואה מכילות מעל 320 מינימום ל100 גרם
פה יש הבדל של 100 קלוריות +-

מבזק חדשות: סיבים מספקים קלוריות
אבל יש עוד היבט לגבי סיבים במאזן הקלורי, שלרוב לא מוערך מספיק. נטען כי סיבים לא מספקים קלוריות לגוף בגלל היעדר אנזימים שיכולים לפרק אותם. לפעמים מתייחסים אל ירקות עתירי סיבים כאל מוצרים בעלי "אנרגיה שלילית", מאחר שהעיכול שלהם דורש יותר קלוריות ממה שהם מכניסים (ונהוג להתייחס לזה כאל 0).
אולם זה לא נכון. לא לגמרי, בכל אופן.
דנתי לעיל בסוגיית ההתססה של סוגים מסוימים של סיבים שהופכים לחומצות שומן, שנאגרות מחדש ע"י הגוף. ובכן, חומצות שומן אלו מספקות קלוריות לגוף. למרות שעדיין יש מחלוקת בנושא, חוקרים העריכו את הערך הקלורי של סיבים כ-1.5-2 קלוריות לגרם (תלוי בסוג הסיב).
נכון שזה ממוצע, ושזה בסופו של דבר תלוי בפרטי הדיאטה ובסוג הסיב, אבל בפשטות, הרעיון שסיב אינו מספק קלוריות לגוף אינו נכון. אמנם הערך הקלורי של סיבים הוא פחות מפחמימות (4 קלוריות לגרם), הוא עדיין לא 0

סובין לכל החיים!!!! ואוו!
אגב, אולי הכוונה היא ל100 גרם מבושל, שזה בערך 50 גרם ש״ש.

מבזק חדשות: סיבים מספקים קלוריות
אבל יש עוד היבט לגבי סיבים במאזן הקלורי, שלרוב לא מוערך מספיק. נטען כי סיבים לא מספקים קלוריות לגוף בגלל היעדר אנזימים שיכולים לפרק אותם. לפעמים מתייחסים אל ירקות עתירי סיבים כאל מוצרים בעלי "אנרגיה שלילית", מאחר שהעיכול שלהם דורש יותר קלוריות ממה שהם מכניסים (ונהוג להתייחס לזה כאל 0).
אולם זה לא נכון. לא לגמרי, בכל אופן.
דנתי לעיל בסוגיית ההתססה של סוגים מסוימים של סיבים שהופכים לחומצות שומן, שנאגרות מחדש ע"י הגוף. ובכן, חומצות שומן אלו מספקות קלוריות לגוף. למרות שעדיין יש מחלוקת בנושא, חוקרים העריכו את הערך הקלורי של סיבים כ-1.5-2 קלוריות לגרם (תלוי בסוג הסיב).
נכון שזה ממוצע, ושזה בסופו של דבר תלוי בפרטי הדיאטה ובסוג הסיב, אבל בפשטות, הרעיון שסיב אינו מספק קלוריות לגוף אינו נכון. אמנם הערך הקלורי של סיבים הוא פחות מפחמימות (4 קלוריות לגרם), הוא עדיין לא 0

1.5 קלוריות לגרם סיב. אוקי,ומאיפה זה בבקשה ?
כי כשאני שאלתי את איילת וינשטיין היא אמרה לי שבסיבים אין קלוריות

סובין לכל החיים!!!! ואוו!
אגב, אולי הכוונה היא ל100 גרם מבושל, שזה בערך 50 גרם ש״ש.

מה שגם אני חושב
בחלק מהמוצרים הערכים הם עבור תוצר מבושל שזה 1/2 - 1/3 ממוצר לפני בישול (כמו אורז לדוגמה שסופח מים)

מה שגם אני חושב
בחלק מהמוצרים הערכים הם עבור תוצר מבושל שזה 1/2 - 1/3 ממוצר לפני בישול (כמו אורז לדוגמה שסופח מים)
קשה לי להאמין שמתכוונים למבושל..הרי זה לא המוצר שהם מוכרים
תסתכל גם על ערכים של פסטה\אורז..לא רשום לך ערכים של אחרי בישול..
במקרה הטוב אולי יהיה רשום לך ערכים ובנוסף "ערכים לאחר בישול".

בכל מקרה גם אם זה 100 גרם ש"ש מבושל (50 גרם לא מבושל) הם עדיין טעו

קשה לי להאמין שמתכוונים למבושל..הרי זה לא המוצר שהם מוכרים
תסתכל גם על ערכים של פסטה\אורז..לא רשום לך ערכים של אחרי בישול..
במקרה הטוב אולי יהיה רשום לך ערכים ובנוסף "ערכים לאחר בישול".

בכל מקרה גם אם זה 100 גרם ש"ש מבושל (50 גרם לא מבושל) הם עדיין טעו

במבה נשמה אני לא ממציא דברים, חלק מהמוצרים שאני אישית מחזיק בבית רשום ערכים עבור תוצר מבושל (אורז, קינואה, כוסמת ועוד כמה)
יש שקיות שכתוב עבור מוצר יבש ויש כאלה שכתוב עבור מוצר מבושל במים
הנה סתם תמונה שתראה

20130107184301.jpg

במבה נשמה אני לא ממציא דברים, חלק מהמוצרים שאני אישית מחזיק בבית רשום ערכים עבור תוצר מבושל (אורז, קינואה, כוסמת ועוד כמה)
יש שקיות שכתוב עבור מוצר יבש ויש כאלה שכתוב עבור מוצר מבושל במים
הנה סתם תמונה שתראה

20130107184301.jpg
זה בסדר.."נשמה"..אבל עדיין גרם 250 קל' זה לא נראה לי עונה לנתוני הש"ש המבושל
וש"ש שונה מאורז
הרבה אנשים אוכלים ש"ש לא מבושל ..אורז לא מבושל זה כמעט בלתי אפשרי לאכול

נערך לאחרונה:
זה בסדר.."נשמה"..אבל עדיין גרם 250 קל' זה לא נראה לי עונה לנתוני הש"ש המבושל
וש"ש שונה מאורז
הרבה אנשים אוכלים ש"ש לא מבושל ..אורז לא מבושל זה כמעט בלתי אפשרי לאכול
בגלל זה רשמתי "אולי", אני לא בטוח אבל גם זה יכול להיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית