הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 140kg Squat for 2 reps

• פותח/ת השרשור Mike96
  • פורסם בתאריך

Mike96

משתמש קבוע
1,251
163
נק' מוניטין:
4,678
1,251
163
שלוחה של אס"א ת"א בבת ים
משקל גוף: 60.9 קילו
הפעם בלי שמירה 🤪

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
הטענה היא שLB תורם יותר לפיתוח כוח כללי של הגוף. בנוסף, זה יותר דומה למשיכות.
למה שהוא יגרום לך להשען קדימה בסנאץ'? אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מאמן את הסנאץ' בכל מקרה, כי זה הספורט שלך, ושאתה עושה גם overhead squat בשביל הסנאץ'.
זה כמו להגיד שקופצים לגובה לא צריכים לעשות סקוואט כי זה יגרום להם להתכופף יותר מידי כשהם קופצים \:

כשמתאמנים על הענף שלך, מתאמנים בצורה ספציפית מכל הבחינות, כולל טכניקה. כשמתאמנים על יכולות פיזיות הכרחיות לענף שלך (במקרה הזה כוח - שזו המטרה שבשבילה משקולנים עושים באק סקוואט) מתאמנים בצורה שתשפר אותן בצורה המקסימלית.

דעתך? 😵‍💫🥊
דעתי היא שעקב ההתרגלות להישען קדימה בתרגיל כח שבו משתמשים במשקלים כבדים הגוף מתרגל להישען קדימה בתחתית. יכול מאוד להיות שLB תורם יותר מבחינת כח אבל עדיין יכול לגרום להתרגלות להישען קדימה ואז כל פעם עם משקל כבד בהנפה אני יתחיל לטייל על הבמה קדימה או שבכלל יזרוק את המשקולת

יפה מאוד!
תתחיל לאכול ולצבור מסה
תודה ואני מחכה עד לאחרי אליפות אירופה כדי להתחיל לזלול 😃

1. אוקיי, אנחנו בעצם מסכימים.
2. לא אמרתי שב-SS צריך לעשות HB, אני כן אומר שבאופן כללי כל הדיונים של HB VS LB זה פשוט התעסקות בקקה.
3. סבבה. המשיכה מהרצפה זה לא מה שיגביל אותך בקלין ובסאנץ', אלא היכולת לקום איתם. אני ממליץ שתקרא את הפוסט הזה: http://www.board.crossfit.com/showpost.php?p=404496&postcount=95 של גלן (זה בעצם פוסט המשך של המאמר שיש בפורטל), שבו הוא הוא מדבר בדיוק על החשיבות של קוואד-דומינאנטיות וההבדל בביצועים בשביל משקולן קוואד דומינאנטי לעומת משקולן PC-דומינאנטי.
4. כן, ההאמסטרינגס עובדים גם בפרונט סקוואט, אבל המעורבות שלהם שם היא זניחה. בכל מקרה זה לא נכון להגיד ש-LB מפעיל יותר שרירים מ-HB.
ולגבי "שורש הכוח בגוף" - בוא נגיד שממש לא הייתי חותם שסקוואטר של 180 ק"ג LB יותר חזק מסקוואטר של 160 ק"ג HB.
5. ב-LB מרימים יותר משקל כי התחת יותר חזק מהקוואדס, וכי טווח התנועה בו יותר קטן. אם אתה עושה HB ויורד לאותו עומק כמו LB, אתה צריך לבלום את עצמך, ולעלות בלי באונס, כך שבכל מקרה זה יותר קשה. ואם אתה עושה הפוך - יורד עמוק ב-LB, אז או שאיבדת מתח בהאמסטרינגס, או ששלחת את הברכיים קדימה, ובכל מקרה אתה עושה סוג של HB. אגב, גם לזה גלן מתייחס במאמר בפורטל - אתה בהחלט יכול לעשות HB עם גו יותר כפוף, ו-LB עם גו יותר זקוף, וזו בדיוק הסיבה שכל הויכוח ביניהם זה התעסקות בקקה.
1. אולי לא הבהרתי את עצמי במדוייק. אני מסכים איתך שלHB יש יתרון מבחינת הלימוד, אבל לא מבחינת התוצאות שהוא מפיק.
3. שכנעת אותי שקוואד דימיננטיות חשובה יותר מPC דומיננטיות. זה רק מדגיש שהעיקר בWL זה לעבוד על ההרמות עצמן (והוריאציות מסביב למשל אוברהד סקוואט וכו') וכמובן לעשות פרונט סקוואט. אני מקווה שאנחנו מבינים ומסכימים שאם אתה עושה משהו בתוכנית, למשל פרונט סקוואט, זה על חשבון משהו. כמו כל דבר אחר, כי ה100% הוא אותו 100%. עכשיו, השאלה שלי - למה בכלל לעשות באק סקוואט? אתה יכול לעשות יותר פרונט סקוואט ויותר כבד ממה שהיית עושה אם היית עושה גם פרונט וגם באק סקוואט. אז למה לעשות באק סקוואט? אם בשביל כוח כללי, יכולת להתמודד עם משקלים גבוהים וקצת בשביל לדמות את המוט בקו של הסקאפולה, אז תעשה LB. אם בשביל לחזק את הקוואדס ולהיות יותר קוואד דומיננט, תעשה יותר פרונט סקוואט. ויותר כבד. זה גם יתן לך הסתגלות ספציפית להתרוממות מהקלין.
4. לגביי יותר שרירים - אבהיר את הטענה. הכוונה היא לא יותר שרירים כלומר מספר גדול יותר של שרירים. בפועל כל פלג הגוף התחתון עובד בכל מקרה. הכוונה היא שמעורבת יותר muscle mass. יותר מסת שריר. למשל במכונה של בייספס (בתיאוריה) עובד רק שריר אחד - הבייספס. במכונה של ארבע ראשי (בתיאוריה) עובד רק שריר אחד - הארבע ראשי. אז בשתי המכונות עובדים אותו מספר שרירים. אבל לא אותה כמות muscle mass. מקווה שהצלחתי להסביר את זה טוב. האם אנחנו מסכימים על כך?
ולא יודע להשוות בין סקוואטר של 160 HB לסקוואטר של 180 LB. בשביל להשוות מי יותר חזק בין שני אנשים צריך לתת להם להבחן באותו קריטריון. הקריטריון הוא לשבור מקביל ולעלות חזרה למעלה. אם הסקוואטר הראשון בוחר לעשות את זה בHB והביא תוצאה של 160 קילו והשני עשה LB ועשה 180 קילו - השני ניצח בתחרות, והוא יותר חכם. את היכולת שלהם לפתח כוח בענפי ספורט אחרים לא נוכל לדעת לפני ששניהם יעשו אותו סקוואט. אבל את התחרות ניצח זה שהרים יותר, והוא יחשב לבחור החזק יותר.
5. אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהמוט נשאר בקו של מרכז כף הרגל. בכל טווח תנועה שנבחר, בLB נרים יותר. אנחנו מסכימים על כך שאחת הסיבות העיקריות היא שמעורבים יותר שרירים? (כלומר, יותר muscle mass, כמו שהסברתי בסעיף 4.)
דעתי היא שעקב ההתרגלות להישען קדימה בתרגיל כח שבו משתמשים במשקלים כבדים הגוף מתרגל להישען קדימה בתחתית. יכול מאוד להיות שLB תורם יותר מבחינת כח אבל עדיין יכול לגרום להתרגלות להישען קדימה ואז כל פעם עם משקל כבד בהנפה אני יתחיל לטייל על הבמה קדימה או שבכלל יזרוק את המשקולת
זאת לא תהיה הבעייה, בדיוק כמו שבסנאץ' אתה לא מזדקף יותר מידי כשהמוט על הריצפה בגלל שאתה רגיל מHB להיות עם גב יותר מאונך לריצפה.
להתאמן על הספורט שבו אתה מתחרה זה דבר אחד, ולהתאמן על היכולת של הגוף שלך (במקרה הזה לייצר כוח) זה משהו אחר ;susss

1. אולי לא הבהרתי את עצמי במדוייק. אני מסכים איתך שלHB יש יתרון מבחינת הלימוד, אבל לא מבחינת התוצאות שהוא מפיק.
3. שכנעת אותי שקוואד דימיננטיות חשובה יותר מPC דומיננטיות. זה רק מדגיש שהעיקר בWL זה לעבוד על ההרמות עצמן (והוריאציות מסביב למשל אוברהד סקוואט וכו') וכמובן לעשות פרונט סקוואט. אני מקווה שאנחנו מבינים ומסכימים שאם אתה עושה משהו בתוכנית, למשל פרונט סקוואט, זה על חשבון משהו. כמו כל דבר אחר, כי ה100% הוא אותו 100%. עכשיו, השאלה שלי - למה בכלל לעשות באק סקוואט? אתה יכול לעשות יותר פרונט סקוואט ויותר כבד ממה שהיית עושה אם היית עושה גם פרונט וגם באק סקוואט. אז למה לעשות באק סקוואט? אם בשביל כוח כללי, יכולת להתמודד עם משקלים גבוהים וקצת בשביל לדמות את המוט בקו של הסקאפולה, אז תעשה LB. אם בשביל לחזק את הקוואדס ולהיות יותר קוואד דומיננט, תעשה יותר פרונט סקוואט. ויותר כבד. זה גם יתן לך הסתגלות ספציפית להתרוממות מהקלין.
4. לגביי יותר שרירים - אבהיר את הטענה. הכוונה היא לא יותר שרירים כלומר מספר גדול יותר של שרירים. בפועל כל פלג הגוף התחתון עובד בכל מקרה. הכוונה היא שמעורבת יותר muscle mass. יותר מסת שריר. למשל במכונה של בייספס (בתיאוריה) עובד רק שריר אחד - הבייספס. במכונה של ארבע ראשי (בתיאוריה) עובד רק שריר אחד - הארבע ראשי. אז בשתי המכונות עובדים אותו מספר שרירים. אבל לא אותה כמות muscle mass. מקווה שהצלחתי להסביר את זה טוב. האם אנחנו מסכימים על כך?
ולא יודע להשוות בין סקוואטר של 160 HB לסקוואטר של 180 LB. בשביל להשוות מי יותר חזק בין שני אנשים צריך לתת להם להבחן באותו קריטריון. הקריטריון הוא לשבור מקביל ולעלות חזרה למעלה. אם הסקוואטר הראשון בוחר לעשות את זה בHB והביא תוצאה של 160 קילו והשני עשה LB ועשה 180 קילו - השני ניצח בתחרות, והוא יותר חכם. את היכולת שלהם לפתח כוח בענפי ספורט אחרים לא נוכל לדעת לפני ששניהם יעשו אותו סקוואט. אבל את התחרות ניצח זה שהרים יותר, והוא יחשב לבחור החזק יותר.
5. אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהמוט נשאר בקו של מרכז כף הרגל. בכל טווח תנועה שנבחר, בLB נרים יותר. אנחנו מסכימים על כך שאחת הסיבות העיקריות היא שמעורבים יותר שרירים? (כלומר, יותר muscle mass, כמו שהסברתי בסעיף 4.)

זאת לא תהיה הבעייה, בדיוק כמו שבסנאץ' אתה לא מזדקף יותר מידי כשהמוט על הריצפה בגלל שאתה רגיל מHB להיות עם גב יותר מאונך לריצפה.
להתאמן על הספורט שבו אתה מתחרה זה דבר אחד, ולהתאמן על היכולת של הגוף שלך (במקרה הזה לייצר כוח) זה משהו אחר ;susss

1. אין הוכחה חד משמעית ש-LB מפיק יותר תוצאות. כפי שאמרתי - לא הייתי חותם על זה שסקוואטר 160 HB יותר חלש מסקוואטר 180 LB.
3. כי אתה צריך להיות קוואד דומיננטי, ו-HB מאפשר לך להיות יותר קוואד דומינאנטי עם משקלים יותר כבדים. שוב אני חוזר - הדמיון בין LB לדדליפט (מוט מתחת לשכמות) לא מעניין, כי זו לא הנקודה החלשה שצריך לטפל בה. אתה יכול לראות גם בתחרות הרמת משקולות, שהחלק הכי תובעני מבחינת משקולן זה להתרומם מהבור של הקלין, שזה בעצם לעשות פרונט סקוואט. HB פשוט מחזק משקולן בצורה ספציפית לדרישות של הספורט. LB לא נותן את התמורה הזאת, כח אם תתרגל להתרומם "מהתחת" אתה פשוט תשמוט את המוט הכתפיים במשקלים כבדים, אפילו תת מקסימליים.
4. הדוגמה שאתה נותן לא רלוונטית. אנחנו לא עובדים רק על הארבע ראשי או רק על ה-PC. בשתי הוריאציות עובדים כל השרירים.
5. אני לא רואה מה הטעם לדבר על טווח תנועה שהוא פחות מלהגיע עד לבאונס, שב-HB נמצא הרבה יותר נמוך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

אז איך זה שעד עכשיו משקולנים לא עובדים על LB סקוואט? כי חוץ מההסבר שלי אני לא מצליח לחשוב על עוד הסברים, חוץ מזה שאני חושב שאם LB היה יותר תורם לספורטאי בתחום הזה כבר ממזמן היו מתחיל להכניס את זה לתוכניות אימונים של משקולנים.

אז איך זה שעד עכשיו משקולנים לא עובדים על LB סקוואט? כי חוץ מההסבר שלי אני לא מצליח לחשוב על עוד הסברים, חוץ מזה שאני חושב שאם LB היה יותר תורם לספורטאי בתחום הזה כבר ממזמן היו מתחיל להכניס את זה לתוכניות אימונים של משקולנים.

זאת לא סיבה. כי אני יכול להגיד איך זה שחשבו שכדור הארץ הוא שטוח הרבה מאות שנים.

אני חושב שאחת הסיבות שלא עושים לואו בר היא כי אין מספיק עומק. וככל זהמשקלים שלך עולים ואתה עושה PR יש מצבים ששם אתה כמעט מנגב את הריצפה עם התחת. לפעמים אפילו אתה נדרש לקום ממצב מת, בלי באונס מהתחתית. לא חושה שלואו בר תורם כל כך כמו היי בר בנקודה הזאת.

משהו אישי שלי, אני עשיתי SS ומד-קאו לפני שעברתי למישקולנות. עבדתי בסקוואט לואו בר. היום אני בערך שנתיים וחצי במישקולנות ואני עדיין מרגיש שההרגל לקום אם הטייה קדימה דופק לי את הסנאץ, ככה שאני כמעט שנה תקוע ב-100 ק''ג, לא בגלל שכבד לי להרים את ה-100 מעל הראש( אני עושה 4X2X90 פאוור סנאץ') אלה ביגלל אותו הרגל של השרירים כאשר אני קם מהתחתית להישען קדימה.

לא יודע אם זה מהלואו בר, אבל לא נראה שזה היה תורם לבעיה שלי.

• פותח/ת השרשור

אני חושב שאחת הסיבות שלא עושים לואו בר היא כי אין מספיק עומק. וככל זהמשקלים שלך עולים ואתה עושה PR יש מצבים ששם אתה כמעט מנגב את הריצפה עם התחת. לפעמים אפילו אתה נדרש לקום ממצב מת, בלי באונס מהתחתית. לא חושה שלואו בר תורם כל כך כמו היי בר בנקודה הזאת.

משהו אישי שלי, אני עשיתי SS ומד-קאו לפני שעברתי למישקולנות. עבדתי בסקוואט לואו בר. היום אני בערך שנתיים וחצי במישקולנות ואני עדיין מרגיש שההרגל לקום אם הטייה קדימה דופק לי את הסנאץ, ככה שאני כמעט שנה תקוע ב-100 ק''ג, לא בגלל שכבד לי להרים את ה-100 מעל הראש( אני עושה 4X2X90 פאוור סנאץ') אלה ביגלל אותו הרגל של השרירים כאשר אני קם מהתחתית להישען קדימה.

הבנתי 😃

שוב אני חוזר ומדגיש שיש הבדל בין להתאמן בספורט שלך ובין לאמן את הגוף שלך להיות יותר טוב בפן הפיזי של הספורט שלך (במקרה הזה כוח).
על אותו משקל אני יכול להגיד שרוכבי אופניים לא צריכים לעשות סקוואט מתחת למקביל, כי הברכיים שלהם בשום שלב לא נמצאות מתחת ל90 מעלות. חוץ מבפאוורליפטינג, באק סקוואט זה לא תרגיל שהוא SPORT SPECIFIC לשום דבר. הוא תרגיל כוח כללי.
וכמו שרוכבי אופניים לא יכולים להאשים את הסקוואט בכך שהם מתרגלים לקפל ברכיים יותר מ90 מעלות בגלל הסקוואט המלא, גם אתה לא צריך להאשים את הסקוואט המלא (במקרה שלנו LB) בכך שאתה רוכן יותר קדימה. אני לא מאמן WL אבל אין לי ספק שזו בעייה שמאמן WL אמור לפתור. אם אתה לא מספיק חזק בשביל להרים את המשקל, מאמן הכוח צריך לתקן את זה. טכניקת הנפה "לקויה" צריכה להיות מתוקנת ע"י מאמן WL.
1. אין הוכחה חד משמעית ש-LB מפיק יותר תוצאות. כפי שאמרתי - לא הייתי חותם על זה שסקוואטר 160 HB יותר חלש מסקוואטר 180 LB.
3. כי אתה צריך להיות קוואד דומיננטי, ו-HB מאפשר לך להיות יותר קוואד דומינאנטי עם משקלים יותר כבדים. שוב אני חוזר - הדמיון בין LB לדדליפט (מוט מתחת לשכמות) לא מעניין, כי זו לא הנקודה החלשה שצריך לטפל בה. אתה יכול לראות גם בתחרות הרמת משקולות, שהחלק הכי תובעני מבחינת משקולן זה להתרומם מהבור של הקלין, שזה בעצם לעשות פרונט סקוואט. HB פשוט מחזק משקולן בצורה ספציפית לדרישות של הספורט. LB לא נותן את התמורה הזאת, כח אם תתרגל להתרומם "מהתחת" אתה פשוט תשמוט את המוט הכתפיים במשקלים כבדים, אפילו תת מקסימליים.
4. הדוגמה שאתה נותן לא רלוונטית. אנחנו לא עובדים רק על הארבע ראשי או רק על ה-PC. בשתי הוריאציות עובדים כל השרירים.
5. אני לא רואה מה הטעם לדבר על טווח תנועה שהוא פחות מלהגיע עד לבאונס, שב-HB נמצא הרבה יותר נמוך.
1. אין הוכחה חד משמעית גם שHB מפיק יותר תוצאות. זה לא מוביל אותנו לשום מקום \:
3. קרא מה כתבתי לPeroman, הספציפיות צריכה לבוא לידי ביטוי בענף עצמו, לא באימון שמטרתו עבודה על ההסתגלויות הכלליות של הגוף. גם HB גורם לך לרכון קדימה יותר מפרונט סקוואט, אז למה הוא לא גורם לך לרכון קדימה מידי בפרונט סקוואט? ולמה LB כן? איפה עובר הגבול?
זה פשוט לא עובד ככה.
יש מה שנקרא to play your sport ויש to train. אלה שני דברים חופפים בהרבה מקרים, אבל לא זהים.
ואגב, אני לא ממש מסכים עם ההנחה השנייה שלך, אבל פה אני אומר מראש שהניסיון שלי בתחום לוקה בחסר. משהו במה שאתה אומר נשמע לי הוצא מהקשרו, ואסביר.
בהנחה שלהתרומם מהבור של הקלין זה החלק הכי תובעני מבחינת משקולן - שזו לא הנחה תלושה מהמציאות, למה אתה חושב שניתוק המוט מהריצפה לא משפיע על היכולת שלך להתרומם מהבור בקלין? היגיון ישר אומר שאם אתה מצליח לנתק את המוט מהריצפה יותר מהר, אתה תכנס יותר טוב מתחתיו כי יהיה לך יותר זמן, ולכן זה יגדיל את הסיכוי שלך לקום מהבור.
כי תכלס גם משקלים מאוד, מאוד כבדים אפשר להביא לכתפיים, אבל לא לקום איתם כי לא הספקת להכנס מתחת למוט בצורה מיטבית (ואם המוט יעלה יותר מהר---> יהיה לך יותר זמן---> תכנס יותר "עמוק" מתחתיו)
אני מפספס משהו?
4. נכון, זה בדיוק מה שאני טוען. שבאק סקוואט מבוצע על מנת לפתח הסתגלות כללית של הגוף, ולא ספציפית. והסתגלות כללית של הגוף (מבחינת כוח) מושגת בצורה יותר טובה ככל שיותר מפרקים ושרירים (שוב, muscle mass) עובדים.
5. על אחת כמה וכמה - אם אתה מרים יותר משקל בLB גם אם אתה עושה ATG ולא מקבל באונס אידיאלי, זה רק ממחיש את העובדה שבLB אפשר להרים יותר משקל, ואחת הסיבות העיקריות כפי שציינתי, היא שיותר muscle mass באה לידי ביטוי.

ברוב הנושאים דיי מיצינו את עצמינו אבל מאוד אשמח לשמוע את דעתכם על סעיף 3 בנוגע להתרוממות מהקלין. משקולנים צאו מהמחתרת =]

1. נכון. וזו בדיוק הסיבה שלא צריך לקבל את ההטפות של ריפטו כדברי אלוהים חיים. אין לי בעיה עם LB, אני בעצמי משלב LB באימונים שלי, וכשה-HB שלי ייתקע אני גם אחזור ל-LB עד שגם הוא ייתקע כדי "לחלוב" את ההתקדמות במשקלים. מה שיש לי בעיה איתו זה שאת אותה חשיבה ביקורתית כלפי בילדרים, משקולנים, רופאים ומי שלא יהיה שריפ מלמד בספרים שלו, אנשים שוכחים להפנות גם כלפי ריפ. יש אגב גם את הדיעה ההפוכה, שלא רק שמשקולנים צריכים לעשות HB, אלא גם PL-ים, ולשנות בחזרה ל-LB רק לפני תחרות.
3. אתה מדבר שטויות - ב"דדליפט" שאתה עושה בקלין (בניגוד לדדליפט רגיל שאתה מנתק ב"רבאק"), אתה מנתק את המוט מהרצפה לאט, אני חוזר, ל-א-ט, ומאיץ רק אחרי שהמוט נמצא פחות או יותר בפטלה. ואתה עובד עם 50%~ מהדדליפט שלך, שזה לא יכול להיות בהגדרה משקל שכבד לך.
4. LB ו-HB מפעילים בדיוק את אותם שרירים. השאלה רק את מי יותר ואת מי פחות ("לתת דגש" בשפת בילדרים).
5. אתה לא בהכרח תרים יותר משקל ב-LB עם באונס מהברכיים מאשר עם HB נורמלי שמבוצע לאותו עומק. זה תלוי בהמון דברים.

1. נכון. וזו בדיוק הסיבה שלא צריך לקבל את ההטפות של ריפטו כדברי אלוהים חיים. אין לי בעיה עם LB, אני בעצמי משלב LB באימונים שלי, וכשה-HB שלי ייתקע אני גם אחזור ל-LB עד שגם הוא ייתקע כדי "לחלוב" את ההתקדמות במשקלים. מה שיש לי בעיה איתו זה שאת אותה חשיבה ביקורתית כלפי בילדרים, משקולנים, רופאים ומי שלא יהיה שריפ מלמד בספרים שלו, אנשים שוכחים להפנות גם כלפי ריפ. יש אגב גם את הדיעה ההפוכה, שלא רק שמשקולנים צריכים לעשות HB, אלא גם PL-ים, ולשנות בחזרה ל-LB רק לפני תחרות.
3. אתה מדבר שטויות - ב"דדליפט" שאתה עושה בקלין (בניגוד לדדליפט רגיל שאתה מנתק ב"רבאק"), אתה מנתק את המוט מהרצפה לאט, אני חוזר, ל-א-ט, ומאיץ רק אחרי שהמוט נמצא פחות או יותר בפטלה. ואתה עובד עם 50%~ מהדדליפט שלך, שזה לא יכול להיות בהגדרה משקל שכבד לך.
4. LB ו-HB מפעילים בדיוק את אותם שרירים. השאלה רק את מי יותר ואת מי פחות ("לתת דגש" בשפת בילדרים).
5. אתה לא בהכרח תרים יותר משקל ב-LB עם באונס מהברכיים מאשר עם HB נורמלי שמבוצע לאותו עומק. זה תלוי בהמון דברים.
1. אם לא הייתי ביקורתי כלפיי ריפ לא הייתי נכנס לדיון הזה איתך.
3. למה לאט? השאיפה היא לא להאיץ ולתת למוט מהירות מקסימלית? שוב, הגיוני שיש דברים בסיסיים שאני לא יודע בנושא הזה - בעיקר כי בחיים לא הנפתי או קלינג'רתי אף מוט בחיים שלי.
אבל ההיגיון הישר אומר שאתה שואף להרים את המוט כמה שיותר מהר, ושאם תשפר את היכולת שלך בלעשות את זה ---> אתה תוכל להניף יותר משקל.
4. זוכר את הדוגמה על המכונה של הבייספס והמכונה של הארבע ראשי? שתיהן בתיאוריה מפעילות רק שריר אחד. אבל כמות שונה של מסת שריר, כי הארבע ראשי יותר גדול מהבייספס.
5. כמעט בכל המקרים, אתה כן תרים יותר בLB, בכל עומק נתון. בהנחה שכל שאר המשתנים זהים (התאמנת על שניהם באותה מידה, הרמה הטכנית שלך בשניהם באותה רמה וכו')
אני משער שיש אנשים עם גנטיקה ומבנה מסויימים שאצלם זה שונה קצת, אבל כמעט בכל המקרים - כן מרימים יותר בLB.

1. אם לא הייתי ביקורתי כלפיי ריפ לא הייתי נכנס לדיון הזה איתך.
3. למה לאט? השאיפה היא לא להאיץ ולתת למוט מהירות מקסימלית? שוב, הגיוני שיש דברים בסיסיים שאני לא יודע בנושא הזה - בעיקר כי בחיים לא הנפתי או קלינג'רתי אף מוט בחיים שלי.
אבל ההיגיון הישר אומר שאתה שואף להרים את המוט כמה שיותר מהר, ושאם תשפר את היכולת שלך בלעשות את זה ---> אתה תוכל להניף יותר משקל.
4. זוכר את הדוגמה על המכונה של הבייספס והמכונה של הארבע ראשי? שתיהן בתיאוריה מפעילות רק שריר אחד. אבל כמות שונה של מסת שריר, כי הארבע ראשי יותר גדול מהבייספס.
5. כמעט בכל המקרים, אתה כן תרים יותר בLB, בכל עומק נתון. בהנחה שכל שאר המשתנים זהים (התאמנת על שניהם באותה מידה, הרמה הטכנית שלך בשניהם באותה רמה וכו')
אני משער שיש אנשים עם גנטיקה ומבנה מסויימים שאצלם זה שונה קצת, אבל כמעט בכל המקרים - כן מרימים יותר בLB.

3.

4. הדוגמה לא רלוונטית כי אתה לא עובד רק על הקוואדס או רק על ה-PC, כולם מעורבים בשתי הוריאציות. דוגמה הרבה יותר "ממין העניין" תהיה רוחב שונה של אחיזה בבנץ' שתשנה קצת את טווח התנועה ואת החלוקה בין השרירים שמעורבים.

5. לא עשיתי סטטיסטיקה מה קורה אם עושים חצי/רבע/שמינית סקוואט ב-LB וב-HB. גם לא מעניין אותי לעשות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
1..
הגיוני שיש דברים בסיסיים שאני לא יודע בנושא הזה - בעיקר כי בחיים לא הנפתי או קלינג'רתי אף מוט בחיים שלי.

תנסה, תרגיש , תתקדם. אולי תשבור את החשיבה, אולי תגלה שיש צדק בדברים.
אי אפשר כל הזמן לדבר על הנושא בלי להתנסות.
תנסה ללמוד את שני התנועות, בלי הוריאציות השונות שלהם.
תן חוות דעת. 😃

תנסה, תרגיש , תתקדם. אולי תשבור את החשיבה, אולי תגלה שיש צדק בדברים.
אי אפשר כל הזמן לדבר על הנושא בלי להתנסות.
תנסה ללמוד את שני התנועות, בלי הוריאציות השונות שלהם.
תן חוות דעת. 😃
אין ספק, אני ממש לא נגד הרמות אולימפיות, אבל זה לא יקרה בתקופה הקרובה. אגב יש מצב שאני טועה בדיוק בשביל זה אני לוקח חלק בדיון הזה.
3.

4. הדוגמה לא רלוונטית כי אתה לא עובד רק על הקוואדס או רק על ה-PC, כולם מעורבים בשתי הוריאציות. דוגמה הרבה יותר "ממין העניין" תהיה רוחב שונה של אחיזה בבנץ' שתשנה קצת את טווח התנועה ואת החלוקה בין השרירים שמעורבים.

5. לא עשיתי סטטיסטיקה מה קורה אם עושים חצי/רבע/שמינית סקוואט ב-LB וב-HB. גם לא מעניין אותי לעשות.

3. לפי מה שהבנתי ממנו הוא מתכוון שככל שהמוט עולה הוא צריך להאיץ, לא שהחלק התחתון יהיה אטי. הוא גם מדבר על להעלות את הoverall speed... נראה לי שהוא אומר את זה בשביל שאנשים ילמדו ויחשבו על להאיץ. אבל אולי הבנתי אותו לא נכון. בכל מקרה, מה ההסבר של הרעיון הזה? (שהמוט צריך לעלות לאט עד הברכיים)
והאם זה אומר שמה שדוני עושה כאן 2:20):

הוא יכול לעשות עם יותר משקל מהC&J הרגיל שלו?
אני מצטער אבל נשמע לי קצת הזוי הרעיון של להרים את המוט לאט עד הברכיים. להאיץ במתכונת שגלן מדבר עליה נשמע לי הגיוני לגמרי. מה הרעיון מסביב?

4. קצת סטית מהנושא.. על אותו רעיון שאתם מדברים שצריך לעשות HB (משקולנים) אני יכול לטעון שרוכבי אופניים צריכים לעשות סקוואט שלא שובר מקביל. למה אני טועה?

5. הכוונה הייתה בכל טווח תנועה מתחת למקביל..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אין ספק, אני ממש לא נגד הרמות אולימפיות, אבל זה לא יקרה בתקופה הקרובה. אגב יש מצב שאני טועה בדיוק בשביל זה אני לוקח חלק בדיון הזה.

3. לפי מה שהבנתי ממנו הוא מתכוון שככל שהמוט עולה הוא צריך להאיץ, לא שהחלק התחתון יהיה אטי. הוא גם מדבר על להעלות את הoverall speed... נראה לי שהוא אומר את זה בשביל שאנשים ילמדו ויחשבו על להאיץ. אבל אולי הבנתי אותו לא נכון. בכל מקרה, מה ההסבר של הרעיון הזה? (שהמוט צריך לעלות לאט עד הברכיים)
והאם זה אומר שמה שדוני עושה כאן 2:20):

הוא יכול לעשות עם יותר משקל מהC&J הרגיל שלו?
אני מצטער אבל נשמע לי קצת הזוי הרעיון של להרים את המוט לאט עד הברכיים. להאיץ במתכונת שגלן מדבר עליה נשמע לי הגיוני לגמרי. מה הרעיון מסביב?

4. קצת סטית מהנושא.. על אותו רעיון שאתם מדברים שצריך לעשות HB (משקולנים) אני יכול לטעון שרוכבי אופניים צריכים לעשות סקוואט שלא שובר מקביל. למה אני טועה?

5. הכוונה הייתה בכל טווח תנועה מתחת למקביל..

3. הרעיון הוא שהמהירות חייבת להיבנות. אם תתחיל הכי מהר וחזק שאתה יכול, כמו שקורה בדדליפט כבד, אתה פשוט לא תגיע למצב טוב במשיכה השנייה. תנסה ותראה. תתחיל מלעשות דדליפט ופשוט לקפוץ בסוף כדי להבין את הרעיון, עזוב כרגע להעלות אותו לכתפיים/מעל הראש.

4. למה סטיתי מהנושא? אתה נותן דוגמה של מכונה לקוואדס ומכונה לבייספ, ופשוט טענתי שזו לא דוגמה רלוונטית, כי אתה לא מבודד את אחת מקבוצות השרירים, אלא בכל מקרה כל השרירים עובדים.
לגבי הדוגמה השנייה שאתה מדבר עליה - מהסיבה המאוד פשוטה שמתחזקים מתנועות מלאות, ולא מחלקיות. אתה לא חושב שספורטאי צריך להתחזק בצורה ספציפית לספורט שלו? מילא אם באמת זה היה חד משמעי ובלתי ניתן לערעור כמו שריפטו ולואי סימונס מציגים את זה: "קוואד-דומינאנטיות זה מכת מצרים, LB זה התרופה לסרטן, ו-HB זה לעצלנים." אבל זה לא המצב - יש יתרונות וחסרונות בכל אחת מהפוזיציות, וצריך להכיר בזה. יש הרבה דעות מנוגדות שתומכות ב-HB. ולגבי למה לא פרונט סקוואט באופן בלעדי - כי פרונט סקוואט מציב נקודה חלשה אחרת לגמרי - כל "המבנה" שאמור לתמוך במיקום של המוט על הכתפיים. הזוקפים הטורקאליים/האמות/המרפקים/הטרפזים/הכתפיים ייכשלו הרבה לפני הקוואדס. HB מאפשר לך גם להתחזק, וגם להתחזק בצורה ספציפית לספורט שאתה מתחרה בו.

5. אז שוב - אם אתה יורד מתחת למקביל ב-HB, אבל לא מגיע עד לבאונס ובולם את עצמך, תסכים איתי שזה יותר קשה מאשר שבאותו עומק ב-LB יש באונס? תסכים איתי שבאופן כללי, לקום עם באונס זה יותר קשה מלקום ממצב מת? ואם לחליפין אתה מאבד מתח בהאמסטרינגס ב-LB כדי לרדת יותר עמוק, אז ההאמסטרינגס לא ביצעו את תפקידם, ואתה בעצם עובד עם פחות שרירים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הדבר היחיד שאני יכול להסיק מהדיון הזה הוא כרגיל שמשקולנים זה אוסף של מיסטיקנים עם הסברים הזויים לכל דבר שלא מסוגלים להבדיל בין שתי תנועות מאוד פשוטות.

הדבר היחיד שאני יכול להסיק מהדיון הזה הוא כרגיל שמשקולנים זה אוסף של מיסטיקנים עם הסברים הזויים לכל דבר שלא מסוגלים להבדיל בין שתי תנועות מאוד פשוטות.

לאן נעלמת? שקלתי כבר להשאיר מכתב בתא שלך בשרייבר ולשאול.

כמות האנשים שאתה שונא בעולם הזה מדהימה. יש מישהו שאתה לא שונא חוץ ממך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית