עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
lolכמות האנשים שאתה שונא בעולם הזה מדהימה. יש מישהו שאתה לא שונא חוץ ממך?
צודק, טעות שלי, איך הגעתי לעזאזל למסקנה הזו?!😵אחי, איך הגעת למסקנה שאני לא שונא את עצמי???
אין לי ממש איך לקדם את הדיון. לא הבנתי למה יש לי אינטרס למשוך לאט עד הברך ולמה דוני (או כל אחד אחר) לא מרים יותר בהאנג קלין מבקלין רגיל אם ככה. ושוב, אני לא טוען שריפ פטור מביקורת. גם גלן לא פטור. הוא לא טוען שצריך למשוך לאט עד הברך (אלא שצריך למשוך יותר מהר מעל הברך), אבל גם אם כן - לא הבנתי למה.3. הרעיון הוא שהמהירות חייבת להיבנות. אם תתחיל הכי מהר וחזק שאתה יכול, כמו שקורה בדדליפט כבד, אתה פשוט לא תגיע למצב טוב במשיכה השנייה. תנסה ותראה. תתחיל מלעשות דדליפט ופשוט לקפוץ בסוף כדי להבין את הרעיון, עזוב כרגע להעלות אותו לכתפיים/מעל הראש.
4. למה סטיתי מהנושא? אתה נותן דוגמה של מכונה לקוואדס ומכונה לבייספ, ופשוט טענתי שזו לא דוגמה רלוונטית, כי אתה לא מבודד את אחת מקבוצות השרירים, אלא בכל מקרה כל השרירים עובדים.
לגבי הדוגמה השנייה שאתה מדבר עליה - מהסיבה המאוד פשוטה שמתחזקים מתנועות מלאות, ולא מחלקיות. אתה לא חושב שספורטאי צריך להתחזק בצורה ספציפית לספורט שלו? מילא אם באמת זה היה חד משמעי ובלתי ניתן לערעור כמו שריפטו ולואי סימונס מציגים את זה: "קוואד-דומינאנטיות זה מכת מצרים, LB זה התרופה לסרטן, ו-HB זה לעצלנים." אבל זה לא המצב - יש יתרונות וחסרונות בכל אחת מהפוזיציות, וצריך להכיר בזה. יש הרבה דעות מנוגדות שתומכות ב-HB. ולגבי למה לא פרונט סקוואט באופן בלעדי - כי פרונט סקוואט מציב נקודה חלשה אחרת לגמרי - כל "המבנה" שאמור לתמוך במיקום של המוט על הכתפיים. הזוקפים הטורקאליים/האמות/המרפקים/הטרפזים/הכתפיים ייכשלו הרבה לפני הקוואדס. HB מאפשר לך גם להתחזק, וגם להתחזק בצורה ספציפית לספורט שאתה מתחרה בו.
5. אז שוב - אם אתה יורד מתחת למקביל ב-HB, אבל לא מגיע עד לבאונס ובולם את עצמך, תסכים איתי שזה יותר קשה מאשר שבאותו עומק ב-LB יש באונס? תסכים איתי שבאופן כללי, לקום עם באונס זה יותר קשה מלקום ממצב מת? ואם לחליפין אתה מאבד מתח בהאמסטרינגס ב-LB כדי לרדת יותר עמוק, אז ההאמסטרינגס לא ביצעו את תפקידם, ואתה בעצם עובד עם פחות שרירים.
נשמע לי הזוי, אבל כרגע אין לי מספיק ידע ו\או ניסיון בשביל להגיב. בנושא החשיבות של מהירות ניתוק המוט מהריצפה והצורה שבה יש לעשות את זה ניצחת עד להודעה חדשה ;atwqאפשר להרים יותר בקלין מלא ולא מתיילה מעל הברך בגלל המהירות שאתה צובר מהרצפה. יש אנשים שיכולים למשוך יורתר מתלייה בגלל שיש הרבה דברים בטכניקה שיכולים להתחרבש בדרך, אבל אם הטכניקה טובה, זה לא המצב. תסכים איתי שלהאיץ מגוף שכבר נמצא בתנועה זה יותר קל מאשר להאיץ גוף שנמצא במצב מת?
בקלין אתה מתחיל לאט כדי לשמור את הכוח המתפרץ לשלב של אחרי ה"דדליפט" - השראגס והכניסה מתחת למוט. בדדליפט רגיל אתה מנצל את הכוח המתפרץ שלך בניתוק. אתה מוזמן לנסות לעשות את זה בקלין, ותגיד לי בעצמך מה קרה.
אתה מוזמן לנסות לעשות את זה בקלין, ותגיד לי בעצמך מה קרה.
ככה?
אפשר לראות בהחלט שהניתוק היה הרבה פחות מהיר מהפאזה השנייה, אתה לא מסכים? אני לא אומר שצריך לעשות את הניתוק בקצב של ס"מ לשנייה, אבל זה בהחלט שונה מדדליפט, שבו משקיעים את הכוח המתפרץ כבר בהתחלה.
These next comments are possibly the most important to understand in the whole discussionof the pull from the floor. Remember from the last part of the teaching method that the bar
accelerates from the bottom to the top, getting faster as it gets higher. This means that the bar starts
off the floor slow and gets faster as it comes up. The entire purpose of the lower half of the pull, the
deadlift part, is to deliver the bar into the jumping position so that it can be accelerated. It is far
more important for the pull from the floor to be correct than for it to be fast, especially at first.
Remember this: the bar must be pulled correctly at the bottom and fast at the top. Pull the bar
slowly and correctly off the floor, then fast and close at the top. The off-the-floor errors mentioned
above usually occur when you get in a hurry and either rush through your start position or get
impatient and jerk the bar off the floor. If you jerk the bar off the floor, you jerk yourself out of
position. If you're out of position, you can't hit the jump. So squeeze the bar off the floor. The bar
always leaves the floor more slowly than it moves up the shins and past the knees.
Any position error that is caused by being in a hurry off the floor will be magnified on the
way up, as described earlier. Since the movement is so fast, there is no time to correct the error. But
if the bar comes off the floor slowly, your proprioceptive skills - your ability to sense your position
in space - have time to make the small corrections that might be needed to put the bar back in the
right place before it begins moving so fast that a correction is impossible. Control of the bar position
is the whole point of coming off the floor slowly, so that you can enter the jumping position
correctly every time.
אתה מסתובב שם? תבוא להגיד שלום.
אחי, איך הגעת למסקנה שאני לא שונא את עצמי???
יום שעה ומיקום בבקשה.
אם אתה מגיע לכאן: http://www.facebook.com/events/405198199562321/406863572729117/?ref=notif¬if_t=plan_mall_activity
אז בטח ניפגש כבר שם.
.....
בכל מקרה, סטינו מהנושא. כל הנקודה היא שהדדליפט הוא לעולם לא החלק שיגביל את הקלין, ובדיוק על הלוגיקה שעובדים על נקודה חלשה, ולא על נקודה חזקה, הדמיון בין LB לדדליפט לא מעניין משקולנים, והרבה יותר חשוב הדמיון שבין HB ל-FS. גם אצל מתאמן שלא מרים משקולות, אם המצב שונה, והדדליפט שלו יותר חלש מהפרונט סקוואט, הוא כנראה מתאמן מאוד לא נכון.
זו ממש לא כל הנקודה. כל הנקודה היא שקלין של 200 קילו הוא יותר קל כשיש לך דדליפט של 300 מאשר דדליפט של 220. וזה בדיוק מה שיעשה את ההבדל בקלין מקסימלי, כשהטכניקה לא תהיה מושלמת כמו עם המשקלים הקלים שאיתם המשקולנים בארץ אוהבים להתאמן.
[video=facebook;489513624394181]http://www.facebook.com/photo.php?v=489513624394181[/video]
הייתי אומר שהדד ליפט שלו די קרוב 300 וזה לא משקל שכל בן אדם שני מרים...
עדיין זה לא 220 על קלין 200.במקרה אני מכיר אותו, והוא המשקולן היחיד שם שראיתי שמרים כבד בסקוואט ובדדליפט, ולא רק בהרמות אולימפיות. ולא, הוא לא קרוב ל 300, 270 זה המקסימום.
בין אם דדליפט עוזר או לא עוזר לקלין המטרה של משקולן בתחרות היא לדחוק את המשקל ולא לעשות איתו קלין
דדליפט של של 400 קילו זה לא אומר שהוא ידחק את הקלין 280 שהוא יכול לעשות בקלות לפי התאורייה הזאת ככה שזה לא משמעותי...ולא לדבר על הנפה שדדלפיט בכלל לא רלוונטי למה שהולך בהנפה.
ואלכס,הדוגמא שלך עם הדדלפיט, מתיישבת בול,ע"ע עמית ספיר לפני שנהייה באדיבילדר היה משקולן עם דדלפיט של 300 וסקאווט של 270 קלין של 150 ודחיקה של 130 והנפה של 105