הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על פרונט סקוואט

• פותח/ת השרשור maor234
  • פורסם בתאריך
M

maor234

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
היי
בדקתי עם עצמי טכניקה לפרונט סקוואט ונתקלתי בבעיה
בגלל שיש לי עקמת בגב (עמוד השדרה לא ישר אלא פונה ימינה ושמאלה - במבט מאחור או מקדימה) עצמות הבריח והכתפיים שלי לא סימטריות, ואין לי איפה להניח את המוט
(אני לא משתמש באחיזת ה X אלא כמו שעושים הוויטליפטרים)
עם מוט ריק זה לא בעיה כי כל המשקל על היד וזה בקושי מורגש
אבל עם משקל עבודה - אני עדיין אצליח להרים ככה או שהמשקל חייב להישען על הגוף ? (על הבריח\כתפיים)

אם תוכל לצלם את עצמך מקדימה עם מוט+מעט משקל זה יכול לעזור הרבה.
המוט יושב על הבשר של הכתפיים, לא בידיים. אם המוט יושב עקום, דאג לשים לו נועלים כדי שהפלטות לא יחליקו.

• פותח/ת השרשור
אם תוכל לצלם את עצמך מקדימה עם מוט+מעט משקל זה יכול לעזור הרבה.
המוט יושב על הבשר של הכתפיים, לא בידיים. אם המוט יושב עקום, דאג לשים לו נועלים כדי שהפלטות לא יחליקו.

אוכל לצלם רק ברביעי\חמישי

העניין הוא כזה - אני זה שעקום. אני לא סימטרי
אני מצליח למקם את המוט על כתף ימין, ואני גם מצליח למקום אותו על כתף שמאל. אבל לא על שתיהם ביחד. (האמת שאפשר, אבל המוט עקום, ושהמשקל יעלה והידיים לא יוכלו לתמוך זה יהיה בעייתי נראה לי)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני לא מצליח לראות את זה בדמיוני.
אם אתה מנסה, אתה לא יכול שהמוט ישב על שתי הכתפיים אבל שהוא יהיה משופע?
אולי אתה צריך לשים עליו עוד משקל, לא כולם יכולים להרים את המרפקים מספיק כשהמוט קל מדי. אני למשל, מתחת ל30ק"ג מתקשה.

• פותח/ת השרשור
אני לא מצליח לראות את זה בדמיוני.
אם אתה מנסה, אתה לא יכול שהמוט ישב על שתי הכתפיים אבל שהוא יהיה משופע?
אולי אתה צריך לשים עליו עוד משקל, לא כולם יכולים להרים את המרפקים מספיק כשהמוט קל מדי. אני למשל, מתחת ל30ק"ג מתקשה.

כן - אני יכול להניח על שתי הכתפיים אבל רק כשהוא משופע
וזה העניין. הידיים חייבות לתמוך במוט שלא יפול לאחד הצדדים. עכשיו אני מצליח לעשות את זה אבל לא אצליח לעשות את זה עם משקל

רגע...למה שיהיה קשה כשהמוט קל מדי ?

ורציתי לצרף תמונה כדי שתוכל לדמיין איך זה נראה אבל משום מה צריך 10 הודעות בשביל זה -_- (מה ההיגיון בדיוק ?)
בכ"מ חפש בגוגל scoiliosis front ואז תוכל לראות במה מדובר

כן - אני יכול להניח על שתי הכתפיים אבל רק כשהוא משופע
וזה העניין. הידיים חייבות לתמוך במוט שלא יפול לאחד הצדדים. עכשיו אני מצליח לעשות את זה אבל לא אצליח לעשות את זה עם משקל

אתה תצטרך לנסות ולראות אם תוכל עם משקל + נועלים. אם זה עובד, יופי.
אם לא, אז אפשר להזיח את המוט טיפה לכיוון הצד העליון על מנת לאזן.
זה בטוח לא יהיה פשוט, אבל עם הנסיון תשתפר בזה.

אני גם מניח שיש מאמנים שמומחים בעבודה עם אוכלוסיות עם קשיים מסוג זה, אבל אני לא יודע להפנות אותך לכיוון כזה. אולי יש משתמשים אחרים שיוכלו לסייע.

• פותח/ת השרשור
אתה תצטרך לנסות ולראות אם תוכל עם משקל + נועלים. אם זה עובד, יופי.
אם לא, אז אפשר להזיח את המוט טיפה לכיוון הצד העליון על מנת לאזן.
זה בטוח לא יהיה פשוט, אבל עם הנסיון תשתפר בזה.

אני גם מניח שיש מאמנים שמומחים בעבודה עם אוכלוסיות עם קשיים מסוג זה, אבל אני לא יודע להפנות אותך לכיוון כזה. אולי יש משתמשים אחרים שיוכלו לסייע.

הבנתי, אני אנסה לשים קצת משקל ולראות אם זה מסתדר ואולי באמת לקחת את המוט לא במרכז כדי לאזן (רעיון טוב)

אני מאמן בעצמי - אבל מיותר לציין שלא לימדו אותנו פרונט סקוואט בקורס. אם מישהו מכיר אני אשמח להפניה למישהו מתחום הוויטליפטינג

תודה

אני לא בטוח שלשים את המוט לא במרכז יעשה עבודה טובה עם תוספת משקל - אחרי הכל, מומנט ישאר מומנט, זה יהפוך צד אחד לכבד יותר, ולא נראה לי שזה יפצה על העקמת (ואולי אפילו יכביד עליה). הכי טוב שתעלה סרטון ונראה איך זה יושב באמת.

Back
למעלה תחתית