רוטב:
כף רסק עבניות
כף שטוחה מרק זך
כף פפריקה מתוקה
עלי אורגנו טריים 2
אורגנו גרוס לפי העין.
אפשר קצת אבקת שום
חצי כפית מלח
כפית סוכר
לערבב הכל בקערה אחת >לחמם סיר קטן עם שמן+שום כתוש (לא יותר מדיי)> לאחר שהשום נהיה לבן לשפוך את הרוטב ולבשל על אש קטנה כרבע שעה.
בצק:
כף שמרים יבשים
כף סוכר (אפשר פחות)
2 כפות שמן
קילו קמח (עדיפות לשטיבל מס' 2)
3.5 כוסות מים פושרים עד חמימים (בקור הזה במיוחד)
0.5 כוס מים חמימים לשמרים
לערבב חצי כפית סוכר עם 0.5 מים חמימים בכוס (רגילה של שתיה חמה זכוכית 220 מ"ל) ואז להוסיף את השמרים לכוס, לערבב ולשפוך לקערה.
לשפוך מעל המים עם השמרים את הקמח ולהוסיף מלח (שלא יגע ישירות בשמרים)+שמן+ כף סוכר+ שאר המים.
ללוש לעיסה דביקה, אבל לא יותר מדיי> לפזר קצת קמח מעל (שלא ידבק בידיים) ולחלק ל3 עיגולים (כדורים) שווים.
לכסות אותם ולתת להם לתפוח כחצי שעה> לפתוח את העיגולים למגש משומן (עגול עדיף אם אין אז מרובע)> לעשות חורים בבצק עם מזלג (או מחורר ייעודי)
להמתין כחצי שעה לתת לבצק לתפוח במגש> לפזר רוטב לפי הטעם (הרבה או קצת)
לכל עיגול יש לפזר בערך 200 גר' גבנ"צ אני משתמש במוצרלה וגבנ"צ חצי חצי, ניתן לרכוש בכל סופר גבנ"צ מגורד במעדניות, אל תקנו שקיות!
להוסיף תוספות לפי הטעם: זיתים, עגבניות, בשר, תחת, בשר תחת. בקיצור מה שבא לכם.
טיפ: אני אוהב לפזר בשוליים של הבצק גבינה ולגלגל את השוליים פנימה.
בהצלחה!
נ.ב.
אההה ו... ראששששששששששוווווווווןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
כף רסק עבניות
כף שטוחה מרק זך
כף פפריקה מתוקה
עלי אורגנו טריים 2
אורגנו גרוס לפי העין.
אפשר קצת אבקת שום
חצי כפית מלח
כפית סוכר
לערבב הכל בקערה אחת >לחמם סיר קטן עם שמן+שום כתוש (לא יותר מדיי)> לאחר שהשום נהיה לבן לשפוך את הרוטב ולבשל על אש קטנה כרבע שעה.
בצק:
כף שמרים יבשים
כף סוכר (אפשר פחות)
2 כפות שמן
קילו קמח (עדיפות לשטיבל מס' 2)
3.5 כוסות מים פושרים עד חמימים (בקור הזה במיוחד)
0.5 כוס מים חמימים לשמרים
לערבב חצי כפית סוכר עם 0.5 מים חמימים בכוס (רגילה של שתיה חמה זכוכית 220 מ"ל) ואז להוסיף את השמרים לכוס, לערבב ולשפוך לקערה.
לשפוך מעל המים עם השמרים את הקמח ולהוסיף מלח (שלא יגע ישירות בשמרים)+שמן+ כף סוכר+ שאר המים.
ללוש לעיסה דביקה, אבל לא יותר מדיי> לפזר קצת קמח מעל (שלא ידבק בידיים) ולחלק ל3 עיגולים (כדורים) שווים.
לכסות אותם ולתת להם לתפוח כחצי שעה> לפתוח את העיגולים למגש משומן (עגול עדיף אם אין אז מרובע)> לעשות חורים בבצק עם מזלג (או מחורר ייעודי)
להמתין כחצי שעה לתת לבצק לתפוח במגש> לפזר רוטב לפי הטעם (הרבה או קצת)
לכל עיגול יש לפזר בערך 200 גר' גבנ"צ אני משתמש במוצרלה וגבנ"צ חצי חצי, ניתן לרכוש בכל סופר גבנ"צ מגורד במעדניות, אל תקנו שקיות!
להוסיף תוספות לפי הטעם: זיתים, עגבניות, בשר, תחת, בשר תחת. בקיצור מה שבא לכם.
טיפ: אני אוהב לפזר בשוליים של הבצק גבינה ולגלגל את השוליים פנימה.
בהצלחה!
נ.ב.
אההה ו... ראששששששששששוווווווווןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן