הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בצד בזמן ריצה

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
זו תופעה מוכרת, ורציתי לדעת מה לעשות כשזה קורה? איך להמנע מזה?
כל מידע על זה יעזור לי.
אני יודע שזה סתם משהו שולי אבל עניין אותי הנושא הזה, אשמח עם תפנו אותי למידע על זה

בעיקרון זה מצביע על חוסר כושר אבל זה נגרם גם במקרים כאלו :
אם אכלת לפני הריצה .
אם שתית הרבה לפני ריצה.
גם במקרה של עצירות זה יכול לקרואת .
בעיקרון אם זה לא מיזה או משהו דומה לזה סביר להניח שאתה לא בכושר .
נ.ב איזה ריצות אתה עושה ?

תנסה להתחמם קודם עם כפיפות בטן ותוציא אוויר כשאתה עולה
אתה רציני ?

זו תופעה מוכרת, ורציתי לדעת מה לעשות כשזה קורה? איך להמנע מזה?
כל מידע על זה יעזור לי.
אני יודע שזה סתם משהו שולי אבל עניין אותי הנושא הזה, אשמח עם תפנו אותי למידע על זה
נכון זה נגרם "מחוסר כושר" -מזה שמצטבר CO2 באזורים בריאות (תנסה לנשוף חזק או לנשוף פעמיים)
יש עוד אפשרות שזה נגרם מחוסר איזון של לחצים על הצדדים השונים של הגוף(תנסה לנשוף ולשאוף באופן שווה על כל רגל כלומר אם אתה תמיד שואף/נושף כשרגל ימין נוגעת ברצפה -אז זה לא טוב)
וזה ברצינות

• פותח/ת השרשור
תנסה להתחמם קודם עם כפיפות בטן ותוציא אוויר כשאתה עולה

בעיקרון זה מצביע על חוסר כושר אבל זה נגרם גם במקרים כאלו :
אם אכלת לפני הריצה .
אם שתית הרבה לפני ריצה.
גם במקרה של עצירות זה יכול לקרואת .
בעיקרון אם זה לא מיזה או משהו דומה לזה סביר להניח שאתה לא בכושר .
נ.ב איזה ריצות אתה עושה ?

אתה רציני ?

נכון זה נגרם "מחוסר כושר" -מזה שמצטבר CO2 באזורים בריאות (תנסה לנשוף חזק או לנשוף פעמיים)
יש עוד אפשרות שזה נגרם מחוסר איזון של לחצים על הצדדים השונים של הגוף(תנסה לנשוף ולשאוף באופן שווה על כל רגל כלומר אם אתה תמיד שואף/נושף כשרגל ימין נוגעת ברצפה -אז זה לא טוב)
וזה ברצינות

תכנס לכושר.
אל תשתה מים במהלך הריצה, תנשום מהאף בלבד.

תודה רבה לשלושתכם!
כעיקרון אני בכושר, זה קרה לי לפני כמה ימים כי כנראה אני רצתי מהר מדי/הייתי עייף וזה לא היה מתאים לי, בתכל'ס זה לא קורה, סתם עניין אותי.

האמת היא שלכאבי הצד הללו , הנקראים (exercise related transient abdominal pain (ETAP , אין הסבר חד משמעי.
ישנן מספר תיאוריות:
1. תוך כדי פעילות קיימת מתיחה חוזרת ונשנת של רצועות ופסיות בין איברים פנימיים , ולכן עומס מצטבר ברצועות הנ"ל עלול לגרום להופעה של כאב.
2. יתכן והכאב נובע מכיווץ של הכבד או הטחול שמתכווצים על מנת להזרים דם נוסף עשיר בחמצן החיוני להמשך המאמץ.
3. איסכמיה (חוסר אספקת חמצן) לשריר הסרעפת.
4. חוסר איזון כלשהו בעמוד השדרה הטורקלי.
5. גירוי של הפריטונאום (השק שעוטף את איברי הבטן).

הסיבה שיש מספר תיאוריות נובע מהעובדה שהכאבים מאוד נפוצים גם בקרב שחיינים שהמנח גוף שלהם (אופקי) שונה לגמרי מרוב סוגי הפעילות הגופנית (אנכי).
רוב הזמן הכאבים מופיעים בצד ימין של הגוף , ומעריכים שהסיבה היא שהאיבר הגדול ביותר בבטן (הכבד) נמצא באזור זה.

דרכי מניעה:
אחת ההנחיות לנסות ולמזער את התופעה מופיעה בספר המעולה (והכבד...) של פרופ' טים נוקס , אחד המומחים הגדולים בעולם לפיזיולוגית מאמץ , והיא כוללת הוצאת אוויר בזמן שרגל שמאל נוחתת על הקרקע. אני מודה שלא ניסיתי את זה , אבל אתה מוזמן לנסות ולספר אם זה עזר.

עוד הנחיות שמצאתי שאמורות לעזור למנוע את הופעת הכאבים :
1. שתייה מספקת של מים לפני.
2. חיזוק שרירי הבטן באופן כללי.
3. להשתדל לא לאכול פחות מ 2-3 שעות לפני הפעילות.
4. חימום טוב לפני ולעלות את עומס הפעילות בהדרגה.
5. לרוץ על משטחים רכים.
6. להוציא אוויר עד הסוף בנשיפה.
7. אם כבר מופיעים הכאבים בזמן הריצה , העצות הכי טובות הן להאיט את הקצב. אם הכאבים חמורים מדי - לעצור , ולמתוח ע"י הרמה של היד מעלה והשענות כנגד קיר. עיסוי קל של מקום הכאב עשוי לעזור גם.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית