הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ AB - מהי החלוקה הנכונה??

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
שלום.
אני מתאמן בתוכנית AB כאשר החלוקה היא כזאת:

A - גב, כתפיים, יד אחורית
B - רגליים, חזה, יד קדמית

אימון A הולך ממש בסדר, אבל באימון B אני נתקל בבעיה גדולה.
אחרי הרגליים (סקוואטים ולג פרס) אני פשוט עייף ואז כשאני ניגש לבנץ' פרס אז קשה לי ומשקלי העבודה שלי יורדים. חשבתי אולי מדי פעם להחליף את הסדר (להתחיל בחזה ואז להמשיך ברגליים), אבל גם פה האימון לא יהיה אפקטיבי - הרי שתרגילי הרגליים מצריכים ממני הכי הרבה אנרגיה וצריכים להיות בתחילת האימון.

אני יודע שהפתרון הוא לחלק את האימונים אחרת, אבל אז יוצא לי מצב של חזה, יד אחורית וכתפיים ואני ממש לא אצליח להתקדם ככה כששלושתם באימון אחד (מנסיון). גם לעשות גב אחרי רגליים זה קשה מאוד.

מה הפתרון לסוגייה הזו? אני שובר את הראש הרבה זמן מה הכי נכון, אבל לא מצליח למצוא את התשובה באמת.

אודה לעזרתם של מתאמנים מנוסים וותיקים.

A- גב, כתפיים, יד אחורית.
B- חזה, יד קדמית.
C- רגליים.

אם רגליים דורשות את כל האנרגייה שלך זה נראה לי פתרון לגיטמי.
עוד אתה יכול לנסות Preworkout.

אני עושה כזה.
A חזה + יד אחורית + גב.
B כתפיים + יד קדמית + רגליים.

אם באמת יש לך זמן....והשבוע לא לוחץ לך על האוזניים.
והכניס C רגליים.

אני עושה דווקא את רגלים בB כדי לתת יום מנוחה אחת לכתפיים בין יום שאני עובד חזה ליום שאני עובד כתפיים...
כלומר: A חזה יד קידמית (וקצת אירובי:))
B רגליים
C גב כתפיים יד אחורית

• פותח/ת השרשור
אז כדאי לי לחלק את זה ל-ABC פשוט? ולעשות כל אימון שריר גדול יחד עם שריר קטן?

למשל: חזה-יד קדמית, גב-יד אחורית, רגליים-כתפיים?

האם זה באמת הפתרון לבעיה שלי? (יש לציין שאני עדיין לא מתקדם בתרגילי חזה כי אני עושה רגליים לפני.)

זה יכול להיות פתרון נחמד אבל אני הייתי עושה רגליים באימון משלו בלבד כדי שכתפיים יכנסו עם גב ולא יווצר לך מצב שאתה עובד 6 פעמים בשבוע עם מפרק הכתף בעצימות גבוהה....
אבל שוב זה רק אני...לא מידע, ניסיון אישי ותו לא...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית