עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תודה גברהחלוקה נראית סבבה.
אל תעשה חזה וכתפיים באותו האימון.
הוא אומר לך את זה דווקא כי הם עובדות בחזה...פשוט אחרי אימון עצים בחזה אתה תהיה מותש בכתפיים ושלא נדבר על יד אחורית...אותו סיפור בגב עם יד קידמית...
אם אתה עושה את התוכנית יום כן יום לא עדיף לשלב רגליים כתפיים ויד אחורית ואימון אחרי חזה רגליים יד קידמית...חוץ מזה שגם יווצר מצב נחמד שאתה בעצם תעבוד 4 פעמים בשבוע יד קידמית 4 פעמים בשבוע יד אחורית( בגלל חזה וגב)
זו רק דעתי האישית והיא לא מבוססת על שום דבר חוץ מנסיון... קח את זה כהמלצה בלבד.
בדיוק
תיארתי לעצמי שזאת הייתה המחשבה שלך, אבל על אותו כיוון אני יכול להגיד שאם אני עושה היום חזה ולמחרת כתפיים יוצא שאני עובד עליה יומיים ברצף כל פעם ואני לא מאפשר לה להתאושש ולכן גם יש יותר סיכון לפציעות, כמו שאלירן אמר אולי זה יתאים למי שעושה יום כן, יום לא
אבל אני לא עושה יום כן יום לא אני עובד ראשון A שני B שלישי מנוחה רביעי A חמישי B וכן הלאה וכן הלאה..
ככה שאם אני יעביר את הכתפיים ל-B זה באמת ישנה ?
מזה A1 ו-A2 ? אפשר קצת הסבר יותר מפורט ?כמו שכתבתי לאיציק, תעשה A1 עם עבודה על חזה ו- A2 עם עבודה על כתפיים.
אם הבנתי אותו נכון הוא מתכוון שתעשה שני סוגים של A נניח ביום ראשון תעבוד חזה וברביעי כתפיים...מזה A1 ו-A2 ? אפשר קצת הסבר יותר מפורט ?
מה זאת אומרת "יכול להגיד" זה בדיוק מה שאתה עושה...תיארתי לעצמי שזאת הייתה המחשבה שלך, אבל על אותו כיוון אני יכול להגיד שאם אני עושה היום חזה ולמחרת כתפיים יוצא שאני עובד עליה יומיים ברצף כל פעם ואני לא מאפשר לה להתאושש ולכן גם יש יותר סיכון לפציעות, כמו שאלירן אמר אולי זה יתאים למי שעושה יום כן, יום לא
אם הבנתי אותו נכון הוא מתכוון שתעשה שני סוגים של A נניח ביום ראשון תעבוד חזה וברביעי כתפיים...
אני פשוט לא מבין למה אתה לא עושה AXBXAXB
ופשוט בין B של שבת לA של ראשון הבא אל תעשה מנוחה יצא לך עדיין 4 אימונים בשבוע עם יכולת התאוששות טובה יותר...
מה זאת אומרת "יכול להגיד" זה בדיוק מה שאתה עושה...
לכן אני ממליץ למתאמנים שלי שרוצים לעשות ABC באימון C לעשות רק רגליים ולא לעשות אותו בC אלה בB כדי לתת יום אחד מנוחה לכתפיים כלומר A חזה יד קידמית, B רגליים ובטן C גב כתפיים יד אחורית( אתה יכול להפוך בין A לB לפי השיקולים שלך...)
אם היית קצת מכיר את המבנה האנטומי של הכתף היית מבין קצת שפשוט לא ברור לי איך היא סוחבת את כל העומסים שלנו...
אני מבטיח לך מנסיון אישי שאם תעשה כתפיים ללא חזה ובלי שעשית יום לפני זה אימון שכלל כתפיים אתה תצליח להרים יותר משקל...הם פשוט יהיו פחות מותשות והרי עצימות היא חלק גדול ובלתי נפרד מהאימון שלנו...
אבל שוב אחי קח את זה כהמלצה בלבד אני מכיר המון אנשים שמתאמנים בשיטה שלך ומצליחים לגדול יפה מאוד...
מאה אחוז אחי אף אחד לא שולל את הדרך שלך... סך הכל נתנו לך עוד פרספקטיבה מתוך הניסיון שלנו...קודם כל מדובר על AB ולא ABC, דבר שני הכח ממש לא מעניין אותי פה, ברור לי שאחרי חזה אני ירים פחות משקל בכתף, מה שחשוב לי זה ההתאוששות ולא לגרום לפציעות, לא רוצה להגיע למצב שכביכול אני עובד על הכתף 4 פעמים בשבוע במקום 2
ולגבי כבר אמרתי, אני מחלק פלג גוף עליון ותחתון, אני מוצא את זה כמאוד נח ויעיל, ככה כל הפלג גוף עליון שלי מקבל את המנוחה שהוא צריך
מאה אחוז אחי אף אחד לא שולל את הדרך שלך... סך הכל נתנו לך עוד פרספקטיבה מתוך הניסיון שלנו...
ועוד דבר שלא ענית לי...למה את לא עושה AB עם הפרש של יום להתאוששות?
אם הבנתי אותו נכון הוא מתכוון שתעשה שני סוגים של A נניח ביום ראשון תעבוד חזה וברביעי כתפיים...
אני פשוט לא מבין למה אתה לא עושה AXBXAXB
ופשוט בין B של שבת לA של ראשון הבא אל תעשה מנוחה יצא לך עדיין 4 אימונים בשבוע עם יכולת התאוששות טובה יותר...
מה זאת אומרת "יכול להגיד" זה בדיוק מה שאתה עושה...
לכן אני ממליץ למתאמנים שלי שרוצים לעשות ABC באימון C לעשות רק רגליים ולא לעשות אותו בC אלה בB כדי לתת יום אחד מנוחה לכתפיים כלומר A חזה יד קידמית, B רגליים ובטן C גב כתפיים יד אחורית( אתה יכול להפוך בין A לB לפי השיקולים שלך...)
אם היית קצת מכיר את המבנה האנטומי של הכתף היית מבין קצת שפשוט לא ברור לי איך היא סוחבת את כל העומסים שלנו...
אני מבטיח לך מנסיון אישי שאם תעשה כתפיים ללא חזה ובלי שעשית יום לפני זה אימון שכלל כתפיים אתה תצליח להרים יותר משקל...הם פשוט יהיו פחות מותשות והרי עצימות היא חלק גדול ובלתי נפרד מהאימון שלנו...
אבל שוב אחי קח את זה כהמלצה בלבד אני מכיר המון אנשים שמתאמנים בשיטה שלך ומצליחים לגדול יפה מאוד...
המכון שלי נמצא בבית,אז אני כן יכול לעשות לפי הזמן שבאליקודם כל מדובר על AB ולא ABC, דבר שני הכח ממש לא מעניין אותי פה, ברור לי שאחרי חזה אני ירים פחות משקל בכתף, מה שחשוב לי זה ההתאוששות ולא לגרום לפציעות, לא רוצה להגיע למצב שכביכול אני עובד על הכתף 4 פעמים בשבוע במקום 2
ולגבי כבר אמרתי, אני מחלק פלג גוף עליון ותחתון, אני מוצא את זה כמאוד נח ויעיל, ככה כל הפלג גוף עליון שלי מקבל את המנוחה שהוא צריך
אני הייתי עושה גב עם יד אחורית וכתפיים חזה עם יד קידמית ורגליים...המכון שלי נמצא בבית,אז אני כן יכול לעשות לפי הזמן שבאלי
אתם אומרים אז לעשות AXBXAXB ?
A-חזה ויד אחורית רגלייםאיך החלוקה הזאת ?
B-גב יד קדמית כתפיים
A ראשוןעניין של לו''ז והרגל, בימי שישי אני מעדיף לא ללכת למכון ואז זה משבש לי הכל
אז עדיף לי כמו שאתה אומר עם יום מנוחה בין A ל-B ?אני הייתי עושה גב עם יד אחורית וכתפיים חזה עם יד קידמית ורגליים...
A ראשון
B שלישי
A חמישי
B שבת
A ראשון...וחוזר חלילה...
אז אני לא יעשה את הכתפיים והחזה באותו אימון..החלוקה נראית בסדר, אתה צריך להבין שבשלב הזה הידיים לא קריטיות אז אפשר לדחוף אותן לאן שתרצה.
ובכל מקרה אתה לא אמור לעשות יותר מ5-6 סטים לידיים.
הבעיה היא באמת בהתנגשות בין הכתפיים והחזה- יותר מדי עומס על הanterior deltoid
אפשר לשלב חזה עם כתפיים בחלוקות עומסים ורוטציה של 2-3 תרגילים אבל אין סיבה לעשות את זה
בכל מקרה, אל תתפתה לעשות יותר מדי תרגילים ותוודא שאתה מתאושש בין אימון לאימון
מה הכוונה מתאושש? לא הכוונה לא שתגיע לאימון הבא בלי כאבי שרירים בכלל(לא יודע מי המציא את השטות הזאת)
הכוונה היא שאם תכננת פעם בשני אימונים לעשות שיא חדש בתרגיל, תצליח לעשות את השיא או שתהיה קרוב, ולא תכשל אחרי 2 חזרות