הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מחפש תוכנית ABC טובה!!

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
שלום לכולם,
אני נמצא כרגע בבעיה.
אני מתאמן בסגנון תוכניות AB כבר המון זמן (מעל שנה).. אני מרגיש שזה מעולה לי, עבודה פעמיים בשבוע על כל שריר בגוף.
אבל אני נתקל בבעיה די גדולה - בתוכניות AB אני שם שלושה שרירים באימון - דבר שגורם לאימון להגיע לזמן של שעה-שעה ורבע, ובנוסף יש לי התנגשויות רבות:

למשל כשאני מכניס חזה וכתפיים ביחד, כמובן שאתחיל עם החזה, אבל הכתפיים נפגעות מזה והכוח שלי יורד.
אותו דבר גם לגבי רגליים- כל מה שבא לי אחרי תרגילי הרגליים (סקוואטים כבדים ולחיצת רגליים)- פשוט לא הולך לי טוב, אני מתעייף מאוד מהרגליים ואם אני עושה חזה/גב אחרי, כל הכוח שלי כבר התבזבז ואני לא מצליח להתקדם.
הציעו לי לעבוד במתכונת של "שריר גדול-שריר קטן" כל אימון (כלומר ABC), אבל הבעיה היא שאני יכול להתאמן רק 4 פעמים בשבוע (ולעיתים יוצא 3).. אני לא יודע עד כמה זה טוב ABC, כי הבנתי שתוכניות בסגנון ABC מתאימות ל-5-6 אימונים שבועיים כדי לבצע באמת גירוי רציני לכל השרירים.

AB לוקח לי שעה-שעה ורבע ויש התנגשויות רבות בין שרירים ועייפות אחרי רגליים,
אבל מצד שני אם אעבור ל- ABC אני אוכל עדיין להתאמן רק 4 פעמים בשבוע (ולעיתים רחוקות ייצא לי 3 פעמים בשבוע).

כדאי לעבור באמת ל-ABC? ובמידה וכן - אשמח אם תתנו לי קישור או תכתבו לי תוכנית ABC טובה.

תודה!

כן אני יודע, יש אנשים מפגרים בעולם שחושבים שיגדל להם השריר בלי כוח [לא מדבר על המ!זרק*ם של דני].

\לא השריר לא יגדל בלי הכוח ברור לכולם...ואף אחד לא אומר את זה...
אבל די לבלבל את המוח שאם לא תעשה תוכנית כח לא תגדלל בבקשה די...
לא מעניין אותי ללחוץ 180 חזה..לא מעניין אותי להגיע ל250 בדד ליפט...
אני ועוד הרבה אנשים כן מבינים את חשיבות התרגילים כמורכבים ופונקציונלים...
ולכן הם חלק בלתי נפרד מהאימון שלנו...אבל הם לא המהות שלו...
כל הבילדרים שאני מכיר שאין עוררין על מסת השריר שלהם+ מכון ווינגייט בישראל+ כל כך הרבה מחקרים בעולם
אומרים לך שאתה טועה וטווח החזרות להיפרטרופיה צריך להיות בין 6-15 חזרות...
עכשיו אני לא יודע מי אתה או מה הידע שלך אבל זה לא מעניין...תפסיק להגיד לאנשים שיש רק דרך אחת לעשות את זה...

הוא הליצן?
טוב, נו, צודק- כל יום אני רואה עוד ליפטר מחזיק בשיא ארצי/יבשתי/עולמי שעושה בABC, ללא ספק ה-דבר להתחזקות.

הוא מתכוון שאפשר לפתח כח בתוכניות האלה...לא בשביל לשבור שיאים ארציים עולמיים יבשתיים...כי זההה ללאאאא מעעעניייןןןןןן אווווותתתווווווו!!!!!!!
הוא משתפר בכח העצמי שלו...וזה מספיק לו..

כל הבילדרים שאתה מכיר, הם מ!זרקי*ם.
עם חומרים גם עם 1000 חזרות הם יגדילו שריר, עחי.

כל הבילדרים שאתה מכיר, הם מ!זרקי*ם.
עם חומרים גם עם 1000 חזרות הם יגדילו שריר, עחי.
גם אני מוזרק...אז מה?
כל הטופ העולמיייי בכל תחום ספורט כמעט משתמש בחומרים...אז מה..?
אם אתה חושב שיש ליפטר אחד בטופ העולמי שלא משתמש בחומרים אתה חי בהזיה נחמדה...
אז אדם לא מוזרק יפתח משמעותית פחות מסת שריר אבל זה שהוא לא מזריק לא אומר שהוא לא יגדל...

לפי הטענה שלך אני מבין שאם אדם מזריק- שיעשה ABC ואם לא שילך לSS ?!?
זה מה שאתה אומר? כי סיבכת אותי לגמרי...

תקשיב טוב ותנסה חזק להתרכז...אפשר לגדול המוןןןןן גם בלי תוכניותתת כחחחח!!!
AB ABC ABCDEFGHIJKLMNOP
אני לא שולל אף דרך.. אבל להגיד שאין תוכנית ABC טובה כי זה משהו שקראת באינטרנט זה להיות טיפש...

לפני 4 דקות ענית לי על הודעה שהגינסים לא עולים לי יותר על הרגליים...אז מה תגיד? הדרך שלנו לא עובדת?

נערך לאחרונה:
בשביל ש ABC יהיה אפקטיבי אתה צריך 5 פעמים בשבוע
תמשיך ב AB
תנסה את החלוקה הזאת
גב , כתפיים, קדמית
רגליים , חזה, אחורית
אישית היא עובדת לי מצויין
ואחרי רגליים וגב אני עושה כ 3 דקות מנוחה(בעיקרון זה חימום אבל כמו מנוחה) לפני שאני ניגש לחזה/כתפיים
דרך אגב ניסיתי לעשות קודם קדמית ואז כתפיים וזה לא היה רעיון טוב

• פותח/ת השרשור
ABC לא מתאים גם ל-4 פעמים בשבוע? ABXCXAX כל שבוע אימון אחד שיתבצע פעמיים (A/B/C) וכל השאר פעם אחת (ABC).
פשוט האימונים ב-AB נהיו ארוכים מאוד, במיוחד האימון רגליים שלוקח רק 40 דקות..
ואם אני מוסיף עוד שתי קבוצות שרירים עם הרגליים זה כבר מגיע לשעה ורבע-שעה ועשרים אימון כח. שלא נדבר על זה שנגמר לי הכח

בשביל ש ABC יהיה אפקטיבי אתה צריך 5 פעמים בשבוע
תמשיך ב AB
תנסה את החלוקה הזאת
גב , כתפיים, קדמית
רגליים , חזה, אחורית
אישית היא עובדת לי מצויין
ואחרי רגליים וגב אני עושה כ 3 דקות מנוחה(בעיקרון זה חימום אבל כמו מנוחה) לפני שאני ניגש לחזה/כתפיים
דרך אגב ניסיתי לעשות קודם קדמית ואז כתפיים וזה לא היה רעיון טוב
בשביל שABC יהיה אפקטיבי צריך 5 פעמים? באמת? מי אמר?
ABC לא מתאים גם ל-4 פעמים בשבוע? ABXCXAX כל שבוע אימון אחד שיתבצע פעמיים (A/B/C) וכל השאר פעם אחת (ABC).
פשוט האימונים ב-AB נהיו ארוכים מאוד, במיוחד האימון רגליים שלוקח רק 40 דקות..
ואם אני מוסיף עוד שתי קבוצות שרירים עם הרגליים זה כבר מגיע לשעה ורבע-שעה ועשרים אימון כח. שלא נדבר על זה שנגמר לי הכח
ABC בנוי גם ל4 פעמים בשבוע..זה אפשרי שיהיה בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אז אני אנסה ABC ארבע פעמים בשבוע, נראה איך יילך.
בכל מקרה, החלטתי לנסות את החלוקה הזאת:
A - חזה+ יד קדמית
B - רגליים + כתפיים
C - גב+ יד אחורית

זה מספיק פעם אחת בשבוע לעבוד על רגליים? יש לציין שהתקדמתי מאוד בסקוואטים ובמשקלי עבודה ברגליים.
בגלל זה אני שואל האם פעם בשבוע יספיק לי לרגליים.

אין פה ממש חוקים. יש לי חבר שהיה מתאמן ABC 6 פעמים בשבוע והגיע למסה יפה מאוד. היו לו רגליים ענקיות, וממש עם הפרדות.
הוא היה טבעי אגב.

מצד שני יש כאלה שמתאמנים ABC 4 פעמים בשבוע.
יש בחור באינטרנט שיש לו אתר שיש לו תכנית ABC עם נפח נמוך יחסית, 3 ימים בשבוע סך הכל. והוא פיתח מסה מרשימה מאוד.

מצא את מה שמתאים לך, רק לדעתי תמיד תשים את הזמן הפנוי שלך ושאר "החיים" שלך בעדיפות ראשונה.
לי אישית זה לא מתאמים להתאמן 5 פעמים בשבוע. 4 זה גם יותר מדי כרגע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית